• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πλοίο 11 φορές μεγαλύτερο από τον «Τιτανικό»

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Υπό κατασκευή είναι το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο για λογαριασμό της πετρελαϊκής εταιρείας Shell που θα το εγκαταστήσει 200 χιλιόμετρα στα ανοικτά της Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν κολοσσό 600.000 τόνων και 3.331 τετραγωνικών μέτρων, 11 φορές μεγαλύτερο από τον «Τιτανικό». Ομως αυτό το πλοίο - που ακόμα δεν του έχει δοθεί όνομα - δεν κατασκευάζεται για να πλεύσει. Θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων για τα επόμενα 50 χρόνια. Η Shell για την κατασκευή του, η οποία μέχρι στιγμής έχει κοστίσει 1,6 δισ. ευρώ, απασχολεί 600 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Συνολικό το κόστος του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 5 και 10 δισ. ευρώ.
Στα βάθη της θάλασσας υπάρχει αφθονία φυσικού αερίου, σε τεράστιες αποστάσεις όμως από την ακτή ή τους πλησιέστερους αγωγούς. Η εκμετάλλευση αυτών των αποθεμάτων μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη, όμως τώρα αυτό θα γίνει εφικτό με το μεγαθήριο που πρόκειται να «δέσει» ανοιχτά των βόρειων ακτών της Αυστραλίας. Η τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου έχει αυξηθεί στη διεθνή αγορά και η βρετανο-ολλανδική Shel ελπίζει ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης έχει πάρει τη σωστή απόφαση με την κατασκευή αυτού του τεράστιου σκάφους. Στην τοποθεσία αυτή που διαθέτει μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου αναμένεται η εκμετάλλευση να διαρκέσει περίπου 25 χρόνια. Και μετά;
Πλοίο 11 φορές μεγαλύτερο από τον «Τιτανικό» - Κόσμος

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σύμφωνα με τα φτωχά ελληνικά μου,πλοίο ονομάζεται αυτό που πλέει.Αυτό ονομάζεται πλατφόρμα άντλησης.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σύμφωνα με τα φτωχά ελληνικά μου,πλοίο ονομάζεται αυτό που πλέει.Αυτό ονομάζεται πλατφόρμα άντλησης.
και με το δικό σου ορισμό πλοίο λέγεται αφού "πλέει"...
αλλά και για την ελληνική νομοθεσία πλοίο λέγεται
Πλοίο - Βικιπαίδεια
και σε πάμπολλες περιπτώσεις έχουν χαρακτηριστεί πλοία.
Ship Definition
κι εγω με βαση τις φωτο, πλοιο το λεω..

Συμφωνώ απόλυτα.
Ακόμη μια αστοχία του δημοσιογράφου. Δεν αντέχονται πια!
ναι αυτό το Reuters πια..δεν αντεχεται..άλλη μια αστοχία του..
World's biggest ship to chill Australian gas for Asia | Reuters

_antonis_

Member
ναι αυτό το Reuters πια..δεν αντεχεται..άλλη μια αστοχία του..
World's biggest ship to chill Australian gas for Asia | Reuters
Συγνώμη που δεν έκατσα απ'το κινητό ρε Samion να μπώ στο λινκ να το ψάξω ιδιαιτέρως για να μη μου τη πείς και τώρα μου κανες τη μούρη κιμά!!!

Στη δουλειά μου, πλατφόρμες τα λέμε, πήγαινε τώρα εσύ δες το λινκ το Reuters να παρηγορηθείς!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σύμφωνα με το link σου Samion

α). Κατά τον Κ.Ι.Ν.Δ. άρ.1 παρ.1 Πλοίο είναι κάθε σκάφος καθαρής χωρητικότητας (δηλ. μεγίστης εκμεταλλεύσιμης) τουλάχιστον 10 κόρων, προορισμένο να κινείται αυτοδύναμα στη Θάλασσα".

• Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό απαραίτητες προϋποθέσεις είναι 1ον να είναι σκάφος, 2ον να έχει καθαρή χωρητικότητα από 10 κόρους και άνω, και 3ον να έχει αυτοδύναμη κίνηση.
β). Κατά τον Κ.Δ.Ν.Δ. άρ.3 παρ.1 Πλοίο είναι κάθε σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό για μεταφορά προσώπων, ή πραγμάτων, ρυμούλκηση, επιθαλάσσια αρωγή, αλιεία, αναψυχή, επιστημονικές έρευνες ή άλλο σκοπό.

• Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό μοναδική βασική προϋπόθεση είναι: να είναι σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό, ανεξάρτητα χωρητικότητας ή αυτοδύναμης κίνησης.

Και πάλι με τα φτωχά ελληνικά μου καταλαβαίνω ότι για να χαρακτηριστεί πλοίο πρέπει να κινείται στο νερό όπως χαρακτηριστικά λέει.Τώρα αν εσύ θεωρείς κίνηση το γεγονός ότι θα κινηθεί μια φορά κι ύστερα θα ριζώσει εκεί,τότε θα έπρεπε να χαρακτηριστούν πλοία και οι σημαδούρες.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εδω ο κοσμος καιγεται και το μ@@@@ χτενιζεται...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ακόμα στα χτενισμένα έχεις μείνει;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι να σας κανω βρε που μαλωνετε για το πως λεγεται...
Εδω ο Samion δεν μπορει να καταλαβει πως η Ρωμη ειναι μια απλως συμπαθητικουλα πολη και θες να καταλαβει πως η πλατφορμα δεν λεγεται πλοιο;

Vally

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Εγώ λέω, αφού το συγκεκριμένο πλατφορμοειδές πλοίο ή πλεούμενη πλατφόρμα (όπως θέλετε πείτε το :lol:) δεν προσφέρεται για ταξίδια, εσείς γιατί τσακώνεστε;;:roll: Ο καθένας όπως θέλει ας το έχει κατηγοριοποιημένο στο μυαλό του. Το θέμα είναι κατά πόσο θα είναι ασφαλής αυτή η βλακεία ή θα έχουμε κανένα ατύχημα σαν το πρόσφατο στο Μεξικό. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom