• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Πληροφορίες για Γλασκώβη - Χάιλαντς

TSAKIRAPOST

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Καλησπερα στην παρεα,θα ηθελα πληροφοριες για την Γκλασκωβη που θα παω αρχες Ιουλιου
Αν υπαρχουν προτασεις για οικονομικα ξενοδοχεια στο κεντρο της πολης και τι αξιζει να επισκεφτουμε
Σκεφτομαι επισης να παω στα Χαιλαντς μια μερα με πρακτορειο Αρκει γαι να τα δω?Η αρχικη μου σκεψη ηταν να νοικασω αυτοκινητο αλλα φοβαμαι την οδηγηση απο αριστερα παροτι οδηγω πολλα χρονια

sarantak

New Member
Καλησπερα στην παρεα,θα ηθελα πληροφοριες για την Γκλασκωβη που θα παω αρχες Ιουλιου
Αν υπαρχουν προτασεις για οικονομικα ξενοδοχεια στο κεντρο της πολης και τι αξιζει να επισκεφτουμε
Σκεφτομαι επισης να παω στα Χαιλαντς μια μερα με πρακτορειο Αρκει γαι να τα δω?Η αρχικη μου σκεψη ηταν να νοικασω αυτοκινητο αλλα φοβαμαι την οδηγηση απο αριστερα παροτι οδηγω πολλα χρονια
Ετοιμαζόμαστε και εμείς οικογενειακώς ... Αν έχεις προτάσεις και διάθεση γράψε ...

TSAKIRAPOST

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ετοιμαζόμαστε και εμείς οικογενειακώς ... Αν έχεις προτάσεις και διάθεση γράψε ...
Η Γκλασκωβη ειναι ωραια πολη κατα την γνωμη μου ομως το Εδιμβουργο ειναι ομορφοτερο,ισως επειδη εμεινα μονο δυο μερες και ισως να μην την ειδα καλα Αξιζει να πας στο West and ,εκτος απο το κεντρο.Πηγα και εκδρομη στα Χαιλαντς με γκρουπ των 12 ατομων με ενα μικρο βανακι.Το κοστος για το ν καθενα ειναι 40 ευρω για την μονοημερη εκδρομη.Δεν μπορω να πω οτι ηταν κατι σπουδαιο ,ωραια τοπια σιγουρα αλλα οχι κατι το εντυπωσιακο.Η Λιμνη του Λωχνες εχει ενα καστρο κατεστραμενο και καναμε και βολτα με το καραβακι

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Η Γλασκώβη δεν αξίζει κατα τη γνώμη μου! Μόνο το μουσείο επιστημών αξίζει! Το Εδιμβούργο απο την άλλη ειναι φανταστικό! Θεωρώ ότι 3 μέρες ειναι καλά για το Εδιμβούργο! Μετά νοικιάσετε αμάξι και ανεβείτε χαιλαντς! 4 μέρες τουλάχιστον για γεύση απο χαιλαντς! Αν έχετε χρόνο να πάτε και isle of sky στο ακρωτήρι που ειναι ο φάρος! Ειναι ένα απο τα πιο ωραία μέρη που έχω δει στη ζωή μου...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Η Γλασκώβη δεν αξίζει κατα τη γνώμη μου! Μόνο το μουσείο επιστημών αξίζει!
Το παραπάνω είναι ένα μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος αυτής της τόσο ζωντανής πόλης . Είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα μουσεία (ενδεικτικά Kelvingrove, Συγκοινωνιών, Θρησκειών, Μοντέρνας Τέχνης, Machintosh House), ενώ η περιοχή του West End έχει άφθονο πράσινο και νερά (Kelvingrove Park, Βοτανικούς Κήπους, ποταμό Kelvin) και το εμβληματικό Πανεπιστήμιο με τον εντυπωσιακό γοτθικό πύργο. Πρόκειται για μια πόλη στην οποία μπορεί κανείς άνετα να περάσει 3 ημέρες χωρίς να πλήξει.

Από εκεί και πέρα ομολογώ ότι το Εδιμβούργο (παρότι εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ τουριστικοποιημένο και λιγότερο αυθεντικό) είναι μια πόλη που κερδίζει ευκολότερα τον τουρίστα, κυρίως λόγω της παραμυθένιας εικόνας του κάστρου και πια προτείνω στους γνωστούς μου που ταξιδεύουν Σκωτία να επιλέξουν εκείνο ως βάση, ιδιαίτερα αν πάνε για λίγες μέρες (άσχετα αν εγώ σχεδόν πάντα κάνω το αντίθετο :p ). Αλλά ας μην υποτιμούμε μια από τις μεγαλύτερες και πολυποίκιλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου!

marquis

Member
Το παραπάνω είναι ένα μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος αυτής της τόσο ζωντανής πόλης . Είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα μουσεία (ενδεικτικά Kelvingrove, Συγκοινωνιών, Θρησκειών, Μοντέρνας Τέχνης, Machintosh House), ενώ η περιοχή του West End έχει άφθονο πράσινο και νερά (Kelvingrove Park, Βοτανικούς Κήπους, ποταμό Kelvin) και το εμβληματικό Πανεπιστήμιο με τον εντυπωσιακό γοτθικό πύργο. Πρόκειται για μια πόλη στην οποία μπορεί κανείς άνετα να περάσει 3 ημέρες χωρίς να πλήξει.

Από εκεί και πέρα ομολογώ ότι το Εδιμβούργο (παρότι εγώ προσωπικά το θεωρώ πολύ τουριστικοποιημένο και λιγότερο αυθεντικό) είναι μια πόλη που κερδίζει ευκολότερα τον τουρίστα, κυρίως λόγω της παραμυθένιας εικόνας του κάστρου και πια προτείνω στους γνωστούς μου που ταξιδεύουν Σκωτία να επιλέξουν εκείνο ως βάση, ιδιαίτερα αν πάνε για λίγες μέρες (άσχετα αν εγώ σχεδόν πάντα κάνω το αντίθετο :p ). Αλλά ας μην υποτιμούμε μια από τις μεγαλύτερες και πολυποίκιλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου!
Πες τα χρυσόστομη. Αν και δεν ξεδιπλώνεται εύκολα στον επισκέπτη όπως το Εδιμβούργο, αν κάποιος ασχοληθεί λίγο με την πόλη θα ανακαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Σίγουρα αξίζει επίσκεψης!

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία

Εννοείται ότι εάν μπούμε σε αυτή τη λογική, κάθε πόλη κρύβει ομορφιές κ πράγματα να δεις! Το θέμα ειναι όμως που θα επιλέξεις να ξοδεύεις τις πολύτιμες μέρες σου, όταν ο χρόνος ειναι περιορισμένος! Εάν έχεις π.χ 1 βδομαδα στην διάθεση σου για όλη την Σκωτία, θεωρώ ότι δεν αξίζει να ξόδεψες χρόνο για να επισκεφθεις την Γλασκωβη!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εννοείται ότι εάν μπούμε σε αυτή τη λογική, κάθε πόλη κρύβει ομορφιές κ πράγματα να δεις! Το θέμα ειναι όμως που θα επιλέξεις να ξοδεύεις τις πολύτιμες μέρες σου, όταν ο χρόνος ειναι περιορισμένος! Εάν έχεις π.χ 1 βδομαδα στην διάθεση σου για όλη την Σκωτία, θεωρώ ότι δεν αξίζει να ξόδεψες χρόνο για να επισκεφθεις την Γλασκωβη!
Μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Δεν ταύτισα τη Γλασκώβη με τα Μέγαρα ας πούμε τα οποία σίγουρα κάποια ομορφιά θα έχουν αλλά θα πρέπει να ψάξεις εξονυχιστικά να την ανακαλύψεις. Παρέθεσα ορισμένα από τα αξιοθέατά της σαν απάντηση προς την άποψή σου ότι το μόνο μέρος που αξίζει είναι το Μουσείο Επιστημών (!), κάτι που μου φάνηκε πολύ τραβηγμένο για μια τόσο όμορφη και πολυεπίπεδη πόλη! Πιθανώς να μην έμεινες βέβαια εκεί, αλλά να έκανες μονοήμερη και να περιορίστηκες στον βασικό κορμό του κέντρου. Το West End (το "αντίπαλο δέος" του κέντρου) είναι πανέμορφο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, ενώ και το ίδιο το κέντρο έχει εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως η Νεκρόπολη, και ενδιαφέρουσες γειτονιές, όπως το Merchant City.

Από εκεί και πέρα σαφώς παίζουν ρόλο και οι προσωπικές προτιμήσεις. Εσύ θεωρείς ότι για μία εβδομάδα στη Σκωτία δεν αξίζει κάποιος να πάει Γλασκώβη. Εγώ διαφωνώ. Εσύ θεωρείς ότι πρέπει κάποιος να αφιερώσει 3 ημέρες Εδιμβούργο. Εγώ νομίζω ότι σε 2 ημέρες έχει δει τα βασικά και, ιδιαίτερα αν δεν έχει πολλές μέρες, περαιτέρω παραμονή θα του στερήσει πολλά από όσα έχει να του δώσει η χώρα. Δικαίωμα σου να "αφορίσεις" την πόλη και δικαίωμά μου να την "διαφημίσω". :)

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Δεν ταύτισα τη Γλασκώβη με τα Μέγαρα ας πούμε τα οποία σίγουρα κάποια ομορφιά θα έχουν αλλά θα πρέπει να ψάξεις εξονυχιστικά να την ανακαλύψεις. Παρέθεσα ορισμένα από τα αξιοθέατά της σαν απάντηση προς την άποψή σου ότι το μόνο μέρος που αξίζει είναι το Μουσείο Επιστημών (!), κάτι που μου φάνηκε πολύ τραβηγμένο για μια τόσο όμορφη και πολυεπίπεδη πόλη! Πιθανώς να μην έμεινες βέβαια εκεί, αλλά να έκανες μονοήμερη και να περιορίστηκες στον βασικό κορμό του κέντρου. Το West End (το "αντίπαλο δέος" του κέντρου) είναι πανέμορφο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, ενώ και το ίδιο το κέντρο έχει εντυπωσιακά αξιοθέατα, όπως η Νεκρόπολη, και ενδιαφέρουσες γειτονιές, όπως το Merchant City.

Από εκεί και πέρα σαφώς παίζουν ρόλο και οι προσωπικές προτιμήσεις. Εσύ θεωρείς ότι για μία εβδομάδα στη Σκωτία δεν αξίζει κάποιος να πάει Γλασκώβη. Εγώ διαφωνώ. Εσύ θεωρείς ότι πρέπει κάποιος να αφιερώσει 3 ημέρες Εδιμβούργο. Εγώ νομίζω ότι σε 2 ημέρες έχει δει τα βασικά και, ιδιαίτερα αν δεν έχει πολλές μέρες, περαιτέρω παραμονή θα του στερήσει πολλά από όσα έχει να του δώσει η χώρα. Δικαίωμα σου να "αφορίσεις" την πόλη και δικαίωμά μου να την "διαφημίσω". :)
Ειναι απο τις πιο ωραίες βιομηχανικές πόλεις που έχω δει! Αξίζει μια επίσκεψη! ;)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μάλλον δεν έχεις δεί σχεδόν τίποτε από Γλασκώβη...για να λες ότι αν έχει κάποιος 7 μέρες στη Σκωτία δεν αξίζει να πάει να δεί την Γλασκώβη!!
Η underwater τα είπε μιά χαρά,ασφαλώς και δεν έχει ΜΟΝΟ το μουσείο επιστημών στο οποίο αναφέρθηκες και να προσθέσω στα όσα ανέφερε η underwater και το εκπληκτικό πάρκο Pollok park στο οποίο πάς είτε με λεωφορείο είτε με τραίνο πολύ εύκολα από το κέντρο της Γλασκώβης μέσα σε 20 λεπτά περίπου με το θαυμάσιο!μουσείο Burrel collection!!

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Μάλλον δεν έχεις δεί σχεδόν τίποτε από Γλασκώβη...για να λες ότι αν έχει κάποιος 7 μέρες στη Σκωτία δεν αξίζει να πάει να δεί την Γλασκώβη!!
Η underwater τα είπε μιά χαρά,ασφαλώς και δεν έχει ΜΟΝΟ το μουσείο επιστημών στο οποίο αναφέρθηκες και να προσθέσω στα όσα ανέφερε η underwater και το εκπληκτικό πάρκο Pollok park στο οποίο πάς είτε με λεωφορείο είτε με τραίνο πολύ εύκολα από το κέντρο της Γλασκώβης μέσα σε 20 λεπτά περίπου με το θαυμάσιο!μουσείο Burrel collection!!
Μάλλον δεν έχεις δει σχεδόν τίποτα από Σκωτία για να λες ότι αν έχεις 7 μέρες αξίζει... Όπως κ να χει, δεν ειναι ανάγκη να συμφωνήσουμε! Ο καθένας έχει την άποψη του! Γούστα ειναι αυτά!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ειναι απο τις πιο ωραίες βιομηχανικές πόλεις που έχω δει! Αξίζει μια επίσκεψη! ;)
Ομολογώ ότι με αποστόμωσες. :) Έχεις απόλυτο δίκιο. Μια βιομηχανική πόλη είναι μωρέ, άσε, κάθε φορά που πηγαίνω γυρνάω με αναπνευστικά από τα φουγάρα και την έλλειψη οξυγόνου! Για του λόγου το αληθές παραθέτω μερικές φωτός από κάποια (καθόλου "ψαγμένα" ή απομακρυσμένα) σημεία της:

18142-1407708072-550c53b31ed172a9abd74382ec091162.jpg
18144-1407708098-19f90d8e464c943a49de122096bad2b2.jpg
18146-1407708129-49bdf5e4e0a6da55240772225b27906f.jpg
18145-1407708112-c1eaea6c352f66dc6afd96d16bb935fe.jpg
18143-1407708083-48a855a1a2eda78e1dbafad094c0fd44.jpg

Και για να το λήξω από την πλευρά μου, κι εγώ έχω κατά καιρούς "ξεπετάξει" διάφορες πόλεις: Μιλάνο, Πίζα, Βερολίνο, Stirling, Τύνιδα είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Τις ξεπέταξα είτε κάνοντας εκδρομές μισής μέρας/λίγων ωρών, είτε επειδή για διάφορους λόγους δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να δω αρκετά για να αποκτήσω εμπεριστατωμένη άποψη. Επομένως, παρότι η ανάμνηση που έχω από αυτές τις πόλεις δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι δεν αξίζουν και σε καμία περίπτωση δεν θα αρχίσω με παιδιάστικο πείσμα να ειρωνεύομαι ανθρώπους που τις γνωρίζουν, το έχουν ψάξει και έχουν να πουν πέντε πράγματα σχετικά με αυτές. Αντιθέτως, οι πληροφορίες που παίρνω εδώ από άλλα μέλη με κάνουν να συνειδητοποιήσω πόσο επιφανειακά είδα κάποιους προορισμούς και (σε ορισμένες περιπτώσεις) να σκεφτώ να τους ξαναδώ πιο προσεκτικά.

Αν κάποια στιγμή σε ξαναβγάλει ο δρόμος σου στη Σκωτία, θα σε συμβούλευα να ξαναπεράσεις από τη Γλασκώβη, να μείνεις περισσότερο από λίγες ώρες και να δεις κάτι παραπάνω από τη Buchanan Street και τον Clyde. Αν δεν θέλεις μην το κάνεις. Μην αντιδράς όμως απέναντι σε όλους όσους έχουν διαφορετική γνώμη από σένα. Τι στο καλό, όλοι άσχετοι είμαστε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα