• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσοχή οι Ένστολοι με τα δέλτια ταυτότητας τους-δεν ισχύει στην Τουρκία

και κατι ακόμη...σορρυ που δεν ξέρω τι ταξιδιωτικά έγγραφα χρειάζονται για κάθε χώρα..θεώρησα ότι με το αποτανθώ σε οργανωμένο γραφείο θα μπορούσα να ενημερώθω εκεί χωρίς να κατεβάσω όλα τα φεκ ή να κάνω ανω κατω τον ΕΟΤ μήπως και σε περιπτωση ο υπάλληλος που ειναι υποχρεωμένος να με ενημερωσει δεν ξέρει καλά την δουλειά του. Ελεος ακομη κι εδω καποια άτομα σκευτονται συντεχνειακα...μηπως να μπεις λιγο στην θέση μου...να χασεις ενα μισθό και τις μοναδικες μερες του καλοκαιριου που έχεις αδεια??? μηπως??? να δω αν εσυ μετα θα μπορεις να το κρίνεις συντεχνειακα...φιλικά παντα ε?

Αγαπητέ Μιο αυτα που λες ισχύουν για τους στρατιωτικους αποκλειστικα και όχι για το προσωπικο της ΕΛ.ΑΣ. Εγω μια χαρά εκανα την αιτηση αδειας μου αναφέροντας που παω διακοπές και για πόσες μέρες. Δεν ηταν θέμα υπηρεσιακο αλλα γραφείου που λειτουργησε ερασιτεχνικά και κομπογιαννίτικα...τεσπα δεν νομίζω ότι θα βγάλω ακρη. Ο λόγος που γράφω είναι καθαρά ενημερώτικος για αλλους ένστολους.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
η μαγικη λεξη που θα σε απαλασσε απο τη ταλαιπωρια ειναι "ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ".
συνοδευτικα εγγραφα δεν υπαρχουν πλην του εγγραφου που ανεφερα στο προηγουμενο ποστ.
παντως δε βλεπω φαουλ του πρακτορειου. καταλαβαινω ομως τη ψυχολογια σου τωρα, αυτα συμβαινουν...
και για να σε παρηγορησω.....
περσυ συμφορουμιτης μας εχει χτυπησει για πραγα δυνατη προσφορα....βαζει ξυπνητηρι μιας που πεταγε νωρις το πρωι...αλλα τζιφος η εγερση....
πουληθηκε το ταξιδι εναντι ενος ονειρου θερινης νυχτος;);)

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Για να αποφύγεις ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον, λοιπόν, θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη την καλοπροαίρετη φύση σου και να είσαι πιο υποψιασμένη την επόμενη φορά!

Αν ήταν φταίξιμο δικό μου πχ. με πλακωσαν τα παπλωματα και δεν ξύπνησα εγκαιρως, φυσικα και δεν θα ζητουσα τα χρηματα μου πισω. Ωστόσο επιμένω ότι φταιει το γραφειο γιατι με παραπληροφορισαν διοτι το να βγαλω ενα διαβατηριο για μενα ηταν πανευκολο θα εβγαινε σε 3 μερες και θα πληρωνα 80 ευρω. Αυτό που μου την δίνει είναι οτι το ρωτησα στον υπαλληλο και με καθησύχασε...φυσικα μπροστα στο αφεντικο του ειχε αυτο που λεμε επιλεκτικη μνημη ή μαλλον προσωρινο αλτσχαιμερ.Παντως αυτη την ταλαιπωρία δεν την ευχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Ελιωσα σαν το τυρι στην πιτσα πανω στην καρεκλα......

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα κανεις Αλεξανδρα και ενημερωνεις ωστε να μην ξανασυμβει μια τετοια ταλαιπωρια σε κανενα απο οσους εχουν αυτες τις νεου τυπου ταυτοτητες. Δεν ειναι απαραιτητο να περασει καποιου απο το μυαλο κατι τετοιο. Ας ξερουν λοιπον οτι τουλαχιστον στην Τουρκια δεν περνουν. Αναρωτιεμαι ομως εκτος Τουρκιας πχ Ιταλια η Γαλλια υπαρχει αραγε το ιδιο προβλημα;
Οντως πολυ σπαστικο αυτο που σου συνεβη.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Το να μην έχεις διαβατήριο εκτός ευρωπαικής ένωσης πάντα συνεπάγεται περισσότερη ταλαιπωρία.. μέχρι να τσεκάρει ο άλλος αν είναι έγκυρο το αποδεικτικό στοιχείο, να περάσει τα στοιχεία στον υπολογιστή κτλ. ενώ με το διαβατήριο απλά κάνει ένα σκανάρισμα και τελείωσες σε 5 δευτερόλεπτα. Χώρια που έχεις και μια ωραία σφραγγίδα ενθύμιο. Στην άλλη περίπτωση πρέπει να κουβαλάς μαζί σου ένα σφραγγισμένο χαρτάκι για να το δείξεις κατά την έξοδο από την χώρα, και άμα το χάσεις δεν ξέρω τι γίνεται.. Βέβαια και με το ελληνικό διαβατήριο είχα πρόβλημα, μια φορά στην Τυνισία όπου η υπάλληλος δεν είχε ξαναδεί την εθνικότητα Hellenic και περίμενα 10 λεπτά (εγώ και άλλα 10 άτομα στην σειρά) για να φωνάξει τον προιστάμενό της... Ιστορίες για αγρίους

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα εσυ τυχερος εισαι με ενα δεκαλεπτο καθυστερηση μονο! Κατι φιλοι μας που εχασαν μεχρι και το αεροπλανο τους σε μια χωρα της λατινικης αμερικης (δε θυμαμαι σε ποια) γιατι εγραφε hellenic το διαβατηριο και οι του τελωνειου στα χαρτια τους την ειχαν την ελλαδα καταχωρημενη ως Greece και ηταν και Χριστουγεννα και δεν εβγαζαν ακρη με τα υπουργεια εξωτερικων και την ελληνικη πρεσβεια. Ολοι χωνευαν τη γαλοπουλα και αυτοι στημενοι εκει να περιμενουν... να περιμενουν... Μη συζητας! Καποτε εδεησε και καποιος απαντησε το τηλεφωνο!

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Η πλάκα ήταν η έκφραση της υπαλλήλου που προσπαθούσε να μαντέψει πως λέγεται η χώρα, "Hell", "Hellen", μα τι χώρα είναι αυτή. "Is it in the european union?" με ρώτησε, χαχαχαχα.. Ο προιστάμενος που ήρθε μετά ήταν πιο μάγκας και το κατάλαβε. Μου λέει: "Είναι ο τρόπος που φωνάζεται εσείς την χώρα σας? Εμείς στο διαβατήριο μας γράφουμε τον τρόπο που μας φωνάζουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.Πρέπει να το σκεφτείτε αυτό...".

Τέλος πάντων για να επιστρέψω on-topic, καλά έκανε η φίλη μας και μας ενημέρωσε για την εμπειρία της, γιατί με το μπάχαλο που γίνεται πρέπει να είμαστε όλοι ψιλιασμένοι.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Προφανώς όμως έχουμε μάθει να μην αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας αλλά να μεταθέτουμε τις ευθυνες σε τρίτους. Οπότε αγαπητή δεν φταίει η υπηρεσία μου ή εγώ για τον ερασιτεχνισμό κάποιον. Τουλάχιστον να μου δώσει τα χρήματα μου και ας παει στα κομμάτια η ταλαιπωρία μας.
Αυτό ακριβώς κάνεις εσύ. Δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και ρίχνεις το δικό σου φταίξιμο σε άλλους.
Δεν φτάνει που σου επέστρεψαν και χρήματα!!!!!
Κανονικά δεν έπρεπε να πάρεις ούτε ευρώ.

Ο υπάλληλος σου είπε αυτό που ισχύει: Αν πας με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, περνάς.
Αν εσύ τώρα δεν του είπες ότι είσαι στρατιωτικός δεν φταίει εκείνος.

Τόσα άτομα εδώ μέσα σου το λέμε και συ έχεις κολλήσει και δεν δίνεις την παραμικρή σημασία.
Αναρωτιέμαι γιατί ζήτησες τη γνώμη μας. Λυπάμαι που είναι αυτό που ισχύει και όχι αυτό που θα ήθελες να ακούσεις.
Αν τη ζήτησες για να διαφωνείς, είναι δικό σου θέμα.

Επαναλαμβάνω ότι απ αρχής διευκρίνησα στον υπάλληλο την ιδιότητα μου και το είδος της ταυτοτητας μου και ενώ το τόνισα μου απάντησε ότι μπορώ να περάσω με αυτή την ταυτότητα χωρίς διαβατήριο... αν δεν διαβασες οτι έχω γραψει παραπάνω στο διευκρινίζω εδώ αν πάλι το διαβασες και απλα σ αρεσει να λες τα δικά σου οκ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά... και οι προηγουμενοι όπως και εσυ δεν γνωριζουν την κατάσταση όπως εγώ, αν δεν είχα δίκιο δεν θα ζητουσα κατι που δεν δικαιουμαι..και στην τελικη απλα ενημερώνω φιλε μου καποιον που ισως δεν το γνωριζει το θεμα με τις ταυτοτητες, δεν τα ζητησα απο σενα χαλαρωσε....

ασε που μέχρι στιγμής δεν είδα ευρω πίσω οποτε μαλλον συντεχνειακα σκεπτομενος κρινεις όπως σε συμφέρει....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom