paraskevi78
New Member
ευχαριστω ! ταξιδευω μονο με χειραποσκευη για θεσσαλονικη οποτε αυτο δεν ειναι προβλημα . το πρωινο πλοιο ειναι οντως πιο φθηνο ( 14 ευρω πιο φθηνο) απλα σκεφτομουν να ευχαριστηθω την μερα στο νησι μεχρι το μεσημερι οσο πρλαβαινω .. ευχαριστω παντως λυσατε το προβληματισμο μου !!Το πλοίο των 4 από Πάρο που φτάνει Πειραιά στις 19.05 να ξέρεις ότι είναι το Highspeed 4 το οποίο σε ενημερώνω ότι είναι ταχύπλοο και έχει και πιο ακριβό εισιτήριο (50 ευρώ). Γενικά προλαβαίνεις άνετα την πτήση σου στις 22.30 εάν προτιμάς αυτή τη λύση, ειδικά εάν η πτήση σου είναι εσωτερικού (Να υπολογίζεις ότι Πειραιάς-αεροδρόμιο με μετρό είναι γύρω στη μία ώρα και κάτι). Πρόβλημα ίσως υπάρξει μόνο εάν πετάς μετά για εξωτερικό και έχεις να παραδώσεις και αποσκευή. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να είσαι νωρίτερα στο αεροδρόμιο, οπότε τα πράγματα στριμώχονται κάπως χρονικά. Εάν όμως ταξιδεύεις μόνο με χειραποσκευή (και ειδικά για εσωτερικό) κανένα πρόβλημα...προλαβαίνει ανετότατα. Όσο για το να μην ξεκινήσει το Highspeed από την Πάρο λόγω αέρα το θεωρώ αρκετά δύσκολο. Είναι αρκετά μεγάλο ταχύπλοο (παίρνει και αυτοκίνητα), και μόνο από 7 μποφώρ και πάνω μπορεί να βγει απαγορευτικό. Συνήθως πρόβλημα έχουν τα seajets & τα Flyingcats. Πάντως για να είμαι απόλυτα ειλικρινής.... στη θέση σου θα προτιμούσα τη λύση του Blue Star Patmos που φεύγει 10.45 από την Πάρο. Είναι εκπληκτικό πλοίο, έχει φθηνότερο εισιτήριο, και σε περίπτωση αέρα δεν κουνάει (το highspeed με αέρα 6 μποφώρ ναι μεν ταξιδεύει αλλά κουνάει και αρκετά), και με το χρόνο στο αεροδρόμιο θα είσαι εντάξει
ωραια . το πλοιο ειναι highspeed οποτε με τον χρονο δεν θα εχω προβλημα. ευχαριιστω παρα πολυ για το λεωφορειο θα μας βοηθησει αρκετα .Εξαρτάται με ποιο πλοίο θα φύγεις. Νομίζω οτι σε παίρνει χρονικά, αλλά τσέκαρε το λίγο τι έχεις για επιστροφή. Αν πχ μιλάμε για το Seajet/Superjet, τη χειρότερη μακράν ακτοπλοϊκή εταιρία της Ελλάδας, εγώ μια ανησυχία θα την είχα.
Τώρα αν μιλάμε για bluestar κτλ, δε νομίζω, πρέπει να έχει 12 μποφωρ για να καθυστερήσει τόσο πολύ πια... Ας απαντήσει και κάποιος που γνωρίζει καλύτερα ίσως.
Τώρα όσον αφορά το Πειραιάς-Αεροδρόμιο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις το λεωφορείο Χ96 express, απο το λιμάνι απευθείας για το Βενιζέλος.
Υπολόγισε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά απόσταση.
Εναλλακτικά, ηλεκτρικό απο Πειραιά και αλλαγή με Μετρο στο Μοναστηράκι, αν και δε γλιτώνεις χρόνο έτσι..
Last edited by a moderator: