• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποδηλάτης - Δολοφόνος

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Δηλαδή η λύση είναι να μετακομίσω?
Ναι. Χωρίς πλάκα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν περιμένεις να φτιάξουν εδώ κάποια πράγματα θα είσαι πάντα εκνευρισμένη. Πρέπει είτε να μετακομίσεις είτε να τα δέχεσαι ως ακλόνητα δεδομένα και επομένως να μη θυμώνεις. Πώς θα γίνει δηλαδή να βελτιωθεί η συμπεριφορά και η παιδεία των οδηγών προτού περάσουν μερικές γενιές, στην καλύτερη περίπτωση; Πώς θα γίνει να μπει το ποδήλατο στη ζωή της Αθήνας, που είναι μια πόλη εχθρική προς τον πεζό και τον ποδηλάτη, χωρίς να γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν όλα;

(Θυμήθηκα τώρα και έναν "ποδηλατόδρομο" που έβλεπα προχτές στην Αργυρούπολη. Έργο πνοής κάποιου τρισμέγιστου δημάρχου. Όπου "ποδηλατόδρομος" = μια σειρά πλάκες διαφορετικού χρώματος σε ένα πεζοδρόμιο πλάτους ενός μέτρου. Ο "ποδηλατόδρομος" περνάει κάτω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μέσα από δέντρα, πάνω από ράμπες και σκαλιά. Σε ένα πεζοδρόμιο που δεν το περνάς ούτε πεζός.)

ANEL

Member
dim καταρχάς να' σαι καλά(ναι,σου χρειάζονται ευχές από μας ,από παπάδες,από γκουρού και όσους άλλους προαιρούνται)μου έφτιαξες τη μέρα...:haha::haha::haha:
τώρα για τις εθνικές που ρωτάς ,ταπεινά σου απαντώ πως μάλλον λάθος θέτεις το ερώτημα:το ζήτημα δεν είναι αν επιτρέπονται ή όχι τα ποδήλατα στις εθνικές,αλλά με πόση άγνοια κινδύνου θα πρέπει να είναι κανείς "φορτωμένος" για να ποδηλατάρει στη Πατρών-Κορίνθου:haha::haha::haha::haha: κανονικά αν κανείς έχει ελάχιστη σύνεση ούτε αυτοκινούμενο δεν θα πρέπει να οδηγεί....εκτός και αν είναι στο τιμόνι της νταλίκας,ε, τότε ο κόσμος είναι αλλιώς!:D
λύση???ντεν έχω καρντιά μου...τα δικά μας ποδήλατα σαπίζουν στη βεράντα...:mad: για όλους τους λόγους που ήδη ανάλυσες διεξοδικά!!:haha::haha:

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
υγ Ας με ενημερώσει αν κάποιος ξέρει αν επιτρέπονται τα ποδήλατα στις εθνικές οδούς. Υπάρχει περίπτωση να απαγορεύονται μόνο σε αυτές ταχείας κυκλοφορίας?
τώρα για τις εθνικές που ρωτάς ,ταπεινά σου απαντώ πως μάλλον λάθος θέτεις το ερώτημα:το ζήτημα δεν είναι αν επιτρέπονται ή όχι τα ποδήλατα στις εθνικές,αλλά με πόση άγνοια κινδύνου θα πρέπει να είναι κανείς "φορτωμένος" για να ποδηλατάρει στη Πατρών-Κορίνθου:haha::haha::haha::haha: κανονικά αν κανείς έχει ελάχιστη σύνεση ούτε αυτοκινούμενο δεν θα πρέπει να οδηγεί....εκτός και αν είναι στο τιμόνι της νταλίκας,ε, τότε ο κόσμος είναι αλλιώς!
Τα ποδήλατα (όπως και τα μοτοποδήλατα) σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ.1 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν επιτρέπονται στους αυτοκινητόδρομους και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Το μεγαλύτερο μέρος της Κορίνθου-Πατρών είναι απλή Εθνική οδός, μόνον ορισμένα τμήματα (π.χ. ένα τμήμα κοντά στην Κόρινθο) είναι αυτοκινητόδρομος. Εάν λοιπόν δεν βρίσκεσαι σε αυτά, τότε τυπικά επιτρέπεται.
Όμως η ANEL έχει απόλυτο δίκιο : ποιός σώφρων άνθρωπος οδηγεί ποδήλατο στην Κορίνθου-Πατρών; Εδώ θερίζονται με τα αυτοκίνητα, ένα ποδηλατάκι θα τους ξεφύγει;

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
σε καταλαβαίνω απόλυτα, τα ίδια αντιμετωπίζουμε ολοι οι ποδηλάτες.
Προσωπικά φορτώνω το mountain στο αμάξι και πηγαίνω σε δασικους και μονοπάτια, εαν δεν εχω χρόνο ή εχω ορεξη για ασφαλτο φορτώνομαι με πολύ υπομονή και προσοχή και βγαίνω στους δρόμους.
Τωρα, γι΄αυτά που ρωτάς:
-στην Εθνική απαγορευεται η κίνηση ποδηλάτων
ΑΡΘΡΟ 26
Kίνηση oχημάτων σε αυτoκινητόδρoμoυς,
oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας και σήραγγες​
1. Στoυς αυτoκινητόδρoμoυς και στις oδoύς ταχείας κυκλoφoρίας, oι oπoίες
διακρίνoνται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις oδoύς εισόδoυ
και εξόδoυ εξ αυτών, απαγoρεύεται η κυκλoφoρία πεζών, εφίππων, ζώων,
πoδηλάτων, ζωηλάτων oχημάτων και γενικά oχημάτων τα oπoία δεν κινoύνται
με κινητήρα, ως και μηχανoκίνητων oχημάτων τα oπoία εξ υπoλoγισμoύ ή εκ
κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπoρoύν να αναπτύξoυν σε oριζόντια oδό​
ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιoμέτρων την ώρα.
Βεβαια δεν ξέρω εαν η Κορίνθου-Πατρων λογίζεται σαν αυτοκινητόδρομος ή καρμανιόλα,εγω δεν θα εκανα εκει ποδήλατο.οπως λένε και προλαλήσαντες δεν νομίζω καποιος σόφρων ανθρωπος να βγει να ποδηλατίσει εκει.
- για τα σκυλιά έχω παρει ενα πομπό που αποτρέπει τις περισσότερες φορές τα αδέσποτα, ή τους ρίχνω καραμέλλες που εχω πάντα μαζί!;)
Για τα αλλα "ζωα" που κυκλοφορούν δεν μπορεις να κάνεις πολλά πράγματα καθώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη παιδεία.

Last edited by a moderator:

Borealis

Member
Dim Kyr, δεν έχω ιδέα αν πρέπει να ποδηλατείς σε αυτοκινητόδρομους, αλλά ξέρω σίγουρα ότι έχεις το χάρισμα στο γράψιμο. Ελπίζω να το εκμεταλλεύεσαι.

amsterdam

Member
Στην πρωτεύουσα πάντως όλο και καλυτερεύει η κατάσταση σχετικά με τους ποδηλάτες,όσο αυξάνονται οι ποδηλάτες τόσο τους συνηθίζουν οι οδηγοί των άλλων οχημάτων..Βέβαια,δεν λείπουν τα ευτράπελα.
Που να δείτε τι γίνεται τις Παρασκευές στο FREEDAY,χίλια ποδήλατα μαζί να κόβουν βόλτες στην Αθήνα..!!
Προσωπικά εδώ και δύο μήνες κινούμαι με το αναδιπλούμενο ποδηλατάκι μου σε συνδυασμό με τα μέσα σταθερής τροχιάς..:)

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
μετακομισε στο Βολο! εγω επεζησα 8 χρονια ποδηλατωντας....

Volos Cycling | Δήμος Βόλου
Πολύ θα το ήθελα mfish μου. Ημουν μάλιστα έτοιμη να αρχίσω να πακετάρω ΑΛΛΑ όταν διάβασα απο την σελίδα που έβαλες , τα σχόλια των κατοίκων- ποδηλατών, ξεπακετάρισα. Διάβασα λοιπόν

1. Μάλλον θα αστειέυεστε. Στηρίξτε επιτέλους αυτό που ξεκινήσατε, πάρτε μέτρα πραγματικά για να λειτουργήσουν.
2.Μήπως εννοείτε με 'ποδηλατόδρομους' εκείνες τις λωρίδες που κατασκευάσατε κατά μήκος των δρόμων από τσιμέντο και μεταλικούς κορίνες; Εκείνα είναι που τώρα πρέπει να αποφεύγουν οι ποδηλάτες γιατί υπάρχουν συχνά παρακαρσιμένα αυτοκίνητα και κάδοι απορριμάτων και έτσι βρίσκονται ξαφνικά εγκλοβισμένοι απ' όλες τις πλευρές;
Αυτά τα μέτρα το μόνο που κάνουν είναι να αποθαρίνουν τους ποδηλάτες!
3.πλήρη ιστό που κάνει εύκολη, ασφαλή και ευχάριστη τη μετακίνηση με ποδήλατο σε ολόκληρο το Βόλο" ....!!! αααα χαχαχα χαχαχαχα χαχα χαχα !!!!
4.μας έχετε κάνει τη ζωή ποδήλατο
5.Οι ποδηλατοδρόμοι του Βόλου είναι για κλάματα !!!!

Amsterdam αν και το "1000" ποδήλατα μαζί με τρομάζει, αφού λες ότι είναι καλύτερα.... τι να πω? μακάρι.
harilander galat ευχαριστώ πολύ, μου δώσατε να καταλάβω, ότι υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα την ώρα που θα είμαι τάβλα και θα περιμένω το ασθενοφόρο να με μεταφέρει για να μου φορέσει γύψο το Νοσοκομείο, να έρθει πρώτα η Τροχαία να μου κόψει κλήση διότι παρεμπόδισα το θεάρεστο έργο των οδηγών να μου κάνουν αισχρές χειρονομίες και τις πικροδάφνες να με χαστουκίζουν. Φαντάζομαι την σκηνή. Εγώ να είμαι ξάπλα στην άσφαλτο και να λέω "λίγο νερό βρε παιδιά , λίγο νερό..." και ο τροχονόμος να μου λέει πως είμαι ανεύθυνη, θέτω σε κίνδυνο τις ζωές αθώων συμπολιτών μου , ότι κανονικά θα έπρεπε να πάω στην μπουζού, αλλά επειδή οι νόμοι δείχνουν επιείκια (δυστηχώς κατά την γνώμη του) θα την γλυτώσω με 1000 ευρώ πρόστιμο!!! Αλλη φορά να μην το ξανακάνω , ΄και αν θέλω να παρακωλύω την κυκλοφορία με την απίστευτα παράνομη συμπεριφορά μου, να πάω να αγοράσω αυτοκίνητο, ώστε η παραβατικότητά μου να μεταλαχθεί σε νομιμότητα!!! Μπορεί να χλευαστώ και απο τους παρευρισκόμενους οδηγούς, να ακούσω επιφωνήματα "σαν δεν ντρέπεται η μουλάρα, θέλει και ποδήλατο τρομάρα της, μου ήρθε καταπάνω μου, παραλίγο να με σκότωνε, λίγο ακόμα και θα μου λέρωνε το αυτοκίνητο με το αίμα της ..." και οι πιο θερμόαιμοι να μου έριχναν και καμμιά κλοτσιά στα μουλωχτά. Ωραίο σκηνικό. Μάλλον προτιμώ την σκηνή με το αγριεμένο ροτβάιλερ να μου τρώει την σπλήνα. Αργά και ηδονικά. Και ο ιδιοκτήτης του να φωνάζει "Αζορ, μην δαγκώνεις την κυρία!! άτακτο σκυλάκι, άτακτο, γούτσου γούτσου", και ταυτόχρονα να του χαιδέυει το κεφάλι, ενώ το μισό χέρι μου να είναι βυθισμένο εις στον λάρυγγα του σκύλου!!......

Ανελ, ξέχασες τους ιμάμηδες.
Borealis ευχαριστώ και σε ενημερώνω ότι εκμεταλλεύομαι το χάρισμα στο γράψιμο. Εχτές έγραψα τον επικήδειό μου. Είμαι βλέπεις και προνοητική. Να μην τρέχουν οι πενθούντες τελευταία στιγμή!
micmic είσαι πάντα ρεαλιστής. Και καλά κάνεις...

chrisbd

Member
Εδώ κάποιος ποδηλάτης έκανε τον γύρο του Κόσμου με ποδήλατο, θα τον έγραφε και το βιβλίο Γκίνες, και τελικά τον παρέσυρε αυτοκίνητο κάπου στον Σαρωνικό αν θυμάμαι καλά. Οποιος κάνει συστηματικά ποδήλατο στην Ελλάδα πρέπει να είναι γεναίος-α και να προσέχει τους ελληναράδες οδηγούς.

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
Εδώ κάποιος ποδηλάτης έκανε τον γύρο του Κόσμου με ποδήλατο, θα τον έγραφε και το βιβλίο Γκίνες, και τελικά τον παρέσυρε αυτοκίνητο κάπου στον Σαρωνικό αν θυμάμαι καλά. Οποιος κάνει συστηματικά ποδήλατο στην Ελλάδα πρέπει να είναι γεναίος-α και να προσέχει τους ελληναράδες οδηγούς.
εαν θυμάμαι καλά αυτος που γύρναγε τον κόσμο,ήταν καποιος ηλικιωμένος που σκοτώθηκε στην Μαλακάσα , στην Εθνική!!(τραγικό, να εχεις γυρίσει ολο τον κόσμο και να σκοτωθείς στην "πολιτισμένη" Αθήνα.
Επίσης ενας αλλος, Ελλήνας νομίζω, που είχε ξεκινήσει για τον γύρο του κόσμου του κλέψανε το ποδήλατο στην Θεσσαλονίκη!:mad:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Που να δείτε τι γίνεται τις Παρασκευές στο FREEDAY,χίλια ποδήλατα μαζί να κόβουν βόλτες στην Αθήνα..!!
Aυτό γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον ;) Το Βήμα γράφει :

Ποδηλατάδα στους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας

Μια πορεία διαφορετική από τις άλλες παρατηρείται κάθε Παρασκευή βράδυ στους δρόμους της Αθήνας. Οι περαστικοί δεν απομακρύνονται αγχωμένοι αλλά χειροκροτούν με ενθουσιασμό, οι συμμετέχοντες δεν φέρουν πανό αλλά ποδηλατικά κράνη, δεν φωνάζουν συνθήματα αλλά δίνουν ρυθμό (ενίοτε τραγουδώντας)
«ένα- δύο, ένα- δύο» και παρά την παρουσία της Αστυνομίας όλοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται για διαδήλωση αλλά για βόλτα- για την ακρίβεια... ποδηλατοβόλτα. Η καθιερωμένη πλέον νυχτερινή ποδηλατοπορεία
τιτλοφορείται «Freeday», από τη σύνθεση των λέξεων «Free» (ελεύθερος) και «Friday» (Παρασκευή) και οργανώνεται, ως είθισται, για τα πρωτοποριακά κινήματα πόλης μέσω... Facebook. Ξεκινώντας από μια μικρή ομάδα ποδηλατών κατόρθωσε να αριθμεί σήμερα περίπου 1.500 συμμετέχοντες οι οποίοι ποδηλατούν σε συνολική διαδρομή 40-60 χλμ. στους φωτισμένους δρόμους της πρωτεύουσας και μας προκαλούν να δούμε τη μετακίνηση (αλλά και τη διασκέδαση) με άλλο μάτι.​

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα