• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πλοίο 11 φορές μεγαλύτερο από τον «Τιτανικό»

Vally

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Παιδιά, τί να σας πω... Εγώ και τα δύο θέματα λυμένα τα έχω... :haha: (Ωχ! Βλέπω το Φιτζιανο να με κράζει εντός δευτερολέπτων :lol::lol:)

"Αυτά που λέτε για το πλεούμενο..." :haha:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σύμφωνα με το link σου Samion

α). Κατά τον Κ.Ι.Ν.Δ. άρ.1 παρ.1 Πλοίο είναι κάθε σκάφος καθαρής χωρητικότητας (δηλ. μεγίστης εκμεταλλεύσιμης) τουλάχιστον 10 κόρων, προορισμένο να κινείται αυτοδύναμα στη Θάλασσα".

• Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό απαραίτητες προϋποθέσεις είναι 1ον να είναι σκάφος, 2ον να έχει καθαρή χωρητικότητα από 10 κόρους και άνω, και 3ον να έχει αυτοδύναμη κίνηση.
β). Κατά τον Κ.Δ.Ν.Δ. άρ.3 παρ.1 Πλοίο είναι κάθε σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό για μεταφορά προσώπων, ή πραγμάτων, ρυμούλκηση, επιθαλάσσια αρωγή, αλιεία, αναψυχή, επιστημονικές έρευνες ή άλλο σκοπό.

• Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό μοναδική βασική προϋπόθεση είναι: να είναι σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό, ανεξάρτητα χωρητικότητας ή αυτοδύναμης κίνησης.

Και πάλι με τα φτωχά ελληνικά μου καταλαβαίνω ότι για να χαρακτηριστεί πλοίο πρέπει να κινείται στο νερό όπως χαρακτηριστικά λέει.Τώρα αν εσύ θεωρείς κίνηση το γεγονός ότι θα κινηθεί μια φορά κι ύστερα θα ριζώσει εκεί,τότε θα έπρεπε να χαρακτηριστούν πλοία και οι σημαδούρες.
Και τι σας κάνει να πιστεύετε πως οι ορισμοί που δίνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ νομοθεσία εχουν οποιαδήποτε σημασία για το τι θα γράψει το Reuters?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι την επικαλέστηκα;
Απαντάω στο link του Samion απλώς.

Για το χτένισμα τι έχεις να καταθέσεις;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Συγνώμη που δεν έκατσα απ'το κινητό !
μίλησες για δημοσιογράφο κλπ που απλά αναμετάδωσε την είδηση από το Ρόιτερς. πάντως καλά δουλεύεις το κινητό για να σχολιάζεις δημοσιογράφους, που δεν ξέρεις, στο σόσιαλ..
Εδω ο κοσμος καιγεται και ..
και εσύ τη δουλειά σου..αερολογίες παντού..
.
β). Κατά τον Κ.Δ.Ν.Δ. άρ.3 παρ.1

Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό μοναδική βασική προϋπόθεση είναι: να είναι σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό, ανεξάρτητα χωρητικότητας ή αυτοδύναμης κίνησης.
άσε τι θεωρώ εγω και δες αυτό τον ορισμό. είναι σαφής νομίζω και εξηγεί γιατί το Ρώυτερς το αποκαλεσε πλοίο. και σε άλλες χώρες ισχύει παρόμοιος ορισμός νομικά.
εγώ το βλεπω οπτικά ως πλοιο. αποκαλέστε το όπως θέλετε. και μαούνα και πλατφόρμα και όπως να ναι..το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά γιατί το αποκάλεσαν οι δημοσιογράφοι πλοίο.

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Και εγω με το φτωχο μου το μυαλο και διαβαζοντας το αρθρο παρατηρω ότι η λεξη ship αναφερεται μονο μια φορα στον τιτλο του αρθρου και φανταζομαι ότι χρησιμοποιήθηκε για να καταλαβει ο καθενας περιπου περι τινος προκειται. Γιατι παρακάτω λεει ότι το συγκεκριμενο project ειναι ενα LNG floating plant. Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω η συγκριση με τον Τιτανικο απο που προηλθε???? Ρε παιδια λεει πουθενα ότι ειναι 11 φορες μεγαλυτερο του Τιτανικού γιατι θα τρελαθω...

panpan

Member
ο τιτανικος ηταν 52.310 τονους ,αυτο ειναι 600.000 τονους.
Μαλλον απο εκει ειναι το 11 φορες μεγαλυτερο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα