• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,τα ίδια λέμε δηλαδή.
Τώρα θα έρθει ο taver να σε βάλει στη θέση σου κι εσένα.....:haha:

σαιτας

Member
Αντιγράφω από τον τοπικό τύπο:

"Πλημμυρίζει με τουρίστες η πόλη του Βόλου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ανακοίνωσε ότι όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά." (σημ. όχι ότι έχουν ποτέ ανοίξει, αλλά μάλλον, κάποιος περίεργος ενοχλητικός τους έκανε την "απρεπή" ερώτηση: τι θα κάνετε την Κυριακή???)
Λετε οι εμποροι του βολου, γιατι ο εμπορικος συλλογος απαρτιζεται απο εμπορους να μην ηθελε να κερδισει χρηματα ?
Λετε ολοι οι γερμανοι τουριστες να πηγαιναν να αγορασουν σεντονια , ηλεκτρικες συσκευες στον βολο ?
ααα ξεχασα θαυμαζαν την φυση δωρεαν !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μα για αυτό είπα ότι τι θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο το παρουσιάζουν κάποιοι. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργασίας, θα πρέπει να δημιουργηθούν και τέτοιοι μηχανισμοί και ασφαλιστικές δικλείδες ότι και ο εργαζόμενος που θα δουλέψει την Κυριακή θα πληρωθεί κανονικά και δε θα κινδυνεύει με απόλυση αν ζητήσει τις υπερωρίες.
Ενα τετοιο σύστημα θα λειτουργούσε σε μια κανονική χώρα, με υγιή οικονομία και θα δημιουργούσε και νεες θέσεις εργασίας, εστω και μερικής απασχόλησης,
Στην Ελλάδα (ιδίως σήμερα) οι περισσότεροι εργοδότες θα την έβγαζαν με το ίδιο προσωπικό, χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες, και αν κάποιος εργαζόμενος έβγαζε και γλώσσα, θα του ελεγε, "αν δεν σου αρέσει φύγε και θα πάρω άλλον". Ιδίως σήμερα που οι ανεργοι είναι εκατομμύρια, δε θα δυσκολευόταν να εκμεταλλευθεί την ανάγκη κάποιου ανεργου οικογενειάρχη.
Ναι γειά σου!
Συμφωνώ απολύτως με όσα λες!
Η δική μου ένσταση είναι η εξής: αντί να μην επιτρέπεται σε κανέναν να λειτουργήσει επειδή κάποιοι εξ αυτών θα παρανομήσουν ώστε να μην καταβληθούν δεδουλευμένα και υπερωρίες, πράγμα που όπως πολύ καλά ξέρεις γίνεται και τις υπόλοιπες έξι ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο από μαγαζάτορες, αλλά και από πλείστους άλλους επαγγελματίες, να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο αυτοοργάνωσης, έτσι ώστε κανείς παρανομών επαγγελματίας να μη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καμία ημέρα της εβδομάδας.
Αυτό όμως είναι πιο δύσκολο από το να λέμε "όχι" και θέλει και φαντασία και κόπο.
Οπότε εκ του καφενέ ας πούμε και ένα όχι!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Η αποψη του taver (αν κατάλαβα λάθος ας με διορθώσει) είναι ότι δεν είναι δυνατόν να μην ψηφιστεί ένας νόμος (ελευθερη εργασία και τις Κυριακές), επειδή κάποιοι θα τον παραβιάσουν.
Το μέγα ζήτημα όμως είναι ότι δε θα τον παραβιάσουν κάποιοι, αλλά σχεδόν όλοι, χωρίς να υπάρχει διάθεση από την Πολιτεία να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις και να προστατευθεί και ο μισθός των εργαζόμενω. Η εκμετάλευση θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Αν βρεθεί τρόπος να γίνει το αντίστροφο και εγώ μαζί του είμαι.

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
, έτσι ώστε κανείς παρανομών επαγγελματίας να μη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καμία ημέρα της εβδομάδας.
!
Στην Ελλάδα του σήμερα, κανένας δεν μπορεί να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα, δυστυχώς. Μας έχει μείνει μόνο να φοβόμαστε για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά για να μπορούμε να την βγάλουμε βιοποριστικά. Ποια δικαιώματα? Ποιος ρισκάρει να κάνει τον δύσκολο με τόση ανεργία που υπάρχει?

Αυτό δεν πάει να πει πως πρέπει να την πέσουμε στον άνθρωπο που θέλει να δουλέψει την επιχείρηση του και μάλιστα χωρίς υπαλλήλους, αλλά οικογενειακά. Δεν υπάρχει λόγος ο GKCAPO να είναι ο κακός της υπόθεσης, μην φτάνουμε τα πράγματα στα άκρα ρε παιδιά!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο αυτοοργάνωσης, έτσι ώστε κανείς παρανομών επαγγελματίας να μη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καμία ημέρα της εβδομάδας.
Αυτό όμως είναι πιο δύσκολο από το να λέμε "όχι" και θέλει και φαντασία και κόπο.
Τώρα γίνεσαι εσύ ισοπεδωτική.
Και που ξέρεις τι κάνει ο καθένας μας σε επίπεδο αυτοοργάνωσης και συλλογικής αντίστασης απέναντι σε κάθε είδους εργατική αυθαιρεσία;

Επίσης για να γίνει αυτό που λες πρέπει να υπάρξει μια ικανή μερίδα εργαζομένων.Αυτό προϋποθέτει οργάνωση,ταξική συνείδηση (πράγμα που δεν επέρχεται ως επιφοίτηση του Αγ.Πνεύματος) και πολλά ακόμα.Σε περιόδους μάλιστα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης είναι δύσκολο να πείσεις τον άλλον που εκβιάζεται από τον εργοδότη του,να αντισταθεί (μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να γενικευτεί η κατάσταση).

Στο αδιέξοδο αυτό λοιπόν -κι ενώ συνεχίζω να αγωνίζομαι/εσαι/εται- σαφώς και προτιμώ να κατέβουν όλα τα ρολά αφού δεν μπορώ να περιφρουρήσω ποια θα μείνουν ανοιχτά και ποια όχι.Δεκτή η κάθε κριτική αλλά στη δεδομένη χρονική στιγμή που ισοπεδώνουν το εργατικό δυναμικό της χώρας,κατ'εμέ προέχει αυτός και μετά ο επιχειρηματίας.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ναι γειά σου!
Συμφωνώ απολύτως με όσα λες!
Η δική μου ένσταση είναι η εξής: αντί να μην επιτρέπεται σε κανέναν να λειτουργήσει επειδή κάποιοι εξ αυτών θα παρανομήσουν ώστε να μην καταβληθούν δεδουλευμένα και υπερωρίες, πράγμα που όπως πολύ καλά ξέρεις γίνεται και τις υπόλοιπες έξι ημέρες της εβδομάδας και όχι μόνο από μαγαζάτορες, αλλά και από πλείστους άλλους επαγγελματίες, να συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει σε επίπεδο αυτοοργάνωσης, έτσι ώστε κανείς παρανομών επαγγελματίας να μη μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο καμία ημέρα της εβδομάδας.
Ερση συμφωνω και εγώ μαζί αλλα ποιος στην Ελλάδα έχει τη διάθεση αυτοοργάνωσης και ελεγκτικών μηχανισμων. Και οι δύο κάνουμε το ίδιο επάγγελμα και έχουμε εμπειρία τι επικρατει στον εργασιακό χώριο.

Αναφέρθηκε πιο πάνω ότι οι ελεύθεροι επαγγελματιες επιλέγουν ελεύθερα να δουλέψουν Σάββατο ή Κυριακή κλπ. Δηλαδή εγώ το προηγούμενο Σαββατο που συλλάβαν εντολέα μου με ενταλμα σύλληψης και κάποια αυτόφωρα αδικήματα, είχα την ευχέρεια να του πω (σύμφωνα με την άποψη καποιων) ότι σήμερα δεν έρχομαι γιατί αυτό το μήνα έχω μαζέψει πολλά χρήματα. Πολύ απλά όμως θα τον έχανα απο πελατη όχι μόνο σε αυτή την υπόθεση αλλά και στις υπόλοιπες υποθεσεις του, όπως ενδεχομένως να έχανα και τις υποθέσεις 3-4 συγγενών ή γνωστών του.
Για τετοια "ελευθερία επιλογής" μιλάμε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μην πιάνετε ειδικά επαγγέλματα ρε παιδιά.
Κι ο παπάς δουλεύει Κυριακή,φαντάζεστε να διαμαρτυρόταν;

Χαχα,θα οργανώσω κίνημα ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία των ιερέων (έλα μπας και ευθυμήσουμε και λιγάκι,νομίζω ότι ήταν να ειπωθεί έχει ειπωθεί στο θέμα).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ερση συμφωνω και εγώ μαζί αλλα ποιος στην Ελλάδα έχει τη διάθεση αυτοοργάνωσης και ελεγκτικών μηχανισμων. Και οι δύο κάνουμε το ίδιο επάγγελμα και έχουμε εμπειρία τι επικρατει στον εργασιακό χώριο.
Ακριβώς επειδή υπάρχει η εμπειρία οτι μέσα από κρατικές δομές λύση δεν μπορεί να δοθεί, έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι όλη η λογική της "κρατικής προστασίας" είναι λάθος. Μεγάλη κουβέντα πάντως. Και οι πρώτοι συνδικαλιστικοί φορείς, πριν καταντήσουν έτσι όπως κατάντησαν, ως μορφές αυτοργάνωσης ξεκίνησαν και σε κάποιες εποχές όντως προσέφεραν πολλά.
Όσον αφορά για την ικανή μερίδα εργαζομένων, νομίζω οτι ένας δυναμικός πυρήνας για ξεκίνημα είναι αρκετός.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Νομιζω ότι βλεπουμε το δενδρο και εχουμε χασει εντελως το δασος. Καλα όλα αυτά περι μη πληρωμης υπερωριων το Σ-Κ κλπ. (σε καποιο βαθμο σιγουρα θα συμβουν) αλλα το θεμα είναι ότι αυτή τη στιγμη και το τελευταιο Ευρω μετραει . Αν συνεχισουμε τον πολεμο (που ξεκινησαν τα αστερια του ΠΑΜΕ) με τα κρουαζιεροπλοια θα κανουμε μια τρυπα στο νερο. Απλα τα κρουαζιεροπλοια δεν θα ερχονται στην Ελλαδα. Οι διαφοροι προοδευτικοι, εργατοπατερες κλπ. θα εχουν καρταγραψει μια «μεγαλη νικη εναντια στην εκμεταλευση των λαικων στρωματων από το κεφαλειο» και ολοι μαζι (αφου θα εχουν κλεισει ολες οι επιχειρησεις) θα προχωρουμε με το κεφαλι κατω ψαχνοντας για κανενα νομισμα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όσον αφορά για την ικανή μερίδα εργαζομένων, νομίζω οτι ένας δυναμικός πυρήνας για ξεκίνημα είναι αρκετός.
Αν μιλάς για επίπεδα νησιού ίσως,όταν μιλάμε για μεγαλουπόλεις χρειάζονται άλλες δομές.Ειδάλλως οι κινήσεις είναι πολύ στοχευμένες και μένουν συνήθως σε επίπεδο γνωστών ή καταγγελιών όσων δεν φοβούνται και ψάχνονται κλπ κλπ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μιλώ σε επίπεδο κλάδου εργαζομένων. Οχι σε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας -κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο- αλλά σε επίπεδο ενός κλάδου πχ καθαρίστριες οι οποίες εργάζονται σε εταιρείες καθαρισμού.
Και φυσικά με τη βοήθεια ανθρώπων έξω από τον κλάδο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom