Ηνωμένο Βασίλειο Πληροφορίες για Γλασκώβη - Χάιλαντς

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ομολογώ ότι με αποστόμωσες. :) Έχεις απόλυτο δίκιο. Μια βιομηχανική πόλη είναι μωρέ, άσε, κάθε φορά που πηγαίνω γυρνάω με αναπνευστικά από τα φουγάρα και την έλλειψη οξυγόνου! Για του λόγου το αληθές παραθέτω μερικές φωτός από κάποια (καθόλου "ψαγμένα" ή απομακρυσμένα) σημεία της:
18142-1407708072-550c53b31ed172a9abd74382ec091162.jpg
18144-1407708098-19f90d8e464c943a49de122096bad2b2.jpg
18146-1407708129-49bdf5e4e0a6da55240772225b27906f.jpg
18145-1407708112-c1eaea6c352f66dc6afd96d16bb935fe.jpg
18143-1407708083-48a855a1a2eda78e1dbafad094c0fd44.jpg
Και για να το λήξω από την πλευρά μου, κι εγώ έχω κατά καιρούς "ξεπετάξει" διάφορες πόλεις: Μιλάνο, Πίζα, Βερολίνο, Stirling, Τύνιδα είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό. Τις ξεπέταξα είτε κάνοντας εκδρομές μισής μέρας/λίγων ωρών, είτε επειδή για διάφορους λόγους δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να δω αρκετά για να αποκτήσω εμπεριστατωμένη άποψη. Επομένως, παρότι η ανάμνηση που έχω από αυτές τις πόλεις δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό, σε καμία περίπτωση δεν θα πω ότι δεν αξίζουν και σε καμία περίπτωση δεν θα αρχίσω με παιδιάστικο πείσμα να ειρωνεύομαι ανθρώπους που τις γνωρίζουν, το έχουν ψάξει και έχουν να πουν πέντε πράγματα σχετικά με αυτές. Αντιθέτως, οι πληροφορίες που παίρνω εδώ από άλλα μέλη με κάνουν να συνειδητοποιήσω πόσο επιφανειακά είδα κάποιους προορισμούς και (σε ορισμένες περιπτώσεις) να σκεφτώ να τους ξαναδώ πιο προσεκτικά.
Αν κάποια στιγμή σε ξαναβγάλει ο δρόμος σου στη Σκωτία, θα σε συμβούλευα να ξαναπεράσεις από τη Γλασκώβη, να μείνεις περισσότερο από λίγες ώρες και να δεις κάτι παραπάνω από τη Buchanan Street και τον Clyde. Αν δεν θέλεις μην το κάνεις. Μην αντιδράς όμως απέναντι σε όλους όσους έχουν διαφορετική γνώμη από σένα. Τι στο καλό, όλοι άσχετοι είμαστε;
Λοιπον, για να σου απαντησω και εγω και να το λήξουμε γιατι δεν μου αρεσει το τρυπακι αυτο, η Γλασκωβη ειναι όντως βιομηχανικη πολη και δεν ειπα οτι ειναι πανασχημη αλλα δεν εχει κατι ιδιαιτερο! ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
Απο την αλλη μερια τα Χαιλαντς ειναι τοσο ωραια και τα τοπια τοσο διαφορετικά και μοναδικα, που 4 μερες που διεθεσα γι' αυτα δε μου εφτασαν! Θα θελα μια βδομαδα μονο γι αυτα! Αν θα πηγαινα ξανα, μονο γι' αυτα θα πηγαινα...
Εχεις παει Χαιλαντς; Fort Augustus, Glencoe, Fort Williams, Neist Point, Isle of Sky, Monument Glenfinnan, Invernes; Falls of Foyers, Luss, St. Andrews;
Αν εχεις παει, καταλαβαινεις τι εννοω. Και γιατι λεω οτι δεν ''αξιζει'' να χαλασεις τις μερες σου στη Γλασκωβη. Αν δεν εχεις παει, να πας και τοτε θα καταλαβεις...
Αν καποιος εχει στην διαθεση του 15 μερες ας της αφιερωσει ενα 2μερο.
Εαν εχει ομως 7 μερες θεωρω πως δεν πρεπει και αυτο γιατι εαν πας Εδιμβουργο και Γλασκωβη και δεν εχεις χρονο για να γνωρισεις τα Χαιλαντς, δεν μπορεις να εχεις ολοκληρωμενη εικονα για Σκωτια.
Αντιθετως με Χαιλαντς και Εδιμβουργο θεωρω οτι σχηματιζεις εικονα!
Οπως και να χει ομως, δεν καταλαβαινω γιατι επιμενεις τοσο...
Δε χρειαζεται να μπεις στην διαδικασια να αποδειξεις τιποτα ποσταροντας μου φωτο (πολυ ωραιες εντωμεταξύ) αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο!

Η ομορφια της Σκωτιας βρισκεται εξω απο τις πολεις! Στις πεδιαδες, στα ορη, στους καταρακτες, τις λιμνες, τα ποταμια, τα καστρα της... Αυτα σου μενουν! Αυτα την κανουν μοναδική!
Τι να παω να δω; Ενα ακομα παρκο; Εναν ακομα καθεδρικο; Μια ακομη λεωφορο... Αυτα τα βλεπεις σε οποια ευρωπαικη πολη και να πας... Anyway!

marquis

Member
Λοιπον, για να σου απαντησω και εγω και να το λήξουμε γιατι δεν μου αρεσει το τρυπακι αυτο, η Γλασκωβη ειναι όντως βιομηχανικη πολη και δεν ειπα οτι ειναι πανασχημη αλλα δεν εχει κατι ιδιαιτερο! ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
Απο την αλλη μερια τα Χαιλαντς ειναι τοσο ωραια και τα τοπια τοσο διαφορετικά και μοναδικα, που 4 μερες που διεθεσα γι' αυτα δε μου εφτασαν! Θα θελα μια βδομαδα μονο γι αυτα! Αν θα πηγαινα ξανα, μονο γι' αυτα θα πηγαινα...
Εχεις παει Χαιλαντς; Fort Augustus, Glencoe, Fort Williams, Neist Point, Isle of Sky, Monument Glenfinnan, Invernes; Falls of Foyers, Luss, St. Andrews;
Αν εχεις παει, καταλαβαινεις τι εννοω. Και γιατι λεω οτι δεν ''αξιζει'' να χαλασεις τις μερες σου στη Γλασκωβη. Αν δεν εχεις παει, να πας και τοτε θα καταλαβεις...
Αν καποιος εχει στην διαθεση του 15 μερες ας της αφιερωσει ενα 2μερο.
Εαν εχει ομως 7 μερες θεωρω πως δεν πρεπει και αυτο γιατι εαν πας Εδιμβουργο και Γλασκωβη και δεν εχεις χρονο για να γνωρισεις τα Χαιλαντς, δεν μπορεις να εχεις ολοκληρωμενη εικονα για Σκωτια.
Αντιθετως με Χαιλαντς και Εδιμβουργο θεωρω οτι σχηματιζεις εικονα!
Δε χρειαζεται να μπεις στην διαδικασια να αποδειξεις τιποτα ποσταροντας μου φωτο (πολυ ωραιες εντωμεταξύ) αλλα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο!

Η ομορφια της Σκωτιας βρισκεται εξω απο τις πολεις! Στις πεδιαδες, στα ορη, στους καταρακτες, τις λιμνες, τα ποταμια, τα καστρα της... Αυτα σου μενουν! Αυτα την κανουν μοναδική!
Τι να παω να δω; Ενα ακομα παρκο; Εναν ακομα καθεδρικο; Μια ακομη λεωφορο... Αυτα τα βλεπεις σε οποια ευρωπαικη πολη και να πας... Anyway!
Το θέμα είναι ότι δεν αποδέχεσαι ότι σε μερικούς -εμου συμπεριλαμβανομενου- η Γλασκώβη θεωρείται ως κάτι το ιδιαίτερο (όπως και κάθε πόλη έχει κάτι το ιδιαίτερο κατά τη γνώμη μου, αλλιώς δε θα χε νόημα να επισκεπτομαστε διαφορετικές πόλεις) το οποίο ο επισκέπτης στη Σκωτία δε θα πρέπει να παραλείψει.

Αν μη τι άλλω πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της, με ολόκληρη ιστορία συνυφασμένη κυρίως με τη βιομηχανική ανάπτυξη της Σκωτίας αλλά με μέρη όπως αυτά που παρέθεσε η underwater που την κάνουν μοναδική (να προσθέσω και τα αριστουργηματα του Macintosh). Σίγουρα πάντως αποτελεί μια από τις πτυχές της Σκωτίας την οποία ο μελλοντικός επισκέπτης ίσως να ενδιαφέρεται να δει.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τις φωτός δεν τις πόσταρα για να αποδείξω κάτι σε σένα, αλλά για να δει όποιο μέλος ενδεχομένως ενδιαφέρεται να επισκεφτεί τη Γλασκώβη ότι δεν είναι η βιομηχανική και αδιάφορη πόλη που παρουσιάζεις. Μολονότι υπάρχουν αρκετά topics για την πόλη και τη Σκωτία γενικότερα, δεν ψάχνουν όλοι στα πιο παλιά και θεώρησα ότι είναι κρίμα αν κάποιος διαβάσει μόνο αυτό να μην αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Αν μη τι άλλω πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της, με ολόκληρη ιστορία συνυφασμένη κυρίως με τη βιομηχανική ανάπτυξη της Σκωτίας αλλά με μέρη όπως αυτά που παρέθεσε η underwater που την κάνουν μοναδική (να προσθέσω και τα αριστουργηματα του Macintosh).
Τα έργα του Mackintosh πραγματικά μοναδικά και ιδιαίτερα πρωτοποριακά για την εποχή τους! Και το Mackintosh House στο Πανεπιστήμιο εξαιρετικό (και από τα λίγα μουσεία της πόλης που έχουν αντίτιμο εισόδου-αλλά αξίζει!).

Mirsini

New Member
Φαντάζομαι κοίταξες εδώ:

Transport to and from London Stansted Airport - Stansted Airport Guide

Απο το αεροπλάνο στον έλεγχο διαβατηρίων δεν είναι ούτε 10 λεπτά.΄Οταν πετούσε η Aegean εκεί πάντα έπαιρνε κανείς το εσωτερικό τρενάκι του αεροδρομίου που σε πήγαινε στο κυρίως κτίριο.Φαντάζομαι οτι θα ισχύει και για τίς άλλες εταιρείες.΄Οποτε λογικά σε 15-20 λεπτά θα είσαι άνετα στα τρένα κτλ.

παιδια βοηθεια θελω να παω απο θεσσαλονικη γλασκωβη και ειπα πρωτα να παω λονδινο για οικονομικους λογους και μετα απο κει με κανα τρενο γλασκωβη ομως το προβλημα ειναι οτι η ryanair αφηνει στο stansted πως θα παω απο εκει γλασκωβη?????????????? ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!

galoz

Member
παιδια βοηθεια θελω να παω απο θεσσαλονικη γλασκωβη και ειπα πρωτα να παω λονδινο για οικονομικους λογους και μετα απο κει με κανα τρενο γλασκωβη ομως το προβλημα ειναι οτι η ryanair αφηνει στο stansted πως θα παω απο εκει γλασκωβη?????????????? ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!
Από Stansted πετάει η Ryanair για Γλασκώβη και μάλιστα αρκετά οικονομικά.Ψάξτο λίγο γιατί η απόσταση είναι αρκετά μακρινή και θα ταλαιπωρηθείς με το τρένο και δε θα σου βγει πιο φθηνά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom