• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προορισμοί υπό... εξαφάνιση

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.153
Likes
10.977
Είτε λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών, ή εξαιτίας του ανθρώπινου παράγοντα (υπερ-ανάπτυξη τουρισμού, πόλεμοι και καταπατήσεις) πολλές από τις αρχαιότερες και θαυμαστές πόλεις του κόσμου κινδυνεύουν στις μέρες μας να εξαφανιστούν. Μνημεία καταστρέφονται, φυσικά τοπία διαβρώνονται και η Unesco δείχνει να αδυνατεί να κάνει κάτι παραπάνω από το να χαρακτηρίσει το μέρος «Πολιτισμική Κληρονομιά». Επιλέξαμε, λοιπόν, κάποια από αυτά τα μέρη υπό εξαφάνιση και σας συμβουλεύουμε να τα επισκεφθείτε πριν να είναι πολύ αργά…



Γροιλανδία
awww.in2life.gr_dm_pictures_places_extinct600_07_71773_O3GZ43.jpg

Τα στρώματα πάγου της Γροιλανδίας καλύπτουν περίπου του 81% του νησιού και αποτελούν τουλάχιστον το 1/20 του συνολικού πάγου του πλανήτη. Αν αυτοί οι πάγοι λιώσουν, η χώρα θα διασπαστεί και θα μετατραπεί ένα αρχιπέλαγος, με αποτέλεσμα οι περίφημοι παγετώνες της περιοχής να μην προσφέρονται πια ως τουριστική ατραξιόν. Οι πολικές αρκούδες θα χάσουν το φυσικό τους περιβάλλον, ενώ η τήξη τους θα οδηγήσει στην τεράστια αύξηση της στάθμης του νερού σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου και του Λος Άντζελες.



Τρίγωνο των Κοραλλιών: Θάλασσες Σούλου και Σουλαουέζι
awww.in2life.gr_dm_pictures_places_extinct600_05_71775_599921.jpg

Ανάμεσα στην Ινδονησία, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, μεσολαβεί ένα κοραλλιογενές τρίγωνο που αντιπροσωπεύει την πλουσιότερη βιοποικιλία κοραλλιογενών υφάλων, θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας του πλανήτη, και στο οποίο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 450 διαφορετικά είδη κοραλλιών. Τουρίστες από όλον τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο αυτήν την απειλούμενη περιοχή για να καταδυθούν και να παρατηρήσουν τις θαλάσσιες χελώνες στις φωλιές τους. Μία πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου John Hopkins, ωστόσο, έδειξε πως περίπου το 70% των κοραλλιογενών υφάλων στις θάλασσες της νοτιοανατολικής Ασίας βρίσκονται σε κίνδυνο και υπαίτιοι αυτής της καταστροφής είναι οι τεχνικές ψαρέματος που χρησιμοποιούν υδροκυάνιο και δυναμίτη, καθώς και η γενικότερη υπερ-αλιεία, που οδηγούν σε αποχρωματισμός των κοραλλιών, ιζηματογένεση και μόλυνση.



Ιράκ - Βαβυλωνία
awww.in2life.gr_dm_pictures_places_extinct600_04_71776_V02412.jpg

80 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, η Βαβυλωνία ανήκε αρχικά στη Μεσοποταμία, μία περιοχή που θεωρήθηκε από πολλούς λίκνο πολιτισμού. Από το 2.300 π.Χ., μάλιστα, πολλοί χαρακτήρισαν τη Βαβυλωνία ιερή πόλη. Αυτή η αρχαία τοποθεσία αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες στην παγκόσμια ιστορία και είναι δυστυχώς μία από τις αναρίθμητες πόλεις του Ιράκ που καταστράφηκαν από τους πρόσφατους πολέμους. Το 2003, μάλιστα, οι αμερικανικές δυνάμεις κατασκεύασαν στην περιοχή ελικοδρόμιο και χώρο στάθμευσης των τεθωρακισμένων, ανοίγοντας τάφρους για οχυρώματα διαμέσου των μνημείων, ενώ στους Κρεμαστούς Κήπους καταστράφηκαν αρχαία μνημείων χιλιάδων ετών.



Μπαγκλαντές: Σοναργκάον - Πάναμ
awww.in2life.gr_dm_pictures_places_extinct600_01_71779_454313.jpg

Στην αρχαία αυτή πόλη υπάρχουν αμέτρητοι αρχιτεκτονικοί θησαυροί από την εποχή του σουλτανάτου, των Μογγόλων και της αποικιοκρατικής περιόδου του Μπαγκλαντές που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα. Ωστόσο, οι πλημμύρες, η αύξηση της θαλάσσιας στάθμης, οι σεισμοί και η παράνομη οικοδομική ανάπτυξη σε συνδυασμό με τις καταπατήσεις, καθώς και οι βανδαλισμοί, έπληξαν αυτά τα σημαντικά μνημεία και έθεσαν το Σοναργκάον σε σοβαρό κίνδυνο ολικού αφανισμού.



Αυστραλία: Σύμπλεγμα Βραχογραφιών Ντάμπιερ στη Μουρουχούγκα

Η μεγαλύτερη συλλογή βραχογραφιών στον κόσμο ανήκει στους ιθαγενείς της βορειοδυτικής Αυστραλίας που σμίλευαν γλυφογραφίες σε πέτρες για χιλιάδες χρόνια. Έχουν μάλιστα καταγραφεί βραχογραφίες από το 10.000 π.Χ. Η βιομηχανική ανάπτυξη, όμως, έχει ήδη βλάψει ποσοστό που κυμαίνεται στο 7,2% με 24,4% των γλυφογραφιών, ενώ πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως τα αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πετροχημικά εργοστάσια, καθώς και ο εντοπισμός φυσικού αερίου, θα έχουν εξαφανίσει τα ευρήματα αυτά μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.



Έλενα Μπούλια in2life με πληροφορίες από το World Monuments Funds
 
Last edited by a moderator:

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
170
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και το λινκ vario kai taver. Δεν είναι μακριά ο καιρός που θα βλέπουμε την Ελλαδίτσα μας και δε θα την αναγνωρίζουμε. Πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα (κυρίως φαινόμενο θερμοκηπίου) θα επηρεάσουν και τη χώρα μας και όλο το κόσμο. Κυριότερη συνέπεια θεωρώ την άνοδο της στάθμης της Θάλασσας που θα καλύψουν πολλά στρέμματα παραλιών με πρωτοπόρο τη Βενετία, τη Θεσσαλονίκη και το δέλτα του Νείλου να χάνονται με το καιρό. Έως το 2100 οι επιστήμονες υπολόγισαν άνοδο έως και ένα μέτρο παγκοσμίως που στην Ελλάδα και Μεσόγειο ξεκινάει από 5εκατοστά (οι χαμηλότερες αυξήσεις). Χώροι όπως ο αρχαιολογικός του Ηραίου στη Σάμου και της λίμνης Βιστωνίδας θα εξαφανιστούν. Δυστυχώς ακόμα και τώρα να άλλαζε αυτή η κατάσταση (δηλαδή να σταματούσαμε τη τεράστια κατανάλωση τώρα) οι κλιματικές αλλαγές θα συνεχίζονταν τουλάχιστον έως το 2100 γιατί αυτή τη στιγμή πληρώνουμε αυτά που έγιναν πριν πενήντα χρόνια. Να αναφέρω εδώ πωςπριν πενήντα χρόνια σκεφτείτε πως ήταν ο κόσμος και η χώρα μας. Με αυτά τα δεδομένα έχουν γίνει οι αναλύσεις κ οι προβλέψεις για το μέλλον μας. Αν συνυπολογίσει κανείς τη πραγματικά αλματώωωωωωδη άνοδο της εποχής μας, βγάζοντας έξω από τις προβλέψεις κάθε επιστήμονα μπορεί να καταλάβει με κοινή λογική πως οι συνέπειες θα είναι χειρότερες από αυτές που περιγράφουν οι ειδικοί. Σκεφτείτε επίσης πως μέσα στα χρόνια που μιλάμε προέκυψε και μια Κίνα με ποσά κατανάλωσης ενέργειας που δε φανταζόταν κανείς. Αυτό που περισσότερο με στεναχωρεί είναι πως θα πληγούν λαοί που δεν έχουν συμβάλλει στο ελάχιστο σε περιβαλλοντικά προβλήματα. Σκεφτείτε πως μια βίλα στο Πανόραμα 1000τμ δε θα βουλιάξει ποτέ παρόλο που καταναλώνει 10 φορές όσο 10 σπίτια των 100τμ. Αν ανάγουμε αυτή τη διαπίστωση ανά τον κόσμο θα δούμε ότι θα πληγούν τριτοκοσμικές χώρες που εξακολουθούν να ζουν χωρίς τις πολυτέλειες των ευρωπαίων.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.344
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αυτό που περισσότερο με στεναχωρεί είναι πως θα πληγούν λαοί που δεν έχουν συμβάλλει στο ελάχιστο σε περιβαλλοντικά προβλήματα......Αν ανάγουμε αυτή τη διαπίστωση ανά τον κόσμο θα δούμε ότι θα πληγούν τριτοκοσμικές χώρες που εξακολουθούν να ζουν χωρίς τις πολυτέλειες των ευρωπαίων.
Νομίζω ότι οι χώρες του Τρίτου Κόσμου συμβάλλουν πολύ περισσότερο από ότι νομίζεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νιγηρία και Μεξικό παράγουν τόση μόλυνση όσο όλη η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική μαζί.
Στις τριτοκοσμικές χώρες παρατηρείται η μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος, η μεγαλύτερη αποψίλωση δασών ( Βραζιλία, Περού, Κονγκό, Καμερούν, χώρες της Δυτικής Αφρικής, Νεπάλ, Ινδία, Μαλαισία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία) και οι μεγαλύτερες ανεξέλεγκτες χωματερές ( Κάιρο, Κινσάσα, Αντίς Αμπέμπα, Λίμα, Καράκας, Τζακάρτα, Μανίλα, Μπανγκόκ).
Επίσης οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανθρώπων στον πλανήτη κάτω από αφύσικες συνθήκες ( Σάο Πάολο, Μέξικο Σίτι, Λάγκος, Κάιρο, Τεχεράνη, Ντάκα, Καλκούτα, Βομβάη, Σαγκάη).
Και μην αρχίσουμε να λέμε ότι για όλα φταίει η εκμετάλλευση και η απογύμνωση των φυσικών πόρων του νότου από τον πλούσιο Βορρά. Φταίει εξ ίσου και ο καθυστερημένος Νότος. Και εφ'οσον αντιμετωπίζουν τέτοιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την εκμετάλλευση - όπου υπάρχει - γιατί νομίζω ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει η οικονομική ανάπτυξη πάση θυσία και άνευ όρων. Δείτε τι κάνει η γειτονική μας Τουρκία για παράδειγμα που κατέστρεψε όλα τα φυσικά της τοπία και τι κάνει και η Αίγυπτος που έχει ανοικοδομήσει όλες τις ακτές της για τα τουριστοδολάρια.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.153
Likes
10.977
ΜΑΛΔΙΒΕΣ...Είναι η σύγχρονη "Ατλαντίδα"?

Σε μια εποχή που όλοι και όλα έχουν την τιμή τους, η αγορά μιας ολόκληρης «χώρας» παραμένει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Είναι μια αναζήτηση στην οποία δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε το e-Bay ούτε το Google. Οσο και αν δείχνει ανέφικτο, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του νέου προέδρου των Μαλδίβων. Από την παραμονή της ορκωμοσίας του, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Μοχάμεντ Νασίντ προετοιμάζει ψυχολογικά το λαό του για τη… μεγάλη έξοδο. Καθώς τα 1.192 παραδεισένια νησάκια, που αποτελούν το νησιωτικό αυτό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, βρίσκονται μόλις δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι θέμα χρόνου να μετατραπούν σε σύγχρονη «Ατλαντίδα», όταν λιώσουν οι πάγοι των πόλων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «New York Times», ο 41χρονος πρόεδρος δήλωσε ότι η oμαδική μετανάστευση των κατοίκων των Μαλδιβών σε μια άλλη χώρα θα είναι η ύστατη λύση, γιατί απλούστατα θα προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να εγκαταλείψουν τη γη τους. Παραδέχεται ότι η πρότασή του είναι λίγο ριζοσπαστική αλλά αναγνωρίζει στο λαό του ότι θα μπορούσε να προσαρμοστεί καλύτερα από κάθε άλλον σε μια νέα πατρίδα. Οι χώρες στις οποίες ελπίζει να βρει ανταπόκριση στην πρότασή του για αγορά γης (ικανής να φιλοξενήσει 300.000 ανθρώπους) είναι η Ινδία, η Σρι Λάνκα και η Αυστραλία.

Καθώς οι Μαλδίβες αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, αρκεί να αποταμιεύει η χώρα ένα τμήμα των ετήσιων εσόδων της από τη βιομηχανία του τουρισμού για να είναι έτοιμη για το μεγάλο βήμα, σε περίπτωση που τα κλιματολογικά σενάρια καταστροφής επαληθευτούν.

Σε πρώτη φάση, πάντως, ο πρόεδρος περιορίζεται στην εφαρμογή του «σχεδίου Α», το οποίο έχει καταστρώσει. Τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετατρέψει το Αρχιπέλαγος των Μαλδιβών στην πρώτη χώρα του κόσμου, με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Τα μεγαλεπήβολα πλάνα του προβλέπουν: τη δημιουργία αιολικών και ηλιακών πάρκων, εργοστασίων καύσης βιομάζας, αλλά και σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών αυτοκινήτων από ηλεκτρικά.

Οι «New York Times» συνδέουν τις ανακοινώσεις του προέδρου Νασίντ για το «σχέδιο Β» και το «σχέδιο Α» με την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ. Ετσι, ανακοίνωσε το σχέδιό του για… μαζική μετακόμιση όταν εξελέγη ο Μπαράκ Ομπάμα το Νοέμβριο και τα σχέδια για πράσινη ανάπτυξη όταν ο Αμερικανός πρόεδρος εξεδήλωσε την πρόθεσή του να κάνει προτεραιότητά του τη μάχη κατά των κλιματικών αλλαγών.

Με τις προκλητικές ανακοινώσεις του, ο πρόεδρος του εξωτικού αυτού παραδείσου, ωστόσο, ελπίζει, από τη μία πλευρά, να κεντρίσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης και, από την άλλη, να γίνει αποδέκτης της βοήθειας την οποία σχεδιάζει να διαθέσει η Δύση σε φτωχότερες χώρες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Παράλληλα, βρίσκεται συχνά στις σελίδες των μεγάλων εφημερίδων του κόσμου - καθόλου κακό για τον τουρισμό της χώρας!

Το κατά πόσον υπαρκτό είναι το πρόβλημα της «βύθισης» των Μαλδιβών είναι ένα θέμα που δεν βρίσκει όλους σύμφωνους. Αν και ουδείς αμφιβάλλει πλέον ότι η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 18-59 εκατοστά -όπως προέβλεπε η έκθεση της
Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή του 2007- και μπορεί να φθάσει ακόμη και το 1,5 μέτρο, υπάρχει και ο αντίλογος! Ειδικά για το συγκεκριμένο σύμπλεγμα νήσων.

Επιστήμονες όπως ο γεωμορφολόγος ακτών Πολ Κεντζ, καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Οκλαντ, ο οποίος μελετά τα νησιά εδώ και χρόνια, πιστεύουν ότι το τσουνάμι του 2004 αύξησε κατά 30 εκατοστά το ύψος των νησιών από την επιφάνεια της θάλασσας και στο μέλλον θα αποτελέσουν ένα φυσικό τείχος προστασίας από την ορμή των κυμάτων. Ο χρόνος, βεβαίως, θα δείξει αν αυτό το αισιόδοξο σενάριο ευσταθεί. Μέχρι τότε ο Νασίντ θα διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πιο πράσινου αρχηγού κράτους της Ασίας… Εστω και από ανάγκη.


Μαρία Μακρίδου - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
Last edited by a moderator:

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
170
traveladdict ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που αναφέρεις! Ωστόσο αναφερόμουν κυρίως σε οικιακές δραστηριότητες ανά κάτοικο που παράγουν χαμηλή ετήσια ενέργεια.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.601
Likes
8.129
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Νομίζω ότι οι χώρες του Τρίτου Κόσμου συμβάλλουν πολύ περισσότερο από ότι νομίζεις στα περιβαλλοντικά προβλήματα.
Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νιγηρία και Μεξικό παράγουν τόση μόλυνση όσο όλη η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική μαζί.
Στις τριτοκοσμικές χώρες παρατηρείται η μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος, η μεγαλύτερη αποψίλωση δασών ( Βραζιλία, Περού, Κονγκό, Καμερούν, χώρες της Δυτικής Αφρικής, Νεπάλ, Ινδία, Μαλαισία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία) και οι μεγαλύτερες ανεξέλεγκτες χωματερές ( Κάιρο, Κινσάσα, Αντίς Αμπέμπα, Λίμα, Καράκας, Τζακάρτα, Μανίλα, Μπανγκόκ).
Επίσης οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ανθρώπων στον πλανήτη κάτω από αφύσικες συνθήκες ( Σάο Πάολο, Μέξικο Σίτι, Λάγκος, Κάιρο, Τεχεράνη, Ντάκα, Καλκούτα, Βομβάη, Σαγκάη).
Και μην αρχίσουμε να λέμε ότι για όλα φταίει η εκμετάλλευση και η απογύμνωση των φυσικών πόρων του νότου από τον πλούσιο Βορρά. Φταίει εξ ίσου και ο καθυστερημένος Νότος. Και εφ'οσον αντιμετωπίζουν τέτοιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την εκμετάλλευση - όπου υπάρχει - γιατί νομίζω ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει η οικονομική ανάπτυξη πάση θυσία και άνευ όρων. Δείτε τι κάνει η γειτονική μας Τουρκία για παράδειγμα που κατέστρεψε όλα τα φυσικά της τοπία και τι κάνει και η Αίγυπτος που έχει ανοικοδομήσει όλες τις ακτές της για τα τουριστοδολάρια.
..εγω να πω μονο πως οι ιδιοι οι Νιγηριανοι δεν ευθυνονται στη μολυνση του περιβαλοντος..αλλοι αντλουν και μολυνουν και λογαριασμο δεν δινουν...:(
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ίσως να μην πρέπει να μπούμε σ' αυτή τη συζήτηση.

Η χώρα έχει κι άλλα προβλήματα μόλυνσης εκτός από τα σχετιζόμενα με τα πετρελαιοειδή, δεν είναι ότι επειδή μάθαμε μια όψη ενός προβλήματος (από μια καλή δημοσιογραφική έρευνα) ότι αποκτήσαμε και την πλήρη εικόνα.

Απο κει και περα, μεγάλο - αν όχι το μεγαλύτερο - μέρος από τη ρύπανση των πετρελαίων προκαλείται από δολιοφθορές που οι ίδιοι οι Νιγηριανοί προκαλούν στις εγκαταστάσεις, θέλοντας να διώξουν την εταιρία, και από την άρνησή τους να επιτρέψουν στα συνεργεία να επισκευάσουν τις ζημιές (με τις φωτιές να καίνε ανεξέλεγκτα για μήνες). [ Και όχι, καμμία εταιρία δε θέλει το προϊόν της να καίγεται ανεξέλεγκτα αντί για να πωλείται ].

Δεν προσπαθώ να βγάλω καθαρές τις εταιρίες, απλά θέλω να δείξω ότι το νόμισμα έχει 2 πλευρές.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.601
Likes
8.129
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..στο μονο που θα συμφωνησω μαζι σου ειναι οτι δεν πρεπει να ανοιξουμε θεμα για αυτο...
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.601
Likes
8.129
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
...πολυ ενδιαφερον το ποστ vario..
Οσο για τη Βαβυλωνα αν η φωτο ειναι μετα το 2003 τοτε ο πολεμος εχει καταστρεψει και το παλατι του Σανταμ που ειχε κτισει στο λοφο πισω απο τη αρχαια πολη..
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
156
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Οσο και αν δείχνει ανέφικτο, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του νέου προέδρου των Μαλδίβων... είναι θέμα χρόνου να μετατραπούν σε σύγχρονη «Ατλαντίδα», όταν λιώσουν οι πάγοι των πόλων.

Μαρία Μακρίδου - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ευτυχως στις Μαλδιβες προλαβα και πηγα, τωρα για το Τουβαλου οπου το υψηλοτερο "βουνο" ειναι 1,5 δεν ξερω αν θα προλαβω. Ειναι στη BIG LIST αλλα καπου στη μεση, ελπιζω να προλαβω να παω πριν γινει ενας υφαλος με φοινικες μες στη θαλασσα.
 
Last edited by a moderator:

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
10 εξωτικά νησιά που σύντομα δεν θα υπάρχουν

Τροπική βλάστηση, εξωτικές παραλίες και απέραντο γαλάζιο: η ειδυλλιακή ομορφιά τους δεν είναι αρκετή για να σώσει αυτούς τους πλωτούς παραδείσους που απειλούνται να χαθούν κάτω από τα νερά των ωκεανών εξαιτίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και της ανόδου της θαλάσσιας στάθμης. Επισκεπτόμαστε φωτογραφικά 10 σύγχρονες Ατλαντίδες.

awww.in2life.gr_dm_pictures_Solomon_157985_U2T3d1.jpg


Νησιά του Σολομώντα: Στα ανατολικά της Παπούα Νέας Γουινέας, αυτά τα εκπληκτικά νησιά υποφέρουν από κυκλώνες και καταστροφικές πλημμύρες που απειλούν τις ακτές τους.


awww.in2life.gr_dm_pictures_carteret_157987_D34432.jpg


Ατόλη Κάρτερετ: Σε αυτόν τον παράδεισο που βυθίζεται, κάποτε ζούσαν πάνω από 1.000 άτομα. Την τελευταία δεκαετία η κυβέρνηση της Νέας Γουινέας εκκενώνει τα νησιά που αναμένεται να εξαφανιστούν έως το 2015.


awww.in2life.gr_dm_pictures_cook_157989_5LKS00.jpg


Νήσοι Κουκ: Καταιγίδες, πλημμύρες, θεόρατα κύματα και η άνοδος της θάλασσας απειλούν να καταβροχθίσουν τα παραδεισένια νησάκια.

awww.in2life.gr_dm_pictures_fiji_157990_I92F35.jpg


Φίτζι: Κάθε χρόνο οι ακτές των νησιών Φίτζι μειώνονται όλο και περισσότερο εξαιτίας της διάβρωσης, πληρώνοντας το τίμημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.


awww.in2life.gr_dm_pictures_Seychelles_157994_32I995.jpg


Σεϋχέλλες: Τα περισσότερα από τα 100 νησιά στις Σεϋχέλλες θα βρεθούν κάτω από το νερό στα επόμενα 50-100 χρόνια εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας της θάλασσας που καταστρέφει τους προστατευτικούς κοραλλιογενείς υφάλους.

Πηγή: in2life.gr
Μπορειτε να διαβάσετε τα παρακάτω εδω: in2life.gr :: Thumbnail Viewer
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.264
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom