• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Που ΔΕΝ θα πηγαινα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
εντάξει marikaki τα γνωρίζομε όλοι αυτά ...όμως μην συγχέομε τα πραγματα ...τι να πώ ..επιμένω και εγώ οτι το ιράν έχει τεράστιο πολιτισμό ,και ονειρεύομαι η ταπεινή να ακουμπήσω λίγο ....
άσχετα απο το τι γίνεται τώρα ...έτσι λειτουργούν εκεί ,βάσει των νόμων ,της θρησκείας και της κουλτούρας τους ...τίποτα ομως απο όλα αυτά δεν μπορεί να σβήσει το μεγαλείο της χώρας και των ανθρώπων της . ας μην γινομαστε αφορεστικοί !!:p

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ποιος άραγε μέτρησε τις εκτελέσεις στις "πολιτισμένες" και "ασφαλείς" ΗΠΑ; Μεγαλύτερη σημασία έχει η εφαρμογή εκτελέσεων και όχι τόσο ο τρόπος.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, 317 εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν το 2007, θέτοντας έτσι τη χώρα αυτή στη δεύτερη θέση όσον αφορά τη συχνότητα εφαρμογής της εσχάτης των ποινών, μετά την Κίνα.
Αυτό κάνει το Ιράν χώρα που δεν θα πήγαινα;
Νομίζω όχι, γιατί τότε και στην Κίνα δεν έπρεπε να πάω, που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και είναι πρώτη στη λίστα, αλλά και στις ΗΠΑ, οπου η ηλεκρική καρέκλα ακόμη "ζει", ευτυχώς που δεν βασιλεύει!:cool:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Μεγάλη κουβέντα ανοιγεις , αλλά μηπως τους αδικείς σαν λαό με διαχρονική παρουσία;

• Μιλάμε για λαό με ιστορία και παρουσία τουλάχιστο οση και η δική μας.
  • Καλή και η διαδικτυακη πληροφόρηση αλλά δεν φτάνει από μόνη της
  • Ουτε η ταινια " οι 300" ειναι πηγή πληροφοριών
  • Αντίστοιχο αριθμο εκτελεσμένων ειχαν φαντάζομαι οι ΗΠΑ και η Κίνα

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Μαρικάκι επιμένεις!!!!!!!!!!!!!!!!

Όταν οι Πέρσες είχαν πολιτισμό εμείς είμασταν ακόμα στις σπηλιές. Το αν ο Μέγας Αλέξανδρος τους έδωσε πολιτισμό ή τους κατέστρεψε τον δικό τους είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση. Το γεγονός ότι η χώρα μαστίζεται από το θρησκευτικό φανατισμό δεν την κάνει απολίτιστη. Σε αντιστοιχία η Ελλάδα που μαστίζεται από τη ρεμούλα και τον οπορτουνισμό και ίχνος δεν έχει μείνει από την αρχαίο της πολιτισμό δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι πολιτισμένη (αν και το σκεφτόμαστε:)). Ένας πολιτισμός ξένος από τον δικό μας που αδυνατούμε να τον κατανοήσουμε δεν παύει να είναι πολιτισμός.

Εγώ ως φανατική πολέμιος της θανατικής ποινής, παραδέχτηκα κάποιον προηγούμενο που είπε ότι ως διαμαρτυρία δεν ταξιδεύει σε χώρες που την διατηρούν. Δυστυχώς η αγάπη μου για τα ταξίδια υπερισχύει της μαχητικής μου διάθεσης.

Επειδή λοιπόν στην Αμερική και στην Κίνα δεν λιθοβολούνε, είναι πολιτισμένοι?

Βρες κάποια άλλη λέξη, μη μιλάς για πολιτισμό γιατί πραγματικά είναι μεγάλη γκάφα όπως λέει και η ρενάτα. Μιλάμε για την κοιτίδα του πολιτισμού.

Δεφ, ναι είμαστε οφ τόπικ αλλά έχει ενδιαφέρον, φαίνεται από τη συμμετοχή, κάνε και συ λίγο τα στραβά μάτια :)

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Ένας πολιτισμός ξένος από τον δικό μας που αδυνατούμε να τον κατανοήσουμε δεν παύει να είναι πολιτισμός.
Υποκλίνομαι στην απίστευτη έκφρασή σου...

Συμφωνώ και επαυξάνω...

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
αν εσεις θεωρειται πολιτισμο να κρεμανε στην μεση της πλατειας απο ενα γερανο μια 16χρονη κοπελα ή να λιθοβολουνε μεχρι θανατου καποιον παλι στην μεση της πλατειας ε τοτε τι να πω......μαλλον δεν εχεται καταλαβει την ενννοια της λεξης,μεσα στο φανατισμο που εχετε παθει για την συγκεκριμενη χωρα παραβλεπεται πολυ σοβαρα θεματα οπως ειναι ο θανατος μικρων παιδιων.ναι δεν μου αρεσουν οι ακραιες θρησκευτικες τους πεποιθησεις,δεν συμφωνω και δεν προκειται ποτε να αλλαξω γνωμη γι'αυτο.
η ερωτηση στο τοπικ ηταν ξεκαθαρη σε πιο μερος δεν θελεται να πατε και εγω απαντησα,οτι και να μου πειτε δεν μου αλαζεται γνωμη,οσο για την ιστορια της ελλαδας και για τον μεγα αλεξανδρο αν ολοι ειναι τετοιοι υποστηρικτες σαν εσενα bloody mary καηκαμε:mad:σε λιγο θα μου πεις οτι ειναι και σκοπιανος!και οτι η μακεδονια τους ανηκει.
επιμενω και λεω πολυ απο εσας που γραψατε εδω εχετε γυρισει τον μισο κοσμο και ομως εκει δεν εχετε παει που τοσο πολυ σας αρεσει και υποστηριζεται:roll:
επισης αν τοσο πολυ θελεται να δειτε τον πολιτισμο της χωρας παλαιοτερα μου ειχαν δειξει καποια βιντεο με ωραιους ακρωτηριασμους που διαδραματιζονται εκει,μπορω αυριο να σας τα βρω!
οχι τιποτα αλλο αλλα για δουμε ολοι για τι πολιτισμο μιλαμε!!!!!!!!!!

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
[SIZE=+1]Καταγωγή - Μετακινήσεις

Oι Πέρσες ήταν λαός Ινδοευρωπαϊκής καταγωγής. Ήρθαν από τη Νότια Ρωσία και τον Καύκασο στο τέλος περίπου της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. Το 550 π.Χ. κατάκτησαν το Μηδικό κράτος, το σημερινό Ιράν έως την Ινδία και το Τουρκεστάν, όλη τη Μικρά Ασία και όλες τις χώρες που αποτελούσαν το Βαβυλωνιακό κράτος έως τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έως τώρα έρευνας, οι Έλληνες μετανάστευσαν στην ελληνική χερσόνησο σε αρκετά κύματα το τέλος της 3ης π.Χ. χιλιετίας, για να αναμιχθούν με τους τοπικούς προελληνικούς πληθυσμούς και να διαμορφώσουν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.Έτσι κατά το 8000 π.Χ. περίπου εγκαθίστανται στην Ελλάδα Πελασγοί από τη Μικρά Ασία περνώντας τον Ελλήσποντο, φέρνοντας για πρώτη φορά την γεωργική νεολιθική επανάσταση στον ευρωπαϊκό χώρο.Το 6000 π.Χ. περίπου μια δεύτερη ομάδα Μικρασιατικών λαών (Κάρες,Λέλεγες) αποικούν τα νησιά του Αιγαίου και τη νότια Ελλάδα. Η πολιτιστική ανάμειξη των δύο λαών δημιουργεί τον ονομαζόμενο Προελληνικό Πολιτισμό, εκπρόσωποι του οποίου είναι ο Κυκλαδιτικός και ο μεγάλος Μινωικός Πολιτισμός.

τωρα για ποιες σπηλιες μιλας δεν μπορω να καταλαβω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καταρχην να διαφωνησω με το Δημο και να πω οτι ο λιθοβολισμος ως μεθοδος θανατωσης δε μπορει να εξομοιωνεται με τη θανατηφορο ενεση, τον απαγχονισμο, η εστω και την ηλεκτρικη καρεκλα και αυτο γιατι κρατα πολυ παραπανω, επιτεινει την αγωνια του θυματος, ποναει φυσικα πιο πολυ και τελικα ειναι βασανιστηριο και οχι απλως ενας αλλος τροπος εκτελεσης. Και αν θυμαμαι καλα πρεπει να υπαρχει και μια διεθνης συνθηκη η οποια απαγορευει την δια βασανιστηριων εκτελεση. Θεωρω επισης οτι ειναι ακομη πιο βαρβαρο και φρικιαστικο οταν κατι τετοιο εφαρμοζεται σε ανηλικους, αλλα οπως ειπε και ο Δημος δεν ειναι η μοναδικη χωρα παγκοσμιως η οποια εκτελει ανηλικους. Οι εκτελεσεις ανηλικων επιτρεπονται σε ορισμενες Πολιτειες των ΗΠΑ. Ο λιθοβολισμος ειναι εξαιρετικα αποτροπαιο γεγονος, αλλα εξ οσων γνωριζω κανεις πολιτης ξενου κρατους δεν τιμωρηθηκε με τετοια ποινη στην Περσια. Τετοια μετρα προοριζονται μονο για τους δυστυχεις περσες υπηκοους του οντως φρικτου θεοκρατικου καθεστωτος. Και ας μην υπεισελθουμε στο πως προεκυψε αυτη η εξελιξη, τοτε που οι Αγγλοι και οι Αμερικανοι ανετρεπαν τον κεντρωο μεταρυθμιστη Μοσαντεκ, και επανεφεραν τον Σαχη προκειμενου να υπερασπισουν τα ληστρικα συμβολαια της ΒΡ. Απο εκει και επειτα ο δρομος προς την εκτραχυνση ηταν ανοικτος. Και οι περσες απελπισμενοι απο την κατασταση τους παραδοθηκαν στην θεοκρατια, αναζητωντας την εξ υψους βοηθεια, οταν οι δικες τους ανθρωπινες προσπαθειες τοσο φρικτα ματαιωθηκαν.
Παντως το γεγονος οτι βρισκονται υπο ενα θεοκρατικο καθεστως (συνεπεια του οποιου ειναι και οι δημοσιοι λιθοβολισμοι, αλλα και εκτος αυτου υπαρχουν και αλλα κακα που ακολουθουν οπως για παραδειγμα η δεινη νομικη θεση στην οποια βρισκονται οι οπαδοι αλλων θρησκειων πχ ζωροαστρες, μπαχαιστες κλπ - δηλαδη στην πραξη δεν εχουν κανενα δικαιωμα, καμια προστασια) δε σημαινει η Περσια οτι δεν ειναι συγχρονως και φορεας ενος σημαντικου πολιτισμου. Απλως ο πολιτισμος παντα ειναι το θετικο μεγεθος μιας κοινωνιας. Πραξεις σαν αυτες που αναφερεις ειναι τα αρνητικα μεγεθη της ιδιας κοινωνιας. Πως μπορουν να συνυπαρχουν στην ιδια κοινωνια και τα θετικα και τα αρνητικα μεγεθη, ναι οντως ειναι αποριας αξιον, ισως να εχει να κανει με την αντιφατικοτητα της ανθρωπινης φυσης, ισως με το "αγγιγμα του κακου", δεν ξερω, ισως να υπαρχει καποια απαντηση φιλοσοφικου τυπου και μαλλον σιγουρα υπαρχουν απαντησεις θεολογικου τυπου, αλλα δεν ειμαι σε θεση να τις αναπτυξω. Παντως σε καθε κοινωνια υπαρχει τοσο το θετικο μεγεθος του πολιτισμου, το οποιο ειναι το μονο παρηγορο στοιχειο στην ανθρωπινη ιστορια, οσο και τα αρνητικα μεγεθη. Αν υπηρχε μια κοινωνια μονο πολιτισμενη, χωρις αποτροπαιες ιστοριες στο ενεργητικο της, ισως θα ειχαμε βρει τον κηπο της Εδεμ επι γης. Απο την αλλη και καθε κοινωνια εχει πολιτισμο. Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι καθε κοινωνια ειναι ενοχη βιας, ειτε την ασκει αυτοκαταστροφικα στα πιο αδυναμα μελη της (γυναικες και παιδια βλεπε περιπτωση του Ιραν), ειτε την εξαγει σε αλλους πιο ανισχυρους λαους, βλεπε δυτικο κοσμο με την αποικιοκρατικη του ιστορια. (Οι αποικιοκρατες ηταν αυτοι που πρωτοι αρνηθηκαν την υπαρξη του πολιτισμου των αυτοχθονων πληθυσμων που υποδουλωσαν προκειμενου να θεμελιωσουν και ιδεολογικα την εξουσια τους). Η ιρανικη κοινωνια οδηγει τη βια που της αναλογει τη δεδομενη αυτη ιστορικη στιγμη, στα πιο αδυναμα μελη της και δεν αναζητα τωρα τουλαχιστον εξωτερικους εχθρους. Καταληγω λοιπον εκει που ξεκινησα: Ενδεχομενως να ειναι επικινδυνο για τους ιρανους και ιδιως για τις ιρανες να μενουν στο Ιραν, αλλα καμια δυτικη γυναικα δεν κινδυνευει ουτε καν απο δημοσιο λιθοβολισμο, ακομη και αν εχει βαλει στο ματι τον ανδρα της γειτονισας.

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
ερση καταλαβες παρα πολυ καλα τι θελω να πω και γιατι ειμαι αντιθετη,φυσικα δεν εννοω οτι θα παω εγω και θα με λιθοβολισουν μιλαω για τους ανθρωπους που μενουν εκει.
πραγματικα το θεωρω αδιανοητο να κρεμαν ανθρωπους απο γερανους στην μεση μιας πλατειας σε κοινη θεα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou