Δεν ειναι διαδεδομενο, αλλα πολλα μαγαζια σερβιρουν... Και είναι σπεσιαλιτέ της Αλσατίας (και της ΝΔ Γερμανίας επίσης). Στο Βερολίνο είναι εκτός τόπου...
Ψωνια κατα κυριο λογο στα εμπορικα, εγω προτιμουσα γενικα την Ku'damm επειδη βολευε με το σπιτι μου. Εχει εννοειται απο ολα τα μαγαζια, και πολυκαταστηματα (Karstadt, KaDeWe). Κατεβαινεις U-Bhf Zoo και την παιρνεις ποδαρατο ολη μεχρι Wittenbergplatz. Λιγοτερα μαγαζια εχει Potsdamer Platz, κυριως στο Arcaden, οχι τιποτα ιδιαιτερο. Τις πιο ακριβες φιρμες τις εχει Friedrichstrasse οπου υπαρχει και Galleries Lafayette. Επισης πολυ μεγαλη αγορα εχει Alexanderplatz οπου περα απο τα υπολοιπα μαγαζια υπαρχουν τα μεγαλα Alexa και Galeria Kaufhof. Ωραιες για βολτα ειναι και οι πιο συνοικιακες αγορες οπως στο Charlottenburg στο σταθμο Wilmersdorferstrasse οπου εχει πεζοδρομο. Για οτιδηποτε αλλη πληροφορια θα απαντησω το βραδυ γιατι πρεπει να φυγωΕμένα το χριστουγεννιάτικο κλίμα θα γεννήσει ένα τέρας σπατάλης μέσα μου που θα κοιμάται στο εμπορικό.Αν ξέρεις πρότεινε μέρη για ψώνια.
Να σου πω την αλήθεια δε χρειάστηκε να μάθω πως το λένε, το έτρωγα σε κιόσκι της Χριστουγεννιάτικης αγοράς που πουλούσε μόνο Flammkuche, έλεγα hello, one ή two (ανάλογα με την περίσταση) και το έπαιρνα! Θα το έχω υπ' όψιν μου όμως για την επόμενη φορά που θα βρεθώ στη Γερμανία ή Αλσατία, thanx.Αν θελει να το ζητησει η φιλη μας ονομαζεται Flammkuche
αμα εισαι κρυουλιαρα θα χρειαστει να φορεσεις πολλα στρωματα, εγω παντως δν χαμπαριαζω απο κρυο κι ετσι φορουσα νορμαλ πραγματα, οχι τιποτα ιδιαιτερο, να φανταστεις 3 χρονια Γερμανια δεν φορεσα κασκολ...voulina όταν λες οτι ντυνόσασταν σαν κρεμμύδια τι εννοείς;πρέπει να φοράω ισοθερμικά(υπ'όψιν οτι είμαι κρυουλιάρα) και μήπως πετύχατε χιόνι;
Κασκόλ. Την πρώτη χρονια μου πήραν ένα σαν δώρο και ζήτημα να το φόρεσα 2 φορές. Ούτε σκουφί. Μόνο γάντια γιατί μερικές φορές μουδιαζουν τα χέρια σου απο το κρύο.alkistismaria said:Δεν φόρεσες κασκόλ;;;;;;Με βλέπω με 4 μπλούζες 2 παντελόνια κασκόλ γάντια σκουφί και αυτιά.Νίκο οταν έλεγες γι απίστευτες τιμές στα μαγαζιά τι εννοείς;Για ν αρχίσω να φτιάχνω κουμπαρά.