• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πορτογαλία Πορτογαλία

ririka

New Member
θα παω νοεμβριο 5 μερες μπορω να παω πορτο????? η να παω σιντρα και να εξερευνησω την λισαβονα και το πορτο αλλη φορα!!!!
εαν ειναι πολλεσ οι μερες που αλλου μπορω να παω και πως

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
5 μερες Σιντρα να κάνεις τι???? Σιντρα-Λισαβόνα ειναι δίπλα. Εγώ ή θα πηγαινα Λισαβονα και θα εκανα ημερήσια Σιντρα ή θα πηγαινα Πόρτο και αν ειχα ορεξη θα πηγαινα και μια Κοιμπρα.

LIDA

Member
Παιδιά μια ερώτηση- στη διαδρομή από Porto για Λισαβόνα, που προτείνετε μια διανυκτέρευση? Θα είμαστε με αμάξι, οπότε μπορούμε να τριγυρίσουμε όσο αντέξουμε. Μεταξύ Obidos, Peniche και Coimbra? Είχα αποκλείσει την Coimbra λόγω Αυγούστου...

adiaforos

Member
Παιδιά μια ερώτηση- στη διαδρομή από Porto για Λισαβόνα, που προτείνετε μια διανυκτέρευση? Θα είμαστε με αμάξι, οπότε μπορούμε να τριγυρίσουμε όσο αντέξουμε. Μεταξύ Obidos, Peniche και Coimbra? Είχα αποκλείσει την Coimbra λόγω Αυγούστου...
Obidos δεν λέει παραμονή πάνω από δίωρο. Από τις τρεις που αναφέρεις, Peniche. Η διαδρομή μοιράζεται καλύτερα όμως με Ναζαρέ ή Φιγκέρα Ντα Φοζ.

zaxas44

Member
Παιδιά καλημέρα - καλησπέρα ξέρω ότι η ερώτηση μου είναι λίγο περίεργη απλά δεν ξέρω πού αλλού να απευθυνθώ , την εβδομάδα 4-9/3 πάω με παρέα πορτογαλια και πέφτουμε σε ημερομηνίες αγωνων Γιουρόπα λιγκ (σπορτινγ-αταλαντα) και (μπενφικα-ρειντζερσ) έχετε καμία ιδέα η κάποια γνώση πως μπορώ να προμηθευτω εισητηρια ? Έχω ψάξει λιγάκι και οι τιμές είναι εξωφρενικές και θεωρώ ότι δεν είναι και έμπιστες.Τα επίσημα Σάιτ των ομάδων δεν έχουν βγάλει ακόμα εισητηρια απ όσο κατάλαβα

Natasa Ch

Member
Καλησπέρα, ερώτηση για Σιντρα και συγκεκριμένα για Pena palace! Μετά από μελέτη αποφασισα να μην μπουμε μέσα, αλλά βέβαια θα ανέβουμε μέχρι εκεί για να δουμε τους κήπους, τη θέα κλπ.
Ξέρετε αν χρειάζεται να βγάλουμε εισιτήρια από πριν, μόνο για τους κήπους;
στο site δεν μπορώ να βρω κάτι.
Επίσης, πιστευτε είναι εφικτό σε μια μέρα να δουμε τα εξής 4 στη Σιντρα και περιξ:
Pena palace (οχι μέσα)
Quinta de Regaleira
Monserrate Palace
National Palace
Με αγχώνει όχι απλα ότι ειναι πολλα, αλλά και ότι όλα είναι σε μικροαποστασεις μεταξυ τους, και δεν θα εχουμε αμάξι. (Θα νοικιασουμε αργότερα για 2 μερες για να παμε από Λισαβόνα προς Πορτο και να εξερευνήσουμε 4-5 μέρη ανεβαίνοντας)

agmi

Member
Αν θυμάμαι καλα, απο περυσι το καλοκαιρι, νμζ τους κηπους δεν μπορεις να τους δεις! Εμεις με ταξι (λιαν οικονομικο) πηγαμε στην εισοδο, γιατι με το λεωφορειο στην πολη γινοταν ο κακος χαμος. Η εισοδος ειναι περιφραγμενη και οι κηποι εντος της περιφραξης. Απο το εκδοτηριο/ταμειο μπαινεις σε σειρες και περιμενεις την σειρα σου να μπεις σε μισθωμενα λεωφορεια για τα μεγαλα γκρουπ με ξεναγο η σε λεωφορειακια μικρα (shuttle buses) τα οποια σε μεταφερουν μεσω ενος δρομου που περναει κατα καποιον τροπο απο τους κηπους ή περιμετρικα των κηπων, οι οποιοι βρισκονται στην πλαγια του λοφου, στην εισοδο του παλατιου.
Τα shuttles τα πληρωνεις εξτρα κατα την κρατηση του εισητηριου, ειδ'αλλως μετα τον ελεγχο των εισητηριων, ανεβαινεις ενα ανηφορικο δρομο μεχρι το παλατι. Τωρα δεν θυμαμαι αν υπαρχει μονοπατι για τους πεζους γιατι πεζοδρομια δεν υπαρχουν και ο καθε τουριστας με το ενοικιαστικο του, ταξι, λεωφορεια κανουν χρηση του ιδιου δρομου! Νμζ ειναι ανοδος για την εισοδο και καθοδος για εξοδο, δλδ διαφορετικος δρομος. Οι ωρες επισκεψης ειναι προγραμματισμενες, γιατι τις κλεινεις οταν κλεισεις ττο εισητηριο on line. Υπαρχει βεβαια καποια ανεκτικοτητα, δεν ξερω αν το εχω εκφραστει σωστα (flexibility δλδ), σαν εχεις καποια καθυστερηση, γιατι γινοταν ο κακος χαμος στο σταθμο του τραινου με τα λεωφορεια/ταξι/ιδ. transfers και τον κοσμο. Μετα το Pena palace, ενω υπαρχει λεωφορειο και ειχαμε σκοπο να το παιρναμε (κανει στασεις στα περισσοτερα αξιοθεατα) δεν περιμεναμε λογω χρονικου περιορισμου και περπατησαμε μετα την εξοδο απο τους κηπους για την Quinta που ειναι καποια αποσταση. Και επειδη η συγκοινωνια με τον σταθμο του τραινου εκανε ωρες...αφ'οτου ειχαμε αλλαξει 2 στασεις και ουτε ταξι βλεπαμε, κατηφορισαμε πισω στο σταθμο ακολουθοντας το κοπαδι των αλλων επισκεπτων που ειχαν βαρεθει να περιμενουν.

Natasa Ch

Member
Ευχαριστώ για την απάντηση agmi! Άρα δεν ήταν και πολυ καλή η εμπειρία σας.
Πάντως βρήκα εισιτήρια που σου επιτρέπουν να μπεις στον προαυλιο χωρο του Pena palace και στους κήπους, τα οποία όμως δεν περιλαμβαουν είσοδο μέσα στο παλατι. (Είναι αυτά, αν κανείς ενδιαφέρεται:
Πάρκο Pena στη Σίντρα: Σintra: Εισιτήριο εισόδου | Tiqets )
Το oceanarium στη Λισαβόνα αξίζει; βγαίνει 90€ μαζι με το τελεφερίκ (είμαστε 5μελης οικογένεια) και αναρωτιόμουν αν αξιζει να τα δώσουμε εφόσον έχουμε πάει σε πολλα ενυδρεία (πχ της Κοπεγχάγης μας άρεσε πολυ!) και έχουμε γενικά πολλες επιλογές από άλλα αξιοθέατα. Αν κάποιος έχει παει, ας πει μια γνώμη. Ευχαριστώ!

agmi

Member
Kαλημερα σου, το site που αναφερεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ! Ειναι καποια εταιρεια/καποιος μπαχαλακης, καληωρα πληθος αλλων στο internet of things! Mην παρασυρεσαι με ευκολα searches!
Aυτο ειναι το επισημο site των παλατιων της Σιντρα: List of Sintra's Parks and Monuments
Δυστυχως δεν αναφερει τπτ για κηπους ξεχωριστα! Η ταλαιπωρια και η κουραση μηδενιζεται μπρος την ανταμοιβη της εμπειριας της επισκεψης και με μια 12 χρονη μαζι μας! Screenshot 2024-04-21 at 08-04-22 Parques de Sintra - Uma Viagem pela História.png

Αυτοι της ιστοσελιδας που αναφερεις, ειναι και "δαγκανιαρηδες" οπως λενε στο χωριο μου, ψαχνουνε θυματα! Απατεωνες! €42 το εισητηριο, εναντι των €17 του κανονικου;
Screenshot 2024-04-21 at 08-09-52 Sintra Park και Pena Palace Εισιτήριο Προτεραιότητας.png

Καλο θα'ναι να μην παραπληροφορουμε τους υπολοιπους συμφορουμιτες!

Last edited:

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Το oceanarium στη Λισαβόνα αξίζει; βγαίνει 90€ μαζι με το τελεφερίκ (είμαστε 5μελης οικογένεια) και αναρωτιόμουν αν αξιζει να τα δώσουμε εφόσον έχουμε πάει σε πολλα ενυδρεία (πχ της Κοπεγχάγης μας άρεσε πολυ!)
Το ενυδρείο της Κοπεγχάγης το θεωρώ πολύ καλύτερο από της Λισσαβόνας. Μόνο της Βαλένθια θα έβαζα παραπάνω. Γενικά της Λισσαβόνας με απογοήτευσε καθώς είχα ακουσει ότι συγκαταλεγεται στα καλύτερα της Ευρώπης. Από εμένα είναι όχι,αν πρέπει να βγάλετε αλλά αξιοθέατα από το πρόγραμμα σας για να το επισκεφθείτε!

Natasa Ch

Member
View attachment 459975

€42 το εισητηριο, εναντι των €17 του κανονικου;
/QUOTE]

Ευχαριστώ και παλι agmi! Μπήκα στο site που μου γραφεις, το ειχα δει. Τους χω στείλει και email που ρωτάω αν υπάρχει η αλλη εναλλακτική αλλά δεν μου εχουν απαντήσει. Πάντως η είσοδος είναι 20€ για ενήλικες. Τα 47€ που γράφεις σε αυτό που έβαλα εγω, που το είδες; 10€ έγραφε σε αυτό που έβαλα.

agmi

Member
Ευτυχως ή δυστυχως, αυτη ειναι η τιμη απο το ΕΠΙΣΗΜΟ site! H Tiqets International B.V. Καταχωρημένη διεύθυνση: James Wattstraat 77-P, 1097 DL, Amsterdam, NL. Τι σχεση εχει με την Πορτογαλια με την Ολλανδια, επειδη ειναι στα Ελληνικα; Οσο για το ποσο που ανεφερες, δεν εχω γραψει 47. €42 ειναι η εισοδος το ατομο στο παλατι στο δικο σου site (Tiqets) ενω στο επισημο(#255) που σου εχω τον συνδεσμο List of Sintra's Parks and Monuments ειναι €17. O επισημος ιστιοτοπος ΔΕΝ ΕΧΕΙ επιλογη επισκεψης των κηπων. Οπως σου ανεφερα €17+2.85 το shuttle. Καλο ξεμπερδεμα!

Συνημμενη φωτο απο το site scam που αναφερες με την τιμη εισοδου! Pic.jpg

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou