karfitsa
Member
Βερόνα και Πάντοβα,που έχω πάει,μου άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα δυσαρεστηθεί κάποιος στην Ιταλία.
Αν και δεν είχαμε διανυκτέρευση για να τη ζήσω καλύτερα μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά.ευχαριστώ πολύ Χρήστο για την ευχή. σου άρεσε η Σιρμιόνε??
Φίλε makisg τη λίμνη Garda την επισκέφτηκα το περσινό καλοκαίρι. ΅Πέταξα΅ μέχρι το Bergamo και νοίκιασα αυτοκίνητο για 4 ημέρες. Την πρώτη μέρα μου όμως την αφιέρωσα στη λίμνη Como (για να καλύψω τα κενά που είχα από άλλο ταξίδι) διανυκτερεύοντας στο Bergamo και τις υπόλοιπες τρεις έμεινα σε ένα χωριό που λέγεται Cola και είναι κοντά στο Lazise. Επέλεξα το Cola γιατί ήταν κοντά στη Galdaland την οποία επισκεφτήκαμε λόγω της οκτάχρονης κόρης μας, αλλά και λόγω ενός ξενοδοχείου που αποδείχτηκε καταπληκτικό. Το γύρο της λίμνης τον κάναμε (χωρίς όμως να προλάβουμε να δούμε τη Sirmione). Το ένα χωριό είναι καλύτερο από το άλλο. Malcesine, Riva del Garda, Limone, Bardolino. Είναι δύσκολο όμως σε μια μέρα να κάνεις όλο το γύρο κάνοντας συγχρόνως στάσεις σε σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα πρότεινα τη μία μέρα να πας ανατολικά μέχρι Malcesine και να ανέβεις στο βουνό Monde Baldo, την άλλη μέρα να πας δυτικά βλέποντας όλα τα χωριά, τις ρωμαικές βίλλες αλλά και την άγρια ομορφιά του βόρειου κομματιού μέχρι τη Riva (και να γυρίσεις πίσω πιάνοντας την εθνική Α22) και άλλη μια μέρα να την αφιερώσεις στη Βερόνα.θά ήθελα την βοήθεια όσων έχουν επισκεφτεί την λίμνη Γκάρντα, άν έχουν διανυκτερεύσει σε κάποιο από τα χωριά της λίμνης ή έχουν επισκεφτεί κάποιο από αυτά και τους άρεσε να μου το προτείνουν. σκέφτομαι φθάνοντας στο Μπεργκαμο και παραλαμβάνοντας το αυτοκίνητο να κάνω 4 διανυκτερεύσεις στήν Sirmione και να την έχω σάν ορμητήριο για κοντινές ημερήσιες εκδρομές. ποιές νομίζετε ότι είναι οι πόλεις που αξίζουν να επισκεφθεί κανείς.
σίγουρα ή μία ή πιθανόν και η δεύτερη μέρα να αφιερωθεί στο να δούμε τά χωριά περιμετρικά της λίμνης και μία μέρα σε ημερήσια επίσκεψη στην Βερονα.
Από Bergamo όση ώρα κάνεις να πας Sirmione την ίδια ώρα κάνεις και για Como και την ίδια ώρα κάνεις για να πας Varenna ή Belagio ή και Μιλάνο. Το αεροδρόμιο του Bergamo είναι ανάμεσα στις δύο λίμνες. Αν έχεις αυτοκίνητο μπορείς και το ίδιο το Bergamo να έχεις σαν ορμητήριο και να πας σε όλα τα παραπάνω που απέχουν πάνω κάτω μία ώρα από το Bergamo.Ενδιαφέρομαι κι εγώ για λίμνη Γκάρντα! Απ' ό, τι έχω ακούσει είναι καταπληκτικά, επίσης άκουσα ότι στο Σιρμιόνε τα ξενοδοχεία είναι λίγο πιο ακριβά από τις άλλες πόλεις της λίμνης. Άκουσα επίσης ότι αν πας Μιλάνο και νοικιάσεις αυτοκίνητο, από εκεί μπορείς να δεις άνετα την λίμνη του Κόμο, την Γκάρντα και το Μιλάνο στην επιστροφή σε πέντε μέρες (4 διανυκτερεύσεις). Ισχύει άραγε;
Καλά να περάσετε.επειδή η μέρα της αναχώρησης πλησιάζει (Μ. Τετάρτη) έκανα ένα πλάνο για τις μέρες που θα είμαστε στην λίμνη Γκάρντα. η διαμονή μας κλείστηκε στο ξενοδοχείο Eden στην παλιά πόλη της Σιρμιόνε στο οποίο θα είμαστε κατά το μεσημεράκι. αναλόγως της ώρας και του καιρού λέω να κάνουμε μια κοντινή εξόρμηση στο Borgetto sul Mincio και στο Parco giardino Sigurta.
την επόμενη μέρα λέω να κάνουμε μια ημερήσια εκδρομή στο Malcesine και να ανεβούμε και στο βουνό Monte Baldo με το τελεφερίκ, καθώς και μια επίσκεψη στο Santuario Madonna della Corona που βρίσκετε προς την ίδια κατεύθυνση περίπου.
την επόμενη μέρα σκέφτομαι να κάνουμε άλλη μια ημερήσια εξόρμηση στην δυτική πλευρά της λίμνης και να επισκεφθούμε κάποια από τα χωριά Salo, Limone, Riva ή ότι προλάβουμε.
την επόμενη μέρα να την περάσουμε βολτάροντας στο χωριό μας και πιθανόν να επισκεφθούμε κανένα κοντινό χωριό που θα μας χτυπήσει στο μάτι ή θα μας το προτείνουν από το ξενοδοχείο και τέλος
την επόμενη μέρα που θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση το Μπέργκαμο λέω να αφιερώσουμε κάποιες ώρες στην Μπρέσια πριν καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μπέργκαμο για το τελευταίο βράδυ της εκδρομής μας.
θα ήθελα την γνώμη των κοριτσιών που με τις πληροφορίες τους με κατεύθυναν στο παραπάνω σχεδιασμό, αν έχουν κάτι άλλο να προτείνουν ή να συμπληρώσουν.
επειδή η μέρα της αναχώρησης πλησιάζει (Μ. Τετάρτη) έκανα ένα πλάνο για τις μέρες που θα είμαστε στην λίμνη Γκάρντα. η διαμονή μας κλείστηκε στο ξενοδοχείο Eden στην παλιά πόλη της Σιρμιόνε στο οποίο θα είμαστε κατά το μεσημεράκι. αναλόγως της ώρας και του καιρού λέω να κάνουμε μια κοντινή εξόρμηση στο Borgetto sul Mincio και στο Parco giardino Sigurta.
την επόμενη μέρα λέω να κάνουμε μια ημερήσια εκδρομή στο Malcesine και να ανεβούμε και στο βουνό Monte Baldo με το τελεφερίκ, καθώς και μια επίσκεψη στο Santuario Madonna della Corona που βρίσκετε προς την ίδια κατεύθυνση περίπου.
την επόμενη μέρα σκέφτομαι να κάνουμε άλλη μια ημερήσια εξόρμηση στην δυτική πλευρά της λίμνης και να επισκεφθούμε κάποια από τα χωριά Salo, Limone, Riva ή ότι προλάβουμε.
την επόμενη μέρα να την περάσουμε βολτάροντας στο χωριό μας και πιθανόν να επισκεφθούμε κανένα κοντινό χωριό που θα μας χτυπήσει στο μάτι ή θα μας το προτείνουν από το ξενοδοχείο και τέλος
την επόμενη μέρα που θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση το Μπέργκαμο λέω να αφιερώσουμε κάποιες ώρες στην Μπρέσια πριν καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μπέργκαμο για το τελευταίο βράδυ της εκδρομής μας.
θα ήθελα την γνώμη των κοριτσιών που με τις πληροφορίες τους με κατεύθυναν στο παραπάνω σχεδιασμό, αν έχουν κάτι άλλο να προτείνουν ή να συμπληρώσουν.
Υπέροχο και γεμάτο πρόγραμμα. Συμφωνώ σε όλα. Να προσέξεις μόνο με τον καιρό. Το βουνό όπως και να ¨¨χει θέλει πολύ καλό ντύσιμο.
ΝΑ συμπληρώσω μόνο ότι αν δεν έχεις πάει Βερόνα, θα μπορούσες να τη στριμώξεις και αυτή λίγο, γιατί αξίζει. ΝΑ περάσεις πολύ καλά και φυσικά περιμένουμε με το καλό τα νέα σου με ιστορία...