• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

σαιτας

Member
Ακριβώς φίλε taver,
αυτό μου θυμίζει τη λογική "υπέρ της επετηρίδας για πρόσληψη καθηγητών Μ.Ε." :
επειδή ο διαγωνισμός-αξιολόγηση, υπάρχει φόβος να είναι διαβλητός, να μην κάνουμε αξιολόγηση!!!!:shock:
Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε για σωστή αξιολόγηση, τη θεωρούμε ανέφικτη, παραιτούμαστε και τους θεωρούμε όλους ισάξιους!!!:shock:
Μπράβο προοδευτική λογική, βρε παιδιά.
Επειδή υπάρχει φόβος να παρανομήσει τ' αφεντικό....καλύτερα να μην του δώσουμε (τ' αφεντικού) την ευκαιρία. Καλύτερα κλειστά:(
μην λεμε οτι θελουμε, καταργησαν τον ασεπ και εβαλαν αξιολογηση για να κανουν προσληψεις οποιου και οποιον θελει το συστημα.εκ του πονηρου λοιπον.
Επειδη σιγουρα θα παρανομησει οχι δεν πρεπει να δοθει ευκαιρια.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν οι νόμοι κάπου δεν εφαρμόζονται, ας γίνουν οι καταγγελίες, οι έλεγχοι και οι επιβολές ποινών που πρέπει.
Μα γίνονται οι καταγγελίες και η επιθεώρηση πάντα ενημερώνει τον εργοδότη να είναι όλα εντάξει πριν κάνει την εμφάνισή της στο εκάστοτε μαγαζί.Κι αν καμιά καταγγελία ξεφύγει και φτάσει στα δικαστήρια ως εκ θαύματος είναι πάντα αθωωτική για τον εργοδότη.

Εντάξει ξεφεύγουν και μερικές για να πέφτει η κατάλληλη στάχτη.

Σε ποια χώρα ζεις;
Γιατί στη χώρα που ζω εγώ η παράβαση της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι η εξαίρεση,είναι ο κανόνας.

dmdoc

Member
Μέχρι και η Μελίνα δεν έπαιρνε βίζιτα Κυριακή....

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μα γίνονται οι καταγγελίες και η επιθεώρηση πάντα ενημερώνει τον εργοδότη να είναι όλα εντάξει πριν κάνει την εμφάνισή της στο εκάστοτε μαγαζί.Κι αν καμιά καταγγελία ξεφύγει και φτάσει στα δικαστήρια ως εκ θαύματος είναι πάντα αθωωτική για τον εργοδότη.

Εντάξει ξεφεύγουν και μερικές για να πέφτει η κατάλληλη στάχτη.

Σε ποια χώρα ζεις;
Γιατί στη χώρα που ζω εγώ η παράβαση της εργατικής νομοθεσίας δεν είναι η εξαίρεση,είναι ο κανόνας.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι έτσι όπως τα λες. Και χειρότερα. Πολύ.
Επίσης οι εργοδότες εκτός από τις υπερωρίες, δεν καταβάλουν στους εργαζομένους και ούτε καν τον ίδιο τον μισθό σε πολλές περιπτώσεις.
Για τις δε εισφορές στο ΙΚΑ, άλλη πονεμένη ιστορία...
Για να μην μιλήσουμε για την φοροδιαφυγή (πάντα με την σύμπραξη καλοθελητών "υπηρετών του δημοσίου συμφέροντος").
Μια και όλα αυτά έχουν καταστεί άλυτα και ενδημικά προβλήματα της ελληνικής παθογένειας, η σωστή πρόταση είναι η εξής: να απαγορεύται κάθε είδους επαγγελματική δραστηριότητα, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, όλες τις ημέρες του έτους, στον κάθε έναν επαγγελατία, επιχειρηματία, μαγαζάτορα, ιδιοκτήτη ταβέρνας, σουβλατζίδικου, ρεντρουμά, αγρότη, αστρολόγο, κομμωτή, ξενοδόχο, ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου, δικηγόρο γιατρό, μηχανικό (καλά αυτοί ούτε που θα τους νοιάξει: ούτως ή άλλως δουλειά δεν έχουν άλλο πιά). Καλά δε συζητώ για τράπεζες, πολυεθνικές, εμπορικά κέντρα, εταιρείες εισαγωγών (καλά το εξαγωγών το έχουμε ξεχάσει εδώ και κάτι χρόνια). Το ίδιο να πράξουμε και για το οτι απέμεινε στον βιοτεχνικό και βιομηχανικό κλάδο. Α και στις μεταφορές φυσικά, είτε αφορούν πρόσωπα, είτε εμπορεύματα!
Με αυτήν την αποτελεσματική λύση που προτείνω κανείς ποτέ ξανά δε θα μπορέσει να διαπράξει τις προαναφερθείσες παρανομίες. Και λύθηκε λοιπόν το πρόβλημα!
Έξυπνο ε; :D

dmdoc

Member
Έρση,καλά τα λες,αλλά με τους ποδοσφαιριστές τι θα γίνει;οι άμοιροι μόνο Κυριακή (άντε και κανά Σάββατο) παίζουν για το πρωτάθλημα.Μπερδεύεται η τράπουλα με αυτούς....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν είναι επαγγελματικό τέρμα! Ούτε Κυριακή, ούτε καμιά άλλη μέρα! είπαμε καμιά επαγγελματική δραστηριότητα για καμία από τις 365 ημέρες του χρόνου.
Σε ερασιτεχνικό επίπεδο, μη σου πω και κάθε μέρα, μια που δε θα έχουμε και τί άλλο να κάνουμε...

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Και όμως, διαφωνούμε. Σφόδρα. Δεν είναι δυνατό να μη θεσπίζουμε ένα κανόνα για ένα Α πράγμα, που βοηθάει τους πάντες, επειδή υπάρχει ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ να το εκμεταλευτούν και να παραβούν την εργασιακή νομοθεσία. Είναι λυμένα όλα αυτά στις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα Κυριακή εργάζονται (σερβιτόροι, περίπτερα, καταστήματα στο αεροδρόμιο κλπ).

Αγώνες μπορεί να έγιναν για την κατάκτηση του 40ωρου, μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας, καθώς δε συζητάει κανείς για κάτι διαφορετικό. Αν οι νόμοι κάπου δεν εφαρμόζονται, ας γίνουν οι καταγγελίες, οι έλεγχοι και οι επιβολές ποινών που πρέπει.

Το κυλιόμενο 40ωρο εφαρμόζεται ήδη και στο προσωπικό των εμπορικών καταστημάτων, μια και το ωράριο λειτουργίας τους καλύπτει ΗΔΗ πολύ περισσότερες από 40 ώρες εβδομαδιαίως. Με βάση αυτό, ευφυολογήματα όπως το "ξέρουμε όλοι πως θα δουλευε το συστημα" δε χρειάζονται. Ναι, οι περισσότεροι το ξέρουμε. Αλλά μάλλον όχι κι εσείς.
Ακουω πολλους να τασσονται -αβιαστα κατ'εμε- υπερ του ανοιγματος τραπεζων και δημοσιων υπηρεσιων το Σαββατο. Μονο που ετσι ξεκιναει αναποφευκτα το ντομινο: αν ανοιξεις τραπεζικα καταστηματα και δημ. υπηρεσιες σε λιγο θα ανοιξουν και τα γραφεια και τελικα εξ αναγκης οι νηπιακοι σταθμοι μαζι με τα σχολεια. Ετσι αφαιρουμε μονοι μας τον ορο "Σαββατοκυριακο" κι αρχιζουμε να τραγουδαμε "Ωραια που'ναι η Κυριακη μα να'ταν πιο μεγαλη" .
Ακριβως επειδη ξερω πως εφαρμοζεται το κυλιομενο και προσφατως η εκ περιτροπης εργασια στον εμπορουπαλληλικο κοσμο και ποσο αποτελει αυτο το καθεστως οργανο πιεσης η και απειλης απο την μερια των εργοδοτων, πιστευω πως δε χρειαζεται να το ενσωματωσουμε και σε αλλες περιπτωσεις. Ειναι αλλο να ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και να επιλεγω να δουλεψω την Κυριακη και αλλο να μου το (ξανα)επιβαλλουν.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειναι αλλο να ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και να επιλεγω να δουλεψω την Κυριακη και αλλο να μου το (ξανα)επιβαλλουν.
Αν πιστεύεις οτι οι ελεύθεροι επαγγελματίες "επιλέγουν" (με υπογράμμιση κιόλας) να δουλέψουν Κυριακή, γιατί έκαναν κάτι άλλο άσχετο με την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μέσα στην εβδομάδα και έχασαν εργάσιμες ώρες και προκειμένου να τις αναπληρώσουν,"επέλεξαν να δουλέψουν Κυριακή, είσαι μακριά μα πάρα πολύ μακριά νυχτωμένη.
Δεν είναι θέμα επιλογής, τις περισσότερες φορές- για να μην είμαι απόλυτη- είναι απλά θέμα υποχρέωσης, προκειμένου να είναι συνεπής και για να βγει-αν βγαίνει ο επιούσιος. Δεν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες "μεγάλο κεφάλαιο" όσο και αν δεν το καταλαβαίνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Αν πιστεύεις οτι οι ελεύθεροι επαγγελματίες "επιλέγουν" (με υπογράμμιση κιόλας) να δουλέψουν Κυριακή, γιατί έκαναν κάτι άλλο άσχετο με την επαγγελματική τους δραστηριότητα, μέσα στην εβδομάδα και έχασαν εργάσιμες ώρες και προκειμένου να τις αναπληρώσουν,"επέλεξαν να δουλέψουν Κυριακή, είσαι μακριά μα πάρα πολύ μακριά νυχτωμένη.
Δεν είναι θέμα επιλογής, τις περισσότερες φορές- για να μην είμαι απόλυτη- είναι απλά θέμα υποχρέωσης, προκειμένου να είναι συνεπής και για να βγει-αν βγαίνει ο επιούσιος. Δεν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες "μεγάλο κεφάλαιο" όσο και αν δεν το καταλαβαίνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Αφου θες να παιξουμε με τις λεξεις να ξεκαθαρισω πως ετσι κι αλλιως δεν επιλεγω να δουλευω- αναγκαζομαι οπως οι περισσοτεροι γι'αυτον τον επιουσιον που αναφερεις. Ανηκω στους ελευθερους επαγγελματιες,μαλλον νυχτωμενη δεν ειμαι- οποτε απο που προεκυψε το οτι υποστηριξα την εξισωση με το "μεγαλο κεφαλαιο?
Εχω ομως τη δυνατοτητα να ρυθμισω τη δουλεια μου και να αλλαξω το ωραριο μου η να μεταφερω μια Τεταρτη ας πουμε στο Σαββατο. Μπορω επισης να επιλεξω αν θα αναλαβω δυο, τρεις η δεκαπεντε πελατες αναλογα με τις εκαστοτε αναγκες μου η για τη δικη μου μεγιστοποιηση εσοδων, δυνατοτητα που δεν εχει ο μισθωτος. Εκεινος ακολουθει την επιθυμια του εργοδοτη- εκει αναφεροταν η "επιλογη" .

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εχω ομως τη δυνατοτητα να ρυθμισω τη δουλεια μου και να αλλαξω το ωραριο μου η να μεταφερω μια Τεταρτη ας πουμε στο Σαββατο. Μπορω επισης να επιλεξω αν θα αναλαβω δυο, τρεις η δεκαπεντε πελατες αναλογα με τις εκαστοτε αναγκες μου η για τη δικη μου μεγιστοποιηση εσοδων, δυνατοτητα που δεν εχει ο μισθωτος. Εκεινος ακολουθει την επιθυμια του εργοδοτη- εκει αναφεροταν η "επιλογη" .
Πολύ χαίρομαι που έχεις τη δυνατότητα να καθορίζεις εσύ πότε θα δεις τους πελάτες σου και όχι το αντίστροφο. Πολύ καλά τους έχεις εκπαιδεύσει! Δε λες και σε εμάς το μυστικό της εκπαίδευσής τους;
Επίσης πολύ χαίρομαι που σε τέτοιους καιρούς έχεις τη δυνατότητα να μην αναλαμβάνεις παραπάνω πελάτες και να καταφέρνεις να βγαίνεις μέχρι το τέλος του μήνα. Πρέπει να είσαι από τους ελάχιστους ελεύθερους επαγγελματίες που ακόμη καταφέρνουν κάτι τέτοιο. Μην το λες ούτε του παπά.
Επίσης πολύ χαίρομαι που οι ανάγκες των πελατών σου ποτέ δεν σε υποχρέωσαν, παρά την ενδεχόμενη αντίθετη θέλησή σου, να δουλέψεις τις Κυριακές εκείνες που δε θα ήθελες με την καμία να πας στο γραφείο σου.
Υποθέτω όμως οτι καταλαβαίνεις οτι είσαι απλώς μια πολύ ευτυχής εξαίρεση.
Εμείς οι υπόλοιποι πηγαίνουμε κάποιες Κυριακές να δουλέψουμε, επειδή δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, όχι επειδή επιλέξαμε να κάνουμε κάτι άλλο π.χ. την Τετάρτη. Οπότε μη μας κάνεις και το "ζήλεια- ψώρα"!

vasilis_sta

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Αντιγράφω από τον τοπικό τύπο:

"Πλημμυρίζει με τουρίστες η πόλη του Βόλου

Τέσσερα συνολικά κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου, το Σαββατοκύριακο.Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου του κρουαζιερόπλοιο με σημαία Ιταλίας Aida Diva με 2.266 επιβάτες κυρίως Γερμανούς.

Την Κυριακή θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου, τρία κρουαζιερόπλοια και συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia με σημαία Κύπρου το οποίο θα μεταφέρει 240 επιβάτες Κύπριους, το κρουαζιερόπλοιο Discovery με σημαία Βερμούδων το οποίο θα μεταφέρει 649 επιβάτες κυρίως Άγγλους και τέλος το κρουαζιερόπλοιο Deutshland με σημαία Γερμανίας έρχεται για πρώτη φορά από τη Μυτιλήνη και θα μεταφέρει Γερμανούς τουρίστες....

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ανακοίνωσε ότι όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά." (σημ. όχι ότι έχουν ποτέ ανοίξει, αλλά μάλλον, κάποιος περίεργος ενοχλητικός τους έκανε την "απρεπή" ερώτηση: τι θα κάνετε την Κυριακή???)

Καλά να πάθουν λοιπόν οι "κουτόφραγκοι"...Να μάθουν άλλη φορά να μην κάνουν ...το μοιραίο λάθος. Να μην ξανατολμήσουν να διαταράξουν την ΝΙΡΒΑΝΑ των εμπόρων της πόλης μας. Άκου να έρχονται Κυριακάτικα να μας δώσουν τα παλιολεφτά τους??? Δεν έχουμε ανάγκη από δουλειά!!! Φτάνει με την "εντατικοποίηση" της εργασίας....
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: δεν μας φταίνε (μόνο) οι ξένοι για τα χάλια μας, αλλά το ξερό (και τεμπέλικο!!!) κεφάλι μας

Για γελια ειναι η κατασταση αυτη ειναι η χωρα μας...τραγικη.Οτι να ναι

Bahari

Member
Ή, όπως μου συνέβη πριν 2-3 χρόνια, ο εργοδότης απειλεί μέσω τρίτου προσώπου ότι πρέπει να δεχτείς το Χ ποσό ως αποζημίωση (για όλες τις παρανομίες του) και να αποσύρεις την καταγγελία στην επιθεώρηση, αλλιώς θα σε "τσακίσει" και όχι μόνο δε θα πάρεις αυτά που δικαιούσαι, αλλά και θα ενεργήσει έτσι ώστε να μην μπορέσεις να βρεις δουλειά στην ειδικότητά σου, δυσφημίζοντάς σε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom