• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη?

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αγαπημενη πολη η Αθηνα..ναι την αγαπω αυτη την πολη και οχι μονο γιατι εδω ζω,ειναι ομορφη,αναρχη ,ζορικη και ερωτικη.Ενας περιπατος γυρω απο την Ακροπολη,λιγο Πλακα η Θησειο..και ο καιρος,αδελφια..σχεδον παντα υπεροχος.
Φυσικα μετα παει Παρισι,εζησα αρκετα εκει και θα μπορουσα για πολυ ακομα.
Η Φλωρεντια μου αρεσει πολυ.
Το Λονδινο μονο για λιγο.
Αλλα η Αθηνα...
:clap:μάλλον είμαστε οι μόνοι; που έχουμε για αγαπημένη πόλη την Αθήνα εγώ αν και Θεσσαλονικιά την...δήλωσα αγαπημένη μου πόλη από Ελλάδα και από εξωτερικό εννοείται το Παρίσι:clap::clap:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Εγώ ένα έχω να πω...πάλι τα καλύτερα έχασα! :mad:
άσε cake χάσαμε τις καλύτερες..... κοτσάνες..άσε που αφορούσαν την αγαπημένη μου πόλη το κάιρο...
αν πάρεις χαμπάρι τίποτα στείλε σήμα με καπνό ξέρεις εσύ:D

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
άσε cake χάσαμε τις καλύτερες..... κοτσάνες..άσε που αφορούσαν την αγαπημένη μου πόλη το κάιρο...
Εεεε ρε Παρισι που σου χρειαζεται....
Ακου αγαπημενη πολη το Καιρο :haha::haha::haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Άσε Ρενάτα...πρέπει να μας τα μεταφέρει κάποιος που πρόλαβε! Μέχρι τότε...φυσάω αμέριμνος τον καπνό μου και δίχως σημάδια! :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
αγαπημενη πολη χωρις δευτερη σκεψη το κουσκο,στο περου.....γιατι?γιατι απλως πρεπει να πατε
Kαιρό είχε να εμφανιστεί το αγαπημένο Κούσκο...

angelapos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πελοπόννησος
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Ξέρω ξέρω άργησα πολύ αλλά...

Αγαπημένη πόλη όσων αφορά τι?

Εντάξει πολλές πόλεις σε όλο το κόσμο και την Ελλάδα είναι πανέμορφες, σου προκαλούν αυτό το κάτι, περπατάς με το στόμα ανοιχτό, έχεις ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη σου, μετακινείσαι με αστραπιαιές ταχύτητες με τα ΜΜΜ, βρίσκεις να φας ότι θέλεις, κάνει πικ νικ στο πάρκο ενώ βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης, οι άνθρωποι είναι όμορφοι, τα κτίρια εντυπωσιακά, τα ποτάμια, λίμνες, θάλλασες καθαρά, επιστρέφεις στον τόπο σου και δε βρίσκεις λόγια να περιγράψεις αυτό που βίωσες, αυτά που είδες αλλά προσωπικά για μένα αγαπημένη πόλη είναι αυτή στην οποία θα μπορούσα να ζήσω.

Έτσι λοιπόν έχω να πω τα εξής για την αγαπημένη μου πόλη

Αν και βόρειος, όποτε επισκέπτομαι την Αθήνα αναστατώνομαι. Ξυπνάει όλο μου το είναι, νιώθω πως είμαι στο κέντρο του κόσμου.

Φαντάζομαι για τους ανθρώπους που μένουν Αθήνα να είναι λίγο έως εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, καθώς δεν έχω κάτσει ποτέ πάνω απο μία εβδομάδα, αλλά κάθε φορά που είναι να φύγω από Αθήνα, εύχομαι να πάθει κάτι το αυτοκίνητο για να μη μπορέσω να φύγω, να χάσω το τρένο και άλλα τέτοια.

Επίσης όπως προείπα για μένα αγαπημένη πόλη είναι η πόλη στην οποία με φαντάζομαι να ζω, οπότε δε θα μπορόυσα να μείνω κάπου όπου δε θα άκουγα την λέξη μ@λ@κ@ς, να μπορώ να αγοράσω την εφημερίδα μου στη μητρική μου γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να παώ στο σταθμό των τρένων, να πιω ένα καφέ χωρίς να χρειάζεται να ζητήσω έξτρα νερό, να ρίξω μια μούτζα σε έναν που πετάχτηκε ξαφνικά από το σταυροδρόμι χωρίς να αναρωτιέμαι αν κατάλαβε τι εννοώ, να ψωνίσω από το Μασούτη και να ξέρω τι είναι, όχι να κοιτάω τις ετικέτες και να αγοράζω ενα χυμό ο οποίος τελικά πρέπει να αραιωθεί με νερό, να βλέπω ταινίες στην TV και στην ουσία να διαβάζω υπότιτλους χωρίς να βλέπω την ταινία, οι οποίες κάθε λίγο και λιγάκι θα διακόπτονται από διαφημίσεις.

Ελλάδα, Αθήνα λοιπόν και ας είμαι βόρειος...

Last edited by a moderator:

gligli

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
Κιργιζία
Εγώ βρε κουτό την είπα αυτή την κοτσάνα... γιατί απλά το Κάιρο ή σου αρέσει όπως είναι ή δεν σου αρέσει... εσένα σου αρέσει με γειά σου με χαρά σου... εμένα όχι αλλά δεν έχω λαμπρές ιδέες σα την δική σου να το φτιάξω για να μου αρέσει...γιατί απλά αμα αρχίσεις και το ρετουσάρεις δεν θα είναι το ίδιο... το πακέτο πάει έτσι ή το παίρνεις ή το αφήνεις... καμιά τριτικοσμική πόλη δεν σηκώνει ρετουσάρισμα... ναι είναι τόσο παράλογο... τόσο παράλογο σα να αλλάξεις την νοοτροπία των κατοίκων του... τι το πέρασες το Κάιρο Δρέσδη ή Λένινγκραντ και ζητάς λίφτινγκ...
Με κίνδυνο να ξεφύγουμε ξανά από το θέμα:
Καλέ μου traveller, εμένα μου αρέσει ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, γι αυτό και το έβαλα. Απλά, μετά το ρετουράσισμα του, πιθανότατα να εμφανιζόταν εδώ μέσα ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΧΝΑ με τη Ρώμη, την Πράγα, τη Βαρκελώνη (ΕΚΕΙ και αν έχει πέσει ρετουσάρισμα- μέχρι και παραλία τους φτιάξανε). Όσο για το "καμία τριτοκοσμική πόλη δε σηκώνει ρετουσάρισμα", τα αποτελέσματα τα βλέπεις πεντακάθαρά στην Αθήνα- είτε σου αρέσουν, είτε όχι.

Traveller

Member
Προς Έρση...

Δεν γνωρίζω για ποιά πόλη μιλάτε κυρία μου... ο κωδικός του αεροδρομίου είναι LED και εμείς οι μεγαλύτεροι Λένιγκραντ το ξέρουμε...

Προς gligli...

Τι έγινε δηλαδή στην τριτοκοσμική Αθήνα που πρέπει να δω πεντακάθαρα?
Άσχετο... εγώ δηλαδή που ζω στην Αθήνα είμαι τριτοκοσμικός?

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Επίσης όπως προείπα για μένα αγαπημένη πόλη είναι η πόλη στην οποία με φαντάζομαι να ζω, οπότε δε θα μπορόυσα να μείνω κάπου όπου δε θα άκουγα την λέξη μ@λ@κ@ς, να μπορώ να αγοράσω την εφημερίδα μου στη μητρική μου γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να παώ στο σταθμό των τρένων, να πιω ένα καφέ χωρίς να χρειάζεται να ζητήσω έξτρα νερό, να ρίξω μια μούτζα σε έναν που πετάχτηκε ξαφνικά από το σταυροδρόμι χωρίς να αναρωτιέμαι αν κατάλαβε τι εννοώ, να ψωνίσω από το Μασούτη και να ξέρω τι είναι, όχι να κοιτάω τις ετικέτες και να αγοράζω ενα χυμό ο οποίος τελικά πρέπει να αραιωθεί με νερό, να βλέπω ταινίες στην TV και στην ουσία να διαβάζω υπότιτλους χωρίς να βλέπω την ταινία, οι οποίες κάθε λίγο και λιγάκι θα διακόπτονται από διαφημίσεις.
Εξαιτίας αυτής ακριβώς της νοοτροπίας, και χάρη σε κάμποσα από τα 'συν' που ανέφερες, πολλοί, όσο αδιανόητο κι αν σου φαίνεται, θα επέλεγαν να ΜΗ ζήσουν σε μια τέτοια πόλη...Καλώς ή κακώς, κάθε ένας μας είναι το σύνολο των επιλογών του, και από αυτό χαρακτηρίζεται. Καλώς ήρθες, μιας και βλέπω πως είσαι καινούργιος, και καλά σου ταξίδια...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom