• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Πληροφορίες για Νάπολη

vasilisD

Member
Καλησπέρα σε όλους.

Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Κλείσαμε αεροπορικά για Νάπολη 1 με 8 Ιουλίου. Πιστεύεται ότι θα ήταν καλύτερα να κλείσουμε και τα 7 βράδια Νάπολη και από εκεί να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές π.χ: Πομπηία, Αμάλφι, Κάπρι ή να μοιράσουμε τις διανυκτερεύσεις? Για Κάπρι που πρόλαβα να κοιτάξω λίγο οι τιμές φαίνονται απαγορευτικές για διαμονή αλλά δεν κοίταξα τιμές για Ποσιτάνο κτλ.
Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα γούστου αλλά πόσες μέρες πιστεύεται χρειάζεται να αφιερώσουμε Νάπολη και πόσες εκτός? Έχοντας σαν χόμπι την φωτογραφία ξέρω ότι η όλη περιοχή ενδείκνυται.

Ευχαριστώ πολύ.

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Ακριβως τοσες μερες εμεινα κι εγω,ολες οι διανυκτερευσεις στη Ναπολη.3 μερες για μια καλη εικονα της πολης και τις υπολοιπες στα περιξ.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Καλησπέρα σε όλους.

Κλείσαμε αεροπορικά για Νάπολη 1 με 8 Ιουλίου. Πιστεύεται ότι θα ήταν καλύτερα να κλείσουμε και τα 7 βράδια Νάπολη και από εκεί να κάνουμε ημερήσιες εκδρομές π.χ: Πομπηία, Αμάλφι, Κάπρι ή να μοιράσουμε τις διανυκτερεύσεις? Για Κάπρι που πρόλαβα να κοιτάξω λίγο οι τιμές φαίνονται απαγορευτικές για διαμονή αλλά δεν κοίταξα τιμές για Ποσιτάνο κτλ.
Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα γούστου αλλά πόσες μέρες πιστεύεται χρειάζεται να αφιερώσουμε Νάπολη και πόσες εκτός? Έχοντας σαν χόμπι την φωτογραφία ξέρω ότι η όλη περιοχή ενδείκνυται.

Ευχαριστώ πολύ.
Καλησπέρα
Εχω κάνει αυτό το ταξίδι πέρυσι το καλοκαίρι και έχω γράψει μία ιστορία με πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες (έτσι τουλάχιστον νομίζω).
Ρίξε λοιπόν πρώτα μία ματιά πως έχω καταγράψει τις εντυπώσεις μου και αν χρειαστείς κάτι επιπλέον τα ξαναλέμε.

https://www.travelstories.gr/commun...pri-amalfitana-alberobello-matera-bari.55645/

vasilisD

Member
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!

@greco Θα μπορούσες να μου πεις τι εκδρομές κάνατε τις υπόλοιπες μέρες? Είχατε δικό σας μεταφορικό μέσω η χρησιμοποιήσατε μόνο λεωφορείο?

@Klair η ιστορία σου είναι πραγματικά όνειρο. Απίστευτη περιγραφή και οι ιστορικές πληροφορίες κάνουν την διαφορά. Αν κατάλαβα καλά είχατε 2,5 μέρες Νάπολη, 1 Sorrento, 2 Capri, 1 Positano, 1 Ravelo Και μετά Amalfi?
Δυστυχώς κατά 90% θα πρέπει να κινηθούμε με ΜΜΕ οπότε είναι απίθανο να καταφέρουμε να τα επισκεφτούμε όλα. Με βάση τις μέρες που έχουμε τι θα πρώτεινες? Ίσως αν κάναμε μία διανυκτέρευση Sorento για να έχουμε καλύτερη πρόσβαση Capri και Positano? Ή θα είναι τζάμπα κόπος να σπάσουμε τις διανυκτερεύσεις μας στη Νάπολη δεδομένου του ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε ξανά εκεί?
θα άξιζε να κάνουμε 3 ημερήσιες Pompeii- Capri - Positano?

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο!!

@greco Θα μπορούσες να μου πεις τι εκδρομές κάνατε τις υπόλοιπες μέρες? Είχατε δικό σας μεταφορικό μέσω η χρησιμοποιήσατε μόνο λεωφορείο?

@Klair η ιστορία σου είναι πραγματικά όνειρο. Απίστευτη περιγραφή και οι ιστορικές πληροφορίες κάνουν την διαφορά. Αν κατάλαβα καλά είχατε 2,5 μέρες Νάπολη, 1 Sorrento, 2 Capri, 1 Positano, 1 Ravelo Και μετά Amalfi?
Δυστυχώς κατά 90% θα πρέπει να κινηθούμε με ΜΜΕ οπότε είναι απίθανο να καταφέρουμε να τα επισκεφτούμε όλα. Με βάση τις μέρες που έχουμε τι θα πρώτεινες? Ίσως αν κάναμε μία διανυκτέρευση Sorento για να έχουμε καλύτερη πρόσβαση Capri και Positano? Ή θα είναι τζάμπα κόπος να σπάσουμε τις διανυκτερεύσεις μας στη Νάπολη δεδομένου του ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε ξανά εκεί?
θα άξιζε να κάνουμε 3 ημερήσιες Pompeii- Capri - Positano?

Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Είχαμε 1 διανυκτέρευση Sorrento, 1 Capri, 1 Positano και 1 Ravello ώστε να δούμε και το Amalfi μαζί.
Γνώμη μου είναι ότι αν θέλεις να δεις καλά τα χωριά της ακτής πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 2-3 διανυκτερεύσεις.
Η μία θα πρέπει να είναι στο Capri αν τελικά το επιλέξετε σαν προορισμό, γιατί σε μία ημερήσια εκδρομή από το Sorrento δεν προλαβαίνεις να δεις τίποτα ούτε να κάνεις κάποια από τις διαδρομές που περιγράφω στην ιστορία, γιατί θα σας φάει το τρέξιμο μέσα στη ζέστη. Εξάλλου αξίζει και η βραδινή βόλτα στα δρομάκια και την πλατεία του Capri, χωρίς τις ορδές των τουριστών που έρχονται για λίγες ώρες και κατακλύζουν τα πάντα.
Τώρα για τα υπόλοιπα χωριά σε 2 μέρες μπορείτε να δείτε το Positano, το Amalfi και το Ravello και να βάλετε τη διανυκτέρευση όπου εσείς νομίζετε ανάλογα με το πρόγραμμά σας.
Βέβαια θα παίξουν ρόλο στην τελική επιλογή κατανομής του χρόνου και οι συγκοινωνίες με τις οποίες θα κινηθείτε, γι' αυτό θα πρέπει ίσως να κοιτάξεις πρώτα τα δρομολόγια και τις ώρες και μετά να βγάλεις ένα πλάνο με τα μέρη που προλαβαίνετε να δείτε.
Η γνώμη μου είναι ότι 3 ημερήσιες από Νάπολη και επιστροφή πάλι πίσω για διανυκτέρευση θα είναι σκότωμα.
Ελπίζω να βοήθησα.

Last edited:

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Και εμεις 7 μέρες είχαμε μείνει Νάπολη και πήγαμε εκδρομές στην Πομπηία, Σορρεντο και Sant Agata,μια μικρή κοινότητα στην οποία παραμένει το παραδοσιακό χωριό που είναι πολύ εντυπωσιακό, μπορείς να το ψάξεις στο google. Σορρεντο θα έλεγα ότι δεν αξίζει να μείνεις ολόκληρη μέρα. Είναι όμορφο αλλά μου φάνηκε πολύ τουριστικό και όχι τόσο ιδιαίτερο. Με μια ημερήσια εκδρομή θα δεις αρκετά πράγματα εκεί. Τώρα αν θες να πας Καπρι ίσως αλλάζει το πράγμα, αλλά ας σε συμβουλεύουν οι ειδικοί γιατί εγώ δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να πάω εκεί. Γενικά πάντως θα έλεγα να έχεις ως βάση σου την Νάπολη, έχει πράγματα να δεις και χρειάζεσαι μερικές μέρες για να πεις ότι την έμαθες καλα.

vasilisD

Member
Δυστυχώς η πιο φθηνή διαδρομή στο Capri είναι στα 100+ ευρώ, είναι αρκετά πάνω από το budget μας. Από ότι είδα το πρώτο ferry ξεκινάει από Νάπολη στις 5:40 το πρωί με διάρκεια 1 ώρας και το τελευταίο από Capri 20:00. Οπότε αυτό ίσως ήταν μια επιλογή. Μετά πάλι οι επιλογές για Positano Κτλ είναι πάλι περιορισμένες και ακριβές. Άμα διαθέταμε αμάξι σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα.
Αν υπολογίσουμε 4 μέρες Νάπολη, 1 ημερήσια Πομπηία (αρκεί ο χρόνος για Βεζούβιο και αρχαία πόλη?). Μας μένουν άλλες 2 μέρες. Οπότε ο χρόνος έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να μας φτάνει για να χορτάσουμε την ακτή. Οπότε μάλλον θα πρέπει να επιλέξουμε.
Ο χρόνος άμα πάρουμε το πρώτο ferry και επιστρέψουμε με το τελευταίο είναι ικανοποιητικός για Capri?Είχατε επισκεφτεί την grotta azzurra? Μετά νομίζω το Positano είναι ίσως το πιο όμορφο από τα χωριά της ακτής, οπότε μια ημερίσια εκεί?
Δυστυχώς επειδή έχουμε μόνο 40 μέρες μπροστά μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να το ψάξουμε πολύ για τις διανυκτερεύσεις. Ήδη οι επιλογές για Νάπολη είναι μειωμένες (πάντα βάση το budget) και γ'αυτό ζοριζόμαστε λίγο στο να σπάσουμε στη μέση τις διανυκτερεύσεις. Σε συνδυασμό με το ότι θα πρέπει να δώσουμε κάπου στα 130ευρώ για να μείνουμε Capri ή Αμάλφι το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.
Αν προγραμματίζαμε το ταξίδι από πιο νωρίς σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο αλλά στην κυριολεξία το κλείσαμε προχτές. Να' ναι καλά η easyjet :).

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Δυστυχώς η πιο φθηνή διαδρομή στο Capri είναι στα 100+ ευρώ, είναι αρκετά πάνω από το budget μας. Από ότι είδα το πρώτο ferry ξεκινάει από Νάπολη στις 5:40 το πρωί με διάρκεια 1 ώρας και το τελευταίο από Capri 20:00. Οπότε αυτό ίσως ήταν μια επιλογή. Μετά πάλι οι επιλογές για Positano Κτλ είναι πάλι περιορισμένες και ακριβές. Άμα διαθέταμε αμάξι σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα.
Αν υπολογίσουμε 4 μέρες Νάπολη, 1 ημερήσια Πομπηία (αρκεί ο χρόνος για Βεζούβιο και αρχαία πόλη?). Μας μένουν άλλες 2 μέρες. Οπότε ο χρόνος έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να μας φτάνει για να χορτάσουμε την ακτή. Οπότε μάλλον θα πρέπει να επιλέξουμε.
Ο χρόνος άμα πάρουμε το πρώτο ferry και επιστρέψουμε με το τελευταίο είναι ικανοποιητικός για Capri?Είχατε επισκεφτεί την grotta azzurra? Μετά νομίζω το Positano είναι ίσως το πιο όμορφο από τα χωριά της ακτής, οπότε μια ημερίσια εκεί?
Δυστυχώς επειδή έχουμε μόνο 40 μέρες μπροστά μας δεν έχουμε την πολυτέλεια να το ψάξουμε πολύ για τις διανυκτερεύσεις. Ήδη οι επιλογές για Νάπολη είναι μειωμένες (πάντα βάση το budget) και γ'αυτό ζοριζόμαστε λίγο στο να σπάσουμε στη μέση τις διανυκτερεύσεις. Σε συνδυασμό με το ότι θα πρέπει να δώσουμε κάπου στα 130ευρώ για να μείνουμε Capri ή Αμάλφι το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.
Αν προγραμματίζαμε το ταξίδι από πιο νωρίς σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο αλλά στην κυριολεξία το κλείσαμε προχτές. Να' ναι καλά η easyjet :).
Λοιπόν να τα πάρουμε με τη σειρά:
Αν πάτε από Νάπολη στο Capri μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το νησί, δηλαδή να δείτε λίγο από Capri και λίγο από Anacapri, τους δύο βασικούς οικισμούς του νησιού. Στην μπλε σπηλιά δεν προλάβαμε να πάμε παρ' όλο που είχαμε ουσιαστικά δύο μέρες στη διάθεσή μας, γιατί επιλέξαμε να κάνουμε πεζοπορίες στο νησί, να ανέβουμε με το τελεφερίκ στο βουνό Solaro και να γνωρίσουμε όσο γινόταν καλύτερα τα δύο χωριά.
Υπάρχει και η λύση να πάτε Sorrento να περάσετε από εκεί στο Capri και το βράδυ να κάνετε μία διανυκτέρευση στο Sorrento ώστε την επομένη το πρωί να πάτε Positano και Amalfi και το βράδυ να γυρίσετε Νάπολη. Το ferry από Sorrento πιστεύω θα είναι πιο οικονομικό για το Capri, απ' ότι από Νάπολη (εμείς είχαμε δώσει 30€/άτομο round trip). Δες τιμές εισιτηρίων για να συγκρίνεις.
Εχε κατά νου, ότι θα έχεις να αντιμετωπίσεις και αρκετές καθυστερήσεις στο τελεφερίκ ή στα λεωφορεία για να ανέβεις από το λιμάνι στο Capri γιατί ο κόσμος θα είναι πολύς (εκτός αν πάρεις το πρώτο δρομολόγιο των 5:40 όπως λες, οπότε την πρωινή ουρά ίσως την γλυτώσεις. Στην επιστροφή όμως που θα φεύγει μαζικά ο κόσμος υπολόγισε τον χρόνο σου σωστά).
Από Νάπολη βγαίνει ημερήσια εκδρομή σε Vezuvio και Pompeii με πολλή κούραση αλλά βγαίνει. Συνυπολόγισε και την καλοκαιρινή ζέστη στην κούραση και την ταλαιπωρία όλων αυτών των διαδρομών.

Last edited:

jimp

Member
Καλησπέρα σε όλους.

Ευχαριστώ πολύ.
Τα πρωτα 3 βραδια Νάπολη, τα 3 τα ενδιάμεσα βάλε π.χ το πρωτο Sorrento, το επομενο positano και το τρίτο Amalfi. Και απο εκεί φεύγεις για Νάπολη.

Φυσικα ρόλο παίζουν και οι τιμές των καταλυμάτων. Τσέκαρε και στο airbnb για κανένα διαμέρισμα.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Εγω θα προτεινα 3 μερες ναπολη, (2 στη πόλη και 1 πομπηία δηλαδη), 3 ποσιτανο που ειναι ψιλοκεντρικα για να επισκεφτειτε τα γυρω (αμαλφι, σορεντο, τραιανο κ.τ.λ). Εαν δε βρείτε φτηνα εμεις ειχαμε μεινει σορεντο πολυ όμορφο είναι και ελαφρως πιο ηρεμο απο τα αλλα. Απο ναπολη εκτος απο πομπηια μπορείτε να κανετε και εκδρομη στα νησακια Ischia, Procida . Το καπρι θα το αφηνα γιατι εχετε ηδη πολλα να δειτε, ναπολη, πομπηια , τα χωρια κ.τ.λ και θεωρω το κοστος μεγαλο για μονοημερη και δε ξερω κατα ποσο αξιζει για μια μερα. Εγω δε πηγα δηλαδη, δε μπορω να σου πω πληροφοριες.. Επίσης να υπολογίζετε αρκετο χασιμο χρόνου στη κίνηση και σε ουρές λεωφορείων μεταξυ των σορεντο, αμαλφι, ποσιτανο κ.τ.λ καθως και σαρδελωματα σε λεωφορεια γιατι θα γινετε πανικος απο τουριστες. Γενικα τα χωρια,ακομα και 15 ιουνιου που ειχα παει εγω ειναι σαν 15αυγουστος σε νησι και χειροτερα. Που σημαινει οτι μπορει να θελετε να πατε σε μια μερα σε 2 χωρια και εν τελει να μη προλαβετε.Εαν μπορείτε να νοικιασετε αμαξι για τις 3 αυτες μέρες για να ειστε αρκετα πιο ανετοι και για να εχετε τη δυνατότητα να επισκεφτειτε και μικρα χωριουδακια και διαφορα πιο ησυχα μερη.

vasilisD

Member
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας.

Κοιτάω που θα μπορούσαμε να κλείσουμε διανυκτέρευση και σε νορμάλ τιμές βρίσκω μόνο λίγο μακριά από Sorrento, Amalfi, Positano.

https://www.airbnb.gr/rooms/14600168
https://www.airbnb.gr/rooms/3071730
https://www.airbnb.gr/rooms/17958078

Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήταν πρακτικά σε αυτές τις περιοχές.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom