Krazykat
Member
Η παράδοση θέλει τις χριστουγεννιάτικες αγορές να λειτουργούν κατά την περίοδο της μικρής Σαρακοστής (Advent), η οποία διαρκεί 22 με 28 μέρες και υπολογίζεται με βάση τα Χριστούγεννα.
το Βερολινο δεχεται μιλουνια τουριστων οποτε μερικες αγορες κρατανε και μετα τις 24. Αγορες εχει διασπαρτες σε ολο το κεντρο, μεγαλη αγορα εχει στην Ku'damm μπροστα στην Gedaechtniskirche (U-Bhf Zoo), στην Gedarmenmarkt νομιζω μεγαλυτερη εχει στην Alexanderplatz οπου υπαρχει και λουνα παρκ για παιδια και για οσους αισθανονται παιδια... απλα εκει εχω παει λιγες φορες γιατι ηταν μακρια απο το σπιτι μου. Απο φαγητο υπαρχουν χιλιες δυο βλακειες να δοκιμασεις, το παραδοσιακο Bratwurst που καποιοι τα ψηνουν στα καρβουνα, μπριζολακια, Gluhwein(ζεστο κρασι), κρεπες, καραμελωμενα μηλα και ξηροκαρπια, φραουλες βουτηγμενες στη σοκολατα και αλλα καλουδια. Εχει και καποια πιο μυστηρια οπως ξινολαχανο και κατι αλλο που ειναι σαν πρασινος πολτος που δεν τολμησα ποτε να δοκιμασω...
Λυπησου μας....alkistismaria said:Το Bratwurst είναι το λουκάνικο με το τυρί μέσα;
Λυπησου μας....
Sent from my Android phone using Travel stories
Ήμουν στο Βερολίνο πέρσι τα Χριστούγεννα, από τις 26 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Alexanderplatz έκλεισε στις 26 ενώ οι υπόλοιπες ήταν ανοιχτές τουλάχιστον μέχρι τις 31 που φύγαμε. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με την Gendarmenmark (WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt | Der Hauptstadt Weihnachtsmarkt) στην οποία πηγαίναμε σχεδόν κάθε μέρα και δεν χόρταινα να τρώω ένα είδος μικρής πίτσας με ζύμη από αλεύρι ολικής, κρέμα τυριού, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι ψημμένη σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα. Σου τα προτείνω ανεπιφύλακτα (και την αγορά και το φαγητό)!
Αν θελει να το ζητησει η φιλη μας ονομαζεται FlammkucheΉμουν στο Βερολίνο πέρσι τα Χριστούγεννα, από τις 26 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Alexanderplatz έκλεισε στις 26 ενώ οι υπόλοιπες ήταν ανοιχτές τουλάχιστον μέχρι τις 31 που φύγαμε. Προσωπικά ενθουσιάστηκα με την Gendarmenmark (WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt | Der Hauptstadt Weihnachtsmarkt) στην οποία πηγαίναμε σχεδόν κάθε μέρα και δεν χόρταινα να τρώω ένα είδος μικρής πίτσας με ζύμη από αλεύρι ολικής, κρέμα τυριού, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι ψημμένη σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα. Σου τα προτείνω ανεπιφύλακτα (και την αγορά και το φαγητό)!
Κανε μπανκα γιατι το 90% των καταστηματων βαζουν προσφορες που πολλες φορες αδυνατεις να πιστεψεις... Ειναι η καλυτερη περιοδος για ψωνια στην Γερμανια....voulina τι καιρό έκανε;Απο τιμές στο φαγητό στα ψώνια πως ήταν και ποια μέρη επισκεφθήκατε;
Τα Γερμανικα δεν ειναι τοσο δυσκολα οσο φαινονται, μετα απο λιγες μερες θα εχεις μαθει αρκετες φρασεις και θα μπορεις να ζητας πραγματα.ΑΧ Νίκο είχες δεν είχες θα με κάνεις να πεινάσω εδώ για να ψωνίσω εκεί!Αν έχει τις προσφορές της Βιέννης δεν θ'αφήσω εμπορικό για εμπορικό με κίνδυνο να με χωρίσει ο φίλος μου και μεταφραστής που θα ζητήσει το Flammkuche.Μ'αυτά τα γερμανικά μπερδεύεται η γλώσσα σου.Πάντως στο ξενοδοχείο που κλείσαμε δεν υπάρχει δωμάτιο για την χρονική περίοδο που πάμε και είμαστε 3 μήνες πριν.Τόσο δημοφιλής η πρωτοχρονιά στο Βερολίνο;
Εμένα το χριστουγεννιάτικο κλίμα θα γεννήσει ένα τέρας σπατάλης μέσα μου που θα κοιμάται στο εμπορικό.Αν ξέρεις πρότεινε μέρη για ψώνια.Τα Γερμανικα δεν ειναι τοσο δυσκολα οσο φαινονται, μετα απο λιγες μερες θα εχεις μαθει αρκετες φρασεις και θα μπορεις να ζητας πραγματα.
Είχα μάθει τους αριθμούς και νόμιζα οτι έγινα γερμανίδα αλλά όταν άκουσα να τα μιλάνε ούτε τους αριθμούς δεν καταλάβαινα οπότε θα προτιμήσω τον μεταφραστή για να κάνει απόσβεση τα λεφτά που έδωσε στο φροντιστήριο γερμανικών.
Εγω καθε χρονο περιμενα τα Χριστουγεννα για να ψωνισω... Το χριστουγεννιατικο κλιμα γεννουσε τον καταναλωτισμο μεσα μου