Τσεχική Δημοκρατία Πράγα απορίες...

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπέρα σε όλους
Έχει κάνει κάποιος free tour στην Πράγα ;;; Αν ναι, πείτε γνώμες. Σκέφτομαι να κλείσω ένα αλλά δεν γνωρίζω αν αξίζει και επίσης αυτό που με βασανίζει είναι το ποσό που πρέπει να δώσει ένα ζευγάρι στο τέλος
Νομιζω δινει ο καθενας κατι ελαχιστο οσο θελει και οσο νιωθει οτι αξιζε η ξεναγηση.Αλλιως δεν θα λεγοταν και free tour.Λογικα θα θελουν μονο cash.Δεν εχω παρει ποτε,αλλα πιο το νοημα?Η Πραγα ειναι πολυ ευκολη πολη ,δυσκολα χανεσε ειναι μικρη και τα αξιοθεατα ευκολα προσβασιμα και κοντα μεταξυ τους.Αν παλι θες ξεναγηση να ξερεις τι βλεπεις οκ καλα σκεφτεσαι,αλλιως δεν νομιζω οτι θα χρειαστεις η Πραγα ειναι ευκολη ακομα και στο πιο αρχαριο ταξιδωτη.

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Καλησπέρα σε όλους
Έχει κάνει κάποιος free tour στην Πράγα ;;; Αν ναι, πείτε γνώμες. Σκέφτομαι να κλείσω ένα αλλά δεν γνωρίζω αν αξίζει και επίσης αυτό που με βασανίζει είναι το ποσό που πρέπει να δώσει ένα ζευγάρι στο τέλος
Δεν έχω κάνει free tour στη Πράγα αλλά γενικά στα free tour ότι θες δίνεις κ αν θες. Θα έλεγα πάντως ότι 5-10€ το άτομο είναι οκ. Αλλιώς ας πας σε κανονικό tour επί πληρωμή.

titikos

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Καλησπέρα σε όλους
Απορίες....
1) Έχετε πάει σε κάποιο Μουσείο της Πράγας που να προτείνετε; Το Μουσείο του Κάφκα αξίζει;
2) Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με το θέμα των τρένων; Γιατί δεν βρίσκω απευθείας τρένο για Καρλοβι βάρι και για Τσεσκυ Κρούμλοβ ; επίσης μου φάνηκαν λίγο ακριβα τα λεωφορεία flixbus που θέλω να αποφύγω
3) το 3ημερο εισητήριο για ΜΜΕ ξεκινάει από την στιγμή που το αγοράζεις ή από την στιγμή που το ακυρώνεις ; υπάρχει κιόσκι στο αεροδρόμιο ;
4) υπάρχει τραμ που να κάνει το γύρο της πόλης ή να περνάει από τα περισσότερα μνημεία?
Αυτά προς το παρόν
Ευχαριστώ

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
3) το 3ημερο εισητήριο για ΜΜΕ ξεκινάει από την στιγμή που το αγοράζεις ή από την στιγμή που το ακυρώνεις ; υπάρχει κιόσκι στο αεροδρόμιο ;
Το αγοράζεις μέσω smartphone και συγκεκριμένα της εφαρμογής « PID Lítačka » και ξεκινάς εσύ τη χρέωση του όταν το επιθυμείς, δηλαδή την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσεις κάποιο μέσο, οπότε αυτομάτως ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση εγκυρότητας του.
Δεν ισχύει για μετάβαση στο αεροδρόμιο, εκεί αγοράζεις μόνο επιτόπου έχει γκισέ.

Triplover

Member
Την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψα από ταξίδι αναψυχής στην Πράγα και σας παραθέσω κάποιες πληροφορίες - σκέψεις - εντυπώσεις.

Μεταφορικά
  • Θεσσαλονίκη - Βιέννη, Ryanair, άφιξη 11.15
  • Βιέννη - Πράγα, Τρένο (Regiojet), Κόστος 18,90€, 4 ώρες
  • Πράγα - Μπρατισλάβα (Regiojet), Κόστος 17,90€, 4 ώρες
  • Mπρατισλάβα - Θεσσαλονίκη, Ryanair, αναχώρηση 19.30
Ο συγκεκριμένος συνδυασμός πτήσεων ήταν αρκετά καλός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική διασύνδεση Θεσσαλονίκης - Πράγας και οι πτήσεις με την Αιγαίου μέσω Αθηνών συνήθως είναι αρκετά πιο ακριβές. Επίσης, οι ώρες των πτήσεων βολεύουν για βόλτα σε Βιέννη και Μπρατισλάβα, που μου αρέσουν αρκετά. Η Regiojet είναι τίμια, με καλές τιμές, χαμηλότερες από την Flixbus. Έχει καθαρά βαγόνια, άνετες θέσεις και lounge στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπου προσφέρει καφέ, τσάι, παγωτό, ενώ με την επιβίβαση δίνουν ένα μικρό μπουκάλι νερό.

Διαμονή
Διαμείναμε σε στούντιο στην οδό Soukenická, πολύ κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας (Náměstí Republiky). Ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών με πολλά δωμάτια σε βραχυχρόνια μίσθωση. Το δωμάτιο ήταν πολύ καλό και σε καλή τιμή. Η περιοχή πάρα πολύ βολική. Χρησιμοποιήσαμε μόνο μία φορά συγκοινωνία (τραμ) για να πάμε στο Vyšehrad. (Συγκρότημα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων · Hlavní město Praha · ★4,59 · Στούντιο · 1 κρεβάτι · 1 μπάνιο)

Εκδρομή από Πράγα
Για την ημερήσια εξόρμησή μας επιλέξαμε τη Κούτνα Χόρα, μια μικρή κουκλίστικη πόλη σε απόσταση μίας ώρας από την Πράγα. Φτάσαμε με τρένο της České dráhy, που είναι ο αντίστοιχος ΟΣΕ της χώρας. Το τρένο σε αφήνει 2-2,5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, αλλά κοντά σε κανά δυο αξιοθέατα. Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ μετ' επιστροφής. Από εκεί πήραμε τρένο για το κέντρο της πόλης με κόστος περίπου 0,60€ και διάρκεια 5-10 λεπτών.
Κάποτε ήταν η δεύτερη σημαντικότερη πόλη της Βοημίας λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων ασημιού. Αξίζει να επισκεφτείτε το Hrádek, όπου παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης και ο τρόπος εξόρυξης του ασημιού. Το εισιτήριο κοστίζει 10€ περίπου και περιλαμβάνει ακουστικό οδηγό για το μουσείο και ξενάγηση διάρκειας περίπου 1,5 ώρας για την διαδικασία εξαγωγής, επεξεργασίας και χρήσης του ασημιού. Η ξενάγηση περιλαμβανει επίσκεψη στο παλιό στενό και χαμηλό ορυχείο με ξεναγό και φυσικά τον σχετικό εξοπλισμό (κράνος, φακός, στολή).

Πράγα - Εντυπώσεις
  • Πανέμορφη μεσαιωνική πόλη, που σε κάθε βήμα αντικρίζεις εντυπωσιακά κτίρια. Τα αρχιτεκτονικά περίτεχνα κτίρια δεν βρίσκονταν μόνο στο ιστορικό κέντρο, αλλά και σε πιο μακρινές περιοχές.
  • Το πρόχειρο φαγητό είναι αρκετά ακριβό. Σάντουιτς ντονέρ 6-8€, γλυκό καμινάδα (trdelnik) 6-7€. Σάντουιτς με λουκάνικο 6+€. Ομοίως και οι φούρνοι. Τα καφέ τους έχουν παρόμοιες τιμές με Ελλάδα, ίσως και λίγο χαμηλότερες. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι ακριβές. Αντίθετα, οι ταβέρνες τους έχουν λίγο καλύτερες τιμές από Ελλάδα. Τα κυρίως πιάτα είναι στα 10+ €, αλλά εχουν μεγάλες μερίδες, ενώ οι σούπες, οι σαλάτες και τα ποτά είναι πιο οικονομικά. Νομίζω, ότι από άποψης value for money προτιμότερο είναι να τρως σε ταβέρνες παρά στις χριστουγεννιάτικες αγορές και στον δρόμο.
  • Ο κόσμος δεν πολυμιλάει αγγλικά, ιδιαιτέρως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.
  • Πάρα πολλές εκκλησίες έχουν είσοδο επί πληρωμής. Το κακό έχει παραγίνει σε πολλές χώρες.
Αξιοθέατα
  • Το εισιτήριο για το κάστρο κοστίζει 20€ και περιλαμβάνει τον Άγιο Βίτο, τον Άγιο Γεώργιο, το παλάτι και τον "Χρυσό παράδρομο" (Zlatá ulička). Η εκκλησία του Αγίου βίτου είναι εντυπωσιακή, ενώ και ο χρυσός δρόμος είναι ωραίος και στημένος σαν λαογραφικό μουσείο. Θεωρώ ότι αξίζει.
  • Η βιβλιοθήκη του μοναστηριού Στράχοβ έχει δύο εντυπωσιακές αίθουσες, στις οποίες όμως δεν επιτρέπεται η είσοδος. Τις βλέπεις έξω από την πόρτα. Στην μία εξ αυτών γίνονταν έργα συντήρησης. Παρά το γεγονός ότι το εισιτήριο είναι φθηνό (6€), θεωρώ κοροϊδία να πληρώσεις σε χριστιανικό ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ για να δεις δύο αίθουσες, τις οποίες δεν μπορείς να δεις γιατί γίνονται έργα και δεν επιτρέπεται η είσοδος.
  • Αν θέλετε να επισκεφτείτε την βιβλιοθήκη του Klementinum, να κλείσετε από την ιστοσελίδα τους νωρίτερα. Επίσης, το εισιτήριο για την πρώτη είσοδο της ημέρας στις 9.00 έχει μισή τιμή.
  • Αντί για συναυλία στις εκκλησίες, επιλέξαμε την όπερα Don Pasquale του Gaetano Donizetti στην εντυπωσιακή αίθουσα Smetana του Δημοτικού θεάτρου. Τα εισιτήρια ήταν στη μισή τιμή σε σχέση με τις συναυλίες στις εκκλησίες και η παράσταση εξαιρετική. Το μόνο αρνητικό ότι η μεταγλώτισση της παράστασης ήταν μόνο στα Τσέχικα.
Φαγητό - Καφέ
  • Lokál Dlouhááá - Kαλές τιμές, μεγάλες μερίδες, συμπαθητικός χώρος. Μισόλιτρες μπίρες στα 2€. Ίσως έχει λίγη αναμονή. Δοκιμάστε το παντζάρι και θα με θυμηθείτε.
  • Restaurant U Glaubiců στην περιοχή Malá Strana - Πολύ ωραίος χώρος, μεγάλες μερίδες και καλές τιμές. Το γκουλάς σε ψωμί είναι τούμπανο.
  • Matoka Shawarma - Ωραία γεύση σάντουιτς αλλά σχετικά μικρό και ακριβούτσικο (8€)
  • NoStress bakery vězeňská - Πολύ ωραίος χώρος και υπέροχα γλυκά μία ανάσα από την ισπανική συναγωγή. Το τσιζκέικ με φυστίκι ήταν ποίημα.
  • Φούρνος Pastry Aux Merveilleux de Fred (Revoluční 1082/8) - Ολόφρέσκα τσουρεκάκια και γλυκά. Ολίγον τσιμπημένο, αλλά αξίζει.
  • Café Louvre - Δεν με εντυπωσίασε. Καλή εξυπηρέτηση. Τα γλυκά του ήταν πολύ μέτρια. Έχει και φαγητό. Κανονικές τιμές.
  • Sibeeria Tap Room - Μαγαζάρα, που μαζεύει κόσμο. Η μπιραρία της μικροζυθοποιίας Sibeeria. Ωραία χώρος, καλές τιμές και εξαιρετικές ποιοτικές μπίρες.
  • Αν φάτε trdelnik, φροντίστε να ειναι φρεσκοψημένο και ζεστό.

Last edited:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Την προηγούμενη εβδομάδα επέστρεψα από ταξίδι αναψυχής στην Πράγα
Πρέπει να συμπέσαμε, τις ίδιες μέρες ήμουν κ γω εκεί, επιστροφή από Μπρατισλάβα την Κυριακή. Συμφωνώ με αυτά που λες. Εμείς με το φαγητό δεν τρελαθήκαμε, ήταν όμως σχετικά οικονομικό, καλύτερα από τη Βουδαπέστη που οι τιμές έχουν πάρει την ανηφόρα.
Για τις εκκλησίες ούτε λόγος, δεν μπήκαμε σε καμία, εκτός από μία που ήταν εκτός των πολύ τουριστικών και είχε ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (δε θυμάμαι όνομα) και δεν χρέωνε είσοδο.

Τα τραμ βολεύουν πολύ αλλά και το Bolt είναι φθηνό και άμεσο.
Προσοχή στα ανταλλακτήρια, χρειαστήκαμε λίγα μετρητά και μας δάγκωσαν πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε. Τα υπόλοιπα με ρεβολούτ.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Θα είμαι εκεί στις 19 Δεκεμβρίου η revolut κάρτα γίνεται δεκτή;;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
@Triplover έκανες πολύ ωραίο πρόγραμμα! Μπράβο!
Έχω πάει 2 φορές στην Πράγα, Ιανουάριο 2008 και Αύγουστο 2017 με υπέροχο καιρό!. Παρόλα αυτά δεν την αγάπησα εκτός από τις υπέροχες σούπες και τα γευστικά γκούλας!
Δεν συμπάθησα καθόλου του Τσέχους και την 2η φορά μας την έφεραν άσχημα στο ανταλλακτήριο που πήγαμε να χαλάσουμε λίγα χρήματα γιατί δεν μπορούσαμε να βγάλουμε εισιτήριο τότε. Μας έκλεψαν χοντρά!
Από τότε δεν θέλω να ξαναπατήσω στη χώρα τους...
Για όσους όμως θα πάνε θα πω ότι είναι must να πληρώσουν το εισιτήριο του Κάστρου για να μπουν μέσα στον Άγιο Βίτο, στο αδιάφορο παλάτι και φυσικά στο πανέμορφο σοκάκι των Αλχημιστών. Εάν δεν πάει σε αυτό δεν ξέρω τι άλλο αξίζει να πληρώσεις στην Πράγα...
Αντε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να δει το πολύ εντυπωσιακό κτήριο από μέσα και τον τεράστια σκελετό δεινοσαύρου.
Η επιλογή του @Triplover να δει παράσταση στο θέατρο της πόλης μου φαίνεται εξαιρετική!!
Εμείς είδαμε Μαύρο Θέατρο σε μια εντυπωσιακή παράσταση το μακρινό 2008, όταν δεν είχαμε δει ακόμη στην Ελλάδα.
Πήγαμε σε 2 jazz bar αλλά τώρα μαθαίνω ότι έχουν είσοδο με κράτηση και τιμή πάνω από 25 ευρώ, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει.
Τέλος, υπέροχη εκδρομή είναι στο Karlovy Vary αλλά το χειμώνα θα χάνει σε ομορφιά σε σχέση με το καλοκαίρι γιατί τα βουνά του έχουν φυλλοβόλα δάση και τώρα θα είναι γυμνά.

annoula

Member
@Triplover έκανες πολύ ωραίο πρόγραμμα! Μπράβο!
Έχω πάει 2 φορές στην Πράγα, Ιανουάριο 2008 και Αύγουστο 2017 με υπέροχο καιρό!. Παρόλα αυτά δεν την αγάπησα εκτός από τις υπέροχες σούπες και τα γευστικά γκούλας!
Δεν συμπάθησα καθόλου του Τσέχους και την 2η φορά μας την έφεραν άσχημα στο ανταλλακτήριο που πήγαμε να χαλάσουμε λίγα χρήματα γιατί δεν μπορούσαμε να βγάλουμε εισιτήριο τότε. Μας έκλεψαν χοντρά!
Από τότε δεν θέλω να ξαναπατήσω στη χώρα τους...
Για όσους όμως θα πάνε θα πω ότι είναι must να πληρώσουν το εισιτήριο του Κάστρου για να μπουν μέσα στον Άγιο Βίτο, στο αδιάφορο παλάτι και φυσικά στο πανέμορφο σοκάκι των Αλχημιστών. Εάν δεν πάει σε αυτό δεν ξέρω τι άλλο αξίζει να πληρώσεις στην Πράγα...
Αντε και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να δει το πολύ εντυπωσιακό κτήριο από μέσα και τον τεράστια σκελετό δεινοσαύρου.
Η επιλογή του @Triplover να δει παράσταση στο θέατρο της πόλης μου φαίνεται εξαιρετική!!
Εμείς είδαμε Μαύρο Θέατρο σε μια εντυπωσιακή παράσταση το μακρινό 2008, όταν δεν είχαμε δει ακόμη στην Ελλάδα.
Πήγαμε σε 2 jazz bar αλλά τώρα μαθαίνω ότι έχουν είσοδο με κράτηση και τιμή πάνω από 25 ευρώ, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει.
Τέλος, υπέροχη εκδρομή είναι στο Karlovy Vary αλλά το χειμώνα θα χάνει σε ομορφιά σε σχέση με το καλοκαίρι γιατί τα βουνά του έχουν φυλλοβόλα δάση και τώρα θα είναι γυμνά.
Αν πετύχεις το Κάρλοβυ με χιόνι είναι σαν να είσαι μέσα σε ιστορία του Ντίκενς. Όπως και η γεφυρα του Καρολου με ομίχλη είναι σαν σκηνικό ταινίας. Γενικά η Πράγα θεωρώ ότι είναι πολύ ομορφότερη το χειμώνα.

Triplover

Member
Να συμπληρώσω ότι πρόσεξα κάτι ανταλλακτηρια με ληστρικές τιμές στην παλιά πόλη, του στυλ 1 προς 160. Προσοχή προσοχή ο κανόνας είναι ότι θα σας δώσουν τη χαμηλότερη από τις δύο τιμές που γράφει ο πίνακας γιατί ένα μέρος του κέρδους τους είναι η διαφορά στις τιμές πώλησης και αγοράς του συναλλάγματος.
Εμείς κάναμε σχεδόν όλες τις φορές συνάλλαγμα στην πλατεία της δημοκρατίας σε πολύ καλή ισοτιμία (Náměstí Republiky 1078/1, 110 00 Petrská čtvrť, Τσεχία). Είχα και ένα 50ρικο από Θεσσαλονίκη αλλά σε χαμηλότερη ισοτιμία.. Ένα ακόμα ανταλλακτηριο με καλές τιμές είναι στην οδό revolucni στο ύψος περίπου της suckenicka.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.830
Μέλη
39.583
Νεότερο μέλος
kostas tzou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom