• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κατάλαβα καλά τι λες.Επ'αυτού απάντησα όπως απάντησα.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ακριβώς επειδή υπάρχει η εμπειρία οτι μέσα από κρατικές δομές λύση δεν μπορεί να δοθεί, έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι όλη η λογική της "κρατικής προστασίας" είναι λάθος. Μεγάλη κουβέντα πάντως. Και οι πρώτοι συνδικαλιστικοί φορείς, πριν καταντήσουν έτσι όπως κατάντησαν, ως μορφές αυτοργάνωσης ξεκίνησαν και σε κάποιες εποχές όντως προσέφεραν πολλά.
Όσον αφορά για την ικανή μερίδα εργαζομένων, νομίζω οτι ένας δυναμικός πυρήνας για ξεκίνημα είναι αρκετός.

Αυτοργανωση ωραία ιδέα, αλλά αν το ίδιο το κρατος δεν μας πείσει ότι τα λεφτά μας πιανουν τόπο και δεν πάνε στις μιζες κλπ, πως θα πειστεί ο οιοσδήποτε να μην φοροδιαφύγει, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του στα ταμεια, στους εργαζόμενους κλπ. Τι να πω ξέφυγε η κουβέντα αρκετά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει και άμεσα γιατί χανόμαστε.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτοργάνωση χωρίς το κράτος μέσα! Αλλιώς δεν έχει νόημα!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κοίτα να δεις ρε Έρση,αναρχίζεις και μου αρέσει,αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι εννοούμε το ίδιο εμείς οι δύο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα μιλάς για αυτοργάνωση και κατάργηση του κράτους.Τι μπορεί να εννοείς;
Εκεί κολλάω με εσένα.Έχεις ιδρύσει κάποιο νέο οικονομικοπολιτικό ρεύμα;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ξεκινώ από την ιδέα να καταργηθεί το κράτος. Κάτι τέτοιο με ξεπερνά. Σκέφτομαι απλώς δράσεις οι οποίες θα γίνονται φυσικά χωρίς την αρωγή ή την όποια ομπρέλα του κράτους και οι οποίες θα έχουν σκοπό την προάσπιση δικαιωμάτων θιγομένων ομάδων.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η ιδέα σου αυτή αν επεκταθεί έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική κατάργηση του κράτους.Μπορεί να το αγνοείς ή μπορεί να το έχεις ακούσει/διαβάσει λανθασμένα,αλλά σε αυτό προσβλέπει ο αναρχισμός.

Πάντως ας το ονομάζει ο καθένας όπως του κατέβει,εμένα με χαροποιεί ότι υπάρχει κόσμος που στρέφεται προς τέτοιες ιδέες.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν τόσο εύκολα μπορεί να καταλυθεί το κράτος...τι να πώ;
ΟΚ! Εντάξει στη διεύρυνσή της εννοείς! Δε λέω να φτάσω ως εκεί γιατί πιστεύω οτι αν αυτές οι δράσεις διευρυνθούν και επιφέρουν και ουσιαστικά αποτελέσματα, τότε το ίδιο το κράτος θα θελήσει να τις ενσωματώσει (και να τις ελέγξει) οπότε κάτι το οποίο θα παράξει άλλα αποτελέσματα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο μηχανισμός του κράτους,του οποιουδήποτε κράτους,είναι από τη φύση του ενάντιος σε αυτοοργανωμένες κινήσεις γιατί βάζουν σε κίνδυνο την ίδια του την υπόσταση.

Πες μου τώρα με τι τρόπο επεμβαίνει μια αυτοοργανωμένη κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων των εργαζομένων που δεν λαμβάνει υπόψη της τον κρατικό φορέα.Και μετά ξανασκέψου αν αναρχίζεις ή όχι.

Μη φοβάσαι τη λέξη,δεν κάνει τζιζ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ναι δεν διαφωνώ στο πρώτο που λες, για αυτό θεωρώ οτι θα προσπαθήσει καταρχήν κατασταλτικά και αν δεν τα καταφέρει θα προσπαθήσει να την ενσωματώσει: και αυτό θα παραξει αποτελέσματα.
Για το δεύτερο θα σου πω ενα παράδειγμα με π.μ. γιατί δε θέλω να εκθέσω τον Δευκαλίωνα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα