• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ποια απο αυτες τις γλωσσες λετε να μαθω??

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Αρχικα για να διευκρινισω και την ηλικια μου να πω οτι ειμαι πρωτοετης φοιτητης. Σκεφτομαι να μαθω μια δευτερη ξενη γλωσσα(και τριτη στη συνεχεια κτλ) και ειμαι κυριως αναμεσα σε ρωσικα και αραβικα. Θα ηθελα λοιπον να ακουσω τις γνωμες -ή συμβουλες- για το ποια θεωρειτε εσεις πιο καλη "επενδυση". Επισης αν καποιος εχει να προτεινει καποια αλλη γλωσσα θα ηθελα πολυ να ακουσω την αποψη του, ευχαριστω

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Δεύτερη μετά τα Αγγλικά;

Κινέζικα ή Ισπανικά.
Ναι μετα τα αγγλικα. Ξερεις μηπως ποσα χρονια χρειαζονται τα κινεζικα γιατι ειναι και ο χρονος ενας παραγοντας?

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Εξαρτάτε που θέλεις να αξιοποιήσεις την επένδυση σου.Τι σπουδάζεις;
Σπουδαζω θεολογια(δεν με ενδιαφερει καθολου ο διορισμος παρα μονο η ερευνα που μπορω να πω οτι εχω αρκετες πιθανοτητες να εργαστω καθοτι ειμαι προθυμος να ασχοληθω - εχω και κατι γνωστους καθηγητες. ΑΛΛΑ υπαρχει η πιθανοτητα(τωρα αρχισαμε θα δειξει) να μην ειναι η θεολογια σαν επιστημη αυτο που με γοητευε τοσα χρονια και ασχολιομουν. Σε αυτη την περιπτωση(που ειναι μαλλον η πιο πιθανη απο τα μεχρι τωρα συμπερασματα) του χρονου θα παω για σπουδες σε ιδιωτικο ως δοιηκητικο στελεχος τουριστικων επιχριρησεων(η δευτερη αγαπη αυτη, αληθεια πιστευετε οτι εχει απορροφηση το επαγγελμα?). Πιστευω οτι το δευτερο μαλιστα θα μπορουσα νατο συνδιασω με το να εργαζομαι σαν μεταφραστης/διρνηνεας.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Εβραικά μήπως; Ως recruiter στην Πολωνία, οι γλώσσες που έχουν σίγουρη δουλειά είναι τα Εβραικα, Ολλανδικά και Σκανδιναβικες.
Αν πας τουριστικά, Ρωσικά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ αν σπούδαζα Θεολογία και με ενδιέφερε, θα ξεκινούσα Hindi. Για επιχειρήσεις, Κινέζικα. Για ταξίδια Ισπανικά και για να παντρευτώ μια καλή κοπέλα, φωνάρα και να ζω σαν άνθρωπος, Σουηδικά. Για διερμηνέας οι γλώσσες που πληρώνουν πραγματικά καλά αυτή τη στιγμή στην ΕΕ είναι τα ούγγρικα και τα φινλανδικά, μιλάμε για πολύ χρήμα, αλλά όταν είσαι διερμηνέας αυτό που μετράει είναι ο συνδυασμός γλωσσών. Έχω συνάδελφο που έχει γιαπωνέζικα/γερμανικά και έχει απίστευτη δουλειά, όπως και ο φίλος που έχει κορεάτικα/γερμανικά (μόνο σε κατασκευές και αυτοκινητοβιομηχανίες να δεις τι γίνεται, μιλάμε για απίστευτα λεφτά, ακόμη και στο consecutive -που για τους διερμηνείς είναι αστεία υπόθεση σε σχέση με το simultaneous- τα ποσά είναι ιλιγγιώδη). Για διερμηνεία πάντα, αν δε σκοπέυεις να κάνεις κάποια από τις βαρετές αλλά επικερδείς επενδύσεις τύπου εξειδίκευση σε νομικά/τεχνικά/ιατρικά (έχεις κάνει διερμηνεία για το δάκο και τη μουχρίτσα από γερμανικά σε ισπανικά; ούτε ο ομιλητής δεν είναι ξύπνιος...), δουλειά θα έχεις αν κάνεις συνδυασμους γλωσσών από εντελώς διαφορετικές οικογένειες, π.χ. Κινέζικα με Αραβικά ή Ρώσικα με Ισπανικά. Αν έχεις Αγγλικά/Ισπανικά/Γαλλικά/Ιταλικά/Γερμανικά θα πεινάσεις... αυτ'α πια τα έχει και η κουτσή Μαρία και πολλοί αρτιμελείς.

fotast

Member
Ναι μετα τα αγγλικα. Ξερεις μηπως ποσα χρονια χρειαζονται τα κινεζικα γιατι ειναι και ο χρονος ενας παραγοντας?
Δεν ξέρω τίποτα για τον χρόνο δυστυχώς.

Για τους λόγους και το σκεπτικό επιλογής με καλύπτει το σκεπτικό του @Yorgos.

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Εβραικά μήπως; Ως recruiter στην Πολωνία, οι γλώσσες που έχουν σίγουρη δουλειά είναι τα Εβραικα, Ολλανδικά και Σκανδιναβικες.
Αν πας τουριστικά, Ρωσικά.
τ' ειν' τουτ΄το recruiter?? googlara αλλα δεν καταλαβα μπερδεμενα (για μενα τουλαχιστον που δε γνωριζω απο τετοια) τα ελεγε, μπορεις να το πεις καπως πιο απλα? εβραικα παντως κανουμε και στη σχολη και γενικα ειναι σχετικα ευκολα απ' ο,τι λενε και οι παλαιοτεροι

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
προτεινω κινεζικα.. ειναι υπερδυναμη κ θα παραμεινει για δεκαετιες.
επισης ειναι πολυ δυσκολα οποτε λιγοι τα ξερουν.
αν δεν ημουν σε σταδιο αλτσχαιμερ :confused:θα ηθελα πολυ να τα μαθω, εχεις τα νειατα κ μπορεις :clap: λογικα θα ειναι τσιμπημενη ως εκμαθηση αλλα αξιζει, μη βγαινεις για καφε γινε σπασικλακι στη σχολη!:D

οσο για το ..ιεκ (?) που αναφερεις θα σου προτεινα να πας κανα τει τουριστικων επαγγελματων ή επιχειρησεων.

γενικα σαν παραδειγμα να σου πω το εξης η κολλητη μου δε σπουδασε τιποτα εμαθε 3 βασικες γλωσσες κ ευκολες ιταλικα ισπανικα αγγλικα...βγαζει 2000 το μηνα.
εγω μετα απο 2 μαστερ βγαζω 800.
ποιος ηταν ο πιο μαγκας;;:D

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θεωρω τα ρωσικα και τα κινεζικα τις πιο χρησιμες γλωσσες αν θες να κανεις καριερα στην Ελλαδα. Εννοειται πως τα αγγλικα τα θεωρω δεδομενα. Οι δημοφιλεις δυτικοευρωπαικες γλωσσες οπως και οι βαλκανικες βοηθουν αλλα ειναι πλεον τοσοι πολλοι οι γνωστες τους που η προσφορα εργασιας ειναι μικρη σε σχεση με τη ζητηση.
Ομως αν θελεις να ασχοληθεις και να επιτυχεις στον τουριστικο κλαδο δεν αρκουν μονο οι γλωσσες. Ειναι επιθυμητες ή απαραιτητες αλλα δεν εξασφαλιζουν σιγουρη εργασια και μεγαλες αμοιβες. Απλα στοιχεια της προσωπικοτητας σου μπορουν να σου ανοιξουν ευκολοτερα πορτες.
Ενας ανθρωπος που χαμογελα, που δειχνει ζωντανος και οχι να βαριεται, εξυπνος, ταχυς , ψυχραιμος, που ξερει να συγκρατει τα νευρα του, συνεργασιμος κλπ ειναι σχεδον βεβαιο πως θα κανει καριερα και μονο με αγγλικα.
Απο την αλλη ανθρωποι με μουντο υφος, νευρα, οχι ευγενικοι, αργοι, που τους πιανει πανικος, ιδιοτελεις και φανερα εγωιστες δεν εχουν ιδιαιτερες ελπιδες ακομα κι αν ξερουν οσες γλωσσες μεταφραζει το google translate.
Βεβαια σε αυτον τον κανονα οπως και σε καθε κανονα υπαρχουν εξαιρεσεις κι επειδη ο τουρισμος (τουλαχιστον αυτη τη στιγμη) εχει θεσεις για ολους θα δεις να δουλευει κοσμος που κανονικα δεν θα επρεπε να εχει καμια τυχη. Αλλα και παλι αλλο ειναι να δουλευεις για 1000 ευρω κι αλλο να βγαζεις 3000+ ευρω το μηνα.
Εχε υποψη σου πως πας να μπλεξεις σε εναν υπεροχο κλαδο που εχεις ομως πολλες απαιτησεις. Ειναι για ανθρωπους με γερα στομαχια, που αντεχουν σε σωματικη και ψυχικη κουραση, διατεθειμενους να θυσιασουν καλοκαιρια, αργιες, γιορτες, Κυριακες και προσωπικη ζωη για μεγαλα χρονικα διαστηματα.
Πρεπει να αγαπας αυτο που κανεις και να το δειχνεις. Και δεν εχεις περιθωρια λαθους γιατι καθημερινα θα κρινεσαι οχι απο εναν αλλα απο πολλους ανθρωπους που αρκετοι απο αυτους θα ειναι πολυ πιο σκληροι απο τον εργοδοτη σου.
Και θα σε κρινουν ασχημα οχι επειδη δεν ηξερες να μη μιλησεις τη γλωσσα τους αλλα επειδη δεν τους φροντισες οπως θα ηθελαν.
Πολλοι περισσοτεροι ειναι αυτοι που θα εχουν να πουν ενα καλο λογο επειδη τους εξυπηρετησες και θα σου δωσουν δυναμη να συνεχισεις.
Εαν τωρα δεν εχεις σκοπο να κανεις θυσιες παλι υπαρχουν δουλειες με 500-1000 ευρω για τη θερινη σεζον και το χειμωνα ανεργια ή στην καλυτερη κανα 800 το μηνα για ολο το χρονο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.803
Μέλη
39.534
Νεότερο μέλος
AnZaf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom