Αυτο το εντυπο για το τελωνειο που αναφερεις τι λογο υπαρξης εχει? Θελω να πω, επιτρεπεται να κανεις ψωνια απο Νεα Υορκη πχ, ετσι δεν ειναι? Δεν απαγορευεται, ουτε πληρωνεις κατι γι'αυτα, σωστα? (πχ laptop ή αλλο ηλεκτρονικο μηχανημα, ή οποιοδηποτε ρουχο). Οποτε ο,τι και να δηλωσεις οτι κουβαλας μαζι σου στην πτηση της επιστροφης, δεν εχει προβλημα... ή μηπως εχει?Αυτό θα στο δώσουν να το συμπληρώσεις στο αεροπλάνο και έχει βασικές ερωτήσεις (όνομα, καταγωγή, αριθμό διαβατηρίου και visas κτλ). Στον έλεγχο διαβατηρίων θα το δώσεις, θα το σφραγίσουν θα κρατήσουν το μισό και θα σου δώσουν ένα απόκομμα το οποίο θα πρέπει να κρατήσεις και να παραδώσεις κατά την έξοδο σου από τη χώρα. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, μην αγχώνεσαι.
Εκτός από αυτό θα συμπληρώσεις στο αεροπλάνο και ένα έντυπο για το τελωνείο που θα δηλώσει τι έχεις ή δεν έχεις μαζί σου, αν κουβαλάς ζωικά προϊόντα κτλ. Και αυτό, τίποτα το ιδιαίτερο.
Κανένα από τα δυο δεν περιέχει ερωτήσεις παγίδες ή κάτι τέτοιο.
Μπουένος Αιρες πήγα τον Ιανουάριο και δεν χρειάζεται βίζα για εμάς τους έλληνες.Παιδια για Μπουενος Αιρες θελει βιζα η οχι?
Αρα στο πηγαινε δεν εχεις λογο να μη δηλωσεις κατι.. Στο γυρνα τωρα, θα αφαιρεσω εγω το κουτι απο την καινουρια συσκευη, αλλα κατι μου λεει πως την ωρα που θα ειμαι στο αεροδρομιο θα νιωθω σαν τον τυπο στο εξπρες του μεσονυχτιου, λιγο πριν τον τσακωσουν!Το έντυπο στο μοιράζουν στο αεροπλάνο πηγαίνοντας επειδή το ζητάνε οι αρχές των ΗΠΑ. Στην επιστροφή δεν στο μοιράζουν, αφού φεύγεις. Οπότε στην περίπτωση αυτή υπάγεσαι στη τελωνειακή νομοθεσία της ΕΕ. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πιθανός έλεγχος στο ελληνικό αεροδρόμιο της επιστροφής σου (ακόμα κι αν γυρνας μέσω κάποιας άλλης χώρας).
Και, όχι, τα ψώνια θεωρούνται είδη προς φορολόγηση, άλλο βέβαια αν σε γενικές γραμμές οι τελωνειακοί έλεγχοι είναι χαλαροί. Σ' εμένα πχ, και τις δύο φορές που γύρισα από ΗΠΑ απλά με ρώτησαν αν φέρνω κάτι που πρέπει να δηλώσω κι αρκέστηκα σ' ένα "όχι". Παρόλα αυτά, laptop και λοιπά ακριβά είδη θα έλεγα πως πρέπει να έρθουν χωρίς συσκευασίες και ό,τι μπορεί να τα κάνει να θεωρηθούν καινούρια.
Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρεις 10ετή Visa (αλλά ναι, είναι το πιθανότερο). Υπάρχουν βίζες για 3 μήνες (μόνο ειδικές περιπτώσεις), για 1 χρόνο, και για 10 χρόνια. Επίσης υπάρχουν βίζες για 1 είσοδο μόνο, και βίζες για πολλαπλές εισόδους / εξόδους από τη χώρα.Οκ παιδια, ευχαριστω! Χαρηκα για τη 10ετια που ισχυει τελικα, γιατι θελω σιγουρα να επισκεφτω και το δυτικο κομματι...San Francisco-LA-L.Vegas-San Diego-Mexico σ'ενα ταξιδι, και Florida και ισως νησια Καραιβικης σ΄ενα αλλο.
Για τους Άγγλους είναι απολύτως λογικό, λόγω του πολέμου στα Falklands. Οι Αργεντινοί επίσης κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι, ενώ είχαν συμμαχία μαζί τους βάση της συμφωνίας του Ρίο, την παραβίασαν εφοδιάζοντας με όπλα τους Άγγλους σε κείνο τον πόλεμο.Μπουένος Αιρες πήγα τον Ιανουάριο και δεν χρειάζεται βίζα για εμάς τους έλληνες.
Παρεπιπτώντος η Αργεντινή είναι από τις λίγες χώρες που έχει δυσμενέστερες διαδικασίες (Βίζα)εισόδου για τους Αμερικανούς (και Άγγλους)σε σχέση με κατοίκους άλλων χωρών όπως εμας τους έλληνες .
Άλλη τέτοια χώρα είναι το Ιράν.