Προτείνω Αλσατία όπου τα Χριστούγεννα είναι πολύ γλυκά με βασική διαμονή το Στρασβούργο και επισκέψεις σε Σελεστά, την πρωτεύουσα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το μοναδικό Κολμάρ. Πάντως τυχαία πριν κοιτούσα για διαμερίσματα στο Κολμάρ και βρήκα και φθηνά (50 για διαμέρισμα με 2 δωμάτια). Φυσικά έχει κι άλλα μέρη να επισκεφτείς αλλά δεν ξέρω αν μες στο χειμώνα θα βολεύουν οι πολλές μετακινήσεις. Η Αλσατία πάντως γενικά είναι μαγική. Πανέμορφη, παραδοσιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα με πολλές επιλογές. Το δε Στρασβούργο, εκτός από πανέμορφο, είναι και εξαιρετικά πρακτικό (βρίσκεις τα πάντα) και εύκολο να το γυρίσεις ακόμη και με τα πόδια. Κι έχει ενδιαφέροντα και για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.Για να με βοηθησετε θα σας δωσω καποια στοιχεια του τι ζηταω.
Θελω εναν κλασσικο χριστουγεννιατικο προορισμο που θα φαινεται μαγικος στα ματια των παιδιων.
Δεν θα ηθελα πολυ μεγαλη πολη (π.χ. Παρισι) αλλα ουτε και πολη που ειναι προορισμος για χειμερινες δραστηριοτητες (π.χ. για σκι). Να ειναι σε οικονομικα φυσιολογικα ορια λιγο πολυ ( δηλαδη καλο το Ροβανιεμι αλλα δεν το φτανω οικονομικα, ειπαμε 5μελης οικογενεια ειμαστε).
Απο οτι εχω δει μια τετοια πολη που ζηταω φαινεται οτι ειναι η Πραγα.
Να ξεκινησω να ψαχνω για εκει ή υπαρχει και κατι αλλο που δεν το ξερω εγω και αξιζει τον κοπο παραπανω ερευνας;
Ευχαριστω και περιμενω τις γνωμες-προτασεις σας.
Πραγα..καθολου φτηνή δεν ειναι μεσα στο τουριστικο κεντρο...ασε που με ενα δικο τους τροπο σου παίρνουν χρηματα χωρις να το καταλαβεις...πχ στα ανταλλακτήρια ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! μπορει και 30% να σου παρουν προμηθεια....οποτε χρησιμοποίησε μονο καρτα για χρηματα απο ΑΤΜ..και επισης στα εστιατορια..εχουν τις τιμες στο καταλογο χαμηλες και μετα το καθενα σου χρεωνει 25% , 15% οτι θελει για service!!.. H Πραγα ειναι ομορφη αν εχεις φιλους να σε πανε και πιο εξω ....αλλα τελικα δεν ξερω ποσο "παραμυθένια " ειναι ή ποσο "παραμύθι.."Για να με βοηθησετε θα σας δωσω καποια στοιχεια του τι ζηταω.
Θελω εναν κλασσικο χριστουγεννιατικο προορισμο που θα φαινεται μαγικος στα ματια των παιδιων.
Δεν θα ηθελα πολυ μεγαλη πολη (π.χ. Παρισι) αλλα ουτε και πολη που ειναι προορισμος για χειμερινες δραστηριοτητες (π.χ. για σκι). Να ειναι σε οικονομικα φυσιολογικα ορια λιγο πολυ ( δηλαδη καλο το Ροβανιεμι αλλα δεν το φτανω οικονομικα, ειπαμε 5μελης οικογενεια ειμαστε).
Απο οτι εχω δει μια τετοια πολη που ζηταω φαινεται οτι ειναι η Πραγα.
Να ξεκινησω να ψαχνω για εκει ή υπαρχει και κατι αλλο που δεν το ξερω εγω και αξιζει τον κοπο παραπανω ερευνας;
Ευχαριστω και περιμενω τις γνωμες-προτασεις σας.
Tώρα δηλαδή εσύ έχεις πάει Χριστούγεννα στη Βαρσοβία και την Μπρατισλάβα και σου άρεσαν?Αααααα ρίξε μια ματιά και για Βαρσοβία ή Μπρατισλάβα......Παίζουν πολύ τώρα τελευταία...