• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

michalism1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Dubai & Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
δεν μου είπες όμως γιατί απόρησες για αυτά που γράφω!

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
ο καθένας το θέμα ασφάλειας ίσως το εκλαμβάνει διαφορετικά! Εγώ πάντως στο Μαρακές δεν αισθάνθηκα καθόλου ανασφαλής παρόλο που περπατούσαμε βράδυ στα όχι και καλά φωτισμένα στενάκια, συχνάζαμε σε μέρη που πήγαιναν μόνο ντόπιοι.. Εγώ πάντως το Μαρόκο το λάτρεψα..

allex deja

New Member
γιασας" είμαι καινούριος στο φόρουμ και έχω κάποιες ερώτησης για το μαρόκο έχω κλίση εισιτήρια για μέσα οκτωμβρίου και σκέφτομαι να νοικιάσω αυτοκίνητο από internet αξίζει ? η είναι καλύτερα να κλείσω με το που φτάσω εκεί. επίσης θέλω να παο από μαρακές stin σαχάρα mertzouka με το αυτοκίνητο που θα νοικιάσω είναι γύρο στα 600 xiliomerta το έχει κάνει κάποιος αυτό το ταξίδι γιατί άκου διαφορα και έχω μπερδευτεί αρκετά από θέμα ασφαλειας στον δρόμο τα ξενοδοχεία που ρώτησα μου είπαν πως είναι πολύ ασφαλές και δεν υπάρχει πρόβλημα ali μου είπαν να μην το σκέφτομαι καν και ότι θα με φάνε λάχανο.. γενικά τι πεζή με το θέμα ασφαλειας στο μαρόκο? και τι πρέπει να αποφύγω. οποιος μπορεί να με βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος ευχάριστο .

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Καταρχήν καλώς όρισες!
Το Μαρόκο είναι μια αρκετά ασφαλής χώρα και ακολουθώντας την κοινή λογική δε θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα. Αυτοκίνητο κατά τη γνώμη μου να νοικιάσεις όταν φτάσεις εκεί οι τιμές έχουν τεράστια διαφορά από κάποιες διεθνείς στο internet, σχεδόν τα μισά χρήματα. Το ταξίδι από Μαρακές σε Μερτζούγκα το έχω κάνει κι εγώ σπάζοντας στο στη μέση με μια διανυκτέρευση στην Kelaa M' Gounaa. Είναι πολύ ωραία διαδρομή και αν έχεις οδηγική εμπερία σε στενούς επαρχιακούς δρόμους δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ειδικά τα τελευταία χιλιόμετρα προς την έρημο είναι σεληνιακά...Αυτό που θα ήταν καλό είναι να ταξιδεύεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι νύχτα ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα τυχόν απρόοπτα, π.χ εγώ χαζολογούσα και έπεσα πάνω σε ισχυρή αμμοθύελλα λίγο πριν νυχτώσει...ένας θεός ξέρει πως κατορθώσαμε και φτάσαμε στο ξενοδοχείο...

taxidiakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
ορλαντο
Ταξίδι-Όνειρο
ορλαντο
καλησπερα την αλλη δευτερα φευγω για μαροκο 20 μερες μονος και ερημος επειδη 8α μενω σε καθε περιοχη 3 μερες πχ μαρακε-φεζ-σεφσαουεν και παει λεγοντας η τιμες των ξενοδοχειων για καθε 3 μερες ειναι πανω κατω 100-200 ευρω.Για μαρακες δεν εχω προβλημα για συναλλαγμα στι υπολοιπες περιοχες υπαρχουν μηχανηματα για α.τ.μ η τελοσπαντων να μπορω καπου να κανω συναλλαγμα?

2)επισης στην φες στα περιχωρα της ειναι ενα σπηλαιο Gouffre de Friouato ειναι ενα σπηλαιο οπου γινεται μονοημερα τουρ επειδη εψαξα στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι αν καποιοσ μπορει να δωσει τα φωτα και εδω

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Εγώ προσωπικά στο Μαρόκο δε συνάντησα πουθενά πρόβλημα στο να βρω ΑΤΜ, υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και για να κάνεις συνάλλαγμα αλλά επειδή δεν έκανα δε μπορώ να σου απαντήσω κατηγορηματικά. Στις μεγάλες πόλεις Μαρακές, Φεζ υπάρχουν αρκετά ΑΤΜ αλλά και στις πιο μικρές τύπου Chefchaouen επίσης δε θα έχεις πρόβλημα (π.χ στη Chefchaouen στην κεντρική πλατεία στη Μεδίνα πρόχειρα θυμάμαι 2-3). Τώρα αν κατευθυνθείς σε πολύ μικρά χωριά στον Άτλαντα πιθανόν να έχεις πρόβλημα αλλά σκέψου οτι το Μαρόκο είναι μια πολύ φτηνή χώρα οπότε μπορείς να σηκώνεις χρήματα όταν θα είσαι σε μια μεγάλη πόλη και να κανονίζεις να σου φτάσουν μέχρι να ξαναπάς πάλι σε μεγάλη πόλη.
Επίσης από οτι βλέπω τα ξενοδοχεία σου δεν είναι και τόσο budget οπότε πιθανόν να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνεις με κάρτα ακόμα και να σου κάνουν συνάλλαγμα.
Τώρα για το σπήλαιο που ρωτάς εγώ προσωπικά δεν πήγα αλλά αν θες τη γνώμη μου στείλε ένα e-mail στο ξενοδοχείο στη Φεζ και ρώτα τους αν όντως βολεύει για μονοήμερη και αν μπορούν να στο κανονίσουν, τα περισσσότερα ξενοδοχεία ακόμα και τα πιο οικονομικά συνήθως όλο και κάποια άκρη έχουν.

Άσχετο: τη Chefchaouen τη λάτρεψα, αν βγαίνει το πρόγραμμα σου να πας οπωσδήποτε και Εσσαουίρα...:)

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Το Gouffre de Friouato βρίσκεται ανατολικά της Φεζ, στον εθνικό δρυμό Τζεμπέλ Ταζέκα και συγκεκριμένα 22 χλμ νοτιοδυτικά της Τάζα, στο δρόμο S311.
Εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 1934, είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες (σε αντίθεση με τα γειτονικά σπήλαια Σικέρ που είναι ανοιχτά μόνο για σπηλαιολόγους), θα χρειαστείς ορειβατικές μπότες για να κατέβεις 500 σκαλιά που θα σε βγάλουν στο σπήλαιο, το οποίο έχει βάθος 180 μέτρα και περιέχει αίθουσες γεμάτους σταλακτίτες.
(πληροφορίες από τον Explorer)

taxidiakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
ορλαντο
Ταξίδι-Όνειρο
ορλαντο
Εγώ προσωπικά στο Μαρόκο δε συνάντησα πουθενά πρόβλημα στο να βρω ΑΤΜ, υποθέτω το ίδιο θα ισχύει και για να κάνεις συνάλλαγμα αλλά επειδή δεν έκανα δε μπορώ να σου απαντήσω κατηγορηματικά. Στις μεγάλες πόλεις Μαρακές, Φεζ υπάρχουν αρκετά ΑΤΜ αλλά και στις πιο μικρές τύπου Chefchaouen επίσης δε θα έχεις πρόβλημα (π.χ στη Chefchaouen στην κεντρική πλατεία στη Μεδίνα πρόχειρα θυμάμαι 2-3). Τώρα αν κατευθυνθείς σε πολύ μικρά χωριά στον Άτλαντα πιθανόν να έχεις πρόβλημα αλλά σκέψου οτι το Μαρόκο είναι μια πολύ φτηνή χώρα οπότε μπορείς να σηκώνεις χρήματα όταν θα είσαι σε μια μεγάλη πόλη και να κανονίζεις να σου φτάσουν μέχρι να ξαναπάς πάλι σε μεγάλη πόλη.
Επίσης από οτι βλέπω τα ξενοδοχεία σου δεν είναι και τόσο budget οπότε πιθανόν να έχουν τη δυνατότητα να πληρώνεις με κάρτα ακόμα και να σου κάνουν συνάλλαγμα.
Τώρα για το σπήλαιο που ρωτάς εγώ προσωπικά δεν πήγα αλλά αν θες τη γνώμη μου στείλε ένα e-mail στο ξενοδοχείο στη Φεζ και ρώτα τους αν όντως βολεύει για μονοήμερη και αν μπορούν να στο κανονίσουν, τα περισσσότερα ξενοδοχεία ακόμα και τα πιο οικονομικά συνήθως όλο και κάποια άκρη έχουν.

Άσχετο: τη Chefchaouen τη λάτρεψα, αν βγαίνει το πρόγραμμα σου να πας οπωσδήποτε και Εσσαουίρα...:)
εννοειται οτι 8α παω εσσαουρια 3 μερες εκοψα την καζαμπλανκα στην θεση της...σε ευχαριστω για την πληροφορια με τα α.τ.μ

Το Gouffre de Friouato βρίσκεται ανατολικά της Φεζ, στον εθνικό δρυμό Τζεμπέλ Ταζέκα και συγκεκριμένα 22 χλμ νοτιοδυτικά της Τάζα, στο δρόμο S311.
Εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 1934, είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες (σε αντίθεση με τα γειτονικά σπήλαια Σικέρ που είναι ανοιχτά μόνο για σπηλαιολόγους), θα χρειαστείς ορειβατικές μπότες για να κατέβεις 500 σκαλιά που θα σε βγάλουν στο σπήλαιο, το οποίο έχει βάθος 180 μέτρα και περιέχει αίθουσες γεμάτους σταλακτίτες.
(πληροφορίες από τον Explorer)
εχω βρει τις πληροφοριες πρακτορειο που κανει μονοημερη απο φες δεν εχω βρει...υπαρχει μια εναλλακτικη να μεινεις κοντα σε μια περιοχη ταρα και απο κει κανει εξορμησεις αλλα δεν με βολευει ομως οπως διευκρινισα θα ειμαι μονος μετακινησεις supratours και τρενο αλλιως θα πηγαινα μονος μου εκει σε ευχαριστω και σενα για το κοπο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα