• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πείτε ποιες ελληνικές πόλεις θεωρείτε πιο όμορφες/φιλικές και ποιες πιο άσχημες/μη φιλικές είτε για επίσκεψη είτε για να ζεις σε αυτές.

Γενικα θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχουμε τρομερά άσχημες πόλεις και όλες είναι μη φιλικές για τους κατοίκους που ζουν σε αυτές. Σαν πρώτη εικόνα για έναν επισκέπτη θεωρώ ότι οι πιο άσχημες είναι το Ηράκλειο, η Τρίπολη και το θρυλικό Κιλκίς. Πιο όμορφες είναι η Καστοριά, το Ναύπλιο και η Ξάνθη. Τώρα για να ζεις σε κάποια πόλη σίγουρα δεν μου αρέσουν οι δύο μεγάλες της χώρας μας. Προτιμώ τις επαρχιακές και απο αυτές που γνωρίζω καλά η Δράμα είναι μία πόλη που θα ζούσα πιο εύκολα.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Οι νησιωτικές αν είναι σχετικά μεγάλες πιάνονται; Αν ναι στις όμορφες θα έβαζα Χανιά,Κέρκυρα, Ρόδο. Επίσης Ιωάννινα, Ξάνθη, Καβάλα, Ναύπακτο, Ναύπλιο, Καστοριά.
Στις χάλια Λαμία, Γρεβενά, Δράμα.
Από άποψη ομορφιάς πάντα.

paefstra

Member
Μου αρεσει η Πατρα λογω εγγυτητας σε καλη θαλασσα, σε βουνα και εγγυτητας στην Ιταλια. Μου αρεσει το κεντρο της πολυ. Εχω ζησει 1 χρονο και περασα πολυ ωραια.
Σπουδασα στη Θεσσαλονικη, δεν μ αρεσει καθολου πλεον. Με πιανει η ψυχη μου οταν ανεβαινω Θεσσαλονικη, με πνιγει και η πολη και η νοοτροπια των κατοικων και το κολλημα με το εξοχικο στη Χαλκιδικη.
Τουλαχιστον οι Πατρινοι δεν σου τα κανουν τσουρεκια με το θεμα "συμπρωτευουσα".

alma

Member
Αν και πέρα από την ομορφιά έχει κι άλλους λόγους που μπορεί να σε ελκύει μια πόλη,αγαπώ πολύ την Καστοριά με τις βυζαντινές εκκλησίες, το παραλίμνιο μέτωπο,τα μακεδονίτικα αρχοντικά που μαρτυρούν τον πλούτο που έφερνε κάποτε το εμπόριο γούνας,ειδικά τα αναστηλωμένα είναι το κάτι άλλο.

Αγαπώ και βρίσκω γραφικότατες πολλές άλλες,κάποιες έχουν αναφερθεί ήδη όπως Κέρκυρα,Ρόδος,Χανιά, Ναύπλιο,Γιάννενα πάρα πολύ και από ομορφιά και από ζωή,Καβάλα,Ξάνθη,φυσικά Ερμούπολη Σύρου,από το Δημαρχείο και τις εκκλησίες,μέχρι τα αρχοντικά με τα έντονα χρώματα και τη θέα...

Γραφικότατη προσθέτω Άγιος Νικόλαος στο Λασιθι...

Επίσης από μικρές μου αρέσουν η Δράμα,είναι συμπαθητική με το Δημοτικό κήπο και τα γεφυράκια του, τις πηγές Αγίας Βαρβάρας(μακάρι να βρέξει γιατί κάπου διάβασα δεν έχουν νερό τώρα) και τις διπλανές Σέρρες με την Ακρόπολη τους,τη θέα που προσφέρει και τον πύργο στην άκρη του τείχους.Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα το Cityzen εκεί πάνω, μου άρεσε πολύ...Φυσικά και η κοντινή κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, γενικά δεν έχω πάει ποτέ Σέρρες-Δράμα και να μην φάω καλά να μην περάσω καλά, για αυτό παρόλο που δεν είναι τόσο γραφικές όσο π.χ.η Ερμούπολη ή η Καστοριά ,τις βρίσκω σούπερ φιλικές για να ζεις...

Φλώρινα μου αρέσει(είμαι πολύ της Βόρειας Ελλάδας φαν)

Προσθέτω Μυτιλήνη με τον Άγιο Θεράποντα να δεσπόζει από το λιμάνι και τα υπέροχα αρχοντικά ειδικά στα προάστεια της όπως στη Βαρειά, Σουραδα Μακρύ Γυαλό κλπ

Άσχημη θα έλεγα τη Θήβα και μερικές γειτονιές σε Αθήνα,Πειραιά,Θεσσαλονική...

Συμφωνώ με την @Sassenach77 και βρίσκω γενικά πιο φιλικές (και συχνά πιο όμορφες)τις επαρχιακές πόλεις από Αθήνα,Θεσσαλονίκη.Βέβαια δεν ξέρω αν είναι δίκαιο να συγκρίνουμε πόλεις πάνω από 1,5 μύριο με 30.000 αλλά αφού όλα πόλεις είναι,προτιμώ τις μικρές....
Από την άλλη επειδή Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχουν πολλές επιλογές για φαγητό,ποτό,βιβλιοπωλεία κλπ. κ εκεί καλά περνάω.

Το καλύτερο όμως φαγητό,το έχω φάει σε επαρχιακές πόλεις(κυρίως Βόρεια Ελλάδα και νησιά).

Last edited:

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Όμορφο είναι το Ναύπλιο, η Έδεσσα, η Κέρκυρα, ο Βόλος λογω της εγγύτητας του με το Πήλιο και άσχημες η Λαμία, το Αγρίνιο, το Κιλκίς. Αν και η Αθήνα έχει πολλά άσχημα κομμάτια είναι πατρίδα και την αγαπώ. Μου αρέσει η απεραντοσύνη της και οι εναλλαγές που προσφέρει και πολύ δύσκολα θα ζούσα μόνιμα σε μικρή πόλη αν και οι συνεχείς πυρκαγιές με έκαναν να το σκεφτώ!

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Η επίσκεψη και η διαμονή στις πόλεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Θα μιλήσω για την πόλη μου την Χαλκίδα.
Μένω έξω από την πόλη 5 χιλιόμετρα σε μια ήσυχη περιοχή (π.χ. όπως η Εκάλη για την Αθήνα) και οι δουλειές μας είναι στην πόλη κάτι που είναι ιδανικός συνδυασμός.
Προσωπικά θεωρώ ανυπόφορη την διαμονή εντός του κέντρου το οποίο δεν είναι καθόλου φιλικό σε αντίθεση με την παραλία της.
Για κάποιον που είναι επισκέπτης το μόνο πρόβλημα είναι το πάρκινγκ και όλα τα αξιοθέατα εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια ακόμα και το κάστρο για όσους δεν έχουν πρόβλημα με τις ανηφόρες.
Μη φιλικές πόλεις θεωρώ την Αθήνα και την Θήβα και την Θεσσαλονίκη αν θες να κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μου αρεσει η Πατρα λογω εγγυτητας σε καλη θαλασσα, σε βουνα και εγγυτητας στην Ιταλια.
Λόγω εγγύτητας σε βουνά; Δεν θα σταματήσεις ποτέ να με εκπλησεις!...:rolleyes: Την εγγυτητα στην Ιταλία την κατανοώ σε εσένα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Γραφικότατη προσθέτω Άγιος Νικόλαος στο Λασιθι...
Αλήθεια; Είναι γραφικός ο Άγιος Νικόλαος; Δεν έχω πάει, αλλά πρώτη φορά συναντώ κάποιον που λέει κάτι τέτοιο! Έχω πολλές εκκρεμότητες στη Κρήτη....

paefstra

Member
[/QUOTE]
Λόγω εγγύτητας σε βουνά; Δεν θα σταματήσεις ποτέ να με εκπλησεις!...:rolleyes: Την εγγυτητα στην Ιταλία την κατανοώ σε εσένα.
Για 6 μηνες πηγαινοερχομουν στα βουνα ενω η δουλεια μου σχετιζοταν με τη διασχιση φαραγγιων και ρηχων ποταμιων με τα ποδια ειτε με μποντριε, στα οποια επρεπε να δενω καμια 20ρια παιδια μεχρι που πρηζονταν τα χερια μου.
Γι αυτο δεν μου λεει κατι η φυση τη βαρεθηκα ως δουλεια πολλων ωρων ημερησιως. Αλλα το καταλαβσινω για οσους το κανουν εθελοντικα μια στο τοσο και μονο για παρτη τους.

Last edited:

alma

Member
Αλήθεια; Είναι γραφικός ο Άγιος Νικόλαος; Δεν έχω πάει, αλλά πρώτη φορά συναντώ κάποιον που λέει κάτι τέτοιο! Έχω πολλές εκκρεμότητες στη Κρήτη....
αγιοσ νικολαοσ κρητη - Google Search

Κάπου στα σόσιαλ,νομίζω στο τουίτερ(;;; ),αρκετοί τον ψήφιζαν στις ωραιότερες πόλεις.

Ναι είναι ειδικά αν πάρεις ξενοδοχείο πάνω στη λίμνη.Εμένα μου άρεσε πολύ και έχω δει σχεδόν όλη την Ελλάδα πια.Βέβαια πάλι προτιμώ τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. :haha: Περνάω καλύτερα εκεί και τις βρίσκω πολύ φιλικές για διαμονή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom