GTS
Member
Βασικά άναυδος είμαι εγώ που αγνοείς ότι όλα αυτά δεν είναι επιστήμη, αλλά εμπειροτεχνία. ΜΗΔΕΝ εφαρμογή όλων των παραπάνω "γκατζετς" στη καθημερινή ζωή και στην επιστήμη. Τώρα σόρρυ αλλά γελάω για "τανκς και φλογοβόλα" που "ανακάλυψε" (ανακάλυψε και το αεροπλάνο, ξέχασες να το πεις...). Μάλλον γέμισε η Ευρώπη τότε "τανκς", "αεροπλάνα", "κομπιουτεράκια", "αλεξίπτωτα", αλλά από γκαντεμιά (?) κάπου τα χάσαμε στο δρόμο. Αν κάνουμε πλάκα βέβαια, πάσο, ίσως δε το έπιασα εγώ, ξύπνησα humorless μάλλον .Speechless. Ό τύπος είναι πρωτοπόρος από την ανατομία μέχρι τη στατική μηχανική, την πολεμική τεχνολογία, ανακάλυψε από τα φλιγοβολσ και τα τανκς μέχρι το αλεξιπτωτο , έκανε απίστευτα πράγματα στη χαρτογραφια , σχεδίασε σκάφανδρα και στολη κατάδυσης, αποδείχθηκε ιδιοφυΐα στην υδραυλική , στα σχέδιά του βρέθηκε κομπιουτεράκι με περιστρεφόμενους κυλίνδρους που αιώνες αργότερα αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε (θα τον βοηθούσε στους πολλαπλασιασμους). Μπορείς να αφαιρέσεις εντελώς την τέχνη και πάλι μιλάμε για τέρας των επιστήμων σε τόσους τομείς που ζαλιζεσαι.
Πέρα από το χαβαλέ λοιπόν για τανκς, ο άνθρωπος δε γνώριζε μαθηματικά ούτε γεωμετρία, αυτοδίδακτος εμπειροτεχνίτης ήταν, ιδιοφυής αναμφίβολα, αλλά ως εκεί. Ανήκε σε μια άλλη εποχή εμπειροτεχνιτών. Η επιστήμη ξεκινάει ουσιαστικά με τον Νεύτωνα, τον απειροστικό λογισμό και τους νόμους της κίνησης και της βαρύτητας. Αυτός κι αν ήταν ιδιοφυία....
ΤΥΝ....Ο Τζομπς βασικά ασχολήθηκε με το design... Θα τον παρομοίαζα με σχεδιαστή μόδας ή επίπλων.