underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Για μένα 3 μέρες Μπανγκόγκ είναι το απόλυτο μίνιμουμ. Εγώ είχα μείνει 4 (σπαστές) και πάλι τα βασικά είδα. Χρειάζεται οπωσδήποτε επανάληψη!Σαν «πρωτη» σκεψη ειχα να μεινουμε 3-5 μερες Μπανγκονκ (πολλες ή λιγες; ) να προλαβουμε να τη δουμε με την ανεση μας και μετα απο εκει και περα ξεκιναει ο προβληματισμος μου.
Λοιπόν, θα σου πω την δική μου εμπειρία από Surat Thani. Λόγω του ότι είχα πάει καλοκαίρι στη χώρα ο Κόλπος της Ταϋλάνδης ήταν μονόδρομος. Επιλέξαμε Kho Pha Ngan που δεν έχει αεροδρόμιο και χρησιμοποιήσαμε το αεροδρόμιο του Surat Thani για οικονομικούς λόγους, δεδομένου ότι και Samui να προσγειωνόμασταν και πάλι θα έπρεπε να πάρουμε λεωφορεία/ταξί, φέρρυ κλπ, οπότε δεν είναι ότι θα αποφεύγαμε τη μανούρα ούτως ή άλλως. Δε θα σου πω ότι ήταν τρελή η ταλαιπωρία, αλλά ούτε και ότι επρόκειτο για σούπερ βολικό ταξίδι. Χάνεις χρόνο, αλλάζεις μέσα κλπ.Αν πουμε οτι παμε Κο Σαμουι πρωτα απευθειας απο Μπανγκονκ, λογω της μιας αεροπορικης που το εχει μονοπωλιο το κοστος φτανει στο θεο. Ενδεικτικα βρισκω τιμες 90-100€ το ατομο. Οποτε δεν...
Αλλη λυση να παμε Surat Thani με nok air ή thai και απο εκει με κτελ και καραβακι για κο σαμουι.
Αλλα νομιζω οτι χανονται πολλες ωρες ετσι. Και μετα πως παω Πουκετ;; Αν παω παλι απευθειας με πτηση Πουκετ ισχυουν παλι οι ιδιες πανακριβες τιμες.
Αν ο τελικός μου προορισμός ήταν το Samui θα έπαιρνα σίγουρα αεροπλάνο να ξεμπερδεύω και δε θα έμπλεκα με Surat Thani. Άλλωστε αν προσθέσεις τα έξτρα μέσα που θα πάρεις από εκει η διαφορά στην τιμή δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό. Επίσης αν επιλέξεις εκείνη την πλευρά της Ταϋλάνδης και θες να βάλεις και κάποιο άλλο νησί για ποικιλία προτείνω ανεπιφύλακτα το Pha Ngan. Όπως είπαν και οι προηγούμενοι καλύτερα να επιλέξεις είτε τη μία, είτε την άλλη πλευρά της χώρας για island hopping.
Chiang Mai δεν πήγα προσωπικά και είναι μία από τις εκκρεμότητες που έχω αφήσει. Παρ' όλα αυτά στην περίπτωσή σου θα την πρόσθετα μόνο αν δε μου έτρωγε πολλές μέρες από τη Μπανγκόγκ.
Last edited: