• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προετοιμασία για ταξίδια

XRISTOS71

Member
Αυτον το φιλο ,εγω θα τον ρωτουσα και πριν αγορασω τα εισιτηρια ...:lol:
Σιγουρα θα εβγαινα κερδισμενη.....

για τα εισιτήρια εχω άλλον φίλο ...λίγο πιο ξυνός απο τον άλλο βέβαια αλλά γνώστης του αντικειμένου :haha::haha:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τι να πω ;
Συμπερασμα σε οτι αφορα προετοιμασια ταξιδιου

Οπου Νικος και μάλαμα:lol::lol:

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Για μένα η απόλαυση βρίσκεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην οργάνωση. Μήνες πριν το ταξίδι αρχίζω την "εργασία". Ψάχνω τις περιοχές της πόλης για να δω πού θέλω να μείνω και μετά εξαπλώνομαι. Συλλέγω πληροφορίες από το internet, αγοράζω οδηγό (τον οποίο κάνω φύλλο και φτερό), ρωτάω φίλους που έχουν βρεθεί εκεί πριν από μενα (και μου δίνουν τις σημειώσεις τους) ,μπαίνω σε ταξιδιωτικά forum και καταστρώνω το πρόγραμμα της εκδρομής.

Όλα αυτά μου δίνουν τεράστια απόλαυση και με κάνουν να περιμένω το ταξίδι μου με μεγαλύτερη ανυπομονησία για να δω αυτά για τα οποία΄έχω κάνει τόση έρευνα. Με αυτό τον τρόπο νομίζω πως μου μένουν πολύ περισσότερα πράγματαα απ' ότι αν τα άκουγα σε μια ξενάγηση ή αν τα έψαχνα επί τόπου. Πχ εγώ που μαζεύω πληροφορίες θυμάμαι ονόματα, ιστορικά στοιχεία και μέρη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλους φίλους που έχουν επισκεφτεί τον ίδιο τόπο χωρίς αυτή την προεργασία.

Μία φορά μόνο που βρέθηκα στην Πράγα χωρίς να είναι στο πρόγραμμά μου αισθάνθηκα περίεργα και έτρεχα επί τόπυ για χάρτες κλπ. Και φυσικά όταν γύρισα (αφού είχα δει τα αξιοθέατα) μελέτησα τον οδηγό για να μάθω 5 πράγματα παραπάνω γιατί ένιωθα ελλειπής.

Φυσικά όλα αυτά εξαρτώνται από τον ταξιδιώτη. Σε κάποιον μπορεί να του αρέσει το απρόβλεπτο και να τη βρίσκει χωρίς προετοιμασία ή να μην ενδιαφέρεται καθόλου για ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
προσωπικά τα ταξίδια μου δεν τα αποφασίζω ποτέ την τελευταία στιγμή...τον μεγάλο προορισμό τον αποφασίζω 6 μήνες πρίν...αλλο τόσο κρατάει και η μελέτη ..χαλαρά!!!!;)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Νομίζω πως για όλους μας αποτελεί ηδονή η όλη διαδικασία της προετοιμασίας του ταξιδιού.

Εγώ προσωπικά αρχίζω με αναζήτηση στο ίντερνετ, σημειώσεις και δημιουργία προσωπικών "υποκατάστατων" ταξιδιωτικών οδηγών που πολλές φορές μάλιστα με εξυπηρετούν πολύ περισσότερο από τους επίσημους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Πχ εγώ που μαζεύω πληροφορίες θυμάμαι ονόματα, ιστορικά στοιχεία και μέρη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλους φίλους που έχουν επισκεφτεί τον ίδιο τόπο χωρίς αυτή την προεργασία.
Σ'αυτό έχεις δίκιο! Συμφωνώ ότι με προετοιμασία θυμάσαι περισσότερα μετά!

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
προσωπικά τα ταξίδια μου δεν τα αποφασίζω ποτέ την τελευταία στιγμή...τον μεγάλο προορισμό τον αποφασίζω 6 μήνες πρίν...αλλο τόσο κρατάει και η μελέτη ..χαλαρά!!!!;)
Είναι μεγάλη απόλαυση να αποφασίζεις να κάνεις ένα ταξίδι λίγο καιρό πριν, είσαι πολύ ζεστός και ενθουσιασμένος, μαθαίνεις κάποια βασικά πράγματα και ξαμολιέσαι να μάθεις και να δεις όσο μπορείς περισσότερα εκεί... τα ζεις από την αρχή, έχοντας διαβάσει λίγα εντυπωσιάζεσαι πάρα πολύ. Αποκτάς δική σου άποψη, ανεπηρέαστη, έχοντας διαβάσει μόνο για τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκαν αυτά που βλέπεις.
Οι πρακτικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε πραγματικά, είναι σχετικά λίγες...
Οι προσωπικές εμπειρίες άλλων ανθρώπων όμως είναι χρήσιμες.

Είναι αλήθεια ότι μπορεί να χάσεις κάποιο χρόνο όμως, όπως και το να μη θυμάσαι τόσα πολλά μετά.

Με εξαίρεση ένα ταξίδι (βρήκα πολύ καλή προσφορά στα εισιτήρια), δεν έχω βγάλει ποτέ εισιτήρια νωρίτερα από 1,5 μήνα πριν

MarilenaAth

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...
mfish συμφωνώ απόλυτα για το Google Earth!!! Μπορείς να βρεις όποιο σημείο στον κόσμο θέλεις και να ταξιδέψεις οποιαδήποτε στιγμή βλέποντας τις φωτογραφίες...

Εγω δεν είμαι πολύ του διαβάσματος απο πριν αφου εχω τόση αγωνία να βρεθώ στον προορισμό μου και το μόνο που κάνω ειναι να ψάχνω φωτογραφίες στι internet!
Η καλύτερη προετοιμασία όμως είναι σαφως το travel stories!!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Διαβάζω πολλές φορές εδώ ότι η προετοιμασία είναι για πολλούς συνφορουμίτες σημαντικό μέρος της ευχαρίστησης του ταξιδιού και το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές. Το καταλαβαίνω, αλλά εγώ δεν το πολυκάνω, αποφασίζω να πάω σ'ένα μέρος, πολλές φορές μάλιστα λίγο καιρό πριν, βρίσκω μόνο τις βασικές πληροφορίες - ιστορικά, γεωγραφικά, πρακτικές πληροφορίες, αξιοθέατα διάφορα - και πάω. Δηλαδή, απ' ότι νομίζω, βρίσκω λιγότερες πληροφορίες από πριν απ'ότι οι περισσότεροι από εσάς. Δε λέω ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο, απλώς αυτό μου βγαίνει. Από εκεί και πέρα, νιώθω ότι μαθαίνω πολλά πράγματα επί τόπου.
Ειδικά στα ταξίδια που τα αποφασίζω τελευταία στιγμή, το διάβασμα πέφτει την παραμονή και στο αεροπλάνο.

Υπάρχουν κι άλλοι ή είμαι εξαίρεση; Οι υπόλοιποι τι είδους προετοιμασία κάνετε; Μήπως κάνω λάθος και στην πραγματικότητα προετοιμάζομαι όπως και οι υπόλοιποι από εσάς;
όταν πρόκειται για μακρυνό προορισμό εκτός ευρώπης μπορεί να αφιερώσω και αρκετούς μήνες στο σχεδιασμό,στη συλλογή πληροφοριών και γενικά στην προετοιμασία του ταξιδιου και εννοείται ότι ό...λο αυτό με γεμίζει ενέργεια και ενθουσιασμό,για χώρες ευρώπης κάνω περίπου ότι κι εσυ ,δηλ πάλι προετοιμάζομαι αλλά με τα βασικά....ίσως γιατί για ευρώπη αποφασίζω το ταξίδι πιο αργά απότι ένα''εκτός.
Πάντως όπως και νάχει μου φαινεται αδιανόητο να παω κάπου έτσι ξεκάρφωτα χωρίς να ξέρω τίποτε για το μέρος που επισκέπτομαι,έχει τύχει να συμβεί να μου προκύψει πρόταση τελευταία ώρα και την πρώτη μέρα που πήγα στη χώρα να νοιώθω τελείως έξω απο τα νερά μου και να τρέχω να ψάχνω για οδηγους για να διαβάσω κάτι ,να μπορέσω να .....προσαρμοσθω....
Νομίζω,όπως άλλωστε όλοι λίγοι πολύ το ίδιο λένε,ότι η προετοιμασία είναι αν όχι το καλύτερο, εξίσου τονωτική ένεση :haha:οπως και το ταξίδι το ίδιο.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Για μένα η προετοιμασία είναι μέρος του ταξιδιού. Προγραμματίζω το ταξίδι περίπου 6 μήνες πριν και διαβάζω ότι μπορεί να πέσει στα χέρια μου για αυτό, ακόμα και λογοτεχνία. Έτσι έχω την ψευδαίσθηση ότι το ταξίδι κρατάει μήνες. Το αρνητικό είναι ότι, καθώς η μνήμη μου δεν είναι πολύ καλή, όταν φτάνω στον προορισμό μου φορτωμένη οδηγούς και εκτυπώσεις από το net, μονίμως ψάχνω στα χαρτιά για κάποιο καφέ ή βιβλιοπωλείο που διάβασα κάπου και που δεν θυμάμαι που :oops:.
Αν όμως πάω κάπου και δεν έχω προετοιμαστεί αρκετά ή κάποιος άλλος στην παρέα είναι ο οργανωτής, νιώθω χαμένη, σαν άβουλο πλάσμα που το έχουνε δέσει και το πάνε οι υπόλοιποι.

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Νομίζω,όπως άλλωστε όλοι λίγοι πολύ το ίδιο λένε,ότι η προετοιμασία είναι αν όχι το καλύτερο, εξίσου τονωτική ένεση :haha:οπως και το ταξίδι το ίδιο.
νίκο τα λές πολύ ωραία,συμφωνώωωω!! η προετοιμασία τελικά αξίζει αν όχι περισσότερο πάντως εξίσου μέ το ταξίδι,γιατί σε ανανεώνει ,σε κάνει να ξεφεύγεις απο την ρουτίνα σου για αρκετές μέρες κάνοντας όμορφα σχέδια και σκέψεις για το επικείμενο ταξίδι και αν μεν περάσεις καλά είσαι πολλαπλώς κερδισμένος,αν πάλι περάσεις χάλια και αποδειχθεί ότι δεν ανταποκρίθηκε αυτό που έζησες στις προσδοκίες σου τουλάχιστον έχεις κερδίσει αυτό το διάστημα της ανανέωσης.......
αυτό μούχει συμβεί πχ με το Dubai....
Η αίσθηση ότι ετοιμάζεσαι, η αλλαγή και φυγή από τα μικρά και καθημερινά, το ότι περιμένεις το άγνωστο, το διαφορετικό όλα σε συναρπάζουν. Μερικές μάλιστα φορές το πιο σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού, είναι αυτό που δημιουργείς μόνος σου στη φαντασία σου και το ζεις ίσως όπως θα τόήθελες να είναι. Ιδιαίτερα όταν το κυρίως ταξίδι σε απογοητεύει, δεν σου προσφέρει τίποτα από αυτά που περίμενες. Μένει όμως η φαντασία, η απογείωση που έζησες και που δε΄θα την είχες χωρίς το πραγματικό ταξίδι ακόμη και το πιο αποτυχημένο.
Μου κάνει εντύπωση που πολλά παιδιά (και σε άλλα topics) λένε κάτι παρόμοιο. Σε καμία περίπτωση δε νιώθω την προετοιμασία ως ισάξια ή περίπου ισάξια του ταξιδιού. Το ταξίδι είναι ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, τα πριν και τα μετά είναι πολύ ωραία, αλλά σε καμία περίπτωση ίσης αξίας.

Πάντως συμφωνώ με bloody mary, αν δεν έχω προετοιμαστεί και καθόλου, νιώθω σα χαμένη, γι'αυτό είπα εξ αρχής ότι προετοιμάζομαι στα βασικά.
Γενικά πάντως όταν έχω λίγο χρόνο προτιμώ να διαβάσω λίγο από ιστορία ή για τη λαϊκή τέχνη για παράδειγμα, παρά εστιατόρια και καφέ. Αυτά τα κοιτάζω σε οδηγούς μόνο όταν είμαι εκεί και συνήθως όταν είμαι ήδη και στη συγκεκριμένη περιοχή (αν χρειαστεί και δε βρω κάτι μόνη μου)

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Το ταξίδι είναι προσωπική υπόθεση και όπως και να το κάνει ο καθένας αν τον ικανοποιεί είναι το σωστό. Λάθος είναι να μην γίνεται το ταξίδι. Μου αρέσει να προγραμματίζω, ναι, αλλά το όνειρό μου είναι να κάνω ένα ταξίδι χωρίς χρονικούς περιορισμούς σε ένα μέρος μακρινό που δεν έχω δει ούτε έχω ακούσει, να το ανακαλύψω μέσα από την καθημερινότητα και τις γνωριμίες με τους ντόπιους. Να πάω χύμα. Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Δεδομένου όμως του ότι πάντα διαθέτω 15-18 μέρες για ένα μακρινό ταξίδι μάλλον αναγκάζομαι να το προγραμματίζω. Όχι ότι παραπονιέμαι, και έτσι καλά είναι.
(υπομονή, σε 40 χρονάκια που θα είμαι 75, θα βγω στη σύνταξη θα πάρω το Πι μου και τότε θα σας δείξω εγώ ποιός είναι ο gmavro :haha::haha::haha:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom