Amplified
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Δυτική ακτή ΗΠΑ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Utopia Planitia
Κι εγώ γύρισα πριν μία εβδομάδα μετά από 17 μέρες Μαρόκο. Σε όσα γράφεις θα πρόσθετα Ταγγέρη, Ασιλά και Τσεφτσάουεν. Πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Δώςε σε παρακαλώ πληροφορίες για Asilah και Tangier, δεν υπάρχουν πολλες στο forumΚι εγώ γύρισα πριν μία εβδομάδα μετά από 17 μέρες Μαρόκο. Σε όσα γράφεις θα πρόσθετα Ταγγέρη, Ασιλά και Τσεφτσάουεν. Πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Βεβαίως, τί ακριβώς θέλεις να μάθεις ;Δώςε σε παρακαλώ πληροφορίες για Asilah και Tangier, δεν υπάρχουν πολλες στο forum
Θα προσγειωθώ στο αεροδρόμιο της Ταγγέρης και δεν είμαι σίγουρη αν αξίζει να περάςω ενα απόγευμα στην Ταγγέρη και το άλλο πρωί να επισκεφτώ την Αsilah και να συνεχίσω απο εκεί για Chefchaouen ή να πάω κατευθείαν στην Asilah που είναι μικρότερη, να διανυκτερεύσω εκει και την αλλη μέρα να κατευθυνθώ μέσω Ταγγέρης στην Chefchaouen, χωρίς όμως να περάσω χρόνο στην Ταγγέρη.Βεβαίως, τί ακριβώς θέλεις να μάθεις ;
Μιλάς για τώρα Δεκέμβρη ; Πόσες μέρες θα κάτσεις σύνολο Μαρόκο ; Θα κατέβεις και κάτω από τον Άτλαντα ;Θα προσγειωθώ στο αεροδρόμιο της Ταγγέρης και δεν είμαι σίγουρη αν αξίζει να περάςω ενα απόγευμα στην Ταγγέρη και το άλλο πρωί να επισκεφτώ την Αsilah και να συνεχίσω απο εκεί για Chefchaouen ή να πάω κατευθείαν στην Asilah που είναι μικρότερη, να διανυκτερεύσω εκει και την αλλη μέρα να κατευθυνθώ μέσω Ταγγέρης στην Chefchaouen, χωρίς όμως να περάσω χρόνο στην Ταγγέρη.
Έχεις κάποια πρόταση dar ή riad στις δυο αυτες πόλεις?
Έκλεισα αεροπορικά για Απρίλη. Στο πρόγραμμα μου έβαλα 1 νύχτα Asilah ή Ταγγέρη, 2 νύχτες Chefchaouen, 4 νύχτες Φες για να παω και Μέκνες, πολυ πρωινό τρένο για να κατέβω Μαρακές με μια σταση Καζαμπλανκα να επισκεφτώ το τζαμί, 2 νύχτες Μαρακές και 2 νύχτες Essaouira όπου και παίρνω την πτήση επιστροφής. Συνολο 12 μέρες στο Μαρόκο και θα μετακινούμαι με μεσα μαζικής μεταφοράς.Μιλάς για τώρα Δεκέμβρη ; Πόσες μέρες θα κάτσεις σύνολο Μαρόκο ; Θα κατέβεις και κάτω από τον Άτλαντα ;
Ωραίο το πρόγραμμα. Η Ασιλά είναι πολύ μικρό μέρος και αρκετά τουριστικό, όπως περίπου κι η Essaouira. Τον Απρίλη θα κάνεις μπάνιο άνετα στον Ατλαντικό, οπότε φαντάζομαι γι' αυτό έβαλες 3 βράδια εκεί συνολικά. Αν θέλεις να πας έρημο και dades gorge προλαβαίνεις πάντως. Τα τουρ ξεκινάνε από Μαρακές κι είναι 3 μέρες (2 βράδια, ένα βράδυ dades gorge κι ένα Merzouga στην έρημο) και το κόστος είναι σύνολο 85-90 ευρώ με ημιδιατροφή. Για εμένα προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι του Μαρόκου. Μπορείς να κόψεις ένα βράδυ από τη Φεζ κι ένα από την Εσσαουίρα και να πας έρημο. Έχω λεπτομέρειες για όλα αυτά τα μέρη και riads αν θες να σου στείλω με pm.Έκλεισα αεροπορικά για Απρίλη. Στο πρόγραμμα μου έβαλα 1 νύχτα Asilah ή Ταγγέρη, 2 νύχτες Chefchaouen, 4 νύχτες Φες για να παω και Μέκνες, πολυ πρωινό τρένο για να κατέβω Μαρακές με μια σταση Καζαμπλανκα να επισκεφτώ το τζαμί, 2 νύχτες Μαρακές και 2 νύχτες Essaouira όπου και παίρνω την πτήση επιστροφής. Συνολο 12 μέρες στο Μαρόκο και θα μετακινούμαι με μεσα μαζικής μεταφοράς.
Το αρχικό πλάνο ήταν να πάω μόνη οπότε η ιδέα της ερήμου με τον καμιλιέρη παρέα δεν φάνταζε πολύ δελεαστική. Γι αυτο επέλεξα μόνο πόλεις. Τώρα εχω δυο φίλες που ενδιαφέρονται να έρθουν μαζί οπότε η ιδέα της ερήμου γίνεται ολο και πιο ελκυστική. Φυσικά και θα με ενδιέφερε να μου στείλεις οποια επιπλέον πληροφορία έχεις για τον προορισμό αυτο. Σε ευχαριστώ.Ωραίο το πρόγραμμα. Η Ασιλά είναι πολύ μικρό μέρος και αρκετά τουριστικό, όπως περίπου κι η Essaouira. Τον Απρίλη θα κάνεις μπάνιο άνετα στον Ατλαντικό, οπότε φαντάζομαι γι' αυτό έβαλες 3 βράδια εκεί συνολικά. Αν θέλεις να πας έρημο και dades gorge προλαβαίνεις πάντως. Τα τουρ ξεκινάνε από Μαρακές κι είναι 3 μέρες (2 βράδια, ένα βράδυ dades gorge κι ένα Merzouga στην έρημο) και το κόστος είναι σύνολο 85-90 ευρώ με ημιδιατροφή. Για εμένα προσωπικά ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι του Μαρόκου. Μπορείς να κόψεις ένα βράδυ από τη Φεζ κι ένα από την Εσσαουίρα και να πας έρημο. Έχω λεπτομέρειες για όλα αυτά τα μέρη και riads αν θες να σου στείλω με pm.
Μάρτιος είναι καλύτερα νομίζω, από άποψη θερμοκρασίας και πιθανότητα βροχής. Η έρημος είναι πάνω κάτω η ίδια απόσταση από Φεζ και Μαρακές (έρημος εννοούμε Μερζούγκα πάντα). Εννοείται ότι η διαδρομή είναι Φεζ-έρημος-Μαρακές ή το αντίστροφο. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να γυρίσετε στην ίδια πόλη μετά την έρημο.Καλησπέρα. Φεβρουάριο ή Μάρτιο είναι καλύτερη περίοδος για ταξίδι στο Μαρόκο? Επίσης όσοι έχετε δοκιμάσει και τα 2, πως είναι καλύτερα να προσεγγίσει κανείς την έρημο, μέσω Φεζ ή Μαράκες? Αν πάλι πάει κανείς Φεζ - Έρημο - Μαράκες κερδίζει χρόνο?