• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Προορισμός για φοιτητές

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Από Θεσσαλονίκη έχει πολλές εταιρείες που κάνουν καθημερινά δρομολόγια για Βελιγράδι με κόστος 80-85€. Το Βελιγράδι σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις που σκέφτεσαι είναι υποδεέστερο σαν σύνολο. Επειδή όμως έτσι κι αλλιώς δεν έχετε κάνει πολλά ταξίδια, είναι μια καλή επιλογή. Και πολύ οικονομικό σε όλα.

Το Άμστερνταμ είναι επίσης καλή λύση. Πολύ ανώτερη σαν πόλη από το Βελιγράδι και η transavia έχει σταθερά καλές τιμές αεροπορικών από Θεσ/νικη. Ο Φεβρουάριος είναι καλή εποχή όσον αφορά τις τιμές των καταλυμάτων. Από και πέρα φυσικά και είναι ακριβή πόλη και θα έχει κρύο.

Κρύο θα έχει και η Πολωνία λογικά. Κατά γενική ομολογία είναι ενδιαφέρουσα και νεανική πόλη και αν θες να βγει οικονομική στα αεροπορικά, θα κλείσετε με Ryanair για Αθήνα και από κει για Κρακοβία. Αλλά κάν'το σύντομα.

Η Μπρατισλάβα μου άρεσε. Έχει ζωή το βράδυ αλλά μη περιμένετε κανέναν χαμό. Είναι μικρή πόλη και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Δεν θα την πρότεινα για την περίπτωση σας.

Χωρίς να έχω πάει (θα γίνει σύντομα), θεωρώ πως η Βαρκελώνη είναι η κορυφαία όσον αφορά τη ζωή και τον παλμό που έχει σαν πόλη. Επίσης θα έχει και την καλύτερη θερμοκρασία σε σύγκριση με όλες τις άλλες. Επειδή όμως εκτός από τη νύχτα υπάρχει και η μέρα, αν θέλετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα έχουν ακριβά εισιτήρια. Επίσης Φεβρουάριο δεν έχει πτήσεις η Ryanair από Θεσ/νικη επομένως μάλλον απορρίπτεται.

Μην απορρίπτεις την ωραιότερη Ευρωπαϊκή πόλη και τη μοναδική μητρόπολη (στη Λονδινάρα αναφέρομαι)! Έριξα μια ματιά και έχει μέσα Φεβρουαρίου η Ryanair με 110€ περίπου. Δώστε κάτι παραπάνω και δεν θα το μετανιώσετε. Λονδίνο δαγκωτό!

Σκεφτείτε και την επιλογή της Κωνσταντινούπολης που επίσης έχει καθημερινά δρομολόγια με λεωφορεία από Θεσ/νικη με 80-85€ και είναι μια πόλη μαγική και τη μέρα και τη νύχτα!

Πάντως πρέπει να βιαστείτε με τα αεροπορικά αν θέλετε να ταξιδέψετε σε ένα μήνα περίπου. Αν αυτό σας δεσμεύει και θέλετε να το αποφασίσετε τελευταία στιγμή η επιλογή του Βελιγραδίου και της Κων/πολης με λεωφορείο είναι μονόδρομος.

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Στην Παλαιόχωρα, Φεβρουάριο...χμμ, οριακά καλύτερα θα έλεγα. :D Ανάλογα τον αέρα θα έχει και πάντα την επιλογή απανεμης παραλίας.
Δεν ήθελα να γίνω τόσο προκλητικός η αλήθεια είναι. :rolleyes:
Τραγωδία φίλε. Δεν πας καλύτερα εδώ στη παλαιοχωρα στη Κρήτη. Μια από τα ίδια θα είναι. Και αν βολέψει ο καιρός κάνεις και μια βουτιά.
Χαχαχαχ λέτε να τολμήσω να ξαναπάω Βερολίνο 2η συνεχόμενη χρονιά;; έχει ακόμη πιο φθηνά εισιτήρια και σαφώς καλύτερη ζωη.Το θέμα είναι οτι θέλω να δω κανα καινούργιο μέρος...

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Από Θεσσαλονίκη έχει πολλές εταιρείες που κάνουν καθημερινά δρομολόγια για Βελιγράδι με κόστος 80-85€. Το Βελιγράδι σε σύγκριση με τις άλλες πόλεις που σκέφτεσαι είναι υποδεέστερο σαν σύνολο. Επειδή όμως έτσι κι αλλιώς δεν έχετε κάνει πολλά ταξίδια, είναι μια καλή επιλογή. Και πολύ οικονομικό σε όλα.

Το Άμστερνταμ είναι επίσης καλή λύση. Πολύ ανώτερη σαν πόλη από το Βελιγράδι και η transavia έχει σταθερά καλές τιμές αεροπορικών από Θεσ/νικη. Ο Φεβρουάριος είναι καλή εποχή όσον αφορά τις τιμές των καταλυμάτων. Από και πέρα φυσικά και είναι ακριβή πόλη και θα έχει κρύο.

Κρύο θα έχει και η Πολωνία λογικά. Κατά γενική ομολογία είναι ενδιαφέρουσα και νεανική πόλη και αν θες να βγει οικονομική στα αεροπορικά, θα κλείσετε με Ryanair για Αθήνα και από κει για Κρακοβία. Αλλά κάν'το σύντομα.

Η Μπρατισλάβα μου άρεσε. Έχει ζωή το βράδυ αλλά μη περιμένετε κανέναν χαμό. Είναι μικρή πόλη και οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Δεν θα την πρότεινα για την περίπτωση σας.

Χωρίς να έχω πάει (θα γίνει σύντομα), θεωρώ πως η Βαρκελώνη είναι η κορυφαία όσον αφορά τη ζωή και τον παλμό που έχει σαν πόλη. Επίσης θα έχει και την καλύτερη θερμοκρασία σε σύγκριση με όλες τις άλλες. Επειδή όμως εκτός από τη νύχτα υπάρχει και η μέρα, αν θέλετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα έχουν ακριβά εισιτήρια. Επίσης Φεβρουάριο δεν έχει πτήσεις η Ryanair από Θεσ/νικη επομένως μάλλον απορρίπτεται.

Μην απορρίπτεις την ωραιότερη Ευρωπαϊκή πόλη και τη μοναδική μητρόπολη (στη Λονδινάρα αναφέρομαι)! Έριξα μια ματιά και έχει μέσα Φεβρουαρίου η Ryanair με 110€ περίπου. Δώστε κάτι παραπάνω και δεν θα το μετανιώσετε. Λονδίνο δαγκωτό!

Σκεφτείτε και την επιλογή της Κωνσταντινούπολης που επίσης έχει καθημερινά δρομολόγια με λεωφορεία από Θεσ/νικη με 80-85€ και είναι μια πόλη μαγική και τη μέρα και τη νύχτα!

Πάντως πρέπει να βιαστείτε με τα αεροπορικά αν θέλετε να ταξιδέψετε σε ένα μήνα περίπου. Αν αυτό σας δεσμεύει και θέλετε να το αποφασίσετε τελευταία στιγμή η επιλογή του Βελιγραδίου και της Κων/πολης με λεωφορείο είναι μονόδρομος.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Με μια πρόχειρη ερεύνα που είχα κάνει από Αθήνα για Βαρσοβία οι τιμές ήταν λίγο ακριβούτσικες αν σκεφτείς οτι πρέπει να έρθουμε και από Θεσσαλονίκη.Η αλήθεια είναι οτι από Μάρτιο και μετά έχει περισσότερες επιλογές σε προορισμούς και με καλύτερες τιμές αλλά μου έθεσαν και χρονικό όριο για τις ημερομηνίες ταξιδιού.Γι αυτό είμαι σε μια αδιέξοδο.Θα τους εξηγήσω πως έχει η κατάσταση για Ρώμη γιατί κάποιοι νομίζουν πως θα πάνε εκεί και θα κάνουν ξενύχτια μέχρι το πρωί και αν επιμένουν καλώς αλλίως θα βρούμε άμεσα νέο προορισμό.Για το Βελιγράδι που λέτε όλοι το μόνο που με δεσμεύει είναι η οργάνωση της μεταφοράς υπάρχουν και προσφορές σε ταξιδιωτικά αλλά προτιμώ να οργανώνω μόνος μου τα ταξίδια γιατί κατά την γνώμη μου βγαίνει πιο οικονομικά.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Για το Βελιγράδι που λέτε όλοι το μόνο που με δεσμεύει είναι η οργάνωση της μεταφοράς υπάρχουν και προσφορές σε ταξιδιωτικά αλλά προτιμώ να οργανώνω μόνος μου τα ταξίδια γιατί κατά την γνώμη μου βγαίνει πιο οικονομικά.
Ποια δέσμευση. Εγώ σου λέω να πας με το λεωφορείο της γραμμής. Εννοείται μόνος σου και όχι οργανωμένο. Είναι σαν να πηγαίνεις με ΚΤΕΛ σε οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας. Υπάρχει και μια εταιρεία GEA TOURS (όχι GEA TRAVEL) που κάνει καθημερινά δρομολόγια με 9θεσια βανάκια και φτάνει πολύ πιο γρήγορα στο Βελιγράδι από τα κοινά λεωφορεία. http://geatours.rs/en/packages/thessaloniki

Αλλιώς
http://www.fptravel.gr/λεωφορειακή-γραμμή/θεσσαλονίκη-βελιγράδι.html
http://simeonidistours.gr/tours/topic.php?Article_ID=46
http://siamostours.gr/ελλαδα-σερβια/#greece-serbia

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Αρτι αφιχθεις (για 15η φορα) από Βελιγράδι, έχω να πω στους φοιτητες απο Θεσσαλονικη ότι ειναι μακράν η καλύτερή τους επιλογη.

Τι να πρωτοπεις; Το κοστος ζωης; Το μερος; Ο κοσμος; Η αγαπη που εχουν για την Ελλαδα; Η νυχτερινη ζωη; Το φαγητο τους; Εαν θελετε για Gea Tours, πειτε μου για να μιλησω μαζι τους.

Για Κωνσταντινουπολη διαφωνω καθετως, παρ'ότι έχει πέσει η τουρκικη λίρα, η νυχτερινη ζωη συνεχίζει να είναι ακριβή(σε σχεση με αλλες χωρες τουλαχιστον). Επισης για Κωνσταντινουπολη θα δυσκολευτουν πολυ να μπουν σε μαγαζια εαν ειναι πανω απο 3 αντρες.

Κατι διαβασα για Πραγα και σεξοτουρισμο, επισης διαφωνω. Έμενα 1 χρονο Πραγα, τα "μασατζιδικα" και τα strip-clubs τα αποφευγεις ευκολα, η Πραγα εχει πολυ εντονη νυχτερινη ζωη, ακομα και μεσα στην βδομαδα. Και δεν ειναι τοσο ακριβη οσο πολυ πιστευουν, αρκει να αποφυγετε τα μαγαζια που ειναι πανω στην Staromestska. Εαν σας αρεσει deep house, techno, electro music τοτε να βαλετε την Πραγα στις επιλογες σας.

Μπρατισλαβα καλη, αλλα μικρή, Βουδαπεστη επισης πολυ καλη, αλλα μεταξυ Βουδαπεστης και Βελιγραδι παλι προτεινω Βελιγραδι.

Edit: Από την στιγμη που τα παιδια εχουν ως βασικο κριτηριο την νυχτερινη ζωη σε οικονομικα πλαισια, ας μην τους προτεινουμε προορισμους οπως το Λονδινο, η Ρωμη, Αμστερνταμ κλπ...

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Αρτι αφιχθεις (για 15η φορα) από Βελιγράδι, έχω να πω στους φοιτητες απο Θεσσαλονικη ότι ειναι μακράν η καλύτερή τους επιλογη.

Τι να πρωτοπεις; Το κοστος ζωης; Το μερος; Ο κοσμος; Η αγαπη που εχουν για την Ελλαδα; Η νυχτερινη ζωη; Το φαγητο τους; Εαν θελετε για Gea Tours, πειτε μου για να μιλησω μαζι τους.

Για Κωνσταντινουπολη διαφωνω καθετως, παρ'ότι έχει πέσει η τουρκικη λίρα, η νυχτερινη ζωη συνεχίζει να είναι ακριβή(σε σχεση με αλλες χωρες τουλαχιστον). Επισης για Κωνσταντινουπολη θα δυσκολευτουν πολυ να μπουν σε μαγαζια εαν ειναι πανω απο 3 αντρες.

Κατι διαβασα για Πραγα και σεξοτουρισμο, επισης διαφωνω. Έμενα 1 χρονο Πραγα, τα "μασατζιδικα" και τα strip-clubs τα αποφευγεις ευκολα, η Πραγα εχει πολυ εντονη νυχτερινη ζωη, ακομα και μεσα στην βδομαδα. Και δεν ειναι τοσο ακριβη οσο πολυ πιστευουν, αρκει να αποφυγετε τα μαγαζια που ειναι πανω στην Staromestska. Εαν σας αρεσει deep house, techno, electro music τοτε να βαλετε την Πραγα στις επιλογες σας.

Μπρατισλαβα καλη, αλλα μικρή, Βουδαπεστη επισης πολυ καλη, αλλα μεταξυ Βουδαπεστης και Βελιγραδι παλι προτεινω Βελιγραδι.

Edit: Από την στιγμη που τα παιδια εχουν ως βασικο κριτηριο την νυχτερινη ζωη σε οικονομικα πλαισια, ας μην τους προτεινουμε προορισμους οπως το Λονδινο, η Ρωμη, Αμστερνταμ κλπ...

Οκ για Πράγα επειδή εγώ έγραψα αγαπητέ @orestcrete θεωρώ ότι έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπειρία οπότε σίγουρα θα ξέρεις πολύ καλύτερα. Άσε που στο θέμα νύχτα είσαι από αυτούς που πάντα διαβάζω την άποψή τους γιατί πέφτει πολύ μέσα στα γούστα μου. Απλά το θέμα είναι εγώ 8 βράδυα έμεινα πριν μερικά χρόνια εκεί σαν φοιτητής και δεν μπόρεσα να βρω μαγαζιά αντάξια της Ελλάδος ή των άλλων πόλεων που έχουν αναφερθεί εδώ πέρα. Μερικά μαγαζιά με τα είδη μουσικών που ανέφερες συνάντησα αλλά δε θα έλεγα ότι ήταν κάτι αξιομνημόνευτο. Θυμάμαι όμως ότι κάθε 10 μέτρα με σταματούσαν για να μου πουλήσουν ναρκωτικά ή γυναίκες :haha:. Οπότε η ένσταση ήταν κυρίως στο θέμα τοπ 10 του άρθρου του περιοδικού που το αποκλείω κάθετα να είναι η Πράγα μέσα στο τοπ 10 νυχτερινής διασκέδασης παγκοσμίως. Δηλαδή σε σημείο που το αποκλείω κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και ούτω καθεξής. Ας μείνουμε στις καταπληκτικές μπυραρίες που έχει!

Συμφωνώ κάθετα πάλι με τον @orestcrete στο θέμα της Κων/πολης. Ούτε φθηνή είναι, σε όλα μα όλα τα μαγαζιά έχει παρανοϊκού επιπέδου πόρτα και είναι και ανδροκρατούμενη. Δεν τολμώ καν να φανταστώ πως θα είναι ελλείψει Ευρωπαίων και Αμερικανών τουριστών λόγω των γεγονότων των τελευταίων 2-3 ετών. Επίσης στο Λονδίνο τα παιδιά με το μπάτζετ που έχουν είναι ζήτημα αν θα μπορέσουν να πιουν 1(ένα) ποτό.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και ένας μίτος με τα νυχτερινά μαγαζιά. Υπάρχει καλή γνώση στο φόρουμ!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Οκ για Πράγα επειδή εγώ έγραψα αγαπητέ @orestcrete θεωρώ ότι έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπειρία οπότε σίγουρα θα ξέρεις πολύ καλύτερα. Άσε που στο θέμα νύχτα είσαι από αυτούς που πάντα διαβάζω την άποψή τους γιατί πέφτει πολύ μέσα στα γούστα μου. Απλά το θέμα είναι εγώ 8 βράδυα έμεινα πριν μερικά χρόνια εκεί σαν φοιτητής και δεν μπόρεσα να βρω μαγαζιά αντάξια της Ελλάδος ή των άλλων πόλεων που έχουν αναφερθεί εδώ πέρα. Μερικά μαγαζιά με τα είδη μουσικών που ανέφερες συνάντησα αλλά δε θα έλεγα ότι ήταν κάτι αξιομνημόνευτο. Θυμάμαι όμως ότι κάθε 10 μέτρα με σταματούσαν για να μου πουλήσουν ναρκωτικά ή γυναίκες :haha:. Οπότε η ένσταση ήταν κυρίως στο θέμα τοπ 10 του άρθρου του περιοδικού που το αποκλείω κάθετα να είναι η Πράγα μέσα στο τοπ 10 νυχτερινής διασκέδασης παγκοσμίως. Δηλαδή σε σημείο που το αποκλείω κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και ούτω καθεξής. Ας μείνουμε στις καταπληκτικές μπυραρίες που έχει!

Συμφωνώ κάθετα πάλι με τον @orestcrete στο θέμα της Κων/πολης. Ούτε φθηνή είναι, σε όλα μα όλα τα μαγαζιά έχει παρανοϊκού επιπέδου πόρτα και είναι και ανδροκρατούμενη. Δεν τολμώ καν να φανταστώ πως θα είναι ελλείψει Ευρωπαίων και Αμερικανών τουριστών λόγω των γεγονότων των τελευταίων 2-3 ετών. Επίσης στο Λονδίνο τα παιδιά με το μπάτζετ που έχουν είναι ζήτημα αν θα μπορέσουν να πιουν 1(ένα) ποτό.

Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και ένας μίτος με τα νυχτερινά μαγαζιά. Υπάρχει καλή γνώση στο φόρουμ!
Χαιρομαι που συμφωνουμε σε αρκετα θεματα. Μην βαζεις σε συγκριση μαγαζια της Ελλαδος γιατι στα μαγαζια της Κεντρικης Ευρωπης υπερισχυει το κομματι της ηλεκτρονικης μουσικης, οποτε δεν βρισκεις ευκολα αντιστοιχια.

Επισης καποιος ανεφερε και το Βουκουρεστι, ημουν εκει προσφατα. Εκτός απο τα μαγαζια της παλαιας πολης που ειναι ολα μαζεμενα, και προσφερουν καλη σχετικα μουσικη με μετριο ομως κοσμο (αρκετοι gypsies και με κακη αναλογια στον κοσμο). Τα καλα μαγαζια του Βουκουρεστιου ειναι σχετικα εξω απο το κεντρο και σε τιμες ισως και πιο πανω απο Ελλαδα. Ενδεικτικα για την Πρωτοχρονια, τα καλα μαγαζια ειχαν πανω απο 50 ευρω μονο για την εισοδο ανα ατομο (καποια 150 ευρω εισοδο!!) και σε ορισμενες περιπτωσεις 500 ευρω μινιμουμ καταναλωση για τραπεζι. Καποια μαγαζια στο κεντρο που ηταν μπαρ/τρυπες ειχαν 500 lei (=120 ευρω) γενικη εισοδο με μπουφε και ποτό. Οκ Πρωτοχρονια ειναι δεν λεω, αλλα Βουκουρεστι εισαι..

Επομενως Βουκουρεστι-Βελιγραδι παλι προτιμω το Βελιγραδι..

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Φαντάζομαι εκτός από τις νυχτερινές εξόδους, τις υπόλοιπες ώρες δεν θα κοιμούνται ούτε θα είναι στο ξενοδοχείο. Να έχουν να δουν πράγματα στην πόλη. Ότι και να λέμε το Λονδίνο απλά δεν συγκρίνεται με καμιά. Προφανώς και είναι πιο ακριβή από Βελιγράδι. Όμως έχει πολλά δωρεάν μουσεία, street food με 5-6 λίρες και νορμάλ τιμές στις μπύρες. Τώρα το ουίσκι, οι βότκες πόσο έχουν δεν ξέρω. Άλλωστε δεν μας έχει πει και ποια νυχτερινή διασκέδαση προτιμούν. Το να μου αρέσει να βγαίνω σε μπαρ δεν σημαίνει πως πρέπει ντε και καλά να κατεβάζω το ένα ποτό μετά το άλλο. Το Λονδίνο είναι πόλη για όλους με άπειρες επιλογές! Για 4 μέρες που θέλουν αν τους βγει το Λονδίνο π.χ. + 100€ δεν τρέχει και τίποτα. Γιατί μιλάμε για ΤΟ Λονδίνο!

Αν δεν υπήρχε θέμα αεροπορικών θα πρότεινα και Λισαβόνα. Εξαιρετική. Χαμός στους δρόμους και στα μπαρ. Η πιο ζωντανή πόλη που έχω δει.

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Και πάλι ευχαριστώ,θα κρατήσω τις συμβουλές σας για το μέλλον.Προς το παρόν αφήσαμε την νυχτερινή ζωή και συμβιβαστήκαμε όλοι με την Ρώμη.Θα μείνουμε το πρώτο βράδυ Νάπολη επειδή είχε πολύ πιο φθηνό αεροπορικό και με τα ίδια λεφτά βλέπεις και λίγο Νάπολη και μετά την επόμενη μέρα θα φύγουμε για Ρώμη με τρένο ή λεωφορείο και θα μείνουμε 4 βράδια Ρώμη.Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για την μεταφορά Νάπολη Ρώμη ας στείλει.
Τώρα οσο αναφορά τις προτάσεις σας για τους προορισμούς.Πολωνία είναι στα κοντινά σχέδια ίσως καταφέρω να πάω και πριν το καλοκαίρι αναλόγως αν βρω φθηνά εισιτήρια απο Θεσσαλονίκη και πιο μελλοντικά σχέδια Λονδίνο,Βαρκελώνη,Βελιγράδι

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καβάλα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Για Ρώμη θα πρότεινα τραίνο από τον Κεντρικό Σταθμό της Νάπολη. Έχει καλές τιμές και είναι και γρήγορο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.634
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom