• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προλαβαίνω;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Αγαπητά μέλη,
θελω να ρωτήσω αν 50 λεπτά ειναι αρκετά ωστε να προλάβω μεταξύ αφιξης της 1η πτήσης και 2ης.
Συγκεκριμένα εδωσα μια δοκιμαστική αναζήτηση για το καλοκαίρι για Aegean και μου εβγαλε άφιξη από Θεσσαλονικη στο Ελ Βενιζέλος 7:35 το πρωί ενώ η 2η πτήση αναχωρεί στις 8:25.

Θα προλάβω εγκαιρα η θα με είμαι με την ψυχή στο στόμα; :roll::haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αγαπητά μέλη,
θελω να ρωτήσω αν 50 λεπτά ειναι αρκετά ωστε να προλάβω μεταξύ αφιξης της 1η πτήσης και 2ης.
Συγκεκριμένα εδωσα μια δοκιμαστική αναζήτηση για το καλοκαίρι για Aegean και μου εβγαλε άφιξη από Θεσσαλονικη στο Ελ Βενιζέλος 7:35 το πρωί ενώ η 2η πτήση αναχωρεί στις 8:25.

Θα προλάβω εγκαιρα η θα με είμαι με την ψυχή στο στόμα; :roll::haha:
Πολύ άνετα.... Για intra-schengen δεν το συζητάμε καν, αν δεν αργήσει η πρώτη πτήση το transit θα σου πάρει το πολύ 5 λεπτά. Για extra-schengen υπολόγισε 10-15 λεπτά.

Εγώ να δούμε τι θα κάνω στη Ζυρίχη, στις 29/3 που θα εφαρμόζουν για πρώτη μέρα τη Σέγκεν στο αεροδρόμιο, και θα έχω 40 λεπτά για transit από extra-schengen σε intra-schengen (που θα σημαίνει αλλαγή terminal, immigration κλπ)...

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Θεωρητικά προλαβαίνεις δεν τίθεται θέμα! Στις περισσότερες πτήσεις πια είναι έτσι υπολογισμένα τα πράγματα, ώστε και σε περίπτωσης μικρής (5-10 λεπτών) καθυστέρησης για οποιονδήποτε λόγο να φτάνεις και πάλι εγκαίρως...

Το θέμα είναι όμως ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλέον καθυστέρησης λόγω αστάθμιτου παράγοντα (μπορεί να συμβεί μία στο τόσο) θα χάσεις την πτήση και τα λεφτά σου (δεδομένου ότι έχεις κλείσει με 2 διαφορετικές εταιρείες και όχι σε μια κράτηση με ενδιάμεσο σταθμό)

Στη θέση σου θα το σκεφτόμουνα πολύ... και ίσως και να μην το έκανα... (να άφηνα δηλαδή κανένα δίωρο ή να κοίταζα να κλείσω ένα ενιαίο εισιτήριο με ενδιάμεσο σταθμό στην Αθήνα)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
α, ξεχασα να αναφέρω οτι ειναι ενιαιο εισητήριο με την AEGEAN για ...μαντέψτε που!

Βαρκελώνη ξανά!!!!:haha:, οπωτε ειναι intra-schengen (σημ. την εμαθα σήμερα και αυτή την ταξιδιωτική ορολογία:cool:)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!:clap:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
για ενιαίο εισιτήριο μην το σκέφτεσαι καν ;)!!!

Άντε να εγκαινιάσεις τη νέα γραμμή της Aegean, που φαίνεται πολλά υποσχόμενη και φαίνεται να την προτιμάμε στο μέλλον :)

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχει πρωινές επιστροφές.. εμένα τουλάχιστον μου αρέσουν οι απογευματινές, για να απολαμβάνω μία ακόμη μέρα έως το μεσημεράκι στον τόπο που πάω πριν φύγω ;)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Δεν θα είχα τέτοιο αγχος, αν η Αegean, εγκαινίαζε και 2η γραμμή για Βαρκελώνη, απο Θεσσαλονίκη, απευθείας!:haha: (Τα διαβάζετε αρμόδιοι; :D).
Ευχομαι τοτε να μην εχουμε καμια απεργια ελεγκτών η αλλων εργαζομένων-να εχει λυθει και το ακανθώδες θεμα της Ολυμπιακής- και κλείσουν τα αεροδρόμια που ως γνωστόν ειναι ενας σοβαρός αστάθμητος παράγων!

Chrikky, υπαρχει λύση στον προβληματισμό σου.
Πετας με Aegean και επιστρέφεις με Vuelling που απο την Βαρκελώνη πετάς σχεδόν μεσάνυχτα:cool:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Axxx....ταξιδεύει ο κόσμος! Μάλλον το συγκεκριμένο θέμα ανοίχτηκε μόνο για να μας κάνεις να σκάσουμε από το κακό μας, αφού σιγά να μην προλάβαινες! λολ

Όπως και να έχει να περάσεις τέλεια!

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
αφου τετοιος ειναι αυτος! θελει να μας κανει ζηλεψουμε που για ακομη μια φορα θα παει στην βαρκελωνη!φαινεται η αρρωστια σου ειναι αγιατρευτη!
και ειμαι σιγουρη οτι με τετοιο προορισμο δεν προκειται να μην προλαβεις την πτηση!;)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ε, τι να κάνω φιλαράκια, εγω φταίω που δεν πρόλαβα να δω οσα θα ήθελα να δω στην Μπαρσελόνα. :haha:

Δεν πρόλαβα να δω το μοναστήρι Μοντσερά, δεν πρόλαβα να πάω στο Φιγκουέρες και να θαυμάσω τις ,,,μουντζούρες και όχι μονο του Νταλί, δεν πρόλαβα να επισκεφτώ και το δημοφιλες ψαροχωριό Σίτσες! Εχει τοσα ακομη να θαυμάσει κανεις!

Αρκεί να προλάβω την πτήση στο Ελ Βενιζέλο!:haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ούτε εγώ πρόλαβα πολλά πράγματα...μερικά μάλιστα δεν τα αντιλήφθηκα καν! Δεν φταίω εγώ...φταίει ο χρόνος που περνάει γρήγορα όπως και αυτές οι απίστευτες ουρές που σε καθυστερούν παντού!

Χρειάζομαι κι εγώ μια επείγουσα επιστροφή! :-D

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
για ενιαίο εισιτήριο μην το σκέφτεσαι καν ;)!!!

Άντε να εγκαινιάσεις τη νέα γραμμή της Aegean, που φαίνεται πολλά υποσχόμενη και φαίνεται να την προτιμάμε στο μέλλον :)

Το μόνο που με χαλάει είναι ότι έχει πρωινές επιστροφές.. εμένα τουλάχιστον μου αρέσουν οι απογευματινές, για να απολαμβάνω μία ακόμη μέρα έως το μεσημεράκι στον τόπο που πάω πριν φύγω ;)
εγώ την εγκαινίασα!!2-7/6...260 ευρώ 2 ατομα..ειχε και με 216 ευρω αλλα τα εχασα.συμφωνω με την πρωινή επιστροφή..χανεις μια μέρα...αλλά δεν πειραζει..πετάς με μια αξιόπιστη ελληνική εταιρεία.

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Θάνο, γνωρίζω για τη Vueling αλλά αν δουλεύεις την επόμενη μέρα η επιστροφή είναι σκότωμα ;)

Ιωάννα, αψογα! :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα