Traveller
Member
Ρε συ GTS που είπα εγώ ότι είναι όλα αγγελικά πλασμένα;; Σαφέστατα και το κράτος είναι διάτρητο και σάπιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χτιστεί ένα ρημάδι μουσείο χωρίς να μιζεριάζουμε... Τώρα αυτά τα blogs που μου έφερες τι δείχνουν; Mπορώ να σου βρω κι εγώ όσα θέλεις από επίσημους φορείς μάλιστα, που να υποστηρίζουν τα αντίθετα... Στοιχεία επίσημα θέλω όχι ράδιο αρβύλα που γράφει κάποιος σε ένα blog. Γιατί όλοι αυτοί λοιπόν δεν τράβηξαν μια αγωγή κατά πάντων να γίνει μια δίκη να ξεφωνηθεί το πράγμα;; Δεν παίρνω θέση στο θέμα γιατί δεν το κατέχω και μπορεί να ισχύει ότι γράφουν τα site που παραθέτεις αλλά μην διαμαρτηρόμαστε για να διαμαρτηρόμαστε, νησάφι πιά... Διάβασες ποτέ τι λέει η άλλη πλευρά; Εγώ όπως είπα δεν το ξέρω το θέμα αλλά πιστεύω ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη να χτιστεί ένα αξιοπρεπές μουσείο και χαίρομαι που επιτέλους γίνετε πραγματικότητα. Γνωρίζω σε τι χώρα ζούμε αλλά θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο...http://homepages.pathfinder.gr/kalel/Museum01.htm
http://globalculturalheritage.blogspot.com/2007/05/blog-post_21.html
Μπορώ να βρω και άλλα....Traveller, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι όλα είναι αγαθά πλασμένα. Προφανώς ζούμε σε διαφορετικές χώρες.
Τώρα, για το θέμα αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων, τα αρχαιολογικά συμβούλια, τα συμφέροντα στο χώρο και στα "περί πτώσης της κυβέρνησης" (εκτός τόπου και χρόνου, εδώ δε κουνιέται κλαράκι για τα πιο σημαντικά, για 5-10 κωλοερείπια θα πέσει ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων, εξουσίας και νομής του δημοσίου χρήματος? ας καγχάσω) δεν φτάνει ο χώρος και δεν θα αφιερώσω χρόνο να απαντήσω. Αν εσύ χαίρεσαι και επικροτείς τον τρόπο χειρισμού των ζητημάτων από το ελληνικό κράτος στο τομέα της αρχαιολογίας, όπως έγραψα και παραπάνω, δικαίωμά σου. Και φυσικά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα ώστε να "...σε τόσο υψηλό επίπεδο να κάνει κάποιος μια τόσο καραμπινάτη παράβαση(καταστροφή σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων)"
Μπορεί όμως ως πρωθυπουργός να κατέχει παράνομα αρχαιότητες...
Υ.Γ. Δε κρίνω το μουσείο ως αρχιτεκτόνημα....μόνο τον τρόπο χειρισμού των συναφών ζητημάτων από την εκάστοτε εξουσία. Που είναι, ως συνήθως, άρπα κόλλα και βουτηγμένος στη βρώμα.
Αυτό περί αρχαιοτήτων και πρωθυπουργού δεν το κατάλαβα... Στη ζωή μου πάντα μιλάω με στοιχεία, αν τα έχω ξεφωνίζω κάποιον αν όχι κάθομαι στα αυγά μου και δεν αναπαράγω φήμες που δεν μπορεί κανένας να αποδείξει...