καλημέρα.. είμαι νέα μέλος και αποφάσισα να εγγραφώ για να βοηθήσω με την σειρά μου άλλους ταξιδιώτες..έχω επισκεφτεί την σελίδα πολλές φορές και έχω αντλήσει ανεκτίμητες πληροφορίες για προορισμούς . φέτος λοιπόν πήγαμε για διακοπές μαζί με το κοριτσάκι μας το οποίο είναι 3 ετών στο κανάλι πρεβέζης για 6 μέρες. είχα ενημερωθεί απο το forum αλλά οι διάφορες αναρτήσεις ήταν πιο παλιές οπότε θα σας αποθέσω νέα στοιχεία για την περιοχή.. αν κ στην αρχή πήγαμε κάπως διστακτικά στο τέλος αποζημιωθήκαμε, ήταν καλύτερα απο οτι περιμέναμε.μείναμε σε ένα καινούργιο ξενοδοχείο καταπληκτικό στο κανάλι, η παραλία βέβαια του καναλίου δεν είναι κ η καλύτερα όπως έχουν αναφέρει, έχει πέτρες. σε 15 λεπτά όμως με το αυτοκίνητο με κατεύθυνσηπρος ηγουμενίτσα πάς στην παραλία λούτσα-βράχος. μια τεράστια αμμουδερή παραλία με ξαπλώστρες κ ντουζιέρες. οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν κ απλά πληρώνεις οτι παραγγέλνεις. μια ωραία εκδρομή είναι στον αχέροντα.πήγαμε πρώτα στις εκβολές οι οποίες βρίσκονται στο χωριό αμμουδιά. εκεί έχεις την δυνατότητα να κάνεις βαρκάδα μέχρι ένα σημείο του ποταμού με αντίτιμο 8 ευρώ το άτομο. τα παιδιά δωρεάν. εμείς είχαμε για βαρκάρη τον κ γιώργο ο οποίος ήταν καταπληκτικός !!! αγαπάει αυτό που κάνει και μας είπε πολλά πράγματα για την περιοχή.. εννοείται οτι μας έδωσε κ νερό απο το ποτάμι για να γίνουμε "αθάνατοι" όπως ο αχιλλέας....η βαρκάδα διαρκεί περίπου 50 λεπτά.μετά αποφασίσαμε να πάμε στις πηγές του αχέροντα στο χωριό γλυκή περίπου 30 λεπτά απο την αμμουδιά. το νεκρομαντείο δυστυχώς δεν το είδαμε γιατί ήταν κλειστό, έκαναν ανασκαφές. οι πηγές του αχέροντα είναι όλα τα λεφτά !!! εκεί μπορείς να κάνεις ιππασία, rafting,flying fox και μπάνιο στο ποτάμι!! πεντακάθαρα κρυστάλινα νερά !!!