Nikoskaloy
Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, στο τρενο με το εισητήριο σου κανονικά έχεις και μια αποσκευή των 20 κιλών νομίζω ;
Μεγαλύτερο κουπέ με περισσότερο χώρο για τα πόδια σου,και καλά. Τίποτα άλλοΝα ρωτήσω τι διαφορα έχει η 1η κλάση ε την 2η;
Το πάσο δεν ισχύει, στο coach συνηθως θα σου βγάζει αυτόματα την επιλογή compartment, είναι τα κουπέ με 6 θέσεις, κάθεσαι μαζί με άλλους. Μετά ναι, δεν χρειάζεται να δωσεις στοιχεία από δυο επιβάτες, μόνο από τον εναν. Αλλά εννοείται να έχετε ταυτότητες πάνω σας γιατί περνάνε για έλεγχο και καμία φορά τις ζητάνε. Για τις βαλίτσες δεν ελέγχουν τίποτα, εκτός και αν είναι τίποτα τεράστιες αλλά και παλι είχα δει πολλες φορές κόσμο να κάθεται στον διάδρομο επειδή είχε μεγάλες βαλίτσες που δεν χωρούσαν άλλου. Προσοχή! Δεν ισχύει το ίδιο για τα λεωφορεία! Εκεί υπάρχει περιορισμός για τις αποσκευές.Να ρωτήσω για το τρενο υπάρχει καποια εκπτωση στα 2 ατομα; το ελληνικο φοιτικο πάσο ισχυει ; στο kind of coach επιλέγεις κάτι ; ενω στο number of passengers βαζω 2 ,μετα στα στοιχεία μου ζηταει ενα ονομαονομα, έτσι γινεται ; μετα στα στοιχεία της καρτας αν βάλω τη χρεωστική μου κάρτα ,ποια θα ειναι η χρέωση για την αλλαγή του νομίσματος ;
Ισχύει! Πίστεψε με δεν φταίει η διαδρομή! Από Πολωνία για Βερολίνο και για άλλες χώρες, τα λεωφορεία (και δυστυχώς και η εξυπηρέτηση) είναι άθλια.Επειδη ο στολος της flixbus στην Πολωνια ειναι αγορασμενος απο την Polski Bus, η εμπειρια μου στην Πολωνια ηταν μετρια και σε καμια περιπτωση ισοτιμη με τα λεωφορεια της Flixbus σε Γαλλια και Ελβετια που ηταν καταπληκτικα.
Παρολα αυτα για 4 ευρω και μικρη διαδρομη (η δικη μας ηταν 2,5 ωρες) , δεν θα το ψειριζα και τοσο. Καλα φτασαμε αν και εμοιαζαν με οχηματα επαρχιακου Κτελ. Μπορει να εφταιγε η διαδρομη που επιλεξαμε, ισως να βαζουν καλυτερα σε αλλες.
Καλημέρα.. 2+2 είναι το ιδανικό πιστεύω μιας και θα μπορέσεις να πάρεις μια γεύση και από τις δύο πόλεις κινούμενη κεντρικά.Καλημέρα !!! Πάω Βαρσοβία και μετά Κρακοβία συνολικά για 4 ημέρες. Πώς να μοιράσω τις ημέρες μου??? Ευχαριστώ !!
Καλησπέρα. Κρακοβία όπως είπαν και τα παιδιά ποιο πάνω άνετα 3 βράδια. Εμείς είχαμε μείνει στην παλιά πόλη εδω: http://www.booking.com/Share-bYZJjcu και πραγματικά πηγαίναμε παντού με τα πόδια. Αν έχεις αμάξι στην Κρακοβία είναι έγκλημα γιατί δεν θα ζήσεις την πόλη όπως αν είσαι με τα πόδια.Καλημέρα στην παρέα,
Ετοιμάζω ένα ταξίδι και εγώ για πολωνία με την κοπέλα μου 23 Μαρτίου με 27 Μαρτίου. Φτάνουμε Κρακοβία στις 9 το πρωί στις 23 και γυριζουμε από Βαρσοβία στις 27 αλλά πετάμε βράδυ. Το σχεδιάγραμμα που έχω βγάλει είναι να μείνουμε 2 βράδια Κρακοβία και 2 βράδια Βαρσοβία.
Θα ήθελα την βοήθεια σας.
-Αρχικά έχετε να μου προτείνετε κάποια διαμερίσματα ή ξενοδοχεία για διαμονή;
-Eπίσης έλεγα να κλείσω αυτοκίνητο από όταν φτάσω Κρακοβία μέχρι το απόγευμα στις 25 που θα πάω Βαρσοβία, έτσι ώστε να μην μετακινηθώ με τρένα για ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ καθώς και για ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ.
Ποια είναι η άποψη σας?
-Σχετικά με το Αουσβιτς θα μπορέσω να το γυρίσω χωρίς ξεναγό? ή δεν αξίζει λέτε?
Γενικώς θα ήθελα τα φώτα σας και την βοήθεια σας. Εχω διαβάσει διάφορα ποστ και η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα. Κρακοβία όπως είπαν και τα παιδιά ποιο πάνω άνετα 3 βράδια. Εμείς είχαμε μείνει στην παλιά πόλη εδω: http://www.booking.com/Share-bYZJjcu και πραγματικά πηγαίναμε παντού με τα πόδια. Αν έχεις αμάξι στην Κρακοβία είναι έγκλημα γιατί δεν θα ζήσεις την πόλη όπως αν είσαι με τα πόδια.
Καλό είναι να έχεις ξεναγό για το Αουσβιτς. Μαθαίνεις πράγματα που μόνος σου δεν θα τα ξέρεις. Εγώ πάντως δεν θα έβαζα την ίδια μέρα Άουσβιτς και Salt Mines. Το έχω ξανά γράψει και σε παλιά πόστς. Ένα την μέρα για να το χαρείτε γιατί αλλιώς από την κούραση δεν θα δίνεται βάση. Πάντως το Salt Mine καλό αλλά ως εκεί. Σίγουρα πρέπει να πάτε.
Για φαγητό, ποτό και γλυκά θα διαβάσεις πολλά στις πίσω σελίδες. Αν θες ρίξε μια ματιά στην ιστορία μου. Δυστυχώς μένει να γράψω την τελευταία μέρα αλλά η ουσία είναι στις 3 αυτές μέρες: https://www.travelstories.gr/community/threads/Πολωνία-Κρακοβία.58614/