pvasileios
New Member
Χαίρετε! Θα πάω στη Λυγιά Πρέβεζας. Τι έχετε να μου προτείνετε για ήσυχη παραλία, καφέ και φαγητό κάτι απλό σουβλάκια κλπ.
Καλησπέρα.αλλά η αναζήτηση καταλύματος είναι δύσκολη... Οι επιλογές είναι περιορισμένες και αρκετά ακριβές, ειδικά....
Σωστά αυτά που γράφεις για την περιοχή αλλά μία ένσταση για το "Σκάλωμα" Είναι ήσυχο το πρωί για καφέ αλλά το βράδυ γεμίζει (λόγω και της θέας προς το ηλιοβασίλεμα) με αποτέλεσμα η ησυχία να χάνεται,να χρειάζεται πάντα κράτηση και το service να γίνεται αργό. Ασε που είναι και η μοναδική ταβέρνα που είδα μέχρι τώρα να χρεώνει και το λαδόξυδο για το ψάρι και την σαλάτα !!!!Κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Θωμά βρίσκεται ένα πολύ γραφικό προστατευμένο λιμανάκι που αράζουν τα ψαροκάικα της περιοχής και ακριβώς από πάνω ένα ήσυχο ταβερνάκι το "Σκάλωμα" που μπορείς να πιεις τον καφέ σου το πρωί (φτιάχνει και πρωινό αν το ζητήσεις) αλλά και να φας το φρεσκότερο ψάρι της περιοχής απευθείας από τα καΐκια.
Έχεις δίκιο για τον συνωστισμό μετά την δύση του ηλίου αν κι εμείς αρχές Ιουλίου που πήγαμε δεν περιμέναμε πολύ ώρα για να μας σερβίρουν. Σχετικά με την χρέωση του λαδόξυδου που αναφέρεις είναι νόμος από 1/1/2018 για όλα τα καταστήματα εστίασης.Σωστά αυτά που γράφεις για την περιοχή αλλά μία ένσταση για το "Σκάλωμα" Είναι ήσυχο το πρωί για καφέ αλλά το βράδυ γεμίζει (λόγω και της θέας προς το ηλιοβασίλεμα) με αποτέλεσμα η ησυχία να χάνεται,να χρειάζεται πάντα κράτηση και το service να γίνεται αργό. Ασε που είναι και η μοναδική ταβέρνα που είδα μέχρι τώρα να χρεώνει και το λαδόξυδο για το ψάρι και την σαλάτα !!!!
View attachment 322653
Η δική μου πρόταση για όποιον βρεθεί στην περιοχή είναι η ταβέρνα "Θάλασσα" λίγο μετά το camping Κοράλι και το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στην παραλία Ριζών.Οικογενειακή επιχείρηση, που είχε παλιά ψαροκάικο, με φρέσκα πελαγίσια ψάρια σωστότατα ψημένα και 20% φθηνότερα από το "Σκάλωμα" Μου είπε μάλιστα ότι τον χειμώνα ανοίγει τα Σαββατοκύριακα
Τον νόμο που ανέφερες τον ξέρω και έχω κουβεντιάσει γι'αυτόν με πολλούς επαγελματίες του κλάδου.Μου έχουν πει ότι είναι ένα κόστος το οποίο καλούνται είτε να το απορροφήσουν είτε να το μετακυλήσουν στους πελάτες τους,χωρίς το τελευταίο όμως να είναι, όπως λες και εσύ, υποχρεωτικό.Οι περισσότεροι από την εμπειρία μου δεν το χρεώνουν και δεν το αναγράφουν στον κατάλογο.Δεν νομίζω όμως ότι ο νόμος λέει κάτι αντίστοιχο και για το ξύδι,οπότε θεωρώ παράλογο να πληρώσω έστω και 40 λεπτά για κάτι που ο ίδιος νόμος λέει ότι πρέπει μαζί με το λάδι και/ή το λεμόνι να υπάρχουν σε κανονικές ποσότητες στις σαλάτες,χόρτα,παντζάρια κλπΈχεις δίκιο για τον συνωστισμό μετά την δύση του ηλίου αν κι εμείς αρχές Ιουλίου που πήγαμε δεν περιμέναμε πολύ ώρα για να μας σερβίρουν. Σχετικά με την χρέωση του λαδόξυδου που αναφέρεις είναι νόμος από 1/1/2018 για όλα τα καταστήματα εστίασης.
Από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με τους νέους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ελαιόλαδο το οποίο χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε πελάτη στο τραπέζι ως συμπλήρωμα (κατόπιν του σταδίου της παρασκευής του γεύματος στην κουζίνα) θα πρέπει να είναι σε σφραγισμένη μη επαναγεμιζόμενη συσκευασία ή σε συσκευασία μιας χρήσης, η οποία θα αναγράφει τις απαιτούμενες επισημάνσεις από τον παραγωγό σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και δεν θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από επόμενο πελάτη. Εφόσον ζητηθεί από άλλο πελάτη θα πρέπει ο περιέκτης να είναι σφραγισμένος. Το συγκεκριμένο σφραγισμένο ελαιόλαδο μπορεί να χρεώνεται στον πελάτη, εφόσον το επιθυμεί ο εστιάτορας και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναγράφεται και στον τιμοκατάλογό του. Μάλιστα, για την αποτελεσματική εφαρμογή της διάταξης προβλέπεται και αυστηρό πρόστιμο, ύψους 500 ευρώ, ανά παράβαση.
Για την ταβέρνα "Θάλασσα" στη Ριζά δεν έχω άποψη αν και μας φάνηκε όμορφη μια καθημερινή που περάσαμε πηγαίνοντας προς Καστροσυκιά αλλά δυστυχώς ήταν κλειστή. Αν θυμάμαι καλά όμως ήταν αρκετά μακριά από τη Λυγιά , περίπου 7-8 χιλιόμετρα οπότε χρειάζεται δικό σου μέσο.
City Hotel in Preveza Greece | Preveza City Comfort HotelΚάποια συγκεκριμένη πρόταση για διαμονή στην πόλη της Πρέβεζας;