• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποσο x-treme ειστε?

Alexis K

Member
Σας βρήκα κι εσάς !!!!!
Βάλτε με στην ομάδα. Σε ότι έχει σχέση με περιπέτεια είμαι μέσα...
Μου αρέσουν τα περιπετειώδη ταξίδια, είμαι χρόνια ορειβάτης, ασχολούμαι με 4Χ4, φανατικός φωτογράφος και έχω περάσει για λίγο από διάφορα σπόρ (παραπέντε, rafting kλπ)

Merci :lol::lol::lol:

getxowoman

Member
Σας βρήκα κι εσάς !!!!!
Βάλτε με στην ομάδα. Σε ότι έχει σχέση με περιπέτεια είμαι μέσα...
Μου αρέσουν τα περιπετειώδη ταξίδια, είμαι χρόνια ορειβάτης, ασχολούμαι με 4Χ4, φανατικός φωτογράφος και έχω περάσει για λίγο από διάφορα σπόρ (παραπέντε, rafting kλπ)

Merci :lol::lol::lol:
Καλως ορισες! Διαβασα και την ιστορια σου και μου αρεσε! Και δε θελει και πολυ να καταλαβουμε οτι εισαι των extreme! Για γραψε μας που εκανες παραπεντε,ραφτινκ και τα λοιπα;;

varioAthens

Member
Γειά σου extreme Alexis!!! Καλωσόρισες και στο travelstories και στο συγκεκριμένο γκρούπ! Γράψε μας λεπτομέρειες για τις "extreμοσύνες" που έχεις κάνει!:lol:

Alexis K

Member
Λοιπόν, έτσι για να γνωριστούμε σας γράφω δυό λόγια για μένα:

Η αγαπημένη μου ασχολία είναι η ορειβασία, πιο πλύ με την έννοια της πεζοπορίας (ακόμα και της "σκληρής") παρά με την αναρρίχηση. Φυσικά έχω "βάλει" τα χέρια μου στα βράχια κάμποσες φορές, απλά η γνώση της αναρριχητικής τεχνικής δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά το μέσο για να ανεβαίνω και σε πιο δύσκολες κορφές.
Τα Ελληνικά βουνά τα έχω περπατήσει όλα, τρόπος του λέγειν. Επίσης έχω ανέβει στη κορυφή του Κιλιμάντζαρο (5892μ), του Μαροκινού Άτλαντα (4167μ) και στο Island Peak (6189μ) των Ιμαλαίων. Είμαι από χρόνια μέλος του Ορειβατικού Πατρών. :trekker:
Η δεύτερη "αρρώστια" μου είναι το 4Χ4. Έχω ένα Jimny για τα σκληροπυρηνικά και ένα Santa Fe για τα εύκολα. Κατεβαίνω ακόμα και σε αγώνες offroad. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης 4Χ4 Πάτρας. :3486:

Για μια διετία πέρασα από το παραπέντε, στα πρώϊμα χρόνια του σπόρ. Έκανα 70-80 πτήσεις, έσπασα ένα πόδι και τα παράτησα (δεν με ενθουσίασε το κύκλωμα :mad: πάνω απ' όλα). Πάντως ακόμα έχω το αλεξίπτωτο. Ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αλεξιπτωτιστών Πατρών. :pilot:
Για λίγο έκανα και mountain bike στα πρώτα χρόνια που ήλθε στην Ελλάδα. Ακόμα κάνω αραιά καμμιά βόλτα. :(
Πριν γίνει μόδα το Rafting είχα πάρει το δικό μου metzeler (υπάρχει ακόμα) και έκανα το πλωτάρχη σε κάποια ποτάμια... :fishing:
Και φυσικά ταξίδια. Οιασδήποτε μορφής φτάνει να με κεντρίσουν :3476:
Αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι η φωτογραφία :photographer:

Γι αυτήν μπορώ να κάνω τα πάντα ... και τα κάνω !!! :3483:

Αυτά τα λίγα ...

getxowoman

Member
Ευχαριστώ ...

Διαβάζω, ότι θέλεις να πάς Μογγολία...

Είναι ο πιθανός επόμενος στόχος της παρέας μου (ίσως το 2010)

Ίδωμεν............

Ειναι ονειρο ταξιδι! Αλλα εγω για την ωρα εχω αλλα σχεδια! Οποτε μαλλον το 2011 θα διαβασω την ιστορια σου για να παρω πληροφοριες!!!! :D

varioAthens

Member
Βυθιστείτε στο απέραντο γαλάζιο

Μιας και όλοι στο γκρούπ μια λόξα την έχουμε :bleh: ..............

Φανταχτερά χρώματα, ανεξερεύνητη ζωή, απόλυτη ησυχία, σιωπή! Ο βυθός αποτελεί μία πρόκληση, για πολλούς ένα τρελό όνειρο. Με την αυτόνομη κατάδυση το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Γνωστή και ως scuba diving (τα αρχικά Scuba σημαίνουν: Self Contained Underwater Breathing Apparatus, δηλαδή αυτόνομη υποβρύχια αναπνευστική συσκευή) επιτρέπει μεγάλη παραμονή στον βυθό, κι έτσι απολαμβάνεις περισσότερο τον ονειρεμένο αυτό κόσμο.
Η αρχή του μεγάλου έρωτα με τον βυθό συνήθως γίνεται με τη λεγόμενη «κατάδυση γνωριμίας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ή δύο ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και εξοικείωσης με το άθλημα, τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας. Με την «κατάδυση γνωριμίας» δεν θα πάρετε κάποιο δίπλωμα. Εχετε απλώς την ευκαιρία να θαυμάσετε τη μαγεία του βυθού, να πάρετε μια γεύση από αυτήν την τόσο όμορφη περιπέτεια, χωρίς να μπείτε στη διαδικασία του διαβάσματος για τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος.
Η έλξη όμως που θα νιώσετε με τον βυθό είναι πολύ μεγάλη. Γι' αυτό μπορείτε να ακολουθήσετε το επόμενο στάδιο που είναι ο κύκλος μαθημάτων για το δίπλωμα «Οpen Water Diver» και που παρέχεται από τον διεθνή καταδυτικό οργανισμό PADI, με τον οποίο συνεργάζονται τα περισσότερα ελληνικά εκπαιδευτικά κέντρα. Σ αυτήν την περίπτωση η διάρκεια των μαθημάτων ποικίλλει ανάλογα με τη σχολή και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα αλλά και πρακτικά, δηλαδή καταδύσεις με μπουκάλες σε πισίνα και σε θάλασσα.
Στη συνέχεια περνάτε από γραπτές εξετάσεις και παίρνετε το πρώτο σας δίπλωμα, με το οποίο θα μπορείτε να καταδυθείτε έως 18μ. Με το δίπλωμα αυτό είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε αυτόνομες καταδύσεις και να συνεχίσετε σε πιο προχωρημένο επίπεδο για την απόκτηση εμπειρίας ή ειδικότητας.
Στη χώρα μας η περίοδος κατάδυσης είναι οχτώ μήνες ετησίως. Αυτό οφείλεται στις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στον βραχώδη βυθό της. Καθίσταται έτσι επιβεβλημένη η ανάγκη ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού της χώρας μας. Τόσο στην Αττική όσο και σε πολλά νησιά λειτουργούν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά κέντρα καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Κάντε το πιο συναρπαστικό μακροβούτι της ζωής σας... με ασφάλεια.

Χρήσιμες διευθύνσεις
- www.isdc.gr
- www.gogreece.about.com
- www.padi.com
- www.cousteausociety.org
Η διεύθυνση της ESDA (European Scuba Diving Association): Βασ. Παύλου 26, Καστέλα, 18533, Τηλ.: (210) 4121708 Υπεύθυνος: κ. Νιζάμης Κωνστ/νος

Σημαντικές ημερομηνίες
Η πρώτη συσκευή κατάδυσης ήταν ατσάλινη κι εφευρέθηκε το 1865.
Ο Ζακ Κουστό και ο Εμίλ Γκανιάν σχεδίασαν το 1943 έναν ρυθμιστή που επέτρεπε στον δύτη να λαμβάνει τον υπό πίεση αέρα με την παραμικρή εισπνοή. Η συσκευή ονομάστηκε Aqua Lung κι άλλαξε το μέλλον της αυτόνομης κατάδυσης.

Κλέλια Γιαρίμογλου - ethnos travel

Attachments

Last edited by a moderator:

george diver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
Ένα γεια σε όλους εδώ στο γκρουπ αυτό και από εμένα . όπως καταλάβατε από george diver και όπως έχω γράψει πιο παλιά εκτός από τα ταξίδια τα κανονικά μου αρέσουν και τα υποβρύχια ταξίδια. Είμαι αυτοδυτης από το 1998. έχω βουτήξει σε πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα αλλά και ερυθρά θάλασσα και Μάλτα. Θα ήθελα να πω ότι η κατάδυση δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση με extreme sport. Extreme το κάνουν κάτι ξεροκέφαλοι. Είναι από τα πιο ασφαλή χόμπι. Επικίνδυνο γίνετε μόνο αν παραβείς κάποια όρια ασφαλείας για τα οποία έχεις μάθει πια είναι στην εκπαίδευση χωρίς να έχεις πάρει τα ανάλογα μέτρα.. δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος συνάδελφος εδώ. Πολύ θα ήθελα να μάθω.:):)

varioAthens

Member
Ένα γεια σε όλους εδώ στο γκρουπ αυτό και από εμένα . όπως καταλάβατε από george diver και όπως έχω γράψει πιο παλιά εκτός από τα ταξίδια τα κανονικά μου αρέσουν και τα υποβρύχια ταξίδια. Είμαι αυτοδυτης από το 1998. έχω βουτήξει σε πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα αλλά και ερυθρά θάλασσα και Μάλτα. Θα ήθελα να πω ότι η κατάδυση δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση με extreme sport. Extreme το κάνουν κάτι ξεροκέφαλοι. Είναι από τα πιο ασφαλή χόμπι. Επικίνδυνο γίνετε μόνο αν παραβείς κάποια όρια ασφαλείας για τα οποία έχεις μάθει πια είναι στην εκπαίδευση χωρίς να έχεις πάρει τα ανάλογα μέτρα.. δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος συνάδελφος εδώ. Πολύ θα ήθελα να μάθω.:):)
Δίκιο έχεις και 'συ από τη μεριά σου αλλά για κάποιους από μας που συνηθισμένο σπορ θεωρούμε το διάδρομο στο γυμναστήριο, οι καταδύσεις μας φαίνονται super extreme!:haha: Πες μας καμιά πληροφορία, εμπειρία, ιστορία από τις καταδύσεις σου.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα