• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Προς κατεδάφιση και τα τελευταία κτίρια δίπλα στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως

Traveller

Member
http://homepages.pathfinder.gr/kalel/Museum01.htm

http://globalculturalheritage.blogspot.com/2007/05/blog-post_21.html

Μπορώ να βρω και άλλα....Traveller, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι όλα είναι αγαθά πλασμένα. Προφανώς ζούμε σε διαφορετικές χώρες.

Τώρα, για το θέμα αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων, τα αρχαιολογικά συμβούλια, τα συμφέροντα στο χώρο και στα "περί πτώσης της κυβέρνησης" (εκτός τόπου και χρόνου, εδώ δε κουνιέται κλαράκι για τα πιο σημαντικά, για 5-10 κωλοερείπια θα πέσει ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων, εξουσίας και νομής του δημοσίου χρήματος? ας καγχάσω) δεν φτάνει ο χώρος και δεν θα αφιερώσω χρόνο να απαντήσω. Αν εσύ χαίρεσαι και επικροτείς τον τρόπο χειρισμού των ζητημάτων από το ελληνικό κράτος στο τομέα της αρχαιολογίας, όπως έγραψα και παραπάνω, δικαίωμά σου. Και φυσικά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα ώστε να "...σε τόσο υψηλό επίπεδο να κάνει κάποιος μια τόσο καραμπινάτη παράβαση(καταστροφή σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων)"

Μπορεί όμως ως πρωθυπουργός να κατέχει παράνομα αρχαιότητες...

Υ.Γ. Δε κρίνω το μουσείο ως αρχιτεκτόνημα....μόνο τον τρόπο χειρισμού των συναφών ζητημάτων από την εκάστοτε εξουσία. Που είναι, ως συνήθως, άρπα κόλλα και βουτηγμένος στη βρώμα.
Ρε συ GTS που είπα εγώ ότι είναι όλα αγγελικά πλασμένα;; Σαφέστατα και το κράτος είναι διάτρητο και σάπιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χτιστεί ένα ρημάδι μουσείο χωρίς να μιζεριάζουμε... Τώρα αυτά τα blogs που μου έφερες τι δείχνουν; Mπορώ να σου βρω κι εγώ όσα θέλεις από επίσημους φορείς μάλιστα, που να υποστηρίζουν τα αντίθετα... Στοιχεία επίσημα θέλω όχι ράδιο αρβύλα που γράφει κάποιος σε ένα blog. Γιατί όλοι αυτοί λοιπόν δεν τράβηξαν μια αγωγή κατά πάντων να γίνει μια δίκη να ξεφωνηθεί το πράγμα;; Δεν παίρνω θέση στο θέμα γιατί δεν το κατέχω και μπορεί να ισχύει ότι γράφουν τα site που παραθέτεις αλλά μην διαμαρτηρόμαστε για να διαμαρτηρόμαστε, νησάφι πιά... Διάβασες ποτέ τι λέει η άλλη πλευρά; Εγώ όπως είπα δεν το ξέρω το θέμα αλλά πιστεύω ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη να χτιστεί ένα αξιοπρεπές μουσείο και χαίρομαι που επιτέλους γίνετε πραγματικότητα. Γνωρίζω σε τι χώρα ζούμε αλλά θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο...

Αυτό περί αρχαιοτήτων και πρωθυπουργού δεν το κατάλαβα... Στη ζωή μου πάντα μιλάω με στοιχεία, αν τα έχω ξεφωνίζω κάποιον αν όχι κάθομαι στα αυγά μου και δεν αναπαράγω φήμες που δεν μπορεί κανένας να αποδείξει...

GTS

Member
Κι εγώ μισογεμάτο θέλω να το βλέπω. Και δε μου αρέσει να κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα, αλλά όταν Κυριακή πρωϊ κατεβαίνω στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Πατησίων και βλέπω τον περιβάλλοντα χώρο ένα χάλι μαύρο, έξω από το μουσείο-βιτρίνα της χώρας και ενός από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου με απίστευτα εκθέματα, τότε εκνευρίζομαι.

Όποιος περάσει από εκεί ας σταθεί και ας δει την εικόνα έξω από το Μουσείο....τριτοκοσμική εικόνα που την έχω δει μόνο στο υποβαθμισμένο Βουκουρέστι 9 χρόνια πριν. Και όχι έξω από το μουσείο τους αλλά τυχαία στο δρόμο. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχει ολοκληρωθεί η όποια εργασία γίνεται εκεί γύρω ή είναι υπό διαμόρφωση ο χώρος ακόμη;

Traveller

Member
Κι εγώ μισογεμάτο θέλω να το βλέπω. Και δε μου αρέσει να κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα, αλλά όταν Κυριακή πρωϊ κατεβαίνω στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Πατησίων και βλέπω τον περιβάλλοντα χώρο ένα χάλι μαύρο, έξω από το μουσείο-βιτρίνα της χώρας και ενός από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου με απίστευτα εκθέματα, τότε εκνευρίζομαι.

Όποιος περάσει από εκεί ας σταθεί και ας δει την εικόνα έξω από το Μουσείο....τριτοκοσμική εικόνα που την έχω δει μόνο στο υποβαθμισμένο Βουκουρέστι 9 χρόνια πριν. Και όχι έξω από το μουσείο τους αλλά τυχαία στο δρόμο. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Mένω κοντά στο Μουσείο και έχω άποψη και σε αυτό που λες έχεις χίλια δίκια. Το Μουσείο εκτός του ότι είναι αντικειμενικά ένα από τα σπουδαιότερα σε όλο τον κόσμο, στεγάζετε και σε ένα υπέροχο κτίριο. Εν όψη Ολυμπιακών έγιναν κάποιες εργασίες συντήρισης φτιάχτηκαν αρκετά πράγματα αλλά ο περιβάλλον χώρος μετά από ορισμένα πασαλήματα παρέμεινε τα χάλια του τα μαύρα... Πράγματι είναι θλιβερός και το δράμα είναι ότι κανένας δεν σκοτίζεται γιαυτό, κρίμα. Μοναδική αναλαμπή το καφενεδάκι που παραμένει συμπαθέστατο και είναι super για ένα ρηλάξ μετά το αρχαιολογικό overdose...

GTS

Member
Mένω κοντά στο Μουσείο και έχω άποψη και σε αυτό που λες έχεις χίλια δίκια. Το Μουσείο εκτός του ότι είναι αντικειμενικά ένα από τα σπουδαιότερα σε όλο τον κόσμο, στεγάζετε και σε ένα υπέροχο κτίριο. Εν όψη Ολυμπιακών έγιναν κάποιες εργασίες συντήρισης φτιάχτηκαν αρκετά πράγματα αλλά ο περιβάλλον χώρος μετά από ορισμένα πασαλήματα παρέμεινε τα χάλια του τα μαύρα... Πράγματι είναι θλιβερός και το δράμα είναι ότι κανένας δεν σκοτίζεται γιαυτό, κρίμα. Μοναδική αναλαμπή το καφενεδάκι που παραμένει συμπαθέστατο και είναι super για ένα ρηλάξ μετά το αρχαιολογικό overdose...
Αν το ήξερα θα σε προσκαλούσα για ένα καφεδάκι μετά την περιήγηση (το εσωτερικό καφέ-εστιατόριο είναι συμπαθέστατο σε πολύ ωραίο και καλαίσθητο ακάλυπτο)....πάντως, είχα να πάω 15 χρόνια στο Μουσείο, τρελάθηκα, δε τα πρόλαβα όλα (καθότι θέλω το χρόνο μου) και θα ξαναπάω οπωσδήποτε.

Αλήθεια, γνωρίζεις τι έχουν γίνει τα δύο αγάλματα που κοσμούσαν την στέγη του Μουσείου??

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom