Πρέπει να πληρώνει πάντα ο άντρας γιατί αλλιώς δεν είναι άντρας;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Action

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Συμφωνώ με όλα αλλά διαφωνώ καθετα με τη φράση για τις σοκολάτες ! (εκτος και αν συμβαινει στην Ελλαδα οποτε και να τις σουφρωσει θα βρω αμεσως άλλες )
Δεν κάνω πλάκα αμα ειμαι σε παραξενες χωρες ως προς τη ανευρεση σοκολάτας εννοειται ότι τις" κρυβω "αφου τις εχω κουβαλησει απο την Ελλαδα για οταν με χτυπησει ο εθισμος μου .Το ταιρι ας φαει ενα άλλο γλυκό, τις ΙΟΝ πρεπει να φαει ;
Εγώ πάντως για εκείνον θα τις έκρυβα στο ίδιο μέρος!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Εγώ πάντως για εκείνον θα τις έκρυβα στο ίδιο μέρος![/QUOTE

Λοιπον ή είσαι πολυ ρομαντικη ή δεν σου αρεσει η σοκολάτα ή δεν εχεις ζησει Κουβα για μηνες :lol:

alma

Member
Αυτό για τα παντρεμένα ζευγάρια να μη το σχολιάσω καλύτερα ... νοείται ''νοικοκυριό'' με διαφορετικά πορτοφόλια; Δηλαδή αυτοί όταν κάνουν παιδιά αγοράζουν 3 ημέρες ο ένας το γάλα του παιδιού και τις πάνες και πληρώνουν εναλλάξ παιδίατρο και εμβόλια; Σχέσεις που κυριαρχεί ο ατομισμός, η καχυποψία και το συμφέρον πολύ απλά δε θα περπατήσουν πολλά χιλιόμετρα. Και μετά αναρρωτιόμαστε γιατί χωρίζουν οι παραπάνω από τους μισούς! Σε τι θεμέλια στηρίζονται αυτές οι σχέσεις; Μα θα μου πεις ποιές σχέσεις; Με τι τρόπο ''σχετίζονται'' οι εν λόγω άνθρωποι; Γιατί τις ζωές τους δε τις ενώνουν επ'ουδενί! Τελικά έχουμε καταλάβει την έννοια του ''μαζί'' ; Αναρρωτιέμαι!!!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.Ακριβώς τα ίδια σκέφτηκα. Όταν πάνε μαζί με το παιδί τους μια βόλτα και του παίρνουν ένα παγωτό τι κάνουν;Βάζουν το 1 ευρώ ο ένας και το άλλο ο άλλος;Αν ο ένας δεν έχει ψιλα μαζί του,δεν του παίρνουν παγωτό;
Όταν πας με φίλους για φαγητό εδώ στην Ελλάδα στις περισσότερες παρέες δεν κάθεσαι να δεις τι πήρε ο καθένας αλλά μοιράζεις το λογαριασμό. Και μάλιστα συχνά τσακώνονται γιατί όλοι θέλουν να κεράσουν οι ίδιοι.Σε περιπτώσεις δυσκολιών οικονομικών ή δεν βγαίνεις καθόλου ή πας για σουβλάκια.

Action

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
είμαι πολύ ρομαντική, αγαπάω με όλο μου το είναι, δε μου αρέσει πολύ η σοκολάτα και δεν έχω ζήσει για μήνες στη Κούβα :) :)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ήσουν παντρεμένος με Γερμανίδα;;;
Μακριά από μας.

και ζούσατε όπως το προαναφερόμενο Γερμανικό ζευγάρι, με ταμπέλες στα ντουλάπια της κουζίνας ‘’προσοχή σκύλος δαγκώνει – κάνε ότι απλώνεις θα στο κόψω από τη ρίζα’’ και τα ονόματά σας στις σχάρες του ψυγείου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων;;; Πλάκα κάνω!!!
Προφανώς και κάνεις πλάκα, αλλά άνθρωποι που συγκατοικούν ξέρουν να σέβονται ο ένας τον ιδιωτικό χώρο και τα υπάρχοντα του άλλου, αλλιώς δε θα συγκατοικούσαν.

Μα η διαφορά της συγκατοίκησης με το γάμο είναι ότι στο γάμο μοιράζεσαι όχι μόνο το σπίτι σου, το κρεβάτι σου και τα βασικά έξοδα, αλλά τη ζωή σου ολόκληρη και δημιουργείτε από κοινού ένα νέο πυρήνα που ονομάζεται οικογένεια.
Σταμάτα, αναγούλα μ' έπιασε.

Είναι πολύ εύκολο να πορευτείς λοιπόν με κάποιον ‘’λογικά’’ , εσύ τον διαλέγεις αν θέλεις στην ίδια οικονομική επιφάνεια με εσένα και μοιράζεστε τα πάντα δια δύο και να έχεις στην άκρη και κάτι για τα έξτρα σου και τη δική σου ζωή, τη προσωπική. Είναι πολύ δύσκολο όμως να ΕΡΩΤΕΥΘΕΙΣ κάποιον στην ίδια οικονομική επιφάνεια με εσένα, σχεδόν αδύνατο. Κάποιος θα βγάζει περισσότερα κάποιος θα βγάζει λιγότερα.
Έχουμε άλλες εμπειρίες. Μη σου πω ότι δεν είχα ποτέ σχέση με κάποιον έστω σχετικά κοντά στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ή με ζάμπλουτες (ή τέλος πάντων από ζάμπλουτες οικογένειες) ή με κοπέλες με εισοδήμτα που για έναν Ευρωπαίο φαίνονται αστεία έβγαινα, λόγω χωρών με οικονομικές ιδιαιτερότητες (και ανισότητες αδιανόητες στην Ευρώπη). Το χρήμα απλά δεν ήταν θέμα.
Η φίλη σου από το Μεντεγίν πώς το μπορούσε να αφήνει τη καρδούλα σου να κρυώνει στο έδαφος, ενώ αυτή έκανε το κέφι της με τις φίλες της στον αέρα;
Πολύ απλά αυτή έκανε το κέφι της στον αέρα κι εγώ το κέφι μου στη γη (ειδικά το Μεντεγίν δεν το λες και κόλαση επί γης τώρα...). Ένα ζευγάρι δε χρειάζεται να είναι όλο το 24ωρο μαζί, ο χρόνος του καθενός και τα χόμπι του (που είναι συνάρτηση της οικονομικής του δυνατότητας) πρέπει να γίνονται σεβαστά. Εγώ έβλεπα Ευρωλίγκα κι αυτή πετούσε πάνω από το eje cafetero, να την περιορίσω την κοπέλα που πιλοτάριζε ή να σκάω κι εγώ τριχιλίαρα (ή ν ατη βάζω να μου τα πληρώνει) για ένα χόμπι που δεν με αφορά; Συγχρονίζαμε τα διαφορετικά μας χόμπι σε ίδια ωράρια και βρισκόμασταν μετά. Ο χρόνος που περνάς χώρια από το σύντροφό σου είναι εξίσου σημαντικό ςμε τον κοινό χρόνο.

Όσο για τις σοκολάτες σου κάποτε είχα διαβάσει ένα καλό: ‘’αγάπη είναι να μου κλέβεις τις σοκολάτες και εγώ να τις κρύβω ξανά στο ίδιο μέρος’’
Για να τις κρύψω πρέπει να βρω να τις αγοράσω πρώτα... Μόνο η ΚΙΚΙ με νιώθει εδώ μέσα μου φαίνεται.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε καταλαβαίνω απόλυτα.Ακριβώς τα ίδια σκέφτηκα. Όταν πάνε μαζί με το παιδί τους μια βόλτα και του παίρνουν ένα παγωτό τι κάνουν;Βάζουν το 1 ευρώ ο ένας και το άλλο ο άλλος;Αν ο ένας δεν έχει ψιλα μαζί του,δεν του παίρνουν παγωτό;
Προφανώς τα βγάζουν από τον κοινό λογαριασμό. Για ζευγάρια μιλάμε, όχι για το Ραν Ταν Πλαν και τον Άβερελ που πήγαν βόλτα.

Όταν πας με φίλους για φαγητό εδώ στην Ελλάδα στις περισσότερες παρέες δεν κάθεσαι να δεις τι πήρε ο καθένας αλλά μοιράζεις το λογαριασμό. Και μάλιστα συχνά τσακώνονται γιατί όλοι θέλουν να κεράσουν οι ίδιοι.Σε περιπτώσεις δυσκολιών οικονομικών ή δεν βγαίνεις καθόλου ή πας για σουβλάκια.
Έτσι προσποιούνται όλοι, ότι τσακώνονται για το ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα. Και μετά σε κατ' ιδίαν συζητήσεις αρχίζουν οι κακίες "α μωρέ το γύφτουλα" ή "μας έχει υποχρέωση, εμείς πληρώσαμε", "κι εμείς είμαστε και αρχοντάνθρωποι, όχι σαν κι αυτούς". Από ελληνικές υποκρισίες i prefer to go dutch.

alma

Member
Έτσι προσποιούνται όλοι, ότι τσακώνονται για το ποιος θα πληρώσει τα περισσότερα. Και μετά σε κατ' ιδίαν συζητήσεις αρχίζουν οι κακίες "α μωρέ το γύφτουλα" ή "μας έχει υποχρέωση, εμείς πληρώσαμε", "κι εμείς είμαστε και αρχοντάνθρωποι, όχι σαν κι αυτούς". Από ελληνικές υποκρισίες i prefer to go dutch.

Καθένας κρίνει από τις εμπειρίες του Γιώργο μου και από το περιβάλλον του...

Προφανώς τα βγάζουν από τον κοινό λογαριασμό.
Ε ναι και αν δεν έχουν μαζί τους από τον κοινό,μπορούν επίσης να ψάχνονται εκείνη την ώρα για να βάλει ο καθένας το μερίδιο του όπως στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω με το φαγητό, ή να θυμηθούν μόλις πάνε σπίτι να μοιράσουν τα ακριβές ποσό,μην τυχόν βάλει κανείς κανένα ευρώ παραπάνω...μην ζημιωθούμε κιόλας...

alma

Member
Ήσουν παντρεμένος με Γερμανίδα;;; και ζούσατε όπως το προαναφερόμενο Γερμανικό ζευγάρι, με ταμπέλες στα ντουλάπια της κουζίνας ‘’προσοχή σκύλος δαγκώνει – κάνε ότι απλώνεις θα στο κόψω από τη ρίζα’’ και τα ονόματά σας στις σχάρες του ψυγείου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων;;;
Ε ναι μην παραγνωριστούν κιόλας....να φάει ο ένας παραπάνω από τον άλλο;άσε που γλυτώνεις και θερμίδες έτσι. Σου λέει αν φας παραπάνω θα παχύνεις,για το καλό σου ενδιαφέρεται ο-η "σύντροφος"....

paefstra

Member
Σταμάτα, αναγούλα μ' έπιασε
Μη ντρέπεσαι, ομολόγησε οτι κι εσένα σου φάνηκε εξαιρετική ιδέα το να μένει ο Γούντι Άλλεν σε άλλο σπίτι απέναντι από τη γυναίκα του και τα παιδιά του :haha:.
Αυτό που υπάρχει μόνο ένα είδος συντροφικότητας/ οικογένειας, αυτό των γονιών μας, να το κοιτάξετε. Οτιδήποτε αρέσει και στα 2 μέλη του ζευγαριού, ποιος έχει δικαιωμα να το κρίνει;

karfitsa

Member
Μη ντρέπεσαι, ομολόγησε οτι κι εσένα σου φάνηκε εξαιρετική ιδέα το να μένει ο Γούντι Άλλεν σε άλλο σπίτι απέναντι από τη γυναίκα του και τα παιδιά του :haha:
Είδαμε,βέβαια,και τα αποτελέσματα....είδε την θετή του κόρη σαν γειτόνισσα και την ερωτεύθηκε :D

Action

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
@Yorgos

''Μακριά από μας.''

Ποτέ δε ξέρεις! ;)

''Σταμάτα, αναγούλα μ' έπιασε.''

Καλά συζήτηση κάνουμε!

''Έχουμε άλλες εμπειρίες.''

Φυσικά! Τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής, άλλο χαρακτήρα! Απλά ο καθένας παραθέτει τις απόψεις του.

''Ένα ζευγάρι δε χρειάζεται να είναι όλο το 24ωρο μαζί, ο χρόνος του καθενός και τα χόμπι του (που είναι συνάρτηση της οικονομικής του δυνατότητας) πρέπει να γίνονται σεβαστά.''

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη!

''... Μόνο η ΚΙΚΙ με νιώθει εδώ μέσα μου φαίνεται.''

Καλά, μη παίρνεις και όρκο.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη