Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Η ατάκα της χρονιάς!!!!
στην Αίγυπτο
- όταν, μετά την ξενάγηση στο Τοπ Καπί, μία ηλικιωμένη κυρία τού γκρούπ σχολίασε "αυτό μάλιστα. Αυτό είναι Καπί. οχι σαν καί τα δικά μας"!!!!
Τζιζους Κραϊστ! Παλι καλα που δε ζητησαν και παραταση διακοπων!Λοιπόν εγώ ένα "πολιτισμικό σόκ"τόπαθα εν Ελλάδι από Γερμανούς τουρίστες....
Το καλοκαίρι που μάς πέρασε...2 συνεχόμενα σαβκύριακα ήμουν σε ξενοδοχ.της Χαλκιδικής όπου τυχαίνει να είναι φίλη μου μία από τις κοπέλες της ρεσεψιόν.Αρχή σεζόν οι Ελληνες είμασταν πολύ λίγοι,οι περισσότεροι ξένοι,Ρώσοι και Γερμανοί εκείνο το διάστημα με all inclusive 15ημερα πακέτα.Το πρώτο σαβκύριακο λοιπόν θυμόμουν(όταν μετά η φίλη μου μου είπε το συμβάν)ένα ζευγάρι Γερμανών ηλικιωμένων η γυναίκα γύρω στα 70 και κάτι ο άνδρας αρκετά μεγαλύτερος και φαινόταν ...καταβεβλημένος και αδύναμος...
όταν ξαναπήγα το επόμενο σαβκύριακο πέτυχα στο πρωινό και στο φαγητό την κυρία μόνη της...και τί έμαθα από τη φίλη μου...ο άνδρας είχε βαρειά προβλήματα υγείας υπό έλεγχο βέβαια γιαυτό και αποφάσισαν τις διακοπές...απεβίωσε τέσσερις μέρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση τους για Γερμανία και η σύζυγος ψύχραιμηζήτησε από τη φίλη μου νά έρθει σε συννενόηση με την προισταμένη ...πράγμα που έγινε...και να προβούν στις απαραίτητες συννενοήσεις με τις υπεύθυνες υπηρεσίες της Θεσνίκης για να διατηρηθεί ο θανών (συγγνώμη βρε παιδιά για το μακάβριο θέμα αλλά...)στο ψυγείο μέχρι τη μέρα που ήταν η αναχώρηση για την πατρίδα τους...δεν άλλαξε το πρόγραμμα της.
Οι κοπέλες της ρεσεψιόν σοκαρίστηκαν με την στάση της συζύγου αλλά απ ότι μου είπε η φίλη μου που δουλεύει στο χώρο χρόνια και...βλέπει πολλά και έρχεται κοντά πολλές φορές με τους πελάτες πιάνουν κουβέντα κλπ,
ότι έτυχε πάλι Γερμανίδα που ήταν σε διακοπές να της εκμηστηρευθεί ότι της ανακοινώθηκε τηλεφωνικά θάνατος της μητέρας της (στη Γερμανία δηλαδή)και τους είπε άς τη βάλουν στο"ψυγείο"μέχρι να ολοκληρώσει τις διακοπές της ...
Και τι μ αυτο???Επειδή έχει καταπληκτική αρχιτεκτονική, απίστευτη φύση, ιστορία χιλιετιών, επική κουζίνα, καταπληκτικά χρώματα, φοβερή ποικιλία σε πρόσωπα, θρησκείες, τοπία, πολιτισμούς, ωραίες παραλίες, φανταστικά βουνά και ευκαιρίες για trekking, είναι ασφαλής, έχει χαμογελαστούς ανθρώπους και επειδή δε μοιάζει με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Θες κι άλλα;
Και τι μ αυτο???
Και ο Χιτλερ ειχε δημιουργησει φοβερο στρατο με πειθαρχια,χαρμα ειδεσται απο δυναμη και παθος για τα πιστευω τους,ομως οπου ηταν το περασμα του αφηνε νεκρους και φωτια!!!Τι να την κανω τις ομορφιες αυτης της χωρας οταν εκατομμυρια του λαου της εχουν κατωτερη σημασια απο τα ποντικια!!!Ποτε δεν θα πηγαινα σε μια χωρα που θεωρει ανωτατα οντα τα μοσχαρια απο τον ιδιο της τον λαο!!!!!!!!!!!!!
Η σύγκριση ανάμεσα σε μια φιλήσυχη χώρα (και δημοκρατική ειρήσθω εν παρόδω, μιλάμε για την πολυπληθέστερη δημοκρατία του πλανήτη, πράγμα αξιοθαύμαστο κατ' εμέ) και του στρατού του Χίτλερ είναι ολίγον αστεία.
Η σύγκριση της χώρας με τα SS είναι ακατανόητη, ειδικά όταν μιλάμε για τη χώρα όπου άνθισε η κουλτούρα της μη βίας.