• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιά είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος;

AlmaLibre

Member
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Oπως επίσης και στις παρακάτω...Ευρωπαική φινέτσα,αρχοντιά και classy!
awww.lifo.gr_icache_790_453_1_454461_010_GSEE_960.jpg

awww.lifo.gr_icache_790_453_1_454460_09_Areios_Pagos_960.jpg

awww.lifo.gr_icache_790_453_1_454452_02_Goudi_960.jpg
Οι φωτογραφίες αυτές giannismits είναι πραγματικά απαίσιες και χωρίς καμιά υπερβολή μόλις τις είδα με έπιασε κάτι σαν αναγούλα..Προφανώς και δεν είναι έτσι όλη η Αθήνα, έχει και απίθανα μέρη που μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη (εμείς που ζούμε τόσα χρόνια εδώ τα έχουμε συνηθίσει) αλλά δυστυχώς οι περισσότερες περιοχές μοιάζουν με τις φωτογραφίες αυτές..Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά ζωντανή και χαρούμενη πόλη και την αγαπάμε!!:)

AlmaLibre

Member
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Επίσης για να απαντήσω και στο κεντρικό θέμα, οι πιο ωραίες πόλεις που έχω επισκεφθεί είναι η παλιά πόλη της Ρόδου και φυσικά το Ναύπλιο!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ακριβώς και γι' αυτό δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή με την Αθήνα (όχι μόνο από σένα).

Μα η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα, η "μόστρα", η πρώτη πόλη που σκέφτεται να πάει ο υποψήφιος επισκέπτης που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι άλλες είναι απλώς "επαρχία". Μπορεί ο καθένας μας ν' αγαπάει την πόλη του για τους δικούς του λόγους (και καλά κάνει) αλλά το να μην βλέπει ή να μην παραδέχεται τα κακά της σημαίνει εθελοτυφλία (ηθελημμένη ή μη). Και, επιπλέον, περιορίζει το "potential" (που θά'λεγαν ο thessaris ή ο taver - τις προοπτικές, θα έλεγα εγώ) για κάτι καλύτερο που θα προκύψει από ατομικές ή συλλογικές προσπάθειες.

Για εμμονές ας μη μιλήσουμε καλύτερα. Για κάποιους, η "αντίδραση για την αντίδραση" είναι το viam vitae τους.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ακριβώς και γι' αυτό δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή με την Αθήνα (όχι μόνο από σένα).
Eμμονή?Μα η εμμονή είναι απ αυτούς που όταν κάποιος επισημάνει τα στραβά της Αθήνας πάντα μα πάντα αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως χειρότερη πόλη και την Αθήνα ως κορυφαία μητρόπολη.Η Αθήνα είναι η πρωτευουσα και το σημείο αναφοράς και λόγω έκτασης η εικόνα είναι σαφώς η χειρότερη από όλες τις άλλες πόλεις.

Οι φωτογραφίες αυτές giannismits είναι πραγματικά απαίσιες και χωρίς καμιά υπερβολή μόλις τις είδα με έπιασε κάτι σαν αναγούλα..Προφανώς και δεν είναι έτσι όλη η Αθήνα, έχει και απίθανα μέρη που μπορούν να μαγέψουν τον επισκέπτη (εμείς που ζούμε τόσα χρόνια εδώ τα έχουμε συνηθίσει) αλλά δυστυχώς οι περισσότερες περιοχές μοιάζουν με τις φωτογραφίες αυτές..Παρόλα αυτά είναι εξαιρετικά ζωντανή και χαρούμενη πόλη και την αγαπάμε!!:)
Σέβομαι απόλυτα την άποψη σου που δεν εμπεριέχει τοπικιστικές υστερίες και συμφωνώ.Σίγουρα έχει όμορφες γωνιές η Αθήνα και για τον κάτοικο και για τον επισκέπτη.
Προσωπικά η Αθήνα στα κεντρικά της σημεία μου αρέσει.Απλά για τέτοια έκταση είναι ελάχιστα και μόνο στο ιστορικό της κέντρο.

Οι παραπάνω φωτογραφίες όμως είναι μια θλιβερή πραγματικότητα και καλό θα ήταν να μην εθελοτυφλούμε.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η Αθήνα είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τη Θεσσαλονίκη και 4 φορές ασχημότερη!Είναι λογικό.
Και ο Λαγκαδάς που είναι 100 φορές μικρότερος απ' τη Σαλονίκη είναι 100 φορές ωραιότερος. Εκπληκτικό επιχείρημα που δε δείχνει ούτε ζήλεια ούτε εμμονές...

Πάντως και η θέα της Θεσ/νίκης από ψηλά δεν μπορώ να πω ότι έχει αξιοσημείωτες διαφορές:

afarm9.staticflickr.com_8384_8553489016_ca895854a6_z.jpg
thessaloniki
Μου θύμισε κάτι από Γαλάτσι η φωτογραφία δηλαδή πανομοιότυπη εικόνα με μια τυπική αθηναϊκή γειτονιά.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Eμμονή?Μα η εμμονή είναι απ αυτούς που όταν κάποιος επισημάνει τα στραβά της Αθήνας πάντα μα πάντα αναφέρουν τη Θεσσαλονίκη ως χειρότερη πόλη και την Αθήνα ως κορυφαία μητρόπολη.Η Αθήνα είναι η πρωτευουσα και το σημείο αναφοράς και λόγω έκτασης η εικόνα είναι σαφώς η χειρότερη από όλες τις άλλες πόλεις.
Κοίτα, βλέπω εδώ και σελίδες υπερβολές για την Αθήνα. Υπερβολές που αν τις διάβαζε ένας άσχετος ξένος ο οποίος δεν θα είχε τύχει να δει ποτέ πριν τη συγκεκεριμένη πόλη θα του δημιουργούταν η εντύπωση ότι οι φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο αποτελούν αρχιτεκτονικό θαύμα σε σχέση με τα σπίτια της Αθήνας. Αυτό δε νομίζω ότι είναι ούτε αντικειμενικό ούτε δίκαιο.

Οι λόγοι που ανέβασα τη φωτό από τη Θεσσαλονίκη ήταν α) το ότι οι περισσότεροι δριμείς επικριτές της Αθήνας από ό, τι είδα διαμένετε στη Βόρεια Ελλάδα και β) επειδή αυτή είχα πρόχειρη. Και την Πάτρα ας πούμε τη θεωρώ σχεδόν εκτρωματική αρχιτεκτονικά (αν και σαφώς πιο σουλουπωμένη), αλλά δεν έχω κάποια δικιά μου φωτό με τη θέα της.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η Αθήνα, αν και σίγουρα έχει πάρα πολλές αντικειμενικά άσχημες περιοχές, έχει επίσης άπειρες ομορφιές που καθιστούν άδικες τις τόσες αρνητικές κρίσεις απέναντί της. Αυτό δεν σημαίνει ότι εθελοτυφλώ και δεν θέλω να βελτιωθεί! Αλίμονο!

Το ίδιο θεωρώ και για τη Θεσσαλονίκη. Είναι γεμάτη όμορφες γωνιές και γοητευτικά κτίρια που όμως τα κρύβουν οι τόνοι μπετόν που φτάνουν σχεδόν μέχρι εκεί που σκάει το κύμα (η περαντζάδα του Λευκού Πύργου με είχε εντυπωσιάσει όταν ήμουν 9-10 ετών λόγω της απίστευτης ασχήμιας της-φαντάσου πόσο παραίτερες φαντάζουν οι πολυκατοικίες πάνω στη θάλασσα για να το αισθανθεί ένα παιδί). Γι' αυτό λοιπόν και μου κακοφαίνεται όλη αυτή η εμμονή των Θεσσαλονικιών προς την Αθήνα. Έχετε μια πόλη 1.000.000 κατοίκων, συνεπώς τεράστια και ανταγωνιστική, η οποία δέχεται πολύ τουρισμό από Βαλκάνια και Ρωσία και που χρειάζεται απίστευτες βελτιώσεις. Να πω ότι είχε σουλουπωθεί σε ένα επαρκές επίπεδο, εντάξει, ας επικεντρώνατε στην κριτική σας στην Αθήνα. Αλλά όταν διαβάζω ατάκες του στυλ

η Αθηνα ειναι το μεγαλυτερο εγκλημα στην ιστορια της ανθρωποτητας
μην κοιτας το εξαμβλωμα της αθηνας με τα 4+ εκατομμυρια σε χωρα των 11......αλλωστε η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου προερχεται απο χωρια...
αντιθετως στην θεσσαλονικη υπαρχουν μεν και αρκετα ατομα που μεταναστευσαν απο χωρια,αλλα υπαρχουν και πολλοι που ηρθαν απο κοσμοπολιτικες πολεις π.χ σμυρνη,τραπεζουντα βρηκαν εδω μια σφυζουσα μεγαλουπολη και οι απογονοι τους ειναι σε σημαντικο βαθμο ε οι κατοικοι της σημερινης θεσσαλονικης..δεν εχει χαθει ολοκληρωτικα αυτη η νοοτροπια απο την πολη!
Φίλε Λάζαρε όσα επιχειρήματα και να παραθέσεις δεν μπορείς να πείσεις την άλλη μεριά οτι η Αθήνα είναι όντως μια τραγικά άσχημη πόλη.
δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο! :D

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
underwater ξαναγράφω...Όλες οι ελληνικές πόλεις έχουν υποστεί αυτή την ανελέητη ανοικοδόμηση.Ομορφες πόλεις δεν υπάρχουν.Υπάρχουν όμορφες γωνιές.Λίγες αλλά υπάρχουν.Το war Αθήνα - Θεσσαλονίκη το θεωρώ ξεπερασμένο.
Η συζήτηση που παρέθεσες είναι πολύ μεγαλύτερη και θα έλεγα να την ξαναδιαβάσεις να δεις πως ξεκίνησε και που κατέληξε.
Στην τελική ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει σύμφωνα με την δική του οπτική.Το αν είναι δίκαιο ή όχι δεν μπορεί να αποδειχτεί.

Οταν επισκεύτηκα πρώτη φορά την Αθήνα το 2004 είπα εδώ θέλω να ζώ!Οτι είδα μου άρεσε ακόμα και τα άσχημα.οπως και το 2005 και 2006 που ξανάρθα.
Το ότι μου αρέσει γενικά η Αθήνα δεν σημαίνει οτι την θεωρώ όμορφη,φινετσάτη ή ιδανική.
Αρα καμία εμμονή.

Κι εγώ προσωπικά δεν αναφέρθηκα οτι θεωρώ τη Θεσσαλονίκη ομορφότερη η καλύτερη για να ζεις.Μίλισα μόνο για την Αθήνα και οτι η εκτασή της την κάνει και ασχημότερη.

Τώρα αν προσβληθήκατε με τις συγκεκριμένες φωτό και τον χαρακτηρισμό μου ως παραγκούπολη συγνώμη αλλά σχολίασα απλά τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Καλά δεν κουραστήκατε ακόμα με το θέμα Αθήνα vs Θεσσαλονίκης;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη