thch81
Member
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!!Απογοηυεύτηκα ότι στο Πόρτο είναι μόνο τα κελάρια. Είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν και μερικά οινοποιεία στην άκρη της πόλης.Λοιπόν μια και μάλλον ήμουν ο τελευταίος που γύρισα απο Πορτογαλία(την περασμένη εβδομάδα) απαντώ σε όσα μπορώ.
1)Δεν νοίκιασα αυτοκίνητο και μετακινήθηκα μέ τραίνο και λεωφορείο.Λισσαβώνα-Πόρτο μέ τραίνο,Πόρτο-Aveiro τραίνο,Λισσαβώνα-Sintra τραίνο,Sintra-Estoril λεωφορείο και Cascais-Λισσαβώνα τραίνο.Εμεινα πολύ ευχαριστημένος τα τραίνα στην ώρα τους και καθαρά με κλιματισμό.Επίσηε και τα λεωφορεία το ίδιο.Οπτικά οι δρόμοι ήταν σε καλή κατάσταση και οι οδηγοί πολύ προσεκτικοι(π.χ κοκαλώνουν όταν πλησιάζουν σε διάβαση πεζών).
2)Εγω πήγα Bairro Alto ψάχνοντας το μαγαζι που πρότεινε η anny.Ηταν κλειστό και κατέληξα σε ένα άλλο.Δές εδω:
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...4%E1%EB%E3%E9%EA%FC-%F4%E1%EE%DF%E4%E9-4.html
3)Ο μπακαλιάρος που δοκίμασα σε 2-3 εκδοχές μου άρεσε.Οι σαρδέλλες ψητές ήταν άνοστες.Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα ζαμπόν τους και τα τυριά τους.
5)Πήγα μόνον Aveiro με τραίνο εύκολα.΄Αξιζε.
7)Εκτπώσεις υπήρχαν ήδη.Διεθνείς μάρκες νεανικές σε τιμές φθηνότερες απο Ελλάδα.Στα εμπορικά κέντρα π.χ Βάσκο ντε Γκάμα στο πάρκο τών Εθνών.Δεν ξεχώρισα πορτογαλικές μάρκες.Σε αντίθεση με παπούτσια και τσάντες που είχαν δικές τους μάρκες σε καλές τιμές/ποιότητα.
8)Ο καιρός ήταν ευχάριστα δροσερός.Ενα ψιλό μπουφάν ή φούτερ αρκούσε.
9)Στο Πόρτο(στήν πόλη) είναι μόνον τα κελάρια.Τα οινοποιεία είναι στην κοιλάδα.Πήγα μόνον σε ένα κελλάρι(Calem) και μετά στο Ινστιτούτο για δοκιμές(π.χ με 4-5 Ευρώ δοκιμάζει 3 πόρτο).