• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Φαντάζομαι και στο Μιλάνο που είχε ορχήστρες και μπάντες ήταν δημοτικές κι όχι αυτοδίδακτοι εμποροβιοτέχνες.
Να μην φαντάζεσαι. Τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις είναι ΠΑΝΤΑ μπροστά και από πίσω η "αιγίδα του Δήμου". Οι άνθρωποι εκεί, είπαμε, δεν έχουν στόκο (αν και υπάρχουν πτέρυγες, ακόμα πιο προοδευτικές, του επιχειρηματικού κόσμου που γκρινιάζουν γιατί ζητάνε ακόμα περισσότερες δράσεις).
Τώρα αν ρωτάς για τις μπάντες αν ήταν Δημοτικές ή ιδιωτικές σου απαντώ ότι ήταν τόσες πολλές που ...ήταν απ΄όλα. Ακόμη και σχολές Μουσικής κατέβηκαν με σχήματα...προς ενίσχυση των επιχειρηματιών του Μιλάνου.
Δεν έχουν μυαλό οι Ιταλοί...Αντί να κοιτάνε να τα κλείσουν τα παλιομάγαζα...τα ενισχύουν κι όλας.
Σίγουρα τους μουσικούς, θα τους πληρώνουν ...πολλές υπερωρίες

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δηλαδή μου λες ότι κάποιος που πληρώνει ένα αξιοσέβαστο ποσό για να κάνει κρουαζιέρα θα λυπηθεί το 50άρικο και θα χάσει τα Μετέωρα για να δει το Βόλο.

Κι ακόμα κι έτσι,πόσοι να είναι αυτοί ρεαλιστικά;

Κι ύστερα γι'αυτούς που τελικά θα ξεμείνουν γιατί πρέπει να ανοίξει το παπουτσάδικο που βρίσκεται δέκα τετράγωνα μέσα από το λιμάνι του Βόλου.Θα περάσει από κει ο ξέμπαρκος να ψωνίσει;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν έχουν μυαλό οι Ιταλοί...Αντί να κοιτάνε να τα κλείσουν τα παλιομάγαζα...τα ενισχύουν κι όλας.
Σίγουρα τους μουσικούς, θα τους πληρώνουν ...πολλές υπερωρίες

Τελικά ούτε κι εγώ έχω καταλάβει τι ζητάς.

Να δουλεύουν όλοι αμισθί για 'κονομήσει ο χψ επιχειρηματίας;
Για κάντο μας λίγο πιο λιανά όλο αυτό γιατί θα μας τρελάνεις.
Τι θες ακριβώς,όποτε σκάει κανένα κρουαζιερόπλοιο να στήνεται ο μισός Βόλος να τους υποδεχθεί λες κι ήρθε ο έκτος στόλος;
Κι όλα αυτά με χαμόγελο και χωρίς φράγκο για να μην πεινάσει ο καϋμένος ο μαγαζάτορας;

Είπαμε να κουβεντιάσουμε αλλά όχι να λέμε κι ότι μας κατέβει.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τελικά ούτε κι εγώ έχω καταλάβει τι ζητάς.

Να δουλεύουν όλοι αμισθί για 'κονομήσει ο χψ επιχειρηματίας;
Για κάντο μας λίγο πιο λιανά όλο αυτό γιατί θα μας τρελάνεις.
Τι θες ακριβώς,όποτε σκάει κανένα κρουαζιερόπλοιο να στήνεται ο μισός Βόλος να τους υποδεχθεί λες κι ήρθε ο έκτος στόλος;
Κι όλα αυτά με χαμόγελο και χωρίς φράγκο για να μην πεινάσει ο καϋμένος ο μαγαζάτορας;

Είπαμε να κουβεντιάσουμε αλλά όχι να λέμε κι ότι μας κατέβει.
Εσύ από πού το κατάλαβες όλο αυτό; Ο κακομοίρης είπε οτι δεν τον αφήνουν να ανοίξει το μαγαζί του και να το δουλέψει αυτός και η οικογένειά του! Ποιά εργατικά δικαιώματα προσβάλει κάτι τέτοιο;

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Εσύ από πού το κατάλαβες όλο αυτό; Ο κακομοίρης είπε οτι δεν τον αφήνουν να ανοίξει το μαγαζί του και να το δουλέψει αυτός και η οικογένειά του! Ποιά εργατικά δικαιώματα προσβάλει κάτι τέτοιο;
...στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη και νομίζω πως και σε ποιότητα αλλά και σε ποσότητα οι απόψεις κατατέθηκαν.
Αυτοί είμαστε, τα αποτελέσματα μας, απαντούν μόνα τους.
Ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Διάβασα σχεδόν όλη τη συζήτηση σας και είπα να καταθέσω και εγώ την άποψη μου.
Νομίζω ότι το θέμα της απελευθέρωσης ωραρίου δεν είναι και τόσο απλό.
Με το ελεύθερο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα ευνοηθούν τα μεγάλα καταστήματα, τα οποία εχουν περισσότερο προσωπικό και μεγαλύτερη δυνατότητα να πληρώνουν τυχόν υπερωρίες. Επίσης, επειδή ζούμε στην Ελλάδα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα υπάρχει εκμεταλευση των εργαζομένων που θα δουλεύουν υπερωρίες, χωρίς να πληρώνονται (και μην ακούσω ότι υπάρχει και η επιθεώρηση εργασίας και οι δικηγοροι, γιατί οι πάντες γνωρίζουμε ότι ιδίως στην επαρχία και την σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, ενας τέτοιος εργαζόμενος πολύ δύσκολα θα έβρισκε ξανά δουλειά).
Τώρα να απαγορεύεται στον ιδιοκτήτη καταστήματος να ανοίξει και να λειτουργήσει μόνος του το κατάστημα, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, όπως και πολλά άλλα στην χώρα μας.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του.
Αμήν!

Ρε συ Έρση από όλα αυτά που γράφει σε τόσες σελίδες ΜΟΝΟ ότι θέλει να ανοίξει το μαγαζί του διάβασες ή και χίλιες δυο ακόμα λεπτομέρειες;

Το έχω ξαναπεί,εδώ μέσα ο καθένας διαβάζει μόνο ότι θέλει να διαβάσει.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τώρα να απαγορεύεται στον ιδιοκτήτη καταστήματος να ανοίξει και να λειτουργήσει μόνος του το κατάστημα, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, όπως και πολλά άλλα στην χώρα μας.
Μα αν η συζήτηση σταματούσε στο να το άνοιγε ΜΟΝΟΣ του,δεν θα είχε κανείς πρόβλημα (εκτός από τους ίδιους που θα τους ισοπέδωνε ο ανταγωνισμός των μεγάλων όπως είπες).

Αλλά εδώ οι απόψεις επεκτείνονται και στα δικαιώματα των υπολοίπων εργαζομένων οι οποίοι λίγο ως πολύ καταλαβαίνω ότι μερικοί δεν τους θέλουν ούτε κουβέντα να αρθρώνουν.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ρε συ Έρση από όλα αυτά που γράφει σε τόσες σελίδες ΜΟΝΟ ότι θέλει να ανοίξει το μαγαζί του διάβασες ή και χίλιες δυο ακόμα λεπτομέρειες;
Μα αυτό ήταν το αρχικό ζήτημα/πρόβλημα/ ερώτημα του topic starter!
Τώρα πώς από αυτό το σημείο φτάσαμε στο να συζητάμε το "και εσεις καταπιέζετε τους μαύρους"...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι αλλά στη συνέχεια ο φίλτατος μας εκμυστηρεύτηκε τι ακριβώς ονειρεύεται και ότι το αρχικό θέμα ήταν απλώς μια αιτιολογία για να ανοίξει όλη αυτή η κουβέντα.Αφού εξάλλου αποδείχτηκε ότι οι δύσμοιροι τουρίστες -μα τι τραβάνε οι καημένοι στην Ελλάδα,έχετε δει τι τραβάει άλλος κόσμος εδώ σε ιστορίες του από άλλες χώρες;- είχαν προγραμματίσει βολτίτσα σε Πήλιο και Μετέωρα.

Δεν έπρεπε δηλαδή να απαντήσει όποιος το ένοιωθε;

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μα αν η συζήτηση σταματούσε στο να το άνοιγε ΜΟΝΟΣ του,δεν θα είχε κανείς πρόβλημα (εκτός από τους ίδιους που θα τους ισοπέδωνε ο ανταγωνισμός των μεγάλων όπως είπες).

Αλλά εδώ οι απόψεις επεκτείνονται και στα δικαιώματα των υπολοίπων εργαζομένων οι οποίοι λίγο ως πολύ καταλαβαίνω ότι μερικοί δεν τους θέλουν ούτε κουβέντα να αρθρώνουν.

Μα για αυτό είπα ότι τι θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο το παρουσιάζουν κάποιοι. Αν θέλουμε να προστατεύσουμε το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της εργασίας, θα πρέπει να δημιουργηθούν και τέτοιοι μηχανισμοί και ασφαλιστικές δικλείδες ότι και ο εργαζόμενος που θα δουλέψει την Κυριακή θα πληρωθεί κανονικά και δε θα κινδυνεύει με απόλυση αν ζητήσει τις υπερωρίες.
Ενα τετοιο σύστημα θα λειτουργούσε σε μια κανονική χώρα, με υγιή οικονομία και θα δημιουργούσε και νεες θέσεις εργασίας, εστω και μερικής απασχόλησης,
Στην Ελλάδα (ιδίως σήμερα) οι περισσότεροι εργοδότες θα την έβγαζαν με το ίδιο προσωπικό, χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες, και αν κάποιος εργαζόμενος έβγαζε και γλώσσα, θα του ελεγε, "αν δεν σου αρέσει φύγε και θα πάρω άλλον". Ιδίως σήμερα που οι ανεργοι είναι εκατομμύρια, δε θα δυσκολευόταν να εκμεταλλευθεί την ανάγκη κάποιου ανεργου οικογενειάρχη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom