• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτέ την Κυριακή....

Borealis

Member
να υποθεσω οτι δεν εχεις κανει ποτε κρουαζιερα η δεν γνωριζει αυτο το ειδος
τουρισμου.
Αυτος που θα βγει απο το καραβι εχει ελαχιστο χρονο και θελει να δει
οσα περισσοτερα μπορει,να ψωνισει,να φαει να επισκεφτει ενα μουσειο
χιλια δυο.
Αυτο θελει να το κανει σε καθε λιμανι.Σε καθε λιμανι θα αφησει τα λεφτα του
Μπορει το επομενο λιμανι να μην ειναι της Καβαλας αλλα το οποιοδηποτε.
Ακομα και της Τουρκιας.Τα λεφτα που θα ξοδευε στον Βολο,τωρα θα
πανε αλλου.Εξω απο την χωρα.
Εχουμε αυτην την πολυτελεια??????????
Σίγουρα εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι την επόμενη μέρα το πλοίο θα πιάσει Τουρκία, φαντάζομαι ότι θα έχεις κάνει και αυτή τη κρουαζιέρα. Αν όμως, αν λέω, πιάσει ελληνικό λιμάνι (ανέφερα ενδεικτικά την Καβάλα) τότε το έκτακτο άνοιγμα μαγαζιών του Βόλου είναι πολύ απλά αθέμιτος ανταγωνισμός.
Υ.Γ πρέπει να λείπεις πολλα χρόνια από την Ελλάδα για να πιστεύεις ακόμη ότι στις ελληνικές πόλεις βρίσκεις μόνο πατσά, μπουγάτσες και τσιγάρα...μου θυμίζεις μια θεια μου που έφερε από την Αυστραλία κουβά και σφουγγαρίστρα γιατί πίστευε ότι δεν έχουμε εδώ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
να ειναι τραγικο και δυσκολο αλλα ακομα ποιο τραγικο αυτος
ο εμπορουπαλληλος να ειναι ανεργος
Αυτό προτάσσει και το ΔΝΤ και γενικότερα ο νεοφιλελεύθερος τρόπος σκέψης και προτείνει ως λύση να γίνουμε όλοι Κινέζοι,σε μισθούς.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλά που ζείς στο εξωτερικό...

Οι φωστήρες μας βάζουν διαφορετικό ΦΠΑ στην αλμυρή μπουγάτσα απο την γλυκιά μπουγάτσα....
Ο αγώνας των Θεσσαλονικεών έναντι των Αθηναίων για τον διαχωρισμό της μπουγάτσας σε μπουγάτσα με κρέμα και μπουγάτσα με τυρί τώρα δικαιώνεται. Είναι που ο υπουργός Οικονομικών είναι σαλονικιός και μερίμνησε για τα συμφέροντα της πόλης του. :D
Το χοιρινό με μέλι και δαμάσκηνα σε ποιόν συντελεστή υπάγεται; :haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτό προτάσσει και το ΔΝΤ και γενικότερα ο νεοφιλελεύθερος τρόπος σκέψης και προτείνει ως λύση να γίνουμε όλοι Κινέζοι,σε μισθούς.
Από που προέκυψε οτι με το που θα άνοιγαν μια Κυριακή τα μαγαζιά στον Βόλο επειδή ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια θα επέλθει μείωση στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
τα δε εστιατόρια 3-5 δεν σέρβιραν φαγητό γιατί ο μάγειρας δεν δούλευε εκείνη την ώρα κλπ.
μου είχε κάνει εντύπωση, οταν πριν λιγα χρόνια επισκέφτηκαμε πιτσαρία στην Νυρεμβέργη γύρω στις 15.30 και μας ενημέρωσαν οτι η κουζίνα 3 με 5 ήταν κλειστή!

στην Γερμανία τα εστιατόρια (κάποια οχι όλα) το θέμα της Κυριακής το έχουν λύσει με την λεγόμενη Ruhetag, δηλαδή την μέρα ησυχίας οπου το εστιατόρια είναι κλειστά, συνήθως Δευτέρα η Τρίτη και φυσικά ποτέ Κυριακή.
Το τι όμως ακριβώς ισχύει νομικά εκει, δεν το ξέρω!

fotast

Member
Ο αγώνας των Θεσσαλονικεών έναντι των Αθηναίων για τον διαχωρισμό της μπουγάτσας σε μπουγάτσα με κρέμα και μπουγάτσα με τυρί τώρα δικαιώνεται. Είναι που ο υπουργός Οικονομικών είναι σαλονικιός και μερίμνησε για τα συμφέροντα της πόλης του. :D
Το χοιρινό με μέλι και δαμάσκηνα σε ποιόν συντελεστή υπάγεται; :haha:
Και μετά είσθε αδικημένοι:roll:

Το φαγητό που λες είναι απίθανο και νομίζω μετράει η τελική γεύση που είναι γλυκιά,όποτε γλύτωσε και αυτό με τον χαμηλό συντελεστή:clap:

panpan

Member
Σίγουρα εσύ ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι την επόμενη μέρα το πλοίο θα πιάσει Τουρκία, φαντάζομαι ότι θα έχεις κάνει και αυτή τη κρουαζιέρα. Αν όμως, αν λέω, πιάσει ελληνικό λιμάνι (ανέφερα ενδεικτικά την Καβάλα) τότε το έκτακτο άνοιγμα μαγαζιών του Βόλου είναι πολύ απλά αθέμιτος ανταγωνισμός.
Υ.Γ πρέπει να λείπεις πολλα χρόνια από την Ελλάδα για να πιστεύεις ακόμη ότι στις ελληνικές πόλεις βρίσκεις μόνο πατσά, μπουγάτσες και τσιγάρα...μου θυμίζεις μια θεια μου που έφερε από την Αυστραλία κουβά και σφουγγαρίστρα γιατί πίστευε ότι δεν έχουμε εδώ.
Επετρεψε μου να γνωριζω γιατι ειμαι στο χωρο του τουρισμου 21 χρονια.
Θα ηταν αθεμιτος ανταγωνισμος αν απαγορευαν στην Καβαλα να ανοιξουν
και αυτοι μια κυριακη που θα ποιαναν τα κρουαζιεροπλοια και επετρεπαν
μονο στο Βολο.
Μα μιλαμε για ποσες φορες τον χρονο να συμβαινει σε εναν προορισμο
στην Ελλαδα να δενουν ταυτοχρονα 4 πλοια τηνκυριακη?
Μια δυο τρεις κυριακες.Ελεος ποια.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Από που προέκυψε οτι με το που θα άνοιγαν μια Κυριακή τα μαγαζιά στον Βόλο επειδή ήρθαν τα κρουαζιερόπλοια θα επέλθει μείωση στους μισθούς των εμποροϋπαλλήλων;
Απάντησα σε συγκεκριμένη τοποθέτηση κι όχι γενικώς.

osfialgia

Member
Δεν ειναι αθεμιτος ανταγονισμος. Αν πιασει και εκει καραβι, μπορουν να ανοιξουν και αυτοι Κυργιακη. Εδω λεμε 10 χιλιομετρα εξω απο το Βολο και ειναι ανοιχτα Κυργιακη.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το φαγητό που λες είναι απίθανο και νομίζω μετράει η τελική γεύση που είναι γλυκιά,όποτε γλύτωσε και αυτό με τον χαμηλό συντελεστή:clap:
Αρκει να ειναι take away... Τωρα αν το παρεις πακετο και καθισεις να το φας σε κανενα σταντακι εκει στο μαγαζι δεν ξερω (βγαλε το μ.ο. 18%).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και μετά είσθε αδικημένοι:roll:
Εγώ πάλι ως Αθηναία η οποία ζω κάτι δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη, αρνούμαι να δεχθώ αυτή τη διάκριση. Έχω κάνει ομηρικούς καυγάδες με τον άντρα μου και αφέντη μου, αλλά και την κόρη μου περί του θέματος.
Ο Υπουργός Οικονομικών καταφανώς ευνόησε την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Που να βάλω και ξερά βερίκοκα στο χοιρινό μου...

• Like
Reactions: GTS

panpan

Member
A καλα ,τρια πουλακια καθονταν
Απορια εσεις μπορειτε να βγαζετε ακρη μ αυτες τις μλκιες
η εγω ειμαι στοκος?
Καποτε αναρωτιομουν αν εκανα καλα που εφυγα απο την Ελλαδα
Ναι μετανιωσα που δεν εφυγα νωριτερα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com