• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Προς κατεδάφιση και τα τελευταία κτίρια δίπλα στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το χιούμορ είναι ακριβώς όπως και το γούστο. Υπάρχει καλό υπάρχει και κακόγουστο.

Το ότι κάποιος έχει χιούμορ δε σημαίνει ότι απαραίτητα είναι και καλόγουστο. Ούτε ότι δε μπορεί να είναι αφοριστικό και απόλυτο επειδή είναι "χιούμορ".

Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, αυτά τα νεοκλασσικά κτίρια εμένα μου δίνουν μια αίσθηση διαφορετική, μια αίσθηση ιστορικότητας, που από την Αθήνα λείπει πάααρα πολύ. Και μόνο γι'αυτό θεωρώ μεγάλο κρίμα να τα ρίξουν.

Traveller

Member
Δεν μιλάμε για ένα πίνακα σύγχρονης τέχνης ώστε να λέμε εμένα δε μου αρέσει και δεν το καταλαβαίνω, άρα δεν το παίρνω. Μιλάμε για ένα αρχιτεκτόνημα το οποίο άλλαξε εντελώς μια ολόκληρη γειτονιά. Η γειτονιά αυτή και συγκεκριμένα η Διονυσίου Αεροπαγίτου ήταν ανέκαθε από τις ωραιότερες και τις ακριβότερες στην Αθήνα. Ο πεζόδρομος την έκανε ακόμα ωραιότερη. Το πρόβλημα έγκειται στις πίσω όψεις των συγκεκριμένων κτηρίων και νομίζω ότι γιαυτό υπάρχουν και άλλες λύσεις από την κατεδάφιση.
Το κτήριο κατ'εμέ είναι άσχημο γιατί δεν έχει προσωπικότητα. Δεν είναι πχ ένα Πομπούρ που επίσης ξεσήκωσε αντιδράσεις αλλά είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης και έχει μπροστά του μια τεράστια πλατεία που το αναδεικνύει. Είναι ένα γωνιώδες, επιθετικής αισθητικής κατασκεύασμα και το μόνο που το διαφοροποιεί από τα κτήρια του Βοβού στο Μαρούσι είναι το ύψος του. Εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι, το ίδιο και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους το έχω συζητήσει.
Πρώτα απ όλα Μαίρη κουβέντα κάνουμε και κανένας δεν παρεξηγεί κανέναν, απλά εσύ έχεις την γνώμη σου κι εγώ την δική μου.

Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον φημισμένο Ελβετό αρχιτέκτονα Bernard Tschumi και όχι από κάποιον τυχαίο. Αν δεν σου λέει κάτι το όνομα να πω ότι είναι από τους σπουδαιότερους σύγχρονους αρχιτέκτονες και μεταξύ των άλλων έχει σχεδιάσει το πάρκο της Villet στο Παρίσι, το αεροδρόμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία καθώς και την όπερα του Τόκυο. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου Μαίρη , σαφέστατα και είναι ένα μοντέρνο έργο τέχνης και ο καθένας μας μπορεί να έχει την γνώμη του γιαυτό. Μπορεί λοιπόν εσύ και ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής να θεωρείτε το μουσείο αρχιτεκτονικά άσχημο αλλά εγώ και ορισμένοι άλλοι κάτοικοι έχουμε αντίθετη άποψη. Κατά την δική μου γνώμη το μουσείο είναι ένα υπέροχο αρχιτεκτόνημα το οποίο σαφέστατα αναβαθμίζει την γύρω περιοχή και σαφέστατα δένει με το περιβάλλον. Άλλωστε το μουσείο δεν έχει τελειώσει ακόμα και ελάχιστοι το έχουν δει εκ των έσω. Μήπως λοιπόν είναι βιαστικές οι κρίσεις;Γνώμες είναι αυτές βέβαια και μπορεί να μιλάμε ώρες γιαυτό χωρίς να καταλήγουμε κάπου γιατί άλλη είναι η αισθητική η δική σου, άλλη η δική μου,άλλη του Δάκη, άλλη του Θανάση και άλλη της Κατερίνας...

Λίγοι θυμούνται ότι μια από της σπουδαιότερες απαιτήσεις του διαγωνισμού για την κατασκευή του μουσείου ήταν η παροχή δυνατότητας στον επισκέπτη να βλέπει συγχρόνως τα αρχιτεκτονικά γλυπτά του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο και τον ίδιο τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι άσχημες πίσω όψεις των 2 κτιρίων αλλά το ότι τα 2 αυτά κτίρια εμποδίζουν την άπλετη οπτική επαφή του επισκέπτη με την Ακρόπολη.

Φίλε GTS μου πρώτα απ όλα όπως σοφά είπε και ο Δάκης χιούμορ υπάρχει καλόγουστο και κακόγουστο. Εγώ το ομολογώ το συγκεκριμένο blog δεν το ξέρω και το μόνο που μπορώ να κρίνω είναι αυτά που έγραψε για το μουσείο. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά αυτά που διάβασα ήταν κακοήθειες, ανακρίβειες και ιστορικά ατοπήματα δανεισμένα από την athens voice και ενδεδημένα με κιτσάτο φτηνό χιούμορ.... λυπάμαι αν το χιούμορ μου δεν ταυτίζεται με το δικό σου αλλά πραγματικά δεν βρήκα κάτι για να γελάσω...
Αυτή βέβαια είναι η γνώμη μου, άλλοι ίσως έχουν υψηλότερο χιούμορ από το δικό μου και βρίσκουν τα γραφόμενα εφυέστατα τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

GTS

Member
Φίλε GTS μου πρώτα απ όλα όπως σοφά είπε και ο Δάκης χιούμορ υπάρχει καλόγουστο και κακόγουστο. Εγώ το ομολογώ το συγκεκριμένο blog δεν το ξέρω και το μόνο που μπορώ να κρίνω είναι αυτά που έγραψε για το μουσείο. Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά αυτά που διάβασα ήταν κακοήθειες, ανακρίβειες και ιστορικά ατοπήματα δανεισμένα από την athens voice και ενδεδημένα με κιτσάτο φτηνό χιούμορ.... λυπάμαι αν το χιούμορ μου δεν ταυτίζεται με το δικό σου αλλά πραγματικά δεν βρήκα κάτι για να γελάσω...
Αυτή βέβαια είναι η γνώμη μου, άλλοι ίσως έχουν υψηλότερο χιούμορ από το δικό μου και βρίσκουν τα γραφόμενα εφυέστατα τι να κάνουμε δεν είμαστε όλοι ίδιοι...
Φίλε Traveller, ο πιτσιρίκος και η Σαλάτα είναι δύο μπλογκ εκπάγλου...χιούμορ όπως θα έλεγες κι εσύ. Δεν αποτελούν ούτε είναι στόχος τους η "σοβαρή" (ή σοβαροφανής, όπως θες πέστο) προσέγγιση των καθημερινών θεμάτων. Γι'αυτό υπάρχει ο Τράγκας, ο Κακαουνάκης που προτιμάει η πλειοψηφία.

Για άλλου είδους χιούμορ υπάρχει πάντα ο Βουτσάς, ο Ψάλτης και ο Σεφερλής....περί ορέξεως. Άσε εμάς που τιμάμε Μόντι Πάιθον, Αφούς Μαρξ, Γούντι Άλλεν στις αρχές του και ταινίες όπως το Μπόρατ και το "The Big Lebowski" να έχουμε αυτό το "sense of humour" που μας ταιριάζει.

Προσοχή: Η παραπάνω φωτό δεν είναι για να γελάσεις εσύ. Είναι κιτσάτη και πρόστυχη.

Traveller

Member
Για άλλου είδους χιούμορ υπάρχει πάντα ο Βουτσάς, ο Ψάλτης και ο Σεφερλής....περί ορέξεως. Άσε εμάς που τιμάμε Μόντι Πάιθον, Αφούς Μαρξ, Γούντι Άλλεν στις αρχές του και ταινίες όπως το Μπόρατ και το "The Big Lebowski" να έχουμε αυτό το "sense of humour" που μας ταιριάζει.

Προσοχή: Η παραπάνω φωτό δεν είναι για να γελάσεις εσύ. Είναι κιτσάτη και πρόστυχη.
Πρώτον άλλο κιτσάτο και φτηνό και άλλο πρόστυχο... Ποιός μίλησε για πρόστυχη φωτό απλά σαχλή είναι...
Α και μια παρατήρηση για τις κινηματογραφικές σου αναζητήσεις. Μην συγκρίνεις το ανατρεπτικό, σουρεαλιστικό χιούμορ των αφών Μάρξ και Μόντι Πάιθονς με βλακώδης φωτογραφίες oύτε τον ανυπέρβλητο Άλεν και τον εμπνευσμένο Big Lebowski με ταινιούλες της καρπαζιάς τύπου Borat... Πραγματικά δεν το αξίζουν...
Αρκετά όμως με το offtopic... Πίσω στο θέμα μας...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σε αυτό το τόπικ κανένας δεν σε ειρωνεύτηκε ούτε καταφέρθηκε εναντίον σου. Τα σχόλια που κάναμε αφορούσαν την ιστοσελίδα και το περιεχόμενό της.

Είναι η τελευταία φορά που σχόλια όπως αυτό που γράφεις παραπάνω, και που καταφέρονται κατά μελών του φόρουμ, γίνονται αποδεκτά στο site. Από την επόμενη φορά που οποιοδήποτε μέλος κάνει τέτοιου είδους ειρωνικά σχόλια εναντίον άλλου μέλους , το μήνυμα θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Πρώτα απ όλα Μαίρη κουβέντα κάνουμε και κανένας δεν παρεξηγεί κανέναν, απλά εσύ έχεις την γνώμη σου κι εγώ την δική μου.
Traveller ξέρω ότι δεν παρεξηγούμαι και ίσα ίσα σκεφτόμουν ότι τελευταία απολαμβάνω πολύ τις συζητήσεις μας. Έχεις πάντα ισχυρά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον φημισμένο Ελβετό αρχιτέκτονα Bernard Tschumi και όχι από κάποιον τυχαίο....
Δουλεύω στο χώρο του πολιτισμού τα τελευταία 15 χρόνια, ως εκ τούτου ξέρω τον κο Τσούμι και το έργο του, γιαυτό και σου είπα ότι είχα μεγάλες προσδοκίες όταν έμαθα ότι εκείνος θα κατασκευάσει το κτήριο. Οπότε η απογοήτευσή μου όταν το είδα ήταν μεγαλύτερη από ότι να το έφτιαχνε κάποιος άσημος νέος αρχιτέκτονας.
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου Μαίρη , σαφέστατα και είναι ένα μοντέρνο έργο τέχνης και ο καθένας μας μπορεί να έχει την γνώμη του γιαυτό.
Υπάρχει μια λεπτή διαφορά σε αυτό που είπα και ξέρω ότι δεν την έκανα αρκετά κατανοητή. Σαφώς και ένα αρχιτεκτόνημα είναι ένα έργο τέχνης. Δεν είναι όμως το ίδιο με ένα πίνακα σύγχρονης τέχνης που αν δεν σου αρέσει επιλέγεις να μην τον ξαναδείς στη ζωή σου. Είναι ένα κτήριο που θέλοντας και μη το βλέπεις όταν περνάς από την περιοχή ή όταν ανεβαίνεις στην Ακρόπολη. Και δη ένα κτήριο δημόσιου χαρακτήρα όπως ένα μουσείο.

Άλλωστε το μουσείο δεν έχει τελειώσει ακόμα και ελάχιστοι το έχουν δει εκ των έσω. Μήπως λοιπόν είναι βιαστικές οι κρίσεις;
Διευκρίνησα ότι δεν μιλάω για την έσωτερική διαρρύθμιση η οποία από ότι έχω δει και διαβάσει πρέπει να είναι καταπληκτική

Γνώμες είναι αυτές βέβαια και μπορεί να μιλάμε ώρες γιαυτό χωρίς να καταλήγουμε κάπου γιατί άλλη είναι η αισθητική η δική σου, άλλη η δική μου,άλλη του Δάκη, άλλη του Θανάση και άλλη της Κατερίνας...
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να μιλάμε για αυτό το θέμα επί μήνες, το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Λίγοι θυμούνται ότι μια από της σπουδαιότερες απαιτήσεις του διαγωνισμού για την κατασκευή του μουσείου ήταν η παροχή δυνατότητας στον επισκέπτη να βλέπει συγχρόνως τα αρχιτεκτονικά γλυπτά του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο και τον ίδιο τον Παρθενώνα στην Ακρόπολη. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι οι άσχημες πίσω όψεις των 2 κτιρίων αλλά το ότι τα 2 αυτά κτίρια εμποδίζουν την άπλετη οπτική επαφή του επισκέπτη με την Ακρόπολη.
Ακόμα από τις σπουδαίοτερες προδιαγραφές για το διαγωνισμό ήταν το ύψος (παράμετρος που τηρήθηκε και από το Τσούμι) και το μέγεθος που προέβλεπε ένα κτήριο νομίζω 4 φορές μικρότερο από αυτό, ώστε οι απαλλωτριώσεις να είναι οι λιγότερες δυνατές. Το κτήριο είχε και άλλα σημαντικά προβλήματα κατά την κατασκευή του. Ο τελευταίος όροφος είναι γυάλινος και ήταν αδύνατο να βρεθούν τέτοιου μεγέθους υαλοπίνακες και να μεταφερθούν επί τόπου ενώ αν κατασκευαζόταν όπως ακριβώς σχεδιάστηκε θα επρόκειτο για ένα τεράστιο θερμοκήπιο.
Για την δυνατότητα θέασης της Ακρόπολης δόθηκαν πολλές λύσεις από διάφορους αρχιτέκτονες (θυμάστε το περίφημο "μάτι"?).
Υπενθυμίζω παρόλα αυτά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν η υλοποίηση του αρχιτεκτονικού σχεδίου αλλά η επιλογή της περιοχής καθώς είναι γνωστό σε όλους τους αρχαιολόγους ότι λόγω της δομής του εδάφους στην εν λόγω περιοχή (ο όγκος των επιχώσεων είναι πολύ μεγάλος και ο φυσικός βράχος πολύ βαθιά), τα αρχαία που ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν θα έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση. Γιαυτό η περιοχή αυτή θεωρείται "λουκούμι" για τους αρχαιολόγους. Τα ευρήματα ήταν ακόμη ανώτερα των προσδοκιών. Και μέσα σε αυτά τα μοναδικά ευρήματα μπήκαν μπουλντόζες, σκάφτηκαν χαντάκια, αφαιρέθηκαν αρχιτεκτονικά μέλη και θεμελιώθηκαν τσιμεντένιες κολώνες.
Τέλος κατά τη γνώμη μου η "άπλετη" οπτική επαφή είναι λιγότερο σημαντική από τα ιστορικά κτήρια που μπορούμε να τα αποχαιρετήσουμε οριστικά.

Μπορεί πάλι να είναι η επαγγελματική μου νοοτροπία (συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης) που με βρίσκει αντίθετη ή τουλάχιστον σκεπτική για κάθε καταστροφή.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Δεν έχω τη δυνατότητα να εκφέρω γνώμη στο θέμα "Μουσείο" ή "κατεδάφιση νεοκλασσικών". Μια μόνο κουβέντα για τις αποφάσεις των ειδικών συμβουλίων. Η σχετικά πρόσφατη απόπειρα του "γενικού" έφερε στο φως τις αιτίες αποφάσεων του ΚΑΣ που κραυγαλέα ήταν υπέρ κάποιων πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά της εθνικης μας κληρονομιάς και οι οποίες σε όσους δεν ήταν στα πράγματα δημιουργούσαν έντονα ερωτηματικά όταν πάρθηκαν. Δυστυχώς δεν ζούμε σε "κόσμο αγγελικά πλασμένο". Κάθε άλλο.

GTS

Member
Δεν έχω τη δυνατότητα να εκφέρω γνώμη στο θέμα "Μουσείο" ή "κατεδάφιση νεοκλασσικών". Μια μόνο κουβέντα για τις αποφάσεις των ειδικών συμβουλίων. Η σχετικά πρόσφατη απόπειρα του "γενικού" έφερε στο φως τις αιτίες αποφάσεων του ΚΑΣ που κραυγαλέα ήταν υπέρ κάποιων πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά της εθνικης μας κληρονομιάς και οι οποίες σε όσους δεν ήταν στα πράγματα δημιουργούσαν έντονα ερωτηματικά όταν πάρθηκαν. Δυστυχώς δεν ζούμε σε "κόσμο αγγελικά πλασμένο". Κάθε άλλο.
Ακριβώς! Όπως επίσης πολύ σημαντικό είναι αυτό που ανέφερε η bloody mary, δηλ. η καταστροφή των αρχαιοτήτων ώστε να θεμελιωθεί το νέο εστιατόριο & THE MALL Ακροπόλεως.

Γι'αυτό είναι ύβρις να αναφερόμαστε σε δήθεν προγόνους. Είμαστε καταντήματα Βαλκάνιων, όμοιοι με τους γείτονες τους οποίους υβρίζουμε.

Traveller

Member
Ακριβώς! Όπως επίσης πολύ σημαντικό είναι αυτό που ανέφερε η bloody mary, δηλ. η καταστροφή των αρχαιοτήτων ώστε να θεμελιωθεί το νέο εστιατόριο & THE MALL Ακροπόλεως.

Γι'αυτό είναι ύβρις να αναφερόμαστε σε δήθεν προγόνους. Είμαστε καταντήματα Βαλκάνιων, όμοιοι με τους γείτονες τους οποίους υβρίζουμε.
Ψυχραιμίααααααααααα... Παιδιά βλέπετε τα πράγματα ή μαύρα ή άσπρα... Υπάρχει και το γκρίζο...
Δεν είμαστε δα και το κατάντημα των Βαλκανίων ούτε το μουσείο είναι εστιατόριο και Mall...
Σαφέστατα και δεν ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, τουναντίων υπάρχει διαφθορά και ρουσφέτι αυτό που λέμε ανάλγητο κράτος, αλλά ακόμα κι έτσι η πατρίδα μας είναι μια σοβαρή χώρα που κατά κανόνα λειτουργούν οι θεσμοί και ουδεμία σχέση έχει με τα γειτονικά βαλκανικά κράτη... Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ισχυρό και ασφαλές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση με την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Αλβανία ή τα Σκόπια, μην τα μηδενίζουμε πια όλα...

GTS

Member
Ψυχραιμίααααααααααα... Παιδιά βλέπετε τα πράγματα ή μαύρα ή άσπρα... Υπάρχει και το γκρίζο...
Δεν είμαστε δα και το κατάντημα των Βαλκανίων ούτε το μουσείο είναι εστιατόριο και Mall...
Σαφέστατα και δεν ζούμε σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο, τουναντίων υπάρχει διαφθορά και ρουσφέτι αυτό που λέμε ανάλγητο κράτος, αλλά ακόμα κι έτσι η πατρίδα μας είναι μια σοβαρή χώρα που κατά κανόνα λειτουργούν οι θεσμοί και ουδεμία σχέση έχει με τα γειτονικά βαλκανικά κράτη... Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά η χώρα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, ισχυρό και ασφαλές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση με την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Αλβανία ή τα Σκόπια, μην τα μηδενίζουμε πια όλα...
Δε θέλω να απαντήσω off topic πάλι, ευχαριστώ. Απλά υπογραμμίζω!!!

Και το ξέρουμε ότι δεν είμαστε Αλβανία, Βουλγαρία κτλ. Στα λεφτά όμως. Στο επίπεδο του λαού είμαστε και παραείμαστε.

Και Εσκιμώοι νομίζω θα σέβονταν περισσότερο τα πολύτιμα αρχαία δίπλα στον ιερό βράχο και δε θα θεμελίωναν εστιατόριο από πάνω με τσιμέντωση των αρχαίων.

Traveller

Member
Ρε συ GTS ,για να είμαστε και εντός topic, αν ακολουθήσουμε τον συλλογισμό σου δεν θα έπρεπε να γίνονται έργα στο κέντρο της Αθήνας ούτε να κτίζονται οικήματα, ούτε το metro να φτιαχτεί... Είναι γνωστό ότι όπου και να σκάψεις στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις αρχαία...
Η διαδικασία λοιπόν για την οικοδόμηση όχι μόνο ενός τόσο σπουδαίου έργου όπως το μουσείο αλλά οπουδήποτε οικήματος είναι να γίνουν οι ανασκαφές με την βοήθεια των αρχαιολόγων μετά να εκτιμηθούν και να αξιολογηθούν τα ευρήματα και τέλος όταν τελειώσουν αυτές οι διαδικασίες να δωθεί ή όχι η άδεια οικοδόμισης. Πιστεύω ότι ακολουθήθηκαν αυτές οι διαδικασίες και η άδεια εκδόθηκε νόμιμα γιατί αλλιώς θα είχε χαλάσει το σύμπαν, θα είχε πέσει η κυβέρνηση... Σίγουρα μεταξύ αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων θα υπήρχαν διαφωνίες αλλά μου φαίνετε απίθανο να έχει γίνει κάποιο καραμπινάτο σκάνδαλο όσον αφορά την οριοθέτηση του μουσείου γιατί όπως είπα και παραπάνω θα ξεσηκώνονταν το σύμπαν σε πολλαπλάσιο βαθμό απ ότι γίνετε σήμερα με αυτά τα 2 κτίρια. Εννοώ λοιπόν και πραγματικά το πιστεύω ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ώστε σε τόσο υψηλό επίπεδο να κάνει κάποιος μια τόσο καραμπινάτη παράβαση(καταστροφή σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων) και να μην κουνηθεί φύλλο... Σε μικρότερη κλίμακα να το πίστευα αλλά όχι σε τόσο σημαντικό θέμα, άλλωστε δεν υπήρχε αντίδραση ούτε από την αντιπολίτευση αν θυμάμαι καλά που κυνηγάει πάντα κάτι τέτοια.

Θέλω να πω λοιπόν ότι γενικά στην Ελλάδα έχουμε την τάση να μεγιστοποιούμε τα μικρά και να μειώνουμε τα σημαντικά... Προσοχή γενικά μιλάω τίποτε το προσωπικό γιαυτό και υποστήριξα ότι δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα αλλά υπάρχει και το γκρι...

Υ.Γ. 1 Προς GTS. Διαφωνώ κάθετα. Το μουσείο δεν είναι εστιατόρειο ούτε mall. Αυτά είναι φαιδρότητες. Βρίσκω φυσιολογικότατο το γεγονός να υπάρχει εστιατόρειο και πωλητήριο στο μουσείο όπως γίνετε σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου, αλίμονο να μην υπήρχαν, δεν καταλαβαίνω που βρίσκετε η μομφή...

Υ.Γ.2 Προς bloody mary. Απολαμβάνω πραγματικά για το επίπεδο της κουβέντας μας, μαθαίνω πράγματα που δεν γνώριζα και συμφωνώ με πολλά από τα γραφόμενά σου...

GTS

Member
http://homepages.pathfinder.gr/kalel/Museum01.htm

http://globalculturalheritage.blogspot.com/2007/05/blog-post_21.html

Μπορώ να βρω και άλλα....Traveller, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι όλα είναι αγαθά πλασμένα. Προφανώς ζούμε σε διαφορετικές χώρες.

Τώρα, για το θέμα αξιοποίησης αρχαιολογικών χώρων, τα αρχαιολογικά συμβούλια, τα συμφέροντα στο χώρο και στα "περί πτώσης της κυβέρνησης" (εκτός τόπου και χρόνου, εδώ δε κουνιέται κλαράκι για τα πιο σημαντικά, για 5-10 κωλοερείπια θα πέσει ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων, εξουσίας και νομής του δημοσίου χρήματος? ας καγχάσω) δεν φτάνει ο χώρος και δεν θα αφιερώσω χρόνο να απαντήσω. Αν εσύ χαίρεσαι και επικροτείς τον τρόπο χειρισμού των ζητημάτων από το ελληνικό κράτος στο τομέα της αρχαιολογίας, όπως έγραψα και παραπάνω, δικαίωμά σου. Και φυσικά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα ώστε να "...σε τόσο υψηλό επίπεδο να κάνει κάποιος μια τόσο καραμπινάτη παράβαση(καταστροφή σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων)"

Μπορεί όμως ως πρωθυπουργός να κατέχει παράνομα αρχαιότητες...

Υ.Γ. Δε κρίνω το μουσείο ως αρχιτεκτόνημα....μόνο τον τρόπο χειρισμού των συναφών ζητημάτων από την εκάστοτε εξουσία. Που είναι, ως συνήθως, άρπα κόλλα και βουτηγμένος στη βρώμα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom