• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
και στο κάτω κάτω αν είναι τόσο φυσιολάτρεις όλοι αυτοί που πάνε εκεί μπορούν να προσφέρουν τους εαυτούς τους για τροφή στις πεινασμένες αρκούδες. ας τους αλείφουν με μουστάρδα αντί να τους υποχρεώνουν να οπλοφορούν

XRISTOS71

Member
Η αρκούδα θανατώθηκε απο χέρι ιμπεριαλιστή φυσιολάτρη που βρισκόταν σε άμυνα !!!!
για να μην τσακωθείτε στο τέλος πάλι

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
εγω δεν καταλαβαίνω γιατι καθε φορα που καποιο άγριο ζώο (αρκούδα,καρχαρίας,λιονταρι κ.α.) σκοτώνει καποιον άνθρωπο πρέπει να γίνεται πρωτοσελίδο με μεγάλα γραμματα και αφορισμούς κατά των ζώων δημιουργώντας την εντύπωση οτι η επίθεση ηταν άδικη απο πλευρας ζώου.Μόνο ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να σκοτώνει και να αφανίζει χιλιάδες πληθυσμους ζώων μονο και μονο για διασκέδαση;
Ειναι λυπηρό να σκοτωνονται νέα παιδιά αλλά δυστυχώς ειναι μερος της ζωης στην φύση.Μας φαίνωνται περίεργοι τέτοιοι θανατοι γιατι ο homo asticus climatisticus έχει απομονωθεί στην πόλη και έχει χάσει την επαφη με την φύση, πριν εκατο χρόνια κατι τέτοιο θα ηταν συνταρακτικό μεν αλλά αποδεκτό δε.
το προβλημα παντως στην περιοχη εχει ενταθει λογω της αυξησης της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων οι αρκούδες αναγκάζωνται να πλησιαζουν στην πολη καθως δεν βρισκουν φωκιες.

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
εγω δεν καταλαβαίνω γιατι καθε φορα που καποιο άγριο ζώο (αρκούδα,καρχαρίας,λιονταρι κ.α.) σκοτώνει καποιον άνθρωπο πρέπει να γίνεται πρωτοσελίδο με μεγάλα γραμματα και αφορισμούς κατά των ζώων δημιουργώντας την εντύπωση οτι η επίθεση ηταν άδικη απο πλευρας ζώου.Μόνο ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα να σκοτώνει και να αφανίζει χιλιάδες πληθυσμους ζώων μονο και μονο για διασκέδαση;
Ειναι λυπηρό να σκοτωνονται νέα παιδιά αλλά δυστυχώς ειναι μερος της ζωης στην φύση.Μας φαίνωνται περίεργοι τέτοιοι θανατοι γιατι ο homo asticus climatisticus έχει απομονωθεί στην πόλη και έχει χάσει την επαφη με την φύση, πριν εκατο χρόνια κατι τέτοιο θα ηταν συνταρακτικό μεν αλλά αποδεκτό δε.
το προβλημα παντως στην περιοχη εχει ενταθει λογω της αυξησης της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων οι αρκούδες αναγκάζωνται να πλησιαζουν στην πολη καθως δεν βρισκουν φωκιες.
Σωστοτατο! Αν αναλογιστουμε, την καταστροφη και την κακοποιηση που εχει επιφερει ο ανθρωπος στην φυση, τοτε μαλλον τ'αγρια θηρια ειμαστε εμεις και οχι τα ζωα και τα φυτα. Η για να ειμαι πιο δικαιος, οχι ολοι εμεις, αλλα οσοι βλεπουν και συμπεριφερονται προς το περιβαλλον, σαν να υπαρχει για να εξυπηρετει μονο τα συμφεροντα τους και την κονομα τους...

fotast

Member
Mήπως ο McElk να μας έλεγε αναλυτικά πως ειδε το θέμα όταν πήγε εκεί πρόσφατα?Αν δεν κάνω λάθος νοίκιασε όπλο για να πάει εκτός πόλης.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Ήταν πέρα για πέρα σφάλμα των διοργανωτών. Αυτή την εποχή στο Σβάλμπαρτ είναι μέρα όλο το 24ωρο. Το μέρος που κατασκήνωσαν όπως δείχνουν οι φωτογραφίες ήταν χαλίκια και πέτρες και μια αρκούδα θα γινόταν αντιληπτή από 1 και πλέον χιλιόμετρο αν υπήρχε κάποιος σκοπός-φύλακας. Με μια - δυο φωτοβολίδες η πυροβολισμούς στον αέρα θα την τρόμαζαν και δεν θα συνέβαινε το παραμικρό. Θεωρώ μεγάλη ανοησία σε κατασκήνωση 80 ατόμων - μάλιστα ήταν κάτι σαν πρόσκοποι – σε τέτοιο μέρος να μην φυλάει κάποιος σκοπιά. Η πολική αρκούδα σπανιότατα επιτίθεται σε άνθρωπο στα καλά καθούμενα. Μάλλον μυρίστηκε τροφή στα αντίσκηνα, πήγε να ψάξει και εξαγριώθηκε από τις αντιδράσεις των νεαρών.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Λίγο καιρό πριν πάω στο ταξίδι είχα δει σε ντοκιμαντέρ για τις δύο τελευταίες επιθέσεις πολικών αρκούδων σε άνθρωπο στο Σβάλμπαρτ πριν αρκετά χρόνια (10-15 νομίζω). Στη μια περίπτωση ήταν δυο Σκανδιναβές στα βουνά πίσω από το Longyearbyen -κάπου εκεί που ανέβηκα κι εγώ. Την είδαν ξαφνικά μπροστά τους και άρχισαν να κραυγάζουν και να χειρονομούν. Η αρκούδα χτύπησε τη μία πετώντας την νεκρή σε ένα ρέμα ενώ την άλλη που κοκάλωσε από το φόβο της δεν την πείραξε και έφυγε. Στη δεύτερη περίπτωση πάλι στο ίδιο μέρος ήταν ένας άνδρας οπλισμένος με 22αρι περίστροφο. Πρέπει να της έριξε 2-3 σφαίρες που μάλλον την εξαγρίωσαν, τον χτύπησε θανάσιμα και έφυγε χωρίς να πειράξει το σώμα του. Και στις δυο περιπτώσεις δηλαδή δεν είδαν τον άνθρωπο σαν τροφή αλλά σαν απειλή.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Όταν ήμουν στο Longyearbyen (πριν ενάμισι μήνα) είχα δει σε 5-6 περιπτώσεις άτομα να περνούν μέσα από τον οικισμό οπλισμένα με καραμπίνα. Βγήκα όπως γράφω και στην σχετική ιστορία, δυο φορές μόνος μου από τον οικισμό. Την πρώτη περπάτησα 5 χιλιόμετρα προς την περιοχή του αεροδρομίου και επισκέφθηκα το Svalbard Global Seed Vault. Σε απόσταση μικρότερη από 1 χιλιόμετρο υπήρχε ο ασφαλτόδρομος, το αεροδρόμιο, άλλες εγκαταστάσεις και ούτε μια στο δισεκατομμύριο υπολόγιζα την πιθανότητα να συναντήσω αρκούδα. Επιστρέφοντας με προβλημάτισαν λίγο κάτι ίχνη που είδα στο χιόνι. Έτσι τη δεύτερη φορά όταν ανέβηκα στο βουνό πήρα καλού κακού όπλο. Παρεμφερής διαδρομή γινόταν και οργανωμένα από τοπικό πρακτορείο εγώ όμως δεν είχα χρόνο επειδή φεύγαμε νωρίς το ίδιο απόγευμα και ήθελα να επιστρέψω νωρίτερα. Στο κατάστημα που πήγα για την ενοικίαση μου ζήτησαν άδεια. Ήμουν πληροφορημένος ότι δεν δίνουν όπλο ανεξέλεγκτα αλλά πρέπει να έχεις κάποιο ντοκουμέντο ότι έχεις γνώσεις και εμπειρία από χειρισμό, μέτρα ασφαλείας κλπ. διαφορετικά πρέπει να αποταθείς για άδεια στο γραφείο του κυβερνήτη. Είχα μαζί μου άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου με μετάφραση στα αγγλικά. Μου είπαν Ο.Κ. και μου έδωσαν ένα Mauser (παλιό πολεμικό) με 10 σφαίρες. Όπως πολύ σωστά είπε και ο traveladdict πιο πάνω, θεωρείται μεγάλο αδίκημα να πυροβολήσεις αρκούδα αν δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου και έχεις σοβαρό μπλέξιμο με τις αρχές. Στο γύρο που κάναμε με το πλοίο και τις αποβιβάσεις στην ξηρά οι οδηγοί που όπως αναφέρω ήταν οπλισμένοι με καραμπίνα και πιστόλι φωτοβολίδων μας ενημέρωσαν ότι στην περίπτωση που συναντήσουμε αρκούδα να μαζευτούμε όλοι σε ένα μέρος κοντά κοντά – κάναμε μάλιστα και πρόβα. Η αρκούδα κατά 90% θα φοβηθεί από το πλήθος και θα φύγει, αν όχι, θα φύγει με την πρώτη φωτοβολίδα. Η μόνη επικίνδυνη περίπτωση, μας είπαν, που η αρκούδα θα επιτεθεί οπωσδήποτε αδιαφορώντας για φωτοβολίδες και πυροβολισμούς είναι αν συνοδεύεται από αρκουδάκια και κάνει κανείς τη ανοησία και μπει ανάμεσα σ’ αυτήν και τα μικρά της. Τέσσερις φορές είδαμε αρκούδες στη διαδρομή όλες πάνω σε πάγο. Οι τρείς πολύ κοντά στα 40-50 μέτρα και η τέταρτη (αρκούδα με δυο μικρά) από μακριά με τα κιάλια. Να σπάει τον πάγο και να βγάζει τη φώκια δεν είχαμε την τύχη να δούμε αλλά είδαμε να θηλάζει τα μικρά. Όπως και να ‘χει, σε εκείνο το μέρος των ατελείωτων πάγων αισθάνεσαι ότι σαν άνθρωπος είσαι εισβολέας σε ένα τόπο αταίριαστο με τη φύση σου.

Borealis

Member
Πολύ εχθρικές τις βρίσκω τις λευκές αρκούδες (θα φταίει το κλίμα)
οι καφέ του Νυμφαίου είναι μια χαρά κοινωνικότατες, ίσως επειδή έκαναν καριέρα στο χορό και όσο να πεις γνώρισαν πολύ κόσμο.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όταν πήγα στα Σβάλμπαρντ το μακρινό 1990, δεν υπήρχαν ξενοδοχεία, ούτε ανέσεις, υπήρχε ένα μικρό κάμπινγκ μεταξύ Λονγιάρμπιεν και αεροδρομίου. Μέναμε εκεί με 24ωρη φύλαξη.
Στις πεζοπορικές διαδρομές - είμασταν τρία άτομα - μέναμε πάλι σε αντίσκηνα και ΠΑΝΤΑ είχαμε όπλο μαζί μας (μια ημιαυτόματη Benelli m1 super90) και 2 πιστόλια φωτοβολίδων.
Στις ατέλειωτες ημέρες - μια και δεν σκοτείνιαζε ποτέ - συναντήσαμε από μακρυά, μόνο μια αρκούδα, που μόλις μας είδε έγινε καπνός.
Αυτό μάλλον οφείλεται γιατί πεζοπορούσαμε στο εσωτερικό και όχι κοντά στις ακτές, αυτή που είδαμε ήταν σε παραλία.
Αρκούδες δεν είδαμε ούτε όταν κάναμε το ταξίδι της επιστροφής με πλοίο από το Woodfjorden πίσω στο Λονγκιάρμπιεν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom