• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

axinos scout

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Σε ευχαριστω πολυ Nedelja , νομιζω πως ησουν απολυτα κατατοπιστικη! Πιστευω πως δεν με πιανει το ραμαζανι, παω τελη Ιουλιου. Εχω διαβασει την ιστορια σου και νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες! Αυτο για την ραμπατ και την καζαμπλανκα το εχω ακουσει πολλες φορες οποτε λεω να παω μονο καζαμλανκα αν μας βγαζει ο δρομος η αλλιως να τα παρακαμψω τελειως.Οποτε δηλαδη μου προτεινεις καθως παω προς φεζ να παω και προς την ερημο - μερτζουκα και ζαγκορα ε? Για ενοικιαση αυτοκινητου εχεις κατι να μου προτεινεις?

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
To Ραμαζάνι ξεκινάει φέτος 20 Ιουλίου...οπότε αλκοόλ θα βρίσκεις αλλά λίγο δύσκολα στη χειρότερη σε μεγάλα σουπερμάρκετ με διαβατήριο...Η αλυσίδα Marjane είναι εγγύηση. Για έρημο καλύτερα νομίζω Μερτζούγκα γιατί Ουαρζαζάτ δεν θα κυκλοφορεί και ψυχή και έχει αφόρητη ζέστη και πάλι βέβαια τα πάντα είναι θέμα γούστου, πάντως λένε οτι οι αμμοθίνες στη Μερτζούγκα είναι καλύτερες από Ζαγκορά αλλά δεν έχω πάει και στα 2 οπότε δεν έχω ιδία άποψη.
Αμάξι να μη νοικιάσεις από γνωστή εταιρεία τύπου Hertz, Avis κτλ γιατί όταν είχα πάει εγώ μου ζητούσαν κυριολεκτικά τα 3πλά λεφτά. Εγώ είχα κλείσει από εδώ β†’ location voiture marrakech, location 4x4 marrakech - Yacout tours πολύ καλό παιδί και ούτε μου δέσμευσε χρήματα στην πιστωτική επειδή του κλάφτηκα. Θα βρεις κι άλλα τέτοια στη νέα πόλη στο Μαρακές αλλά ο δρόμος που έχει τις πολλές εταιρείες έχει και πολλούς κράχτες. Εγώ πάντως ένα mail του έστειλα και μετά πήγα από εκεί και όλα καλά. 30 ευρώ τη μέρα με A/C και το αφήσαμε Καζαμπλάνκα με 30 ευρώ επιπλέον χρέωση.

axinos scout

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Αληθεια???? Απο 20 Ιουλιου?? Ομορφα! 20 ιουλιου φτανω μαρακες!!! Ωχ Θεε μου .. εεε Ωχ Αλαχ! Τι επιπτωσεις θα εχω εκει ξερεις?

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Τίποτα το τραγικό καλέ εγώ ίσα ίσα το καταχάρηκα κάποιες φορές. Βασικά να έχεις υπόψη σου οτι στις μεγάλες πόλεις για τον τουρίστα δεν υπάρχει τεράστια διαφορά αν εξαιρέσεις το αλκόολ που είπα αλλά και πάλι τα πολύ τουριστικά σερβίρουν. Τώρα καλό θα ήταν να μην πίνεις νερό, τρως και να καπνίζεις μες στη μέση του δρόμου μπροστά σε ανθρώπους που κυριολεκτικά υποφέρουν μες στη ζέστη, τη δίψα, την πείνα και ενίοτε και την ''καπνοαπαγόρευση''. Για μένα ήταν θέμα σεβασμού και έπινα νερό μόνο διακριτικά και δεν περπατούσα ποτέ με φαγητό στο χέρι μέχρι τη λήξη του Ραμαζανιού (τη δύση του ηλίου δηλαδή). Εκείνη την ώρα που ο Ιμάμης σηματοδοτεί τη λήξη και καλεί για προσευχή πολλά μαγαζιά κλείνουν και ταξί δε βρίσκεις με τίποτα γιατί πάνε όλοι για φαγητό και να προσευχηθούν, μετά όμως ξεχύνονται στους δρόμους όπου παντού πουλάνε φαγητά, γλυκά, φρούτα μέχρι αργά το βράδυ. Αλλά και πάλι στις πόλεις είναι σχεδόν το ίδιο για τον τουρίστα, εγώ π.χ στη Chefchaouen που είναι μικρούλα το μόνο περίεργο που αντιμετώπισα είναι οτι τα ξημερώματα πέρναγε έξω από τα σπίτια ένας τύπος με τύμπανο για να ξυπνήσει τους πιστούς να φάνε πριν αρχίσει το ραμαζάνι...:shock: την πρώτη φορά που το άκουσα πίστευα οτι είχα παραισθήσεις...
Και να ξέρεις οτι στη λήξη τρώνε όλοι σούπα Harira απλά θεική...φάτη όπου τη βρεις σε ταβερνείο για ντόπιους με 50 λεπτά.

Krazykat

Member
Χεχε, το ήξερα ότι η Nedelja θα είχε πιάσει δουλειά - οπότε να επιβεβαιώσω κι εγώ, καλά τα λέει, αλλά μια Καζαμπλάνκα να την πάτε (ειδικά αφού πάτε στο Ραμαζάνι, ώστε να πάρετε μια ανάσα μετά τη βαριά θρησκευτική ατμόσφαιρα της Φεζ) και επίσης αποφύγετε το Agadir. Αντ' αυτού μπορείτε να τσεκάρετε το Sidi Ifni - εγώ δεν πρόλαβα να πάω, αλλά ο Lonely Planet το θεωρεί πολύ ψαγμένη παραλιακή επιλογή στον Ατλαντικό. Άντε και καλό ταξίδι!

axinos scout

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο - Ανδαλουσια
Ταξίδι-Όνειρο
Ασια - Νοτια Αμερικη
Σας ευχαριστω πολυ! Με βοηθησατε αρκετα, ελπιζω να περασω τελεια!!!!

renad

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιρμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ολα
Καλησπερα σας,

Εχουμε κλεισει ενα ταξιδι στο Μαρακες, εχουμε βρει και ξενοδοχειο αλλα προβληματιζομαστε για το τουρ στην ερημο.
Αν υπαρχει καποιος που εχει παει και το εχει κανει θα το εκτιμουσαμε αν μας διαφωτιζατε στα εξης:
1) Αξιζει τον κοπο τον μηνα Ιανουαριο?
2) Το κλεισατε εκει? Εμεις βρηκαμε ενα site Study Arabic in Morocco,Volunteer in Morocco, Morocco Travel Tours & Holidays που ειναι πολυ φθηνα γιατι ειναι για νεους, να το ρισκαρουμε?
3) Προτεινετε κατι αλλο?
Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

michalism1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Dubai & Abu Dhabi
Ταξίδι-Όνειρο
Σύδνευ
Έχω κάνει αρκετά ταξίδια στη ζωή μου. Από το μόνο μέρος που σηκώθηκα και έφυγα από τη δεύτερη είναι το Μαρόκο. Ίσως να περίμενα πολλά και απογοητεύτηκα. έτσι μάλλον δεν είμαι και ο καταλληλότερος να σε βοηθήσω
Καλά να περάσεις πάντως

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Το Μαροκο ειναι μια χωρα που καποτε θα την επισκεφτεις γιατι ειναι κοντα γιατι έχει χρωμα και αρωμα.
το Μαρακές ειναι πανεμορφο αρκει να το περπατήσεις,να αφεθεις στους ρυθμους του να εξερευνήσεις τα σοκακια του, να μιλήσεις με τους ανθρώπους και γενικα να το νιώσεις.

αυτο που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις ειναι η fez στον νοτο.ξεχωριστη -πρωτόγονη πόλη που αποφευγοντας τα τουριστικα σημεια νιώθεις πραγματικά οτι έχεις επισκευτει το γνήσιο μαρόκο.
την καζαμπλάνκα αποφυγε την σαν σταθμο δεν έχει ειλικρινά τίποτα που να αξίζει.
το να ταξιδεψεις απο τον βορά προς τον νοτο ειναι ευκολο η διαδρομη δεν ειναι αδιάφορη αλλα δεν γνωρίζω τις καιρικές συνθήκες εκει τον μηνα ιανουάριο.
καλο ταξίδι.

Krazykat

Member
Αξίζει τον κόπο μια βόλτα στην έρημο - για μένα και την παρέα μου, που πήγαμε πέρισυ τον Ιανουάριο 17 μέρες στο Μαρόκο, η Σαχάρα αποτελεί την πιο δυνατή εμπειρία και ανάμνηση όλου του ταξιδιού. Εμείς πήγαμε με το γραφείο http://www.your-morocco-tour.com/ που είναι πραγματικά πολύ αξιόλογο και οι τιμές του μας φάνηκαν λογικές. Το Μαρακές επίσης είναι φανταστικό, αν ξέρεις βεβαίως τι ψάχνεις και πού πας. Το Μαρόκο δεν είναι δυτική χώρα και ούτε οφείλει να είναι. Δεν οφείλουν να ασπάζονται το σαβουάρ βιβρ και τις συνήθειες των Ευρωπαίων, ούτε να αλφαδιάζουν ολημερίς το γκαζόν σε αποστειρωμένα ξενέρωτα παρκάκια για να κάνουν βόλτα τα μη-μου-άπτου βλαστάρια τους. Οι άνθρωποι όμως είναι χαμογελαστοί, αλληλέγγυοι και πολύ ζεστοί. Εύχομαι οι εντυπώσεις σου να επιβεβαιώσουν τις (θετικότατες) δικές μου.

Α, ο καιρός στο Μαρακές τον Ιανουάριο - αν δεν πέσεις σε βροχές - ξεπερνάει πολλές φορές τους 20 βαθμούς (εμείς είμασταν 5 μέρες με κοντομάνικα μέχρι να βραδιάσει). Η Σαχάρα επίσης είναι ζεστή, αλλά η θερμοκρασία πέφτει απότομα το βράδυ (πάρε sleeping bag). Καλό ταξίδι!

renad

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιρμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ολα
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας! Ελπιζω να πανε ολα καλα αν και θα παμε μονο για 4 μερες!:p

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Krazykat said:
Το Μαρόκο δεν είναι δυτική χώρα και ούτε οφείλει να είναι. Δεν οφείλουν να ασπάζονται το σαβουάρ βιβρ και τις συνήθειες των Ευρωπαίων, ούτε να αλφαδιάζουν ολημερίς το γκαζόν σε αποστειρωμένα ξενέρωτα παρκάκια για να κάνουν βόλτα τα μη-μου-άπτου βλαστάρια τους.
Δεν μπορεί θα φταίει η επερχόμενη πανσέληνος...

Sent from my iPod using Travel stories

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα