Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

astirpal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αιγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια (✓)
Με αφορμη την προηγουμενη αναρτηση επιπλεον θα ηθελα να ρωτησω: οαση φαγιουμ ή white desert με μια διανυχτευρεση;

Eπιπλέον, επειδή θα είμαι εκεί τις μέρες του Πάσχα (παρόλο που είμαι άθεος) θα με ενδιέφερε να δω τις λειτουργίες και τα έθιμα στους εκεί ναούς.

lefosbib

Member
Εμεις για ημερησια κ με διαμυκτερευση παμε στην οαση Φαγιουμ, ειναι στη Σαχαρα, πας βολτα στους αμμολοφους για sand board, σε πανε βαρκαδα στη λιμνη, στο μουσειο με απολιθωματα φαλαινων και στο Tunis village με τα εργαστηρια κεραμικων. Η εμπειρια ειναι πολυ καλη, μπορεις αναλογα την εποχη να μεινεις σε καταλυμα ξενοδοχειο, 'η στην ερημο σε σκηνες
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι για μια με δυο διανυκτερευσεις το Πάσχα στο Αλ Φαγιουμ, μπορείτε να μου πείτε πως πήγατε και που μείνατε;

Επόμενο Ταξίδι
Ιραν η Μεξικο
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Kαλημέρα καλοί μου φίλοι,
λοιπόν όπως το έχω σχεδιάσει μέχρι στιγμής. 6 μέρες Κάιρο 5 βράδια σε ξενοδοχείο με καλές κριτικές 300 μέτρα από την πλατεία Ταχριρ.
1)Τουρ σε Γκίζα (αξίζει να πάω και Μεμφίς Σάκκαρα; ) Φαντάζομαι το πιο εύκολο με ξεναγό, αλλιώς με ούμπερ στη Γκίζα.
2) Ημερήσια Αλεξάνδρεια
3)Ημερήσια Όαση Φαγιούμ, Κοιλάδα Φαλαινών κλπ.
4)Ισλαμικό και κοπτικό Κάιρο κλπ.
5) Να πάω στην πόλη των νεκρών μόνος ή έχει πάει κάποιος με γκρουπ;
6) Ταξί από αεροδρόμιο το προκλεισμένο της μπουκινγκ ή προκλεισμενο ουμπερ;
Αλεξάνδρεια τσάμπα κόπος, χρόνος και έξοδα..Δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Kαλημέρα καλοί μου φίλοι,
λοιπόν όπως το έχω σχεδιάσει μέχρι στιγμής. 6 μέρες Κάιρο 5 βράδια σε ξενοδοχείο με καλές κριτικές 300 μέτρα από την πλατεία Ταχριρ.
1)Τουρ σε Γκίζα (αξίζει να πάω και Μεμφίς Σάκκαρα; ) Φαντάζομαι το πιο εύκολο με ξεναγό, αλλιώς με ούμπερ στη Γκίζα.
2) Ημερήσια Αλεξάνδρεια
3)Ημερήσια Όαση Φαγιούμ, Κοιλάδα Φαλαινών κλπ.
4)Ισλαμικό και κοπτικό Κάιρο κλπ.
5) Να πάω στην πόλη των νεκρών μόνος ή έχει πάει κάποιος με γκρουπ;
6) Ταξί από αεροδρόμιο το προκλεισμένο της μπουκινγκ ή προκλεισμενο ουμπερ;
1)οι πυραμίδες στο Dahshur(Σακκαρα,Bend Pyramid,Red pyramid κ.τ.λ.)προφανώς και αξίζουν,απλά δε χωράνε στην ίδια μέρα με τις πυραμίδες της Γκίζας .. Φαντάζομαι μετά τις πυραμίδες θα πάτε και στο μουσείο οπότε πέρασε η μέρα...Το ίδιο και η Μέμφις κυρίως για το ξαπλωμένο άγαλμα του Ραμσή...
2)Και μόνο για την ιστορικότητα της πόλης ναι αξίζει μια μονοήμερη στην Αλεξάνδρεια(καινουργια βιβλιοθήκη,εκκλησία του Αγίου Σάββα,σπίτι Καβάφη,κάστρο του Qaytbay,Πατριαρχειο,περπάτημα στην παραλιακη κ.τ.λ.)...Επίσης λίγο πιο "extreme" το περπάτημα στην παλιά πόλη,στον δρόμο για τις κατακόμβες.Φτωχεια βλέπεις αλλά εμπειρία είναι...
3)Καλή περίπτωση σίγουρα η Όαση Φαγιούμ ΑΝ δεν έχετε δει κάτι παρόμοιο..Δεν είναι στο λεβελ άλλων οάσεων τόσο στην Αίγυπτο όσο και σε άλλες χώρες αλλά οκ...Εγώ σε 4ημερο πρόγραμμα στο Κάιρο δε θα την έβαζα..Οποίοι έχουν πάει τους άρεσε παρόλα αυτά .
4) Κοπτικο το πρωί και καπάκι Ισλαμικό Καιρο με τρέξιμο βέβαια...Al Darb Al Ahmar,Khan el Khalili,El Moez street,Citadel του Qaytbay ..το Ισλαμικό Καιρο θελει μέρες κανονικά..Θα το έβαζα μόνο του μπας και δείτε κάτι...
5)Έχω πάει μόνος ,τρομερή εμπειρία να τρέχουν να ανοίξουν τα τζάμια μολις δουν ξένο και να έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μόνος-οι κάποια αξιοθέατα.(Δινεις ένα tip της τάξεως των 200 λιρών πάνω κάτω)..Επίσης το περπάτημα στα στενά με τους τάφους στις αυλές ωραία εμπειρία...Θέλει λίγο προσοχή αλλά οκ δεν ένιωσα ότι απειλούνται ...Φτωχοί άνθρωποι που μένουν σε μαυσωλεία είναι..οι Walk like an Egyptian κάνουν κάτι walking tours αγγλόφωνα αλλά δε ξέρω το πρόγραμμα τους...

1)οι πυραμίδες στο Dahshur(Σακκαρα,Bend Pyramid,Red pyramid κ.τ.λ.)προφανώς και αξίζουν,απλά δε χωράνε στην ίδια μέρα με τις πυραμίδες της Γκίζας .. Φαντάζομαι μετά τις πυραμίδες θα πάτε και στο μουσείο οπότε πέρασε η μέρα...Το ίδιο και η Μέμφις κυρίως για το ξαπλωμένο άγαλμα του Ραμσή...
2)Και μόνο για την ιστορικότητα της πόλης ναι αξίζει μια μονοήμερη στην Αλεξάνδρεια(καινουργια βιβλιοθήκη,εκκλησία του Αγίου Σάββα,σπίτι Καβάφη,κάστρο του Qaytbay,Πατριαρχειο,περπάτημα στην παραλιακη κ.τ.λ.)...Επίσης λίγο πιο "extreme" το περπάτημα στην παλιά πόλη,στον δρόμο για τις κατακόμβες.Φτωχεια βλέπεις αλλά εμπειρία είναι...
3)Καλή περίπτωση σίγουρα η Όαση Φαγιούμ ΑΝ δεν έχετε δει κάτι παρόμοιο..Δεν είναι στο λεβελ άλλων οάσεων τόσο στην Αίγυπτο όσο και σε άλλες χώρες αλλά οκ...Εγώ σε 4ημερο πρόγραμμα στο Κάιρο δε θα την έβαζα..Οποίοι έχουν πάει τους άρεσε παρόλα αυτά .
4) Κοπτικο το πρωί και καπάκι Ισλαμικό Καιρο με τρέξιμο βέβαια...Al Darb Al Ahmar,Khan el Khalili,El Moez street,Citadel του Qaytbay ..το Ισλαμικό Καιρο θελει μέρες κανονικά..Θα το έβαζα μόνο του μπας και δείτε κάτι...
5)Έχω πάει μόνος ,τρομερή εμπειρία να τρέχουν να ανοίξουν τα τζάμια μολις δουν ξένο και να έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μόνος-οι κάποια αξιοθέατα.(Δινεις ένα tip της τάξεως των 200 λιρών πάνω κάτω)..Επίσης το περπάτημα στα στενά με τους τάφους στις αυλές ωραία εμπειρία...Θέλει λίγο προσοχή αλλά οκ δεν ένιωσα ότι απειλούνται ...Φτωχοί άνθρωποι που μένουν σε μαυσωλεία είναι..οι Walk like an Egyptian κάνουν κάτι walking tours αγγλόφωνα αλλά δε ξέρω το πρόγραμμα τους...
1) μας πρότειναν ένα 8ωρο τουρ με όλες τις πυραμίδες μέσα
Γενικά δεν έχω θέμα με το τρέξιμο το κάνουμε σε κάθε ταξίδι, αρκεί το θέαμα να μας ανταμείψει. Δεν έχουμε πάει σε άλλη όαση είναι το πρώτο ταξίδι μας εκτός Ευρώπης Τουρκίας

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.822
Μέλη
39.572
Νεότερο μέλος
Ioanna12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom