• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Που να σβήσω το τσιγάρο;

Doug

Member
Τελικά το κάπνισμα είναι μεγάλη συζήτηση.
Πράγματι!!
Εγω ειμαι 26 και καπνίζω απο τα ....14:(
12 ολόκληρα χρόνια!
Πως να το κόψω τωρα εγω αφου οσο θυμάμαι τον εαυτό μου καπνίζω!?
Αφου καμια φορά κουράζομαι χωρίς να κάνω κατι το ιδιαιτερο!!
Απο την αλλη ομως λέω,αξίζει να το κόψω? Αφου η ζημιά εγινε τωρα.....! Ειναι δυνατον να επανέλθουν οι πνευμονες μου σε φυσιολογικα επιπεδα αφου εγω τους γεμιζα με καπνό οταν ακόμα αναπτυσσόταν?:(

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Μου φαινεται πως τζαμπα ψαχνω και ποσταρω καποια πραγματα.Ανεβα πιο πανω και διαβασε λιγο.:haha:

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@dk

Καταγράψτε κάτω από ποιες συνθήκες ανάβετε πιο συχνά τσιγάρο (ανία, άγχος, παρέα, μοναξιά, τηλεόραση, χαρτιά, με τον καφέ κ.τ.λ.)

Βαθμολογήστε την επιθυμία σας από το 0 μέχρι το 5, δηλαδή με το μηχανικό άναμμα μέχρι το "απόλυτα αναγκαίο".
Εντοπίστε τις φάσεις κατά τις οποίες ανάβετε τσιγάρο μηχανικά, χωρίς δηλαδή να το επιθυμείτε ιδιαίτερα και κάντε μία προσπάθεια να αρχίσετε να το κόβετε σταδιακά σε αυτές ακριβώς τις σχετικά αδιάφορες φάσεις.​

Σ' αυτή τη φάση βρίσκομαι τώρα... Παρ' όλο που ξέρω πως η μείωση είναι ημίμετρο, τουλάχιστον προσπαθώ να αποφεύγω το "μηχανικό άναμμα".
Απ' το ολότελα...

Doug

Member
Μου φαινεται πως τζαμπα ψαχνω και ποσταρω καποια πραγματα.Ανεβα πιο πανω και διαβασε λιγο.:haha:
Τα διάβασα Δημήτρη!
Δεν γραφει ομως τι γινεται οταν καπνίζεις απο παιδάκι.....
Ειναι δυνατόν να 'επανέλθεις' 100%?
Χλωμό μάλλον....

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Doug

Δεν νομίζω ότι το κάπνισμα έχει καμιά διαφορά από τους άλλους εθισμούς.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είμαστε κι εμείς σαν τους αλκοολικούς ή τα άτομα που έχουν εθιστεί σε ουσίες.

Δεν ξέρω αν το στερητικό σύνδρομο ξεπερνιέται ποτέ απόλυτα.
Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από τα χρόνια που καπνίζουμε και την ποσότητα των τσιγάρων.
Όπως οι αλκοολικοί λένε "είμαι ξεμέθυστος 789 μέρες" και ποτέ "είμαι πια απόλυτα καλά".
Που σημαίνει ότι μια υποτροπή μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
Πόσα άτομα έχουμε ακούσει να λένε ότι το κόψανε για χρόνια και μετά ξανάρχισαν;
Πρώτα ένα τσιγαράκι την ημέρα, μετά δυο, τρια... κι ώσπου να το συνειδητοποιήσουν, το τσακίζουν το πακέτο.

Από την άλλη μεριά, με ενοχλεί βαθύτατα και ο ρατσισμός που έχουν ορισμένοι μη καπνιστές.
Σαφέστατα και δεν θα υποχρεώσω κανέναν να εισπνεύσει το δηλητήριο που εγώ βάζω στα πνευμόνια μου... Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε ορισμένες χώρες πια τα μέτρα έχουν φτάσει στο άλλο άκρο και έχουν ξεπεράσει κάθε επίπεδο υστερίας.

FOYFOY

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ευρώπης (οδικός)
Τα διάβασα Δημήτρη!
Χλωμό μάλλον....
φιλε doug δεν ξερω αν μπορεις να επανελθεις 100%, το μονο σιγουρο ομως ειναι οτι οσο πιο νωρις το κοψεις τοσο περισσοτερες καταστασεις θα προλαβεις.....:p:p:p

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Τα διάβασα Δημήτρη!
Χλωμό μάλλον....
Εσυ το αρχισες 14 και εισαι 26,εγω το αρχισα 16 και το εκοψα πριν 2,5 χρονια,στα 42 μου.Ποιος ειναι σε χειροτερη μοιρα εγω ή εσυ?
Οταν εχεις θεληση μπορεις να νικησεις τα παντα!;)

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πράγματι!!
Εγω ειμαι 26 και καπνίζω απο τα ....14:(
12 ολόκληρα χρόνια!
Πως να το κόψω τωρα εγω αφου οσο θυμάμαι τον εαυτό μου καπνίζω!?
Αφου καμια φορά κουράζομαι χωρίς να κάνω κατι το ιδιαιτερο!!
Απο την αλλη ομως λέω,αξίζει να το κόψω? Αφου η ζημιά εγινε τωρα.....! Ειναι δυνατον να επανέλθουν οι πνευμονες μου σε φυσιολογικα επιπεδα αφου εγω τους γεμιζα με καπνό οταν ακόμα αναπτυσσόταν?:(
αξίζειιιιιιιιιιιιιιι!
Νάσαι σίγουρος. Και τελείως να μην επανέλθει, θα είναι τέτοια η βελτίωση που δε θα πιστεύεις στα μάτια σου. Και εγώ στα 17 άρχισα και το έκοψα στα 37. Φοβερή βελτίωση και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom