Γαλλία Πληροφορίες για Λυών

makisg

Member
Μηνύματα
4.871
Likes
16.278
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Έχουν μεγάλη αγάπη στο cassis οι Γάλλοι αλλά σε μουστάρδα πρώτη φορά το βλέπω! Ταιριάζει; Δοκιμάσατε; Ή τους εμπιστευθηκατε τυφλά; 😅
Όχι δεν δοκίμασα, έφερα δώρο στα παιδιά μου που τους αρέσουν.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.909
Likes
12.837
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Χρωστάω ανταπόκριση από Λυών, αλλά προς το παρόν θα πω για τα ΜΜΜ και για μουστάρδες :bleh:.

Κατ' αρχάς από το αεροδρόμιο μετακινηθήκαμε όπως έγραψε η @paefstra εδώ Γαλλία - Πληροφορίες για Λυών και την ευχαριστώ.

Πήραμε το λεωφορείο 47 έξω από το terminal 1. Ως προς όποια κατεύθυνση και να το πάρεις βγαίνει διαδρομή για το κέντρο. Γενικά οι google maps είναι φίλοι μας, αλλά βάλτε στα φίλτρα να σας βγάζει διαδρομές με βάση το χαμηλότερο κόστος, αλλιώς θα βγάζει μόνο rhonexpress. Εμείς το πήραμε προς Meyzieu Z.i.. και μετά τραμ έως το σταθμό Part-Dieu. Όλο αυτό βγήκε σε 1 ώρα από τη στιγμή που μπήκαμε στο λεωφορείο και κόστισε όσο ένα απλό εισιτήριο δηλαδή 2€.
Στο γυρισμό πάλι τα ίδια.
Εισιτήρια δεν βγάλαμε ποτέ. Πληρώναμε με την πιστωτική/χρεωστική μας παντού. Επιπλέον η μέγιστη χρέωση για κάθε μέρα είναι 6,5€, δηλαδή συμφέρει αν χρειαστείς πάνω από 3 εισιτήρια, τα οποία διαρκούν 1 ώρα με όσες μετεπιβιβάσεις θέλεις, χτυπώντας την κάρτα κάθε φορά που μπαίνεις σε κάποιο μέσο. TCL Carte bancaire | TCL

Μουστάρδες ψάχναμε κι εμείς, αλλά στα ταπεινά σούπερ μάρκετ της πόλης. Διαπιστώσαμε ότι καμία κάψα δεν είχαν γι'αυτές. Μετά βίας βρίσκαμε τύπου dijon και σχεδόν καθόλου με περίεργες γεύσεις και σίγουρα όχι στα 100ml και κάτω. Σε άλλα ταξίδια στη Γαλλία είχα βρει εύκολα. Στο αεροδρόμιο όμως βρήκα, μετά τον έλεγχο.
 

Attachments

paefstra

Member
Μηνύματα
13.668
Likes
43.919
Σορι για το off topic, αλλα επειδη εξελιξα τη μετακινηση και απο το πανακριβο αεροδρομιο των Βρυξελλων ειτε για Βρυξελλες ειτε αναποδα για Λουβεν και απο περσι μετακινουμαστε με 2,5 ευρω αντι για κατι 17ρια που θελει το τρενο, απλα κανετε προσωρινα μια ρυθμιση στο google maps αποκλειοντας τα τρενα απο τους προτεινομενους τροπους. Τοτε εχετε τον φθηνοτερο τροπο που καθυστερει λιγα λεπτα περισσοτερο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.535
Μηνύματα
899.467
Μέλη
39.253
Νεότερο μέλος
chemist1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom