babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
κι αυτό ακόμη, σχετικό είναι!(λες να γέρασα πολύ?)
κι αυτό ακόμη, σχετικό είναι!(λες να γέρασα πολύ?)
καλα μη με παραξηγειτε..στο νου μου ειχα την τυνησια και την douz που ειναι προς νοτο..παω να παρω τα χαπακια της ανιας -φιλάκια...στο βορρά
εννοειται οτι 8α παω εσσαουρια 3 μερες εκοψα την καζαμπλανκα στην θεση της...σε ευχαριστω για την πληροφορια με τα α.τ.μΕγώ προσωπικά στο Μαρόκο δε συνάντησα πουθενά πρόβλημα στο να βρω ΑΤΜ, υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και για να κάνεις συνάλλαγμα αλλά επειδή δεν έκανα δε μπορώ να σου απαντήσω κατηγορηματικά. Στις μεγάλες πόλεις Μαρακές, Φεζ υπάρχουν αρκετά ΑΤΜ αλλά και στις πιο μικρές τύπου Chefchaouen επίσης δε θα έχεις πρόβλημα (π.χ στη Chefchaouen στην κεντρική πλατεία στη Μεδίνα πρόχειρα θυμάμαι 2-3). Τώρα αν κατευθυνθείς σε πολύ μικρά χωριά στον Άτλαντα πιθανόν να έχεις πρόβλημα αλλά σκέψου οτι το Μαρόκο είναι μια πολύ φτηνή χώρα οπότε μπορείς να σηκώνεις χρήματα όταν θα είσαι σε μια μεγάλη πόλη και να κανονίζεις να σου φτάσουν μέχρι να ξαναπάς πάλι σε μεγάλη πόλη.
Επίσης από οτι βλέπω τα ξενοδοχεία σου δεν είναι και τόσο budget οπότε πιθανόν να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνεις με κάρτα ακόμα και να σου κάνουν συνάλλαγμα.
Τώρα για το σπήλαιο που ρωτάς εγώ προσωπικά δεν πήγα αλλά αν θες τη γνώμη μου στείλε ένα e-mail στο ξενοδοχείο στη Φεζ και ρώτα τους αν όντως βολεύει για μονοήμερη και αν μπορούν να στο κανονίσουν, τα περισσσότερα ξενοδοχεία ακόμα και τα πιο οικονομικά συνήθως όλο και κάποια άκρη έχουν.
Άσχετο: τη Chefchaouen τη λάτρεψα, αν βγαίνει το πρόγραμμα σου να πας οπωσδήποτε και Εσσαουίρα...
εχω βρει τις πληροφοριες πρακτορειο που κανει μονοημερη απο φες δεν εχω βρει...υπαρχει μια εναλλακτικη να μεινεις κοντα σε μια περιοχη ταρα και απο κει κανει εξορμησεις αλλα δεν με βολευει ομως οπως διευκρινισα θα ειμαι μονος μετακινησεις supratours και τρενο αλλιως θα πηγαινα μονος μου εκει σε ευχαριστω και σενα για το κοποΤο Gouffre de Friouato βρίσκεται ανατολικά της Φεζ, στον εθνικό δρυμό Τζεμπέλ Ταζέκα και συγκεκριμένα 22 χλμ νοτιοδυτικά της Τάζα, στο δρόμο S311.
Εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 1934, είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες (σε αντίθεση με τα γειτονικά σπήλαια Σικέρ που είναι ανοιχτά μόνο για σπηλαιολόγους), θα χρειαστείς ορειβατικές μπότες για να κατέβεις 500 σκαλιά που θα σε βγάλουν στο σπήλαιο, το οποίο έχει βάθος 180 μέτρα και περιέχει αίθουσες γεμάτους σταλακτίτες.
(πληροφορίες από τον Explorer)
Ayur Travelεχω βρει τις πληροφοριες πρακτορειο που κανει μονοημερη απο φες δεν εχω βρει...