• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσοχή οι Ένστολοι με τα δέλτια ταυτότητας τους-δεν ισχύει στην Τουρκία

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τρία πουλάκια κάθονταν...

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί στον αδερφό μου ένα χρόνο πριν...Πετούσε για ευρωπαική χώρα..Μας ενημέρωσαν στο Ελ.Βενιζέλος οτι παρόλο που η ταυτότητα ήταν με λατινικούς όπως είπες χαρακτήρες δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο στο εξωτερικό και ακόμα κι αν τον άφηναν να πετάξει θα είχε πρόβλημα στην επιστροφή..
Στην περίπτωση αυτή χρειαζόταν διαβατήριο..
Κακώς δεν σας ενημέρωσαν και στο αεροδρόμιο πριν αναχωρήσετε..
Παρόλα αυτά θα έπρεπε να το είχες τσεκάρει με την υπηρεσία σου για να είσαι καλυμένη..

Κοιτα απο την υπηρεσια μου δεν ειχα καμια ενημερωση μιας και η ταυτοτητα αυτη εχει ημερομηνια εκδοσης Μαιος 2010 και μη νομιζεις οτι οι υπηρεσιες δουλευουν αψογα στην Ελλάδα οσο για το οτι με αφησαν να περασω στο Ελ . Βενιζελος κι αυτο εντυπωση μου εκανε αλλα πιστευω οτι την ευθυνη την εχει το γραφειο. Εγω κανω 1-2 ταξιδια το χρονο φιλε μου, ο ταξιδιωτικος πρακτορας διοργανωνει καθε βδομαδα λες να θεωρουσα οτι αποκλειεται να το ξέρει??? Που να φανταστω οτι ο ανθρωπος ειναι ερασιτεχνης??? Τωρα βεβαια αν καποιος θελει να το παιξει εξυπνος εκ των υστερων οκ παω πασο...απλα λεω ας μπει λιγο στη θεση μου. Εγω δεν ευχομαι αυτη την ταλαιπωρια ουτε σ αυτον ουτε στα πουλακια του...αυτά και να μην γινομαι κουραστικη. Κραταμε την ουσία. Διπλοτσεκαρουμαι τα ταξιδιωτικα μας εγγραφα ειδικα οι ένστολοι.

arabickostas

Member
Παιδια θα διηγηθώ μια μικρη ιστορία.Το 2006 έχοντας στα χέρια μου Στρατιωτική ταυτότητα επιχειρησα να ταξιδέψω με την έυκολη jet για Μιλάνο απο Αθήνα.Στο αεροδρόμιο μου είπαν ότι η συγκεκριμένη ταυτότητα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως οι αστυνομικές παρόλο που έχει λατινικούς χαρακτήρες.Ο λόγος επειδη δεν έιχε εκδοθεί απο την Ελληνική Αστυνομία.Μετα απο συζητησεις και ενώ η ώρα περνούσε μου είπαν ότι επιτρεπόταν μονάχα στην περίπτωση που έχω μαζί μου φύλλο πορείας για εξωτερικό..Εκμεταλλεύομενος το ότι η κοπέλα στα γραφεία της εταιρίας όπου με είχαν στείλει, δεν ηξερέ καλά το θέμα της πρόβαλλα μέσα στο άγχος μου το εντυπό της άδειας μου υπογεγγραμένο απο τον Δκτή και τελικά(όπως καταλαβαίνετε απο λάθος ) μου επέτρεψαν να πετάξω..Το επόμενο έτος ειχα ενημερώθει διεξοδικά και είχα βγάλει διαβατήριο..

Αλεξάνδρα εν μέρη έχεις δίκιο να παραπονιέσαι ,αλλά ίσως ο υπαλληλος του γραφείου να μην καταλαβέ ακριβώς την ιδιότητα σου ή να νόμιζε οτι οι νέες καρτες-ταυτότητες έιναι αποδεκτές.Ισως θα ήταν καλυτερο να σου έλεγε <<δεν ξέρω πρεπει να το ψαξω>>..Από την άλλη όμως έπρεπε και συ να ήξερες ότι οι στρατιώτικές ταυτότητες δεν ισχύουν δυστυχώς όπως οι αστυνομικές..Το γραφείο προσωπικού και η ασφάλεια της μονάδας σου ευθύνονται για αυτο...Πάντως καλά έκανες και το ανέφερες προς ενημέρωση του κόσμου...Δυστύχως πόλλες φόρες πρέπει να την πατήσουμε για να μάθουμε κάτι..Καταλαβαίνω την στενοχώρια σου..φιλικά!

Υ.Γ. Δεν χρειαζεται περαιτέρω έγκριση (ισως εξαιρείται η Τουρκία ,δε το γνώρίζω) για χώρες πλην ΕΕ.Ταξίδεψα για ΗΠΑ μόνο με έγκριση Δκτη της μονάδας ,αφού οπως μου είπαν δεν χρειαζόταν μεγαλυτερη έγκριση..Εκτος αν δε το ήξεραν καλά το θέμα και με έστειλαν παράτυπα..!!!!δεν το αποκλείω...

Αυτο που αναφέρεις είναι για τους στρατιωτικους και όχι για το προσωπικο της ΕΛ.ΑΣ. Εγω διευκρινησα τοσο πολυ το θέμα της ταυτότητας μου που δεν υπηρχε θεμα παρανόησης...εγω απο μονη μου ρωτησα αν χρειαζεται και διαβατηριο, αλλα εφοσον μου ειπε οχι δεν χρειαζεται ε τι να πω μαμακια μου που τον πιστεψα. Αν ηταν δικη μου παραλειψη δεν θα ειχα καμμια απαιτηση απο το γραφειο εννοειται. Στην τελικη 4 ψωρο μερες ηθελα να παω τοσες αντεχε ο πενιχρος μισθος μου ..τεσπα.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Προφανώς κι έπεσες σε άσχετο στο ταξιδιωτικό γραφείο..
Καλά έκανες και το ανέφερες πάντως για να ενημερωθούν κι οι υπόλοιποι..
Στη δική μας περίπτωση, ο αδερφός μου είχε ρωτήσει κάποιο συνάδελφο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα και τον είχε διαβεβαιώσει οτι ο ίδιος είχε ταξιδέψει με την συγκεκριμένη ταυτότητα...Ο αδερφός μου δεν το έψαξε παραπάνω, σκεπτόμενος κι αυτός οτι έιναι έγκυρο έγραφο και.. ορίστε τ αποτελέσματα..
Συμπέρασμα, μην ακούτε κανένα, αλλα να ενημερώνεστε μόνο απο έγκυρους φορείς!

tham

Member
δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι ξεπερνουν ετσι ευκολα την ανευθυνοτητα των πρακτορειων. για να εξυπηρετουν τους ταξιδιωτες με την τεχνογνωσια τους πληρωνονται και πρεπει να ειναι ενημερωμενοι οι υπαλληλοι τους. ουτε φιλικη κουβεντα κανεις μαζι τους ουτε τη γνωμη τους ζητας, τους πληρωνεις για τις γνωσεις τους. το κακο ειναι οτι αν δεν ειναι γραμμενο καπου οτι μπαρουφα και να σου πουνε δεν μπορεις να το αποδειξεις. βεβαια στην ελλαδα βρισκομαστε γιατι τα ταξιδιωτικα πρακτορεια να δουλευουν καλυτερα απο τις υπολοιπες υπηρεσιες?
Υ.Γ. στα κεντρικα γραφεια πολυ μεγαλου ταξιδιωτικου οργανισμου, δυο υπαλληλοι καθισμενοι σε κολλητα γραφεια μου ειπαν τελειως διαφορετικα πραγματα για το ιδιο θεμα μεσα σε 60 δευτερολεπτα ποιον απο τους δυο να πιστεψω???
πρεπει να κυκλοφορουμε με κρυφη καμερα για να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ελεφαντες?

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Tυπικά κανένας υπάλληλος πρακτορείου δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει κάτι που αφορά άλλες υπηρεσίες.
Όταν παλιότερα τα πρακτορεία μσολαβούσαν για την έκδοση διαβατηρίων από τις νομαρχίες, φυσικά και γινόταν.
Ο υπάλληλος πρέπει να γνωρίζει αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχεία, μετακινήσεις, αλλά όχι για τα ταξιδιωτικά έγγραφα, ούτε και για άλλα θέματα όπως π.χ. τα εμβόλια που ίσως χρειάζονται για κάποια χώρα.
Επίσης ο υπάλληλος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει για βίζες. Ρωτάς στο προξενείο και καθάρισες.
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες με ξένα διαβατήρια, ή μπορεί να έχουν εξαντλήσει το όριο επισκέψεων σε μια χώρα και δεν μπορούν να ξαναβγάλουν βίζα για το επόμενο διάστημα.
Ποιος μπορεί να ξέρει τι γίνεται με το διαβατήριο του καθένα?
Γι αυτά υπάρχουν υπηρεσίες (αστυνομία, υγειονομικές υπηρεσίες, προξενεία κλπ) που ενημερώνουν υπεύθυνα (το υπεύθυνα συζητιέται βεβαίως).

Εμένα το διαβατήριο μου είχε σφραγίδα του Ισραήλ και έπρεπε να πάω στο Ιράν.
Δεν ρώτησα τουριστικό γραφείο. Ρώτησα την αστυνομία που είναι και η αρμόδια για να εκδίδει διαβατήρια. Στην αρχή ούτε αυτοί ήξεραν, αλλά επέμενα, ξέθαψαν κάτι κανονισμούς και μου έβγαλαν νέο διαβατήριο σε αντικατάσταση του παλιού.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προφανως αρμοδιο για επισημες και εγκυρες απαντησεις ειναι το συγκεκριμενο για την καθε περιπτωση κρατικο οργανο και οχι ο πασα εις. (ασε που πολλες φορες μπορεις να την πατησεις και απο το αρμοδιο κρατικο οργανο: σε μια περιπτωση εγω τους ενημερωσα για το νεο Π.Δ, αυτοι ειχαν μεινει ακομη στο παλιο!!!)
Αλλα αν ο υπαλληλος του ταξιδιωτικου γραφειου δεν ξερει, οφειλει να μην απαντα και οφειλει να παραπεμπει τον ενδιαφερομενο στην οποια αρμοδια αρχη -δεν πρεπει να κανει τον ξερολα, καθοτι λογω της συναφειας με το αντικειμενο ειναι αρκετα λογικο να συμπερανει ο ενδιαφερομενος οτι ο υπαλληλος μιλα μετα λογου γνωσεως και οχι στα κουτουτρου και να τον εμπιστευτει. Μα ποσο δυσκολο ειναι να πουμε "δεν ξερω. Για να ειστε σιγουροι ρωτηστε αρμοδιως"! Μας πεφτει τοσο πολυ πια το πρεστιζ;

Προσωπικά έψαξα το θέμα νομικά και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 33/96 και την οδηγία 90/314/ΕΟΚ το γραγείο δεν είναι υποχρεωμένο για τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα αλλά είναι υποχρεωμένο να με ενημερώσει σχετικά με αυτά. Εγώ δεν ζήτησα απο το υπάλληλο να μου βγαλει διαβατήριο βρε παιδιά, τι χρειάζομαι τον ρώτησα και εκει παραπλανηθηκα. Στο συμβόλαιο που μου έδωσαν αναγραφουν απλα ότι χρειάζομαι ταυτότητα νέου τύπου με λατινικους χαρακτήρες, ε τέτοια έχω, δεν γράφει όμως τίποτε για τις ταυτοτητες των σωμάτων ασφαλειας. Αρα ο λόγος μου εναντιον του υπαλλήλου...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom