• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Που να σβήσω το τσιγάρο;

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πρώτα απ' όλα να πω ότι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" είναι λίγο!!!!:clap:
Περίμενα ένα τυπικό καλωσόρισμα και βρήκα σήμερα καινούργιους (ελπίζω :D) φίλους που ασχολήθηκαν τόσο πολύ με το πρόβλημά μου.

Προσπαθώ να απαντήσω:
1. Καπνίζω από τα 17 μου και δυστυχώς την εικοσαετία την έχω κλείσει.

2. Έχω δοκιμάσει πολλές φορές την περίφημη "μείωση" του τσιγάρου και θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν γίνεται τίποτα. Ή το κόβεις μαχαίρι ή τραβιέσαι με τα χρόνια.

3. Δεν καπνίζω μόνο 5 τσιγάρα αλλά περίπου 30 (καμιά φορά κάτι λιγότερο από δυο πακέτα).

4. Η μητέρα μου φανατική καπνίστρια ξύπνησε ένα πρωί πριν δέκα χρόνια, είπε "το κόβω" κι ούτε το ξανάβαλε στο στόμα της. Για πολλά χρόνια μετά όμως, ένα στερητικό σύνδρομο το είχε... Αλλά δεν υπέκυψε ποτέ.

5. Σαν γυναίκα που είμαι, με απασχολεί το θέμα των κιλών. Έχω ένα απολύτως φυσιολογικό βάρος και δεν θα μου άρεσε ο εαυτός μου στον καθρέφτη, έτσι όπως δεν τον έχω συνηθίσει.

6. Συνειδητοποιώ τον εθισμό μου(δεν λεω χαζά του τύπου "όποτε θέλω το κόβω) κι αυτό ίσως είναι ένα πρώτο βήμα. Με το δεύτερο βήμα τραβάω τα ζόρια. :(

Διαβάζοντας σας όλους πολύ προσεκτικά, καταλαβαίνω ότι τα δυο μεγάλα μου κίνητρα να κόψω το κάπνισμα είναι ίσως αυτά που θα με βοηθήσουν: Η αγάπη μου για το παιδί μου και η αγάπη μου για τα ταξίδια...

Και πάλι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου...

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Greta μην ευχαριστείς για τίποτα. Μιλάω εκ μέρους όσων έγραψαν στο θέμα σου (γιατί εγώ έγραψα μόνο "ομοιοπαθής") και πιστεύω ότι συμφωνούν.

Τώρα, αναφορικά με το κάπνισμα, ένας καλός φίλος του TravelStories. ο Aekfan, έγραψε κάποτε (όταν ακόμη ήμασταν taksidia.gr) το εξής: Μια φορά Junkie για πάντα junkie. Και δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η μητέρα σου έχει δίκιο. Ένας συνάδελφός μου, φανατικός καπνιστής, το έχει κόψει πάνω από 10 χρόνια και ακόμα βλέπει στον ύπνο του ότι καπνίζει.

Το θέμα είναι η απόφαση και η δύναμη η δική μας.

Από την άλλη βέβαια, με ενοχλεί αυτή η αντικαπνιστική μανία. Δε λέω ότι πρέπει οι μη καπνιστές να με υπομένουν. Σε καμία περίπτωση (κι αν δε με πιστεύετε, ρωτήστε το Δευκαλίωνα). Αλλά ως καπνιστής θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να βρίσκω ένα χώρο να καπνίζω αξιοπρεπώς και όχι σαν απόβλητος. Μερικές φορές, κάποιοι, από παθητικοί καπνιστές, γίνονται αντιπαθητικοί αντικαπνιστές.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
καλησπερα! αν και δεν καπνιζα πολυ,αποφασισα ενα πρωι πριν 5 μηνες να το κοψω. δεν ξερω τι μου συμβαινει αλλα απο την πρωτη στιγμη ξεχασα οτι καποτε καπνιζα.μου το υπενθυμιζει πια μονο η παρεα μου, λεγοντας:"μπραβο εκοψες το τσιγαρο!! καλα πως κι ετσι?"
νιωθω πολυ ωραια,δεν βρομανε πια τα ρουχα μου,τα δαχτυλα μου,εχω φρεσκια αναπνοη.Δεν ξερω πως θα σας φανει αλλα αποφασισαμε με τον mister μου να μην καπνιζει μεσα στο σπιτι(εκεινος δεν το κοβει με τιποτα),με αποτελεσμα να το ελλατωσει παρα πολυ.
νιωθω κερδισμενη με αυτη μου την αποφαση αν και εχω παρει καποια κιλα απο τοτε που το σταματησα.

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Kαλησπέρα, Ευαγγελία...
Θα μπορούσες να μου απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις (μηπως και βοηθηθώ κι εγώ η καημένη).

Πόσο καιρό κάπνιζες;
Πόσα τσιγάρα την ημέρα;
Πόσα κιλά έχεις βάλει;
Είχες έντονη την αίσθηση της πείνας όταν το έκοψες;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
καλησπερα. η αληθεια ειναι οτι αρχισα να καπνιζω στα 23 ξαφνικα.Στην δουλεια μου δεν καπνιζα γιατι υπαρχουν κολλες και διαλυτικα και ειναι λιγο επικινδυνο. κατεβαινα βεβαια που και που σε καποιο αλλο τμημα και εκανα κανα τσιγαρακι.θελω να σημειωσω οτι καπνιζα καπνο και γι'αυτο δεν μπορουσα να στριβω οπουδηποτε στην δουλεια.με το που σχολουσα και εμπαινα στο αυτοκινητο αμεσως εστριβα ενα και το κρατουσα μεχρι να φτασω σπιτι.στο σπιτι υπηρχαν μερες που αναβα το ενα μετα το αλλο και το πακετο του καπνου κρατουσε περιπου 6 μερες.Οσο για τα κιλα αστα.... 7 το αριθμο αλλα ουτως η αλλως εχω ενα ψιλοπροβληματακι με τα κιλα
οπως και να εχει ομως δεν καπνιζω ξανα με τιποτα

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σ' ευχαριστώ πολύ, Ευαγγελία! :)

Αχ, σε κείνα τα ρημάδια τα κιλά δεν μπορείς να μου κάνεις μια ...καλύτερη τιμή; :(

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
δυστυχως εξαρταται βεβαια απο τον οργανισμο.Εγω και με το νερο παχαινω!!!:killme:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Τελικά το κάπνισμα είναι μεγάλη συζήτηση.
Πάντως Greta δεν υπάρχει αίσθημα της πείνας σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πριν το κόψεις. Απλά έχεις συνηθίσει να κάνεις κάτι με τα χέρια σου και το στόμα σου. Κατ' εμέ αυτή είναι η μεγάλη εξάρτηση όχι η νικοτίνη, αλλά η συνήθεια της κίνησης. Το πόσα κιλά θα βάλεις εξαρτάται από τον οργανισμό σου και από τη δύναμη του χαρακτήρα σου. Προσπάθησε να μην πέσεις από τη μια εξάρτηση στην άλλη, γιατί και το φαγητό μπορεί να γίνει εξάρτηση.
Νομίζω ότι το ισχυρότερο κίνητρο για να το κόψεις είναι το παιδί σου. Σκέψου ότι είναι πολύ πιο πιθανό να πέσει και το ίδιο στο τρυπάκι αν έχει το δικό σου παράδειγμα. Σκέψου πόσο καλύτερα θα είναι για αυτό, όταν μεγαλώσει, να μην χρειάζεται να διαλέξει: τσιγάρο ή περιττά κιλά και να αγωνίζεται μια ζωή να ξεφορτωθεί το ένα από τα δύο ή και τα δύο.

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Η μητέρα μου φανατική καπνίστρια ξύπνησε ένα πρωί πριν δέκα χρόνια, είπε "το κόβω" κι ούτε το ξανάβαλε στο στόμα της.
Αυτο εκανα κι εγω πριν 2.5 χρονια.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Αν τελικά το πρόβλημα εντοπίζεται στα κιλά ( οχι το κοψιμο του τσιγάρου δεν αυξάνει την όρεξη, ουτε φυσικά το κάπνισμα αδυνατίζει),
να κάνω μια πιο σύνθετη πρόταση:
Κόβεις ταυτόχρονα τσιγάρο και ψωμί( γλυκά).
Προσωπικά :
  • Οταν εκοψα το τσιγάρο, απο αντιδραση αυξησα τους καφέδες (περιστασιακά).
  • Το στερητικό συνδρομο δεν ειναι κάτι δραματικό (μια δυο φορές ατονία, για λίγο)
  • Η μεγαλύτερη συνήθεια ειναι της κίνησης
  • Το " Μια φορά Junkie για πάντα junkie" ειναι κάτι σαν το "δεν υπάρχει τεως gay":D?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Greta καλώς ήρθες στο TravelStories. Για το θέμα του τσιγάρου τα παιδιά που έχουν σχέση με το άθλημα ήδη απάντησαν αρκετά, εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν καπνίζω. :)

Και πάλι :welcome:

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Καλώς ήρθες Greta στο φόρουμ! :clap:

"Πού να σβήσω το τσιγάρο" είναι ο τιτλος της ενότητας εδώ.
Το πρόβλημα πλεον σε ευρωπαικούς προορισμούς είναι πού να ανάψω το τσιγάρο.

Ειμαστε εδώ και 48 ωρες στη Βαυαρία που απο 1. Ιανουαρίου 2008 έχει απαγορευτεί το τσιγάρο σε ολους τους δημόσιους χωρους.
Αεροδρόμια σιδηροδρομικοί σταθμοί, φαστφουντάδικα, εστιατόρια, κινηματογράφοι, παντου.
Ενας καπνιστής πλέον δεν μπορεί να καπνίσει πουθενά.
Το μόνο μέρος που επιτρέπεται είναι έξω απο την πόρτα του μαγαζιού ή γενικά έξω στην ύπαιθρο.
Π.χ χτες πήγαμε σε εστιατόριο με τοπική βαυαρέζικη κουζίνα, και είδαμε ξαφνικά να μπαινει μέσα στο μαγαζι χαριτωμένο τετράποδο σκυλί και να περνάει δίπλα μας.
Οι καπνιστές βγήκανε να χαρμανιάσουνε έξω απο το μαγαζί.
Και αναρωτηθηκαμε, προς τι αυτή η υπερβολή!
Τα σκυλιά εχουνε καλύτερη αντιμετώπιση απο τους ανθρώπους!

Αγαπητοι ταξιδιώτες καπνιστές! Προσοχή όσοι επισκεφτείτε την Βαυαρία, δηλαδή Μόναχο Νυρεμβέργη, κ.α!
Τα πράγματα εχουνε αγριέψει ασχημα και οι νόμοι εφαρμόζονται πιστά. Με γερμανική πειθαρχεία!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom