jose
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tokio
δεν νομιζω να προλάβουμε να περασουμε και απεναντη, αναλογα με τον χρονο παντα θα πραξουμε! μακαρι να πετύχουμε χιονι, νομίζω θα ηταν το ιδανικό για εμας.Αφού θα πας στο Kronborg Slot, μπορείτε να περάσετε απέναντι με το πλοίο ώστε να δείτε και το Helsinborg, το οποίο νομίζω είναι πιο ωραίο από το Helsingor. Είναι γύρω στη μισή ώρα για να περάσεις απέναντι. Το ωραίο κομμάτι του Frederiksborg slot είναι οι κήποι του, αλλά φοβάμαι ότι την περίοδο που θα έρθετε ίσως έχουν χιόνια
Ειναι καποιο συγκεκριμένο site ή απο το site των τρενων τους ?Υπάρχει ένα εισητηριο το οποίο είναι για 2 άτομα, και το οποίο έχει κάποια έκπτωση. Αν πχ είναι 3 άτομα βγάζεις ένα τέτοιο και ένα μονό. Είναι γύρω στα 18-20€ με επιστροφή.
Ναι η βροχη ειναι το χειρότερο σενάριο !Η διαδρομή αυτή βγαίνει άνετα σε μια μέρα, ακόμα και το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς. Εκτός και αν βρέχει...
θα ειμαστε 2 ατομα, ισως ναι παρουμε για ενα 24 ωρες για να κανουμε και καμια βολτα σε άγνωστα μέρη περα απο το κεντρο.Αναλογως το πόσα άτομα θα είστε. Λογικά σε συμφέρει να πάρεις ένα 2ζωνο klippekort (κλίπκορτ ). Η πόλη περπατιέται ανετότατα. Επίσης σε αρκετά σημεία υπάρχουν ενοικιαζόμενα ποδήλατα αλλά δεν ξέρω τη χρέωση. Τα ποδήλατα αυτά είναι ηλεκτροκίνητα οπότε και συνηθισμένοι να μην είστε δε θα έχετε πρόβλημα. Επίσης έχουν ένα ενσωματωμένο tablet με χάρτη και πρηροφορίες - προτάσεις για την πόλη. Σίγουρα έχει στον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης, από την πλευρά του Tivoli.
Και εγω αυτο φανταζομαι οτι δεν θα εχουμε προβλημα με τις ελληνικες καρτες. Ισως κανουμε 50 ευρω απο κανα ΑΤΜΣτα πιο πολλά μαγαζιά θα γίνεται δεκτή. Υπάρχει μια κάρτα που υπάρχει μόνο εδώ και λέγεται Dankort. Αυτή δεν έχει κάποια επιβάρυνση για τον καταστηματάρχη οπότε τη δέχονται παντού. Αντιθέτως, μπορεί να σου τύχει κάποιο μαγαζί να μη δέχεται Mastercard ή Visa, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο να συμβεί στο κέντρο.
σε ευχαριστω πολυ Λευτερη.